Şimdi Ara

Eşitlik bir tek bana mı saçma geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asgari ücret alan bir vatandaş sokağa çıkarsa 3 bin tl ceza ödüyor.
    Milyonlar ile oynayan insanlar da sokağa çıkarsa 3 bin tl ceza ödüyor.
    Kazançları eşit değil ise sorumsuzluklarının bedeli neden eşit ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O açıdan bakacaksak asgari ücret alanda 15000 bedelli ödedi, yılda milyonlarca dolar alan futbolcuda aynı parayı verdi. Eşitlik denen bir şey yok, dünyada yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Norveç gibi ülkelerde az da olsa bu eşitlik sağlanabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumhuriyet burası kardeşim tc kimlik numarası olan herkes eşit
  • Asıl eşitlik bu olmamali

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sadece örnek olsun diye onu yazdım kanka yoksa dediğin gibi örnekler dolu. Asgari ücretli ile geliri yüksek kişilerin marketlerde bile aynı şeylere verdikleri paranın eşit olması saçma.
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    ünlem, emoji vs. koymadığın için troll mü ciddi mi yazdın anlamadım. Ama bu eşitlik halka zarar bir eşitlik yani iyi bir şey yok ortada. Sen ihtiyaçlarından keserek o parayı 2-3 ayda çıkarırsın o adam 2-3 saniyede kazanır o parayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Fazla uzun sürebileceğini düşünmüyorum çünkü baronlar var para baronları. Bezos, gates, buffet ve daha nicesi. ABD de seçimlerde trump a rakip birisi vardı adını hatırlamıyorum vergilerde servet vergisi alınacağını yüzde olarak hesaplanacağını söylüyordu. Peki ne oldu ? Ses yok seda yok. Gerçek eşitlik sağlanırsa, insanlar gelirlerine göre belirli oranda vergi verirse, fiyatlandırma yapılırsa o isimler en başta istemezler bunu. Kim 100 milyar servetinin sadece minnacık %1 olan 1.000.000.000 ceza ödemek ister ki ? bunun %10 olduğunu düşünemiyorum bile.
  • 6341 6 kullanıcısına yanıt
    ne parasından bahsediyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.