Şimdi Ara

EŞEK GİBİ DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM OLMUYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kardeşim amacın nedir? Bu konu tavsiye konusu ben de tavsiyemi ilettim. Gayet gerçekçi bir şekilde yazdım. Öğrencileri başından savmaya çalışan kalıp cümlelerle donanmış rehberlikçiler gibi yorum atıyorsun. Gerçekçi olmanın nesini anlayamadın? Einstein gibi deha ve çalışkan bir adama edeceğim yorum da sen niye duruyorsun hadi çalış keşfet asla azıyla yetinme sürekli hedefini yükselt olacaktı. Benim yorumlarım genelleme değil KONU AÇAN ARKADAŞIN çizdiği tabloya özel yorumlardı ki manipüle ederek genellemişim gibi bir hava oluşturdun.

Yani özet olarak adamına göre muamele yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: orhunt1

Moralini bozmak istemem de günde 3-4 saat çalışmayla IQ'un 200 falan değilse maksimum 20.000'e falan girersin . ODTÜ bilgisayar istiyorsun bide günde en az 6 saat çalışman lazım onun dışında boş derslerde ( boş derken müzik beden eğtimi falan onları kastediyorum ) de test çözmen lazım onu o süreye dahil etmedim . Hadi kolay gelsin .

İyi bir altyapısı varsa çok rahat girer abartmayın...Son ay hariç günde 3 saat çalışmayıp 2.5k yapan tanıyorum...

Arkadaşa tavsiyem kendine bir program hazırla her dk ne yapacağını belirle ders-mola zamanını anlamak için telefonuna alarm koy.Sınava yaklaştıkça programını daha yoğun hale getir.0 dan tüm gün ders calisamazsin önce kendine ders çalışma alışkanlığı kazandirmalisin.En çok yapmayı sevdiğin şeyi(benim için bilgisayardı) haftada 1 güne indir ilk aşamada sonra arada ki süreyi zamanla artır bir anda bırakma.Zor bir yıl gecireceksin önemli olan DÜZENLİ çalışmak! Ygs sınavından ne aldığına da çok takılma asıl sınav lys dir bunu asla unutma!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir süre sonra alışırsın. Alışma süreci zor sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Motivasyon sağla kendine. Mesela motivasyon videolari izle veya çalışma ile alakalı filmler izle. Birde hedef koy, ben ders calisinca hayatimda bunlar degisecek, bunlari kazanacagim de.

hedef var, baya yüksek aynı zamanda tam anlamıyla gerçekçi sadece masa başına geçince olmuyor. 40 dk çalışma 5-10 dk mola şeklinde çalışmaya uğraşıyorum ancak ne o 40 dakikayı doldurabiliyorum ne de moladan geri dönebiliyorum. bugün bilgisayarı da kaldıracağım. bakalım sıkmam lazım biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rookie PG -- 12 Eylül 2016; 20:20:59 >

PSN:Darkhate90
  • Cok tembel bir insandim ve ama cok hirsli bir insanimdir

Sen zevk almaya bakicaksin
    Zevk alarak calismayi ogren

Ogrendikce daha iyi oldugunu hissetigini dusun

7-8 saate kadar cikabilirsin

Edit. Bogazici tip dayim

Orijinalden alıntı: inTears

Cok tembel bir insandim ve ama cok hirsli bir insanimdir

Edit. Bogazici tip dayim

bende odtü tıp hedefliyorum hayırlısı

Orijinalden alıntı: Rookie PG

quote:

Orijinalden alıntı: inTears

Cok tembel bir insandim ve ama cok hirsli bir insanimdir

Edit. Bogazici tip dayim

bende odtü tıp hedefliyorum hayırlısı

Aslinda saka yapmiyorum

Hirsli bir insansan ve zevk alirsan dersten calisirsin ve kazanirsin

Orijinalden alıntı: Rookie PG

quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Motivasyon sağla kendine. Mesela motivasyon videolari izle veya çalışma ile alakalı filmler izle. Birde hedef koy, ben ders calisinca hayatimda bunlar degisecek, bunlari kazanacagim de.

hedef var, baya yüksek aynı zamanda tam anlamıyla gerçekçi sadece masa başına geçince olmuyor. 40 dk çalışma 5-10 dk mola şeklinde çalışmaya uğraşıyorum ancak ne o 40 dakikayı doldurabiliyorum ne de moladan geri dönebiliyorum. bugün bilgisayarı da kaldıracağım. bakalım sıkmam lazım biraz

Ayni sorunu bende yaşıyorum o yüzden motivasyon filmleri ve videolari izleyerek 1 hafta idare ettim fakat yine eski halime geri dondum :) Simdi "Kisisel ataleti yenmek" diye bir kitap var, istedigimiz halde eyleme gecememe durumunu anlatiyor, onu okuyacagim, bakalim faydasi dokunacak mi

• quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Kardeşim amacın nedir? Bu konu tavsiye konusu ben de tavsiyemi ilettim. Gayet gerçekçi bir şekilde yazdım. Öğrencileri başından savmaya çalışan kalıp cümlelerle donanmış rehberlikçiler gibi yorum atıyorsun. Gerçekçi olmanın nesini anlayamadın? Einstein gibi deha ve çalışkan bir adama edeceğim yorum da sen niye duruyorsun hadi çalış keşfet asla azıyla yetinme sürekli hedefini yükselt olacaktı. Benim yorumlarım genelleme değil KONU AÇAN ARKADAŞIN çizdiği tabloya özel yorumlardı ki manipüle ederek genellemişim gibi bir hava oluşturdun.

Yani özet olarak adamına göre muamele yaptım.

Öncelikle ortalığı kızıştırmanın anlamı yok.siz düşüncenizi belirtmiştiniz,ben de düşüncenizin bana göre yanlış olduğunu belirtip kendi düşüncemi belirttim.bunun baştan savmayla ne alakası var?adamına göre muamele yaptım demissiniz.konu açan arkadaşın çizdiği tablo size göre yetersizken bana göre gayet yeterli olabilir.insanlarla birebir konuşmadan onların nasıl biri olduğunu çözemezsiniz.ya arkadaş zeki bir arkadaşsa?kaldı ki zaten hedefim yüksek ve çalışmam verimli geçiyor demiş.daha fazla asılmak istiyorum demiş .siz de ilk mesajınızda beklentini mantıklı olmak kaydıyla düşük tut diyerek arkadaşın moralini bile bozmuş olabilirsiniz.anlıyorum , arkadaşın istediği yeri tutturamayıp üzülmesi yerine hedeflerini düşük tutup en azından hayal kırıklığına uğramamasını istemişsiniz .ama ya arkadaş sizden daha başarılıysa?yanlış anlamayın hakaret amaclı söylemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ders çalışırken bilgisayar'da herhangi birşeyi merak edip bilgisayarın başına geçiyorsan ilk o pc yi kır.Sonra iyi ders çalışman için mesela 2-3 kişi bu o derslere çalışan hergün bir cafe'de yada bir sakin yerde toplanın ve o derslere önem verin sınav a bu şekilde çalışırsan hem sıkılmazsın hem arada sohbet eder hemde birbirinize yardım edersiniz.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.