Şimdi Ara

EŞEK GİBİ DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM OLMUYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3~4 saat ve verimli çalışıyorsan yeterlidir zaten.

Hedef neydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 11 Eylül 2016; 22:29:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 seneliğine bilgisayarı hayatından çıkart derim. Kaldır, bir yerlere koy, kurulu olmasın önünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

1 seneliğine bilgisayarı hayatından çıkart derim. Kaldır, bir yerlere koy, kurulu olmasın önünde.

kaldıracağım ihtiyacım oluyor. video vs. izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Çalışan oturup bu zamanlarda 5-6 saat çalışıyor. Tek tavsiyem hayallere kapılma. Beklentini mantıklı olman kaydıyla düşük tut. Ben de senin gibiyim ne tıplar ne itüler ne boğaziçiler hayal ettim hiçbiri olmadı. Medeniyet ee tutturabildim. Yine de çok şükür. İl dışına gitmek zorunda da kalabilirdim.

Kesinlikle katılmıyorum.hedefi yüksek tutmaktan kimseye zarar gelmez.aksine insanı bir amaca bağlar.hedefi düşük tutmak insanın motivasyonuna kadar herşeyi düşürür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikkat eksikliği işte. imkanın varsa pc yi telefonu falan kaldırt yada babana ver. canın sıkılınca gez dolaş ama pc ye bakma.

ben zamanında yatılı lisede okumanın yararını bi tek bu konuda gördüm valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 11 Eylül 2016; 22:53:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rookie PG

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

1 seneliğine bilgisayarı hayatından çıkart derim. Kaldır, bir yerlere koy, kurulu olmasın önünde.

kaldıracağım ihtiyacım oluyor. video vs. izliyorum

Günde kaç soru çözüyorsun ve gerçekten verimli çalışıyor musun? Sırf çözmüş olmak için değil de cidden öğrenmek için çözüyorsan, yapamadığın soruların konusuna özverili bir şekilde çalışıyorsan ve disiplinliysen, yani bunu her gün yapıyorsan öyle sabahtan akşama kadar aralıksız çalışmana gerek yok zaten. Bir yerden sonra dalıp sağa sola bakınıyorsan ders çalışmaya kasmanın bir anlamı yok. Türkçe'de paragraf falan çalış, farklı alanlara yönel dikkatini dağıtmak için, bilgisayardan daha verimli olur bence. Bilgisayar ekranı insanı uyuşturuyor.

• Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    Her hastalığın tedavi yöntemi farklı. Ben bu tavsiyeyi düzenli ve verimli çalışan birine demiyorum aksine düzensiz ve çalışmayan birine söylüyorum. Bunlar ezbere yorum hedefleri falan büyütün demek. Gerçekçi olmak lazım. Tek gerçek gerçekçi olmak.

• Birden arttiramassın ki. Ben günde 1 saat la basladım suan 3 saate yakin calisiyorum belki biraz daha arttirabilirim ama zamanim yok. Okullar acilinca 2 saate dusucek

• İq muhabetine girilmis sen onları ciddiye alma egitim sistemimiz zekiyle aptali ayırmıyor ders çalışanla ders çalışmayani ayırıyor son olarak soyliyecegim sana yararli olacak des calisirken tam canin sıkılmaya basladiginda hayal kur mesela bogazicinde okudugunu hayal et sana motivasyon verecektir

• baska yerde calismayi dene kutuphaneler iyidir basinda biri olucak ama kalkamican

• quote:

Çalışan oturup bu zamanlarda 5-6 saat çalışıyor. Tek tavsiyem hayallere kapılma. Beklentini mantıklı olman kaydıyla düşük tut. Ben de senin gibiyim ne tıplar ne itüler ne boğaziçiler hayal ettim hiçbiri olmadı. Medeniyet ee tutturabildim. Yine de çok şükür. İl dışına gitmek zorunda da kalabilirdim.

Rokie hocam işte şu alıntıladığım adam var ya bu adam bu ülkenin gelişmesi önündeki en büyük engel bu yüzden böyle insanlara bakma sezgilerine güven kendini en iyi sen tanıyorsun yapacagın en iyi hamleyi sen biliyorsun

• Kütüphane olayına katılıyorum. Evde uzun süre ders calisamiyorum ben. Şu son iki haftadır günde 1.5-2 saat ancak calisabiliyorum. Yazın bir ara günde 3-4 saate çıkmıştım. Şimdi ise o tempo kayboldu. Bunda kendi evimde olmamam çok etkili. Senin konular ne durumda ne zamandır çalışıyorsun.

• Hocam bahçeniz vs varsa bahçede çalışmanı tavsiye ederim. Evin içinde dört duvar arasında ben de öyle çalısamıyorum bu sene basladım ygs için kasmaya

• Areyouradyo kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/OU1k0t95Aj4

• Bu sene üniversiteye geçmiş biri olarak, öncelikle hayatında 1 sene sıkacakdın kolay gelsin.

Sabah 9da yemek yemiş şekilde çalışmay başla

10:40 kadar çalış

11de bir part daha başla 12:40a kadar 30 dk mola ver

13:10da başla 14:30a kadar çalış geriye kalan gün bonzai çek istersen yatmadan önce ezberlediğin şeyleri garipçe kodla.

Yazdığım saatleri memur kafasıyla bitirme yani masada kıçın ıslansın aklın doşarda olmasın. Süre geçmesi için çalışma kendine bir hedef belirle onun için çalış. Kolay gelsin.

1 sene ve sonrası gurur. Annenin mahalle günü için çalışma bu vatana millete hayırlı bir insan olmak için,hayalllerini başarmak için çalış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

https://youtu.be/OU1k0t95Aj4

Hocam basmaya korkuyorum ne var içinde

• Mfö

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TherafluForte -- 12 Eylül 2016; 0:58:36 >
  • Bu sene hayalini kurduğum bölüm ve üniversiteyi kazanmış birisi olarak tavsiyem kesinlikle kütüphanedir.Ben ne yazık ki geç keşfetmiştim kütüphanede çalışmanın faydalarını.

Mayıs ayında devamsızlık hakkımı kullanıp okula gitmeyi bıraktım.9gibi kütüphaneye gelip kahvaltımı yapar, en geç 10da çalışmaya başlardım.Sık molalar eşliğinde kapanana dek çalışırdım.Zaten dikkatini ve ilgini dağıtan bilgisayar, rahat bir yatak gibi etkenler olmayınca güle oynaya çalışıyorsun.

Ayrıca benim gittiğim kütüphane oldukça yeni sayılırdı.İnternet salonu vardı, konu videosu vb dinlemek istediğimde bir kat aşağı inip dinler not alırdım.Işim bittiğinde de test çözmeye devam ederdim.

Yoğun bir sene seni bekliyor.Hayallerine ulaşman dileğiyle

• O ilgili derse ilgi duyman ve sevmen gerekir. Mesela atıyorum konu evrim. Çok seviyorsan ve ilgi duyuyorsan çok verimli bir şekilde çalışırsın. Ama sevmiyorsan sıkılırsın. İlgi duyman lazım. Yoksa zor.
  • quote:

Her hastalığın tedavi yöntemi farklı. Ben bu tavsiyeyi düzenli ve verimli çalışan birine demiyorum aksine düzensiz ve çalışmayan birine söylüyorum. Bunlar ezbere yorum hedefleri falan büyütün demek. Gerçekçi olmak lazım. Tek gerçek gerçekçi olmak.

Çalışmayan kişi hedefi olmayan kişidir(bence).çalışan kişinin hedefi vardır ve bu hedefini her daim yüksek tutmalıdır diye düşünüyorum.hedefi büyüttükçe kişinin iradesine bağlı olarak çalışma performansı artacaktır.iradesi yetmeyen ise eksiklerini görecek ve iradesini kuvvetlendirmeye çalısacaktır.zararlı çıkan oldu mu?hayır.
    Tek gerçek gerçekci olmak demissiniz.siz beyninizi gerçek dediğiniz yanlışlarla frenlerseniz ilerleme kaydedemezsiniz.atom daha birkaç yüzyıl öncesine kadar bölünemezdi.Einstein'in eline gelince "emmiyi kırmayak da bölünek"demediler ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.