Şimdi Ara

Eşcinsellik Hastalıkmıdır? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
3.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hoobastank

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Bir kez hırsızlık yapanın eli kesilir. Bilip bilmeden konuluyorsunuz. İslam hukuku hakkında kitap okuma, bu hukuk kuralları nasıl oluşuyor bir bilgi sahibi olma ondan sonra gel buraya çağın en büyük İslam hukuku hocası hakkında ne olduğu belirsiz kişi tabirini kullan. Asıl sen kimsin?

Ek olarak 1 kere hırsızlık yapmak el kesmek için yeterlidir.
    Malesef hatalısınız. Her ortamda ve zamanda hırsızlığın suçu el kesmek değildir. Bu cezanın uygulanabilmesi için belli şartlar vardır. Bunları öğretmediler mi sizlere? En birinci şart sosyo ekonomik şartların ideal olması gerekiyor. Toplumdaki her birey eşit yaşam haklarına (iş, barınak, eğitim, sağlık) sahip olması gerekiyor. Sosyal güvenliğin tam olduğu bir ülke gösterin bana, ideal ortama sahip olsun? Daha önce de yazdım mesajımda Hz. Ömer döneminde kıtlık zamanında hırsızlara hafif cezalar uygulanmıştır, had cezası uygulanmamıştır. Dünya üzerinde bu ideal ortamı sağlamayı hiçbir ülke henüz başaramadı.

Kuran'da bir de Hz. Yusuf'un dönemindeki bir hırsızlık olayı da anlatılır orada bu el kesme cezası yoktur.

İşin bir de bağışlama ve tövbe kısmı vardır. Kuran'da açıkça ifade edilir ki suç ne olursa olsun herkesin affedilme şansı var. Bu işin bir de psikolojik boyutu var ki eli/elleri kesilen birisi nasıl tövbe eder irdelenmesi gerekiyor.

Bir başka nokta da hırsızlık suçundan dolayı elleri kesilen birisi yine hırsızlık yaparsa cezası nasıl verilecektir. Ayeti düz mantıkla yorumlayınca izin verilen sadece ellerin kesilmesidir ama ortada el yok. Kural başka uzuvların kesilmesini de işaret etmediğine göre kişi cezasız mı kalacaktır? Bazıları buradaki el kelimesinin fiziksel olarak eli değil maddi gücü ifade ettiğini savunuyor. Diğer bir deyişle o kişi maddi imkanlarından mahrum bırakmak olarak yorumlanıyor. Bu aslında Hz. Yusuf dönemindeki olayla da paralellik gösteriyor. Orada da el kesme yok hırsızın cezası bulunan malın kendisi oluyor.

Çok defa hırsızlık yapılırsa durum şuymuş "Her kim hırsızlık yaparsa onun elini kesiniz. İkinci kez hırsızlık yaparsa onun sol ayağını kesiniz. Üçüncü kez hırsızlık yaparsa onun sol elini kesiniz. Dördüncü kez hırsızlık yaparsa onun sağ ayağını kesiniz." Ayette böyle birşey yok bu cümle de aslında bir hadis. İnandırıcı mı bana hiç de öyle gelmiyor. İmamı Azam'a göre doğru hadislerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor hatta sadece bir hadis naklettiği söyleniyor. Bu sebepten Buhari onu hakaretlere varacak şekilde eleştirmiştir.

İslamiytte birçok karanlık dip noktası var ve malesef herşey tabu olduğu için kimse bunlara dokunamıyor. O sebeple olması gereken İslamiyet ile yorumlanan arasında dağlar kadar fark da olabilir. Mesajlarınızı çok kesin yazıyorsunuz ben olsam o kadar kesin yazmadım. Fırsatınız olursa değer verdiğiniz hocanıza benim burada yazdıklarımı ve sorularımı da iletin bakalım ne cevap verecek sizlere.

İslam hukukunda hadisler asli hukuk kaynağıdır. Hırsızlık suçu meslek edinilemez sebebi yaptırımları bu şekildedir. Ayrıca hadislerin doğruluğu yanlışlığı üzerine ayrı bir indeks var. Müsait bir zaman da anlatırım. Gerçeklik dereceleri derecelendiriliyor, ona göre bazıları kaynak bazı da asılsız kabul ediliyor.

Hırsızlık suçunun el kesme hükmü uygulanmaması için yine iki ihtimal var, ilki unsurların tamamen oluşmamış olması, ikincisi 1\4'ten dirhemden düşük hırsızlıklar. Bu iki durum haricinde (zaruret hali istisna o da genel bir hüküm zaten) el kesilmemesi için bir sebep yok.

Ayrıca hastalık olarak kabul edilmiyorsa bu sapkınlık olarak nitelendirilir İslam hukukunda demek ki livatada İslam Hukuku sapkınlığı cezalandırılıyor.
  • Konu sapmış ona göre yazacağım, Kuran la ilgili kendi görüşlerimi söyleyeyim.

1-Kuranda bazı şeyler direkt ifade edilsede birçok şey mecazi anlam içeriyor. Çünkü çelişilen kısımlar var. Örneğin Hızsızlık yapanların, hangi eliyle yaptıysa o elinin kesilmesi gibi ceza. Buna karşın Kuran kimseye kötü davranmayın diyor ve siz başkalarına ceza veremezsiniz diyor. Burada çelişiyor. Sadece örnek verdim.

Yani Kuran ın tam olarak açıklanamayan kısımları var, bu çelişilen kısımları uygulayamazsın ki Kuran a uymamış olursun. Çelişilen kısımların gerçek anlamları ne demek istendiği araştırılmalı. Aslında çelişen kısımlar hariç Kuran a göre hareket edilse hiçbir sorun yok..

2-Başka örnek Kuran da bayanlar saçını baş örtüsü ile örtecek diye bir ifade yok yada kapanacak diye hiçbir ifade yok. Olmadığı için başka insanlar tarafından tahminler yapılmış/yada uydurulmuş. Bu şekilde ortaya mezhepler çıkmış, 4 tane galiba. Hatta dallandırmışlar bilmem ne cemaati gibi topluluklar çıkmış, şeyhler çıkmış falan.

Burada da bana göre mezhepler, incilin değiştirilmiş 4 kitabına benziyor. Nasıl incil için değiştirilmiş/uydurulmuş 4 halde kitabı var diyorsak, islamda da kurallar 4mezhep olarak uydurulmuş.
    Yazılı olmayan bilgiler günümüze kadar değiştirilmiş olduğu kesindir.Mezheplerin hepsinde hatalar vardır.

Bana göre sadece Kuran a dikkat etmemiz yeterli, mezhepler çok saçma. Sonuçta A mezhebine inanan, B mezhebini tanımıyor(inanmıyor). B mezhebine inanan A mezhebini tanımıyor.

Hata yapmamak için en mantıklısı bence Kuranda çelişen kısımları dikkate almamak, geri kalan kısımlara dikkat etmek. Mezhebi falan geçin.

Şeyh olaylarıda bana o kadar saçma geliyor ki, adamlar günah işleyip işleyip bu şeyhlerin yanına gidiyorlar ellerini falan öpüyorlar galiba, sonra tövbe ediyorlar bunların günahları gitmiş oluyor. Eee hristiyanlarda Papaza gidip günah çıkartıyorlar bunun aynısı. Oraya gidenler nasıl gidiyor anlamıyorum, İslamda olmayan şeyler bunlar.

Bakın herkesin inancına saygım var, yazdıklarım benim inancım. Herkes birbirine saydı göstersin..
  • heteroluk nasıl hastalık değilse o da hastalık değilidir
  • Zamanında ceryan eden olaylardan tranvalardan veya başka şeylerden dolayı aynı şizofrenlikteki gibi gen düzeyinde değişimler meydana gelir. Bu değişimler cinsiyet kromozomu dediğimiz genler üzreinde etkili olur ve kişide hormonal denge bozulur.

Bununla ilgili araştırma yapan ve çalışan bir ardakşım vardı cerrahpaşada oda kromozomlarını inceliyordu.
  • hastalıktır. bunun olmadığını söyleyenlerde bir nevi hasta sayılabilir.
  • Hastalık değildir,zevktir.Zevkler ve renkler tartışılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

Hastalık değildir,zevktir.Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Sayın uzmanımız acaba pedofiller hakkında nasıl bir açıklama yapacak?
    Zevk? Renk?
  • quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

Hastalık değildir,zevktir.Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Sayın uzmanımız acaba pedofiller hakkında nasıl bir açıklama yapacak?
    Zevk? Renk?

O ayrı yahu.Psikolojik rahatsızlıktır.Büyük ihtimal küçükken geçirdiği olaylar yüzünden öyledir...

Ama eşcinsellik çok farklı.Kızlardan haz alamamıştır,veya kızlar erkeklerden haz alamamıştır sonra kendi cinsine kaymıştır.Kızlar veya erkekler zevk vermemiştir.Şimdi daha fazla açmayım olayı derinlere inmeyeyim
  • Eşcinsellerin içerisinde kuşkusuz hastalarda vardır ama bence büyük bir çoğunluğu sapkındır.
  • Şizorfeni hastalerı eşcinselliğe yatkınmış buna bakarak hastalık diyebilir miyiz ?
  • Elemanlar birbirlerine aşık oluyor.

kendimden düşünüyorum,bi "erkeğe aşık " şu kelime bile hoşnut etmiyor beni. Gerçekten doğanın yaptığı şeyler var diye düşünüyorum.
    birbirlerini çekiyorlar sanırım,bişeyler buluyorlar kendilerinde.

Bazıları da sonradan geçiyor,bu tercih.

2 yönlü bişey, Doğal -Tercih.
  • Kısaca cevap verecek olursam Eşcinsellik hastalık değil.Kişinin kendi terciğine bağlıdır.Allah onları doğru yola getirsin diyerek lafı uzatmayim.
  • ne garip!
    burada islam gibi mükemmel bir teklifin ve iman güneşi gibi insanın geleceğini ve evrenle alakasını tamamen aydınlatan bir sistemin "fikir hürriyeti" adı altında eleştirisi yapılıp, araştırmadan derinine inmeden itiraz edilebiliyor. gerçeği aramak sebebi altında değerlendirilip uzun uzun cevaplar yazılıyor...

cinsel kimliklerden eşcinsellik adı geçtiğinde birden o hakkaniyet aşkı yerini bir taraftarlığa ve bir şey bilmeden görmeden incelemeden yoksaymaya kayıyor. işin garibi yukarıdaki örnekte zıt olanlar bile bu sayfaya geçince yere yere bakar hale gelmiş.

halbuki dini milli ve cinsel kimliklerin hepsi aynıdır. çünkü insani vasıflardır. kadın hakları demek nasıl fahişelere gün doğdu diye yorumlanmayıp, herkesin kalpten bir muhasebe ile "evet evet, anneciğimin değerini bilemedik, hakkı ile saygı gösteremedik" demesi gerekirken, "kötü emsal, emsal olamaz" denmesi gerekirken... çingene de olsa tatar da türk de, dürzi de süryani de... bu milli renkler işte bu anadolunun zenginliği ve kişisel hayat algısına temel bir düzlemdir demek dururken...

bu kadar etik ve elit düşünebiliyorken;

nasıl oluyor da bu ülkenin nüfusunun (tıpkı amsterdam ve tahran da olduğu gibi) yüzde 10u oluşturan bir cinsel kimliği görmezden gelip tüm sosyal yapımızı zehirliyoruz?

evet zehirliyoruz. çünkü terapi ile evlendirmekle yada efsunlarla iyileştirmiyor sadece daha riyakar nasıl yaşanır ve toplumdan fayda nasıl sağlanır onu öğretiyoruz.

kızkardeşinizle evlenecek adamın böle olmasını istermisiniz?
    eşinizin aslında yalan bir hayatla sizinle aslında hiç cinsel paylaşımı olamayacağını sonradan öğrenmek ve elegüne karşı evcilik oynamak sizi mutlu eder mi?
    işte bu kimliği tanımaz sanız ve onu "normal yaptık" deyip, ayrı durmasına müsaade etmezseniz toplumsal doğrulara yalanları karıştırmış ve kur'an yolundan ayrılmış olursunuz.

aslında herkes çevresinde eşcinseli görüyor biliyor. o kadar çok ki, onlardan çoğu evlendirilmiş, çoğu sosyal kabuklar altında siz gibi olmuş, yine de eşcinselliklerini yaşayan insanlar. acı olan onların eşcinselliğini gazetelerdeki fail-i meçhullerden öğrenmeniz... halbuki evladını çamura atıp harcamayan sistemlerde değil adamlar kadınlar, eşcinseller, hatta diğer altgruplar dahi kahramanlarını, rol modellerini, çıkarıp onurla toplumlarının yükselmesi için hayatlarını ortaya koyarlar. çok uzağa bakmanıza gerek yok sizin ecdadınız da böleydi. kurdukları sistem asırlara dar gelmişti. değil kendi vatandaşı, uzakta kendi ülkesinde hayta ve işe yaramaz etiketi yapıştırılmış bir adam bile bu topraklara gelip insani değeri bulmayı hayal ederdi. buraya gelince tornadan çıkmış gibi tek tip olmaya zorlanmaz. tam tersi kendini tanıyıp varolan ortay koyabildiği ne varsa onunla elinden tutulur ve kemalata sevk edilirdi.

biz bugün onlarca kimliğimiz ortak olsa bile çevremizden bir farklı ses duysak yere yere bakıp ona mesafe koyup uzaklaşıyoruz. bu sebepledir ki, bu ülkeye gelene kadar iman ve islam kimliğini korumak gailesi olan tatar ve gürcüler gibi milletler bu ülkede böle anılmak istemiyorlar. gariptir türkten daha fazla türk milliyetçisi oluyor ve ayakları havada söylemlerini ve türk başlığı altında kendi milli heveslerini savunmalarını hayretle izliyoruz. bu çelişki milli kimlik için tehlikeli ise, cinsel kimlikler ve dini kimlikler de aynı tehlike altındadır. bunun halli ise yalnızca doğru olmaktır. doğru olmaktan korkmayalım. doğruluğu tanıyalım. doğrunun hayat üslubu oluşturmasına vakit verelim.
  • Aslında burdakilerin hepsi dışardan bir bakış açısı ile yapılmış yorumlar. Bir eşcinselin yorumunu almak daha faydalı olur diye düşünüyorum.
    Ve eğer eşcinseller hasta olmadıklarını iddia ediyorlar diye hasta olmuyorlarsa, normal olduklarını iddia eden şizofrenler de hasta olmamalı ?
    Eşcinselliğin canlıların bu dünyada bilimsel açıdan varoluş sebeplerine aykırı olduğunu düşünüyorum.
    Bu nedenle en azından normal bir durum değildir, hastalık olarak da görülebilir.
  • Sapkınlıktır.
  • Kur'an da günah olduğu belirtilmiş açık açık, yapmayın denmiş. Fakat içki içmekte günah, zina yapmakta. Yinede günümüzde bunlar çok rahat yapılıyor, yadırganmıyor bile artık.

Ben bunun bir sapkınlık olduğunu düşünüyorum ve hoşgöremiyorum. Çocuklarımın eşcinsel bir adamla arkadaşlık etmesini hoşgöremem. Eşcinsel bir adamı hayatımıza dahilde edemem. Olurda bigün oğlum karşıma çıkıp ben ahmet i mehmet i seviyorum derse -kur'an temelli bir eğitim alsada aile içinde dış dünyadan soyutlayamayız- sanıyorum Allah mutlu etsin diyemem..
  • .dünyada 2 cinsiyet vardır.arada kaldıysan hastasındır
  • Böyle bir bölümde bile eşcinselliğe hastalık diyen kişiliklerin olması çok acı. Siz nasıl kadınlardan hoşlanıyorsanız, onlar da erkeklerden hoşlanıyor bunda garip bir durum yok. Eşcinsellerin sokakta "normal" insanlara sarktıklarını hiç görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimalCollective

Böyle bir bölümde bile eşcinselliğe hastalık diyen kişiliklerin olması çok acı. Siz nasıl kadınlardan hoşlanıyorsanız, onlar da erkeklerden hoşlanıyor bunda garip bir durum yok. Eşcinsellerin sokakta "normal" insanlara sarktıklarını hiç görmedim.

arkadaştık,sonradan öğrendim.sapıkça hareketler yapmaya başladı.hasta olduğuna karar verdim.tercih meselesi tercihe saygı duyarım ama ben bir çeşit hastalık olarak nitelendiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peacifullord

quote:

Orijinalden alıntı: AnimalCollective

Böyle bir bölümde bile eşcinselliğe hastalık diyen kişiliklerin olması çok acı. Siz nasıl kadınlardan hoşlanıyorsanız, onlar da erkeklerden hoşlanıyor bunda garip bir durum yok. Eşcinsellerin sokakta "normal" insanlara sarktıklarını hiç görmedim.

arkadaştık,sonradan öğrendim.sapıkça hareketler yapmaya başladı.hasta olduğuna karar verdim.tercih meselesi tercihe saygı duyarım ama ben bir çeşit hastalık olarak nitelendiriyorum

İstisnaların kaideyi bozmayacağını düşünüyorum. Belki de sokaktan geçenlere çarpıp "erkek adam" olduğunu zannedenlerin olduğu bir ülkede hayret edilecek şey değil. Arkadaşlığınızı kesmekle iyi etmişsiniz ama, sınırı aşmış belli ki. Ama dediğim gibi, eşcinsellik bir tercih meselesi değil. Biz nasıl kadınlardan hoşlanıyorsak onlarda erkeklerden hoşlanıyorlar. Ve kadınlardan neden hoşlandığını sorgulayan hiçbir heteroseksüel olmadığı gibi biz de onların neden erkeklerden hoşlandığını sorgulamamalıyız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.