Şimdi Ara

ERZİNCAN VALİSİ .....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz starda KÖPRÜ diye bir dizi var ve burada daha önce bu şehirde Erzincan valisi olarak çalışan kişinin yaşadıkları konu ediliyor fakat Erzincanlılar bu durumdan pek memnun değilmiş dizide kendilerini kıro gibi gösteren star tv ye çok sitem ediyorlar ayrıca dizinin gerçekleri yansıtmadığını söylüyorlar

http://www.erzincankemah.com/haberbak.php?id=213

• Ben o dizinin ilk 3 bölümünü izledim.bence alakası yok krolukla. 3 senemi erzincanda geçirdim.çok çok iyi insanları olan bir memlekettir.(3 te ikisi türktür,geriside alevi kürt) dizide kro olarak gösterilen tipler teröristtir. töröristler zaten kro.bunu bence türkiye erzincana maletmez.verdiğin linkte erzincanın kemah ilçesine ait bir sitedir.Kemahlılar insanlık ve medeniyet açısından aşmıştır olayları
    Erzincan valiliği yapan Recep yazıcıoğlu görev yaptıgı yıllarda sansa deresindeki(erzurum erzincan karayolundan tunceliye yol ayrıldıgı mevki)teröritlerin kökünü kazımıştır.O göreve eglmeden önce oradan türklere ait otobüsler silahla taranıyordu önü kesiliyordu. Tabiki 2 sene falan önce vali recep yazıcıoğlu bir komploda yaşamını yitirdi(trafik kazası).Allah bu büyük valiye rahmet eylesin
    not:erzincanlı değilim

• tv izleme alışkanlığım olmadığından nadiren baktığım anların birined denk geldim..

köprü harika bir dizi.. aslında sineması yapılacak kadar sağlam bir konusu var.. gidemediğin yer senin değildir..
    ama dizi yaa .. illa oradan buradan şeyler katacaklar.. konuyu gereceker reyting için

bunun haricinde terörden etkilenmenin bir sebebi de devletin oraya geç ulaşması olduğu gerçeğini gösterdiği için ve üstelik devletin bu işin üstesinden gelecek büyük bir devlet olduğumuzu ülkenin heryerine ilan eden bir dizi
    çok beğendim.. emeği geçenleri tebrik ederim

yol medeniyettir
  • Dizide Başpınar köyüde anlatılıyor.90 lı yıllarda tamamı türk olan köye pkk girer. ve Bütün erkekleri öldürürler.
    Bizde elimiz kolumuz bağlı oturup izledik.Gecenin bu vaktinde gene moralinizi bozdum ama herşeyden haberi olmak lazım.
    kaynak: http://www.manisahabergazetesi.com.tr/2007/1/8/haber03.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 20 Ocak 2007; 2:14:02 >
  • Dizide Kıro Gibi Gösterilen Kişiler PKK'lılar..
  • ölen birinin ardından tabiki iyi insandı denir. Diziyimi övüyosunuz recep yazıcıoğlunum.o şahsı yakından tanıyan varmı. Dizi tutulması için tabiki omayan senaryolar yapılır. Yoksa rayting olurmu. Kim takar.Ben konuşursam taşlar yerinden oynar haaaa
  • Ben Eğin'liyim (eski adı) yani Kemaliye'liyim dizi iyi hoş tamam ama.Amasına gelince iş farklı.
    1.Dizi Erzincan da çekilmiyor.Eskişehir de çekiliyor.(ulaşım masraflar vs. yüzünden) oyuncuların davranışı Erzincan yöresine ait değildir.Erzincan da puşu kullanılmaz.Özellikle Kemaliyede 8 köşe diye bilinen kasket vardır saçı sakalı birbirine karışmış insanlar yoktur.Türkiyenin mahkum görmeden emekli olan ilk gardiyanı Kemaliye de bulunan hapisanenin gardiyanıdır.Erzinca'nın hiç bir köyü terörristlere yataklık yapacak kadar alçak değildir. (dizide resmen köyün delikanlısı terörist olarak lanse edilmiştir)Erzincan da yaşam rahmetli Sn.Recep Yazıcıoğlu ile değişmiştir.(1992 depreminden sonra Erzincanı ayakta tutan sayın validir.)Reyting uğruna iş yapıp konusu geçen yer kötülenmektedir.Ayşe Kulin'in "köprü"adlı kitabından çevrilmiştir diyor ama reyting uğruna kitaptan uzaklaşılmıştır.Konu nun geçtiği Kemaliye'de yüzyıllardır çok faklı kültüre sahip insanlar yaşamıştır.(Türkler,sünniler,aleviler ve hatta ermeniler bazı köylerin isimleri Türkçe değildir.)

Bilgilerinize.

Sağlıcakla.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Dizide Kıro Gibi Gösterilen Kişiler PKK'lılar..

dizide herkez kıro yanlız
  • o dizi ayşe kulin in köprü kitabından uyarlanmıştır ve tamamen gerçekleri yansıtır
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

ölen birinin ardından tabiki iyi insandı denir. Diziyimi övüyosunuz recep yazıcıoğlunum.o şahsı yakından tanıyan varmı. Dizi tutulması için tabiki omayan senaryolar yapılır. Yoksa rayting olurmu. Kim takar.Ben konuşursam taşlar yerinden oynar haaaa

o dizi gerçekleri yansıtıyor biilip bilmeden sallamayalım

o valiyi bütün Türkiye tanır yaşarkende aynıydı
  • quote:

ölen birinin ardından tabiki iyi insandı denir. Diziyimi övüyosunuz recep yazıcıoğlunum.o şahsı yakından tanıyan varmı. Dizi tutulması için tabiki omayan senaryolar yapılır. Yoksa rayting olurmu. Kim takar.Ben konuşursam taşlar yerinden oynar haaaa

Rahmetli Yazıcıoğlu'nu yakından tanıyorum diyebilirim..Denizli'de son görevini yaparken bizim fakülteye konferansa gelmişti.. Konferansta Vali Recep Yazıcıoğlu ikürsüye davet edildiğinde biz 2 metre boyunda herkül gelecek sanıyorduk..Malum ..süper vali diye çok duymuştuk.Kürsüye çıktığında
    Herkes '' bu ufak tefek adam mı süper vali '' alala.gif demişlerdi...

Ama ondan önce o kadar prof, doç, rektör milletvekili vs. konuştu hep salonda gürültü uğultu..
    O kürsüye bi geçti, kimseden çıt çıkmadı konuşmasını bitirene dek..Ve bir alkış kotu..dehşetti..
    o kadar etkileyici konuşuyordu ki, inanın o köprü dizisinin 3 katı daha etkili hitap-konuşma yeteneği vardı..

Birkaç kez de öğrenci klubü olarak kendisini ziyaret ettik.Zaten vilayet evimizin tam karşısındaydı
    Cidden bu ülkenin gelişimi için iyi şeyler yapmaya niyetliydi...
    Biz kendisine biz gençlere ne önerirsiniz diye sorduk,, verdiği cevap çok etkileyiciydi...
    ''Haklı olduğunuz bir dava uğruna ölümden dahi korkmayın'' demişti..

• quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

Ben Eğin'liyim (eski adı) yani Kemaliye'liyim dizi iyi hoş tamam ama.Amasına gelince iş farklı.
    1.Dizi Erzincan da çekilmiyor.Eskişehir de çekiliyor.(ulaşım masraflar vs. yüzünden) oyuncuların davranışı Erzincan yöresine ait değildir.Erzincan da puşu kullanılmaz.Özellikle Kemaliyede 8 köşe diye bilinen kasket vardır saçı sakalı birbirine karışmış insanlar yoktur.Türkiyenin mahkum görmeden emekli olan ilk gardiyanı Kemaliye de bulunan hapisanenin gardiyanıdır.Erzinca'nın hiç bir köyü terörristlere yataklık yapacak kadar alçak değildir. (dizide resmen köyün delikanlısı terörist olarak lanse edilmiştir)Erzincan da yaşam rahmetli Sn.Recep Yazıcıoğlu ile değişmiştir.(1992 depreminden sonra Erzincanı ayakta tutan sayın validir.)Reyting uğruna iş yapıp konusu geçen yer kötülenmektedir.Ayşe Kulin'in "köprü"adlı kitabından çevrilmiştir diyor ama reyting uğruna kitaptan uzaklaşılmıştır.Konu nun geçtiği Kemaliye'de yüzyıllardır çok faklı kültüre sahip insanlar yaşamıştır.(Türkler,sünniler,aleviler ve hatta ermeniler bazı köylerin isimleri Türkçe değildir.)

Bilgilerinize.

Sağlıcakla.

kemaliye (eğin) de iki kez bulundum. bence çok güzel bir kasaba. insanlarıda o nispette iyi, dürüst ve hoşgörülü. özellikle dil konusunda çok iyiler. kasaba çok zor bir coğrafyada olmasına rağmen istanbulda bile türkçe o kadar iyi konuşulmuyordur diyebilirim. herkesin bir kere gidip görmesi gerekir bence...

dizide isimler değiştirilmiş. başpınar diye geçen köyün gerçek ismi başbağlar.
    sonuçta bu bir dizi ve reyting uğruna yapılıyor, dolayısıyla işin içinde bolca sulandırma mevcut. amacı kesinlikle vefa yada sorumluluk değildir...

son bir not: köprü dizisindeki vali karakteri bence recep yazıcıoğlu'nu karşılamıyor. ki ben sadece recep yazıcıoğlu'nu tv ve gazetelerden tanıyan biriyim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 20 Ocak 2007; 17:46:29 >

•  ERZİNCAN VALİSİ .....
  • itiraf.com dan yorumsuz

hipokratınkızı; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 31; İl:İstanbul 11.11.2003
    Beş sene önceydi. Büyük bir trafik kazası geçirmiştik. Eşim çok ağır yaralıydı. Doktorlar yaşaması için pek şans tanımıyordu. Bir gece çok ağırlaştı. "İstanbul'a ya da Ankara'ya götürün. Burada daha fazla bir şey yapamayacağız" dediler. Gece yarısıydı. O sırada bulunduğumuz ilin valisinin bazı hastalar için askeri helikopteri isteyebildiğini öğrendik. Fakat normal bir köylü vatandaş olsak işimiz daha kolay hallolurmuş, "Doktor olmanız işi zora sokabilir" dediler. Vali doktorlardan pek hoşlanmazmış. İstanbul'dan özel uçak şirketleri ile görüştük. Hava yağışlıydı. En erken sabah gelebilecekleri anlaşıldı. Son çare valiydi. Gidip ağlayarak yalvardım. "Eşimin hayatta kalması size bağlı" dedim. "Yapamam" diye cevap verdi. Yer Erzincan, vali Recep Yazıcıoğlu. Kendisi de elim bir kaza geçirerek yaşamını kaybetti. Hayat herkesi vuruyor. Ben çok büyük acılar yaşadım. Allah onun da eşine sabırlar versin.

• Dizi hakkında bilgim yok ama arada "kro" gibi laflar duydum. Erzincanın merkezine gidin istanbuldan daha iyi bi durumda, sadece köylere giden yoları kötü durumda o kadar.Bi erzincanlı olarak size şunu söyleyebilirim ki erzincanlı oldugum için söylemiyorum insanları kro degildir suratlarına baktıgınız zaman şehirden gelen insanlardan daha parlak yüzleri vardır, erzincan doguda olmasına ragmen kro diye tabir edilen insanlarla karşılaşmadım.Türk olupta pis insan göremezsiniz, Eger insana benzemeyen biri görürseniz fark edersiniz o türk degildir.Erzincanın %70 i türklerden diger kısmı ermeni,kürt,alevi kesimden oluşmakta.
    Tekrarlıyorum İSTANBULDAN 10 tane adam seçin ERZİNCANDAN 10 tane adam seçin yan yana koyun.istanbuldan gelene kro dersiniz.
  • Bide 70 milyon insandan 1 tane adam görüpte ona göre bi bölgeyi yorumlamak ne kadar mantıklıdır, tartışılır.

Ayrıca erzincan VALİSİ eger yanlış bi insan olsaydı, Erzincana bu kadar güzellik kazandırmış olmasaydı, Kendisini Konu alan bi DİZİ YAPILMAZDI.

Dedigim gibi dizi hakkında bilgim yok ama memlekete bu kadar şey kazandırmış bi adamı kötülüyorsa Erzincanda yaşamış bi vatandaş olarak yorumumu esirgemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 20 Ocak 2007; 18:30:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut976

itiraf.com dan yorumsuz

hipokratınkızı; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 31; İl:İstanbul 11.11.2003
    Beş sene önceydi. Büyük bir trafik kazası geçirmiştik. Eşim çok ağır yaralıydı. Doktorlar yaşaması için pek şans tanımıyordu. Bir gece çok ağırlaştı. "İstanbul'a ya da Ankara'ya götürün. Burada daha fazla bir şey yapamayacağız" dediler. Gece yarısıydı. O sırada bulunduğumuz ilin valisinin bazı hastalar için askeri helikopteri isteyebildiğini öğrendik. Fakat normal bir köylü vatandaş olsak işimiz daha kolay hallolurmuş, "Doktor olmanız işi zora sokabilir" dediler. Vali doktorlardan pek hoşlanmazmış. İstanbul'dan özel uçak şirketleri ile görüştük. Hava yağışlıydı. En erken sabah gelebilecekleri anlaşıldı. Son çare valiydi. Gidip ağlayarak yalvardım. "Eşimin hayatta kalması size bağlı" dedim. "Yapamam" diye cevap verdi. Yer Erzincan, vali Recep Yazıcıoğlu. Kendisi de elim bir kaza geçirerek yaşamını kaybetti. Hayat herkesi vuruyor. Ben çok büyük acılar yaşadım. Allah onun da eşine sabırlar versin.

BİR KERE BURDA YORUM HATASI VAR...EŞİM ÇOK AĞIR YARALIYDI.BİR GECE ÇOK AĞIRLAŞTI

KÜLLİYEN YALAN

doktorları çok severdi rahmetli

• valinin yaptıklarından anlaşılan sende nasibini almışsın..
    quote:

• bu arada bende şunu söyleyeyim dizi ESKİŞEHİR de çekiliyor o görmüş olduğunuz vilayet binası ESKİŞEHİR valiliği. ve çok yer eskişehire aittir. sadece arabaların plakaları 24 yazıyor o kadar;

imzama tıklarsanız Eskişehirdeki resimleri görürsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 21 Ocak 2007; 15:07:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.