Şimdi Ara

Erteleme İptal Sebebi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben üniversite okuyorum şu an fakat yaşımdan ötürü askere gitmem gerekiyor. Yukarıda belirttiğim başlıktaki soruya ne cevap vereceğimi bilemedim. Temmuz, Ağustos, Eylül başta olarak başvurumu yapmak istiyorum ama bunların farkı nedir? 2.dönem de ders kaydı yapabiliyor olmak istiyorum maksadım da yaz ayına denk gelmesi. Farklarıın anlayamadım.


    • Askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum.
    • Hem öğrenimime devam edip hem de askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum.



  • öğrenciliğiniz devam ediyorsa, ikinci seçenekte yazan "hem okuyup hem askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum" şıkıını seçebilirsiniz.


    temmuz ağustos eylül demişsiniz ama şöyle bir sıkıntı var. sınıflandırmalar yalnızca celp dönemlerinde yapılıyor ve her celp dönemi 3 ayı kapsıyor. şöyle ki;


    mayıs celbi dediğimiz celp dönemi mayıs-haziran-temmuz aylarını, ağustos celbi dediğimiz celp dönemi ise ağustos-eylül-ekim aylarını kapsamakta. daha lisans mezunu olmadığınız için askerliğinizi er olarak yapacaksınız. dolayısıyla celp döneminin hangi ayında gideceğiniz tamamen şansa bağlı. bu durumda hangi celp döneminde gitmek istediğinizi iyi seçmelisiniz.


    aralık-şubat ayları arasında yoklamanızı yaptırırsanız mayıs celbine, mart-mayıs ayları arasında yoklamanızı yaptırırsanız ağustos celbine dahil olursunuz.

  • Guest-DB2FFC80D G kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de 2024 yılı için bedelli başvurusu yapacağım. Aynı zamanda Haziran 2024 ye YKS ye gireceğim. Şu anda lise mezunuyum. Yani resmiyette öğrenci değilim ama sınava hazırlanıyorum ve üniversiteye gideceğim.Erteleme iptali sebebi seçerken hangi seçeneği seçmem daha uygun olur?

    1-Askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum

    2-Hem öğrenimime hem de askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.