Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyibe

    Azerbaycan'lı bir arkadaşım var; dediğine göre Aliyev'ler de "itibardan tasarruf olmaz" zihniyetinde memleketin kaynaklarının etinden sütünden faydalanıyor. Ayrıca ülkede rüşvetle neredeyse yapamayacağınız şey yok gibi bir durumdan söz ediyor.

    Şimdi, bu ülke ile ilgili yorumları size bırakıyorum. Yardımın niyeti Azeri halkına olsun

    Doğru. Hatta meclisin çoğu Aliyev'in yakınları. Adam karısı için makam oluşturup, kendi yardımcısı bile yaptı. Bu konuda bizden daha beter durumdalar.

  • En kısa zamanda barışın gelmesi dileğiyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -Ermenistan işgal güçlerinin elinde olan Dağlık Karabag'in sözde başkenti Hankenti'nde karartma uygulanıyor.


    -İran Dışişleri Bakanı: "İran, Dağlık Karabağ'daki endişe verici şiddeti yakından izliyor. Düşmanlıklara derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz ve farklılıkları çözmek için diyaloğu teşvik ediyoruz.


    -Ermenistan Güçleri, Naftalan bölgesinde ki sivil yerleşkeleri vurdu. 5 azeri sivil hayatını kaybetti.


    -Avrupa Birliği, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların acilen durdurulması için çağrıda bulundu.


    -GKRY, Ermenistan'a desteğini açıkladı.


    -Azerbaycan meclisi, ülke çapında seferberlik ve 24 saatlik 'savaş hali' kararı alındığını duyurdu.

  • Savaşa direk katılmak hata olur. Yandan yandan Azerbaycan’a destek çıkmalıyız. Yoksa 5 cephede savaşıyor olacağız ve bu iyi olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilbo Haggins -- 27 Eylül 2020; 19:6:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ambarad

    Bizim SİHA'larımız değil, bizim sattığımız, Azerbaycan'a ait SİHA'lar bölgede. Türkiye bu mücadelede "sahada" olamaz. Olmamalı da zaten. Dolaylı yoldan destek, arka planda lojistik destek verebilirsin. Ama direk TSK unsurlarıyla bölgeye giremezsin. Bizim de kendi meselelerimiz var zaten.



    Alıntıları Göster

    Arapların kıçını kurtarmak için bir yerlerini yırtma meselelerimiz var doğru !


    Arplar için bize bunca eziyete malolanlar iş Türklere gelince kenardan bakalım diyorlar !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Eylül 2020; 20:10:21 >




  • Başka dostu yoktur bilmem ne, bırakın bu işleri. Devletlerin çıkarı/menfaati olur. Bu söylemler kuru gürültüden ibaret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağlık Karabağ bölgesi Türkiye'nin gerçek çıkarları açısından son derece önemli bir bölgedir. Ortadoğu'da girdiğimiz ve sonucu belirsiz maceralardan çok daha fazla dibimizdeki bu krizi çözmek bizim önceliğimiz olmalı.


    Azerbaycan ve Azeri halkı Türkiye'ye her zaman yakınken dibimizde Rus üssü barındıran Ermeniler ise Türkiye'nin ayağını kaydıracak her türlü ortaklığa girmeye hazır durumdadır. Üstelik ağrı dağı ve çevresinin kendilerine ait olduğunu bugün dahi iddia ediyorlar.


    Türkiye için ve Türkiye'nin Asya yolu ve Türki halklarlas olan bağları için bu sorun mutlaka bizim lehimize çözülmeli. Sınırlarımıza bu kadar yakın ve bize bu kadar dost bir ülkeyi tarihi düşmanlarımızın merhametine bırakırsak gelecekte çok acı .çekeriz.


    İran ve Rusya, Güney Kıbrıs(Güney Kıbrıs Rus uydusu gibi birşey zaten !) Ermenistan'ı desteklerken. Biz, İsrail, Abd daha çok Azerbaycan'ın yanında duracaktır konjoktür gereği.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Eylül 2020; 20:18:41 >




  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Sovyet ülkelerinin hepsi aynı durumda. Kömünizm bu halkları malesef kültürel olarak beş para etmez duruma getirdi. Zamanla evrimleşip daha sağlıklı sistemler kurmalarını umamabiliriz ancak...

  • Şahsen Komünizm'in suçlu olduğunu pek düşünmüyorum hocam. Dünyada nerede gelişmemiş ama gelişmiş gibi burnu kaf dağında, ayranı yok içmeye faytonla gider ... olan ülke varsa, altında hep aynı nedeni görüyorum. Bu nedeni yazarsam beni cehenneme gönderirler, bundan dolayı yaz(a)mıyorum, korkuyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 27 Eylül 2020; 20:25:43 >
  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Dostum Sovyetlerden kopmuş ülkelerin ezici çoğunluğunda abuk tek adam yönetimleri var malesef. Mesela Türkmenistan'daki herif Aliyev'i bile aratacak kadar zeka geriliği olan biri. Malesef bu ülkeler siyasi ve demokrasi geleneği açısından inanılmaz geri durumdalar. Türkiye'de Azerbaycan'a demokrasi yönünden güzel bir örnek sunmuyor şu anda...


    Bu arada Halk zaten Aliyev'i sevmiyor ama bu durum siyaset üstü bir mesele biliyorsun. Adamların topraklarını işgal ettiler. Azeri halkının beşte biri kendi ülkelerinde mülteci oldu ve bu insanların hepsi Karabağ'da yaşıyordu. Azerbaycan için bu mesele sandığınızdan çok daha kötü bir durumda ve çözülmeli.

  • Bir atasözümüz var; "Bayram değil seyran değil, eniştem beni neden öptü"...

    "Bayram değil seyran değil, Ermenistan Azerbaycan'a neden saldırdı hiç düşündünüz mü?

  • kyibe kullanıcısına yanıt

    İki ülkeyi yakından takip etseydin zaten oranın sürekli patlamaya hazır olsduğunu iblirdin. Her yıl sürekli ölümlü çatışmalar yaşanıyordu zaten. Azeri halkı çok öfkeli ve Azerilerin 5'te biri mülteci konumunda. Karabağ'da yaşayan insanlar bunlar.

  • Masonlar, Romanlar, Bizans aşıkları yine ortalığı kızıştırıp savaş çıkarıyorlar. İnanın 2020 yılında kulağa o kadar zamanının ötesinde bir çocuk oyunu gibi geliyor ki, bu evrimsizlerin üzerine lanet yağacak inşallah...

    Uyanışımız acılı ve sert oldu; savaş çıksın da savaş ekonomisi ve siyasetiyle toplumu güdelim, biçimlendirelim, yine tepede kalalım oyunları sahnede, kahpe Bizans oyunları

    Yiyemiyoruz artık, siz yiyin, askeri alanda bile bir yenilik yok hep aynı tiyatro

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, maalesef olan hep halk'a oluyor. "Bir an önce çatışmalar sona erer umarım" demek istiyorum ama dünyaya kuşbakışı şöyle bir bakıyorum; terörist ülkeler güçlü olduğu sürece maalesef ne Azeri-Ermeni meselesi ne de diğer kan dökülen olayların hiç birisi de son bulmayacak. Üzücü...

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Sizin bahsettiğiniz gibi ortam her ne kadar gergin olsa da, asıl odaklandığım konu; Ermenistan'ın bu gerginliği kısa süre önce bir üst seviyeye taşıyıp Azeri sınırında bir Azeri askerin ölmesine yol açan eylemi ve bu sabah gerginliği daha da üst seviyeye taşıyan eylemleri.

    Sayısal ifadeyle; ortam sürekli gergin olmakla birlikte, arada sırada sınırdan birbirlerine ateş ederek bir süredir kötü de olsa geçinip gidilen bir ortam vardı. Azeri arkadaşımla arada havadan sudan sohbet ettiğimizde hiç bu tür konular gündeme gelmezken ve hayatları normal seyrinde devam ederken, geçen hafta abisini apar topar (ailesiyle vedalaşmaya bile izin vermeden) askere aldılar. Demem o ki; durup dururken ne değişti de Ermenistan savaşa sebep verecek bir eylem içerisine girdi?

  • Yanımızda diye yazmadım yanımıza alabilirsek diye yazdım. Bu ne demek Azeri kuvvetlerine gerek silah gerek subay desteğini verirsin. İran ve Rusya göstermelik itidal çağrısında bulunur. Ama azeriler yavaş yavaş işgal topraklarını geri alır. Sonrada bir anlaşmaya varılır olay böyle yürür. Yoksa soçi paktı ile üç ülke Ermenistana girsin demiyoruz her halde.


    İran Rusya Suriye ve Çin bloğu, Türkiye ve Azerbeycanı kazanmak için ermenilere sessiz kalması ve Ermenistan yanın olamamaları da zaten bir destektir. Aynı durum abd ve Almanya içinde geçerli. Ermenistan bir hata yaptı. Bu durumu kullanıp işi bitirememiz gerekiyor. Şuanda türk kuvvetleri bile Ermenistana girse hiç biri ses çıkarmaz. Çünkü ilk ateş eden Ermenistan oldu. Ve direkt sivil halka bomba attı. Ermenistan resmen kendi ipini çekti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bu insanları kafanıza takmayın hocam. Ülkenin aklı başında olan insanları zamanında olan olaylardan dolayı şimdiki zamanın suçsuz insanlarını suçlamanın anlamsız olduğunu bilir. Keşke eskisi gibi birlikte huzur içinde kardeşçe yaşayabilsek. Bugün belki zor ama ilerde belki nasip olur o günler. Siz moralinizi diri tutun. Bu cumhuriyet, bu devlet hepimizin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ermenistan'in Azerbaycan'a dalmasi tesaduf degildir. Bolgede abi ulke konumunda olan, lafina sozune guvenilen Turkiye'nin son yillarda palyanco dis politikasi yonetmesi sonucu islevligini yitirmesi sonucunda meydani bos bulmasidir.


    Ermenistan'in en buyuk destekcisi avrupa'da fransa, yukarida rusya. Hindistan da destek veriyor gorunuse gore.


    Dogu akdeniz'de ortam boyleyken, birileri kuzeyde cephe acsana knk demis.


    Ermenistan'in saldiracak cesareti nereden buldugunu merak edenler, dogu akdeniz'de turkiye neden karaya oturdu sorusunu sormasi lazim.


    Dogal olarak yine bir "akp sonucu" ile karsi karsiyayiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Doğalgaz ve petrol zengini, aynı dili konuştuğumuz ve kuruluşundan itibaren yakın müttefiklik kurduğumuz bir ülke. En temelde iki tarafta aynı halka mensup ve Azerbaycan kültürel olarak Türkiye'den yoğun bir biçimde etkileniyor. Aynı şekilde İran nufusunun yarısını da azeriler oluşturmakta. Azerbaycan belkide bölgede bizim en büyük ortağımız olacak potansiyele sahip. Arplardan çok daha faydalı olacaklarını düşünüyorum.


    Azerbaycan ile dostluğumuz hem bize hemde Azerilere büyük fayda sağlıyor. Azerbaycanı hiçbir koşulda hele Ermenistan gibi doğal kaynak yoksunu ve beş para etmez bir ekonomisi olan üstelik tarihi nefret ilişkilerimizin çok güçlü olduğu bir ülkeyle değişemeyiz.


    Bu kadar aptalca bir dış politikaya girişebileceğimize olasılık dahi vermiyorum. Azerbaycan Türkiye'nin stratejik müttefiki ve Orta Asya ülkelerine açılan kapısı konumundadır. Amerika için İngiltere neyse bizim içinde Azerbaycan odur.

    Sonda biraz saçmalamışsınız. Amerika ve İngilterenin durumu tamamen alakasız. Nasıl ilişki kurdunuz merak ettim doğrusu.





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.