Şimdi Ara

Erman Toroğlu: ''G. Saray Şampiyon olamaz''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-0 öne geçiyorsun, "şampiyonluğa oynuyorum" diyorsun, iki tane gol yiyorsun!
    Bu arada uzatma dakikasında sarı mı, kırmızı mı olan kaleci Muslera'nın bir pozisyonu var. Böyle bir takımın şampiyon olması çok güç. Neden? Sağ bekinle sol bekin yok! Ortada oynayan stoperlerden birisi de yok.
    Bir de bunların önünde oynayan bir oyuncun yok.
    Peki şimdi ben bunları yazarken siz de dersiniz ki "Arkadaş orada oynayan oyuncular var!"
    Evet var. Hepsi hikaye! Yani şampiyonluğa oynayan takımda öyle oynayan futbolcular olmaz.
    Bu konudaki yorumum dün de böyleydi, bugün de yarında böyle olyacak. Bir tek Chedjou bir de Muslera... Önde bir de Melo vardı o da sakat.
    Peki diyerleri ne yaparlar?

GÖSTERMELİK, HAVA YAPARLAR
    Maçtan sonra da Sabri gibi La Fontaine'den masallar anlatırlar. Ama olay ne Sabri de ne de Hamza'da.
    Son 10 yıldır Sabri'nin yerine en az 10 tane futbolcu alındı milyon eurolar ödendi ama hâlâ Sabri oynayıp da beyanat veriyorsa ben futbolculara bir şey söylemem. O ileri zekalı yöneticilere veya maddi olarak çıkarlarını yöneten bazılarına selam söylerim.
    2-0 öne geçiyorsun, yalnız top çevirsen maçı bitirirsin!
    Yani gol atmak için ileri gitmeye gerek yok. Vakit öldür, maç biter. Eğer onu yapamayacak kapasitedeysen şampiyonluktan bahsetmiyeceksin. Maçın genel özeti bu.

http://www.fotomac.com.tr/galatasaray/2015/03/15/sampiyon-olamaz

Erman Toroğlu: ''G. Saray Şampiyon olamaz''

• Adam haklı beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-2 mac son dk normal herkesin ilerde olması orada sacmalamis.. Son pozisyon mac boyu suren başakşehir bhalinin sonucu carpip önlerine düştü. Beraberligin bir kilifi olamaz adamlara helal olsun ama uzun suredir bu kadar balli takim görmedim karambol olan birine cçarpan her top önlerine düştü mac boyu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiksel olarak da şampiyonluk yarışı riske girdi.

Ancak yine Fenerbahçe ve Beşiktaş aynı haftalarda puan kayıpları yaşayacak da öyle. Yoksa ikisinden biri şampiyon olur rahat. (O da büyük ihtimal Fenerbahçe; çünkü evlerindeki Beşiktaş maçını alırlar.)
  • Merak etmeyin fenerbahçe abuk subuk biryerde puan kaybeder geçen kaybedilen 5 puan gibi.. Fikstür avantajını kaybetti fener..Beşiktaşın uafa maçları var..
  • quote:

2-0 öne geçiyorsun, yalnız top çevirsen maçı bitirirsin!

Erman hoca sanırım hakemlik hayatında hiç hata yapmamış.
  • doğru söylüyor bu saatten sonra olamaz sampiyon hamza amatörü haftaya yine puan kaybı yaşar yine özür dilerim der. 2 0 dan belediyeye puan kaybediyorsan zaten olma sampiyon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aziz Yıldırım Ntvspor'da
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla sıkıldım bu tip haberlerden. Aynı haberler 2 hafta önce Fenerbahçe içinde yapıldı. Yoksa Kadıköy'de kazanamayacakta, Kadıköy'de erken final olacakta, Galatasaray kazanırsa şampi olacakta falan da filan. Noldu Fenerbahçe yendi puan farkı kalmadı. Daha 10 hafta var bugün Fenerbahçe'de Beşiktaş'ta yense bile puan farkı 1-2 olacak. 10 haftada en az 3-4 hafta daha 3 büyükler puan kayıpları yaşayacaklar bunu bilmek için müneccim olmaya da gerek yok. Ligin son haftaları böyle geçiyor, düşme hattındaki takımlar düşmemeye, Avrupa kovalayan takımlar ligi ilk 5'te bitirmeye çalışıyorlar. Bu takımlara karşı ligin sonların puan kaybetmek abez birşey değil.

Eleştiri yapılacaksa takımın maçın son dakikalarında skor koruyamamasına, bazı oyuncuların performans düşüklüğüne ve ilerleme kaydedilememesine yapılır ama Galatasaray şampiyon olamaz demek ne demek. Sanki daha önce imkansız görülen şampiyonluklar yaşamadık ki şuan öyle bir durumda bile değiliz.

Kızdığım nokta var benimde tabiki de. Herkes gibi bende maçın son dakikalarında bu takımın oyundan kopmasına çok kızıyorum. Ama bunun sinyalini Kayseri Erciyes maçında vermişti takım ama bir türlü çözüm bulamadık ve dünkü puan kaybı kaçınılmaz oldu. Oysaki 2-0 olunca elime birami aldım neşeli keyifli bir şekilde maçı izlemeye devam ettim. Taki Bruma'nın saçma sapan hareketlerinden, bir türlü kanat organizasyonları yapamamasından ve sonunda top kaybettikten sonra faul yapıp gol yedikten sonra keyfim iyice kaçtı. Sonra içimde bir sıkıntı oluştu, hissetmiştim 2 golün geleceğini çünkü Erciyes maçında hatta Balıkesir maçında aynı sıkıntıyı yaşamıştım. 2. golü göre göre, bile bile yedik bir nevi hakettik çünkü hiçbir ders çıkarmamışız önceki maçlardan.

Ama skor taraftarı da değilim. Bu takımın Hamza Hoca ile nereden nereye geldiğini tüm Tükiye gördü. Şimdi 2 maç yüzünden mi yerden yere vuracaz. Bu kadar vefasız olmayın. 2 hafta önceye kadar yeğe göre sığdıramadığımız Hamza Hoca şimdi futboldan anlamayan biri mi oldu. Tabiki de hayır. Her insan gibi oda hatalar yapabilir, yaptı da ve bunu açık yüreklilikle kabul etti. İnşallah bu puan kaybı da bir uyanış olur çünkü bazı terslikler vardı ve takım galip geldiği sürece bu yanlışlar görülmüyordu yada görülmek istenmiyordu. Bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız işte bu puan kaybı da inşallah Hamza hocanın ve oyuncuların gözünü açmıştır. Her şerde bir hayır vardır diyip bugünden sonra hatalarımızdan çok ciddi ders çıkarmamız gerekiyor.

Öncelikle Bruma'yı takıma kazandırmak için daha fazla ekstra sabır göstermeye gerek yok. Bruma ile olmuyor. En azından istediğimiz, beklediğimiz verimi alamıyoruz. 10 milyon Euro verince daha 20 yaşında bir gençten C.Ronaldo performansı beklentisi içine girdik ve hala da bekliyoruz. Bruma ısrarından vazgeçmesi gerekiyor bence Hamzaoğlu'nun.

Olcan'dan sol bek yaratma çabasından da vazgeçmesi gerekyior, olmuyor işte. Olmadığı gibi takıma zarar veriyor. Yanlış anlaşılmasın Olcan'a lafım yok, Olcan'ın sol bekte oynaması takıma zarar veriyor. Herkesin gördüğü gibi Olcan elinden geleni yapmaya çalışıyor, 90 dakika sürekli koşuyor ve bindiriyor. Fakat daha önce oynamadığı bir mevki de oynuyor, defansif yönü yok, ne yapalım tüm suçu Olcan'a mı yükleyelim? Sinan Engin'in bi lafı var. Olcan'dan defansif Caner olmaz, ama ofansif Caner olur. O yüzden Olcan'ın mevkisi açık kanattır, kanat bek değil. Fenerbahçe maçında da yediğimiz gol, dünkü Başakşehir maçında da yediğimiz 2 gol Olcan'ın kanatından geldi ve Olcan o bölgede ya yoktu yada defans yapmanın gerektirdiği müdaheleleri yapamadı. Hatta yanlışım yoksa Erciyes maçında son dakikadaki pozisyonda da Erciyes sağ kanattan orta yaptı yani bizim sol kanadımızdan. 2 tane sol bekimiz var ama biz yine açık kanat oyuncusundan devşirme kanat bek yapmaya çalışıyoruz. Telles ve Hakan Balta, hangisi iyise onunla oynayacaksın macera aramaya gerek yok. Bu takım 2 sene üst üste şampiyon olurken, ŞL'de çeyrek final oynarken bu takımın sol beki Hakan Balta'ydı.

Onun dışında dün ilk yarı kötü oynayan ama ikinci yarı iyi oynamaya başlayan ve asist yapan Yasin'i çıkarmışta, Xhemaili'yi almışta şöyle de böyle de falan her ne kadar yanlış olduğunu söylesekte Hamza hoca açısından bakarsanızda normal bir değişiklik. Hatalı olan kısım Bruma dururken Yasin'in çıkmasıydı. Yoksa 2-0 önen geçen bir takımın 4 hücum oyuncusundan birini çıkarıp ortasahayı güçlendirmesi gayet doğal birşey. Eğer dünkü maç 2-0 yada 2-1 bitseydi bugün böyle şeyler hiç konuşulmuyor olurdu, o yüzden Hamza hocayı yerden yere vurmaya gerek yok.

Birde takımı ilk yarı hatta ilk 20 dakika gol atıp maçı koparabilirim diye yormanında bence anlamı yok çünkü bu takım ilk yarı gol atamazsa 2. yarı oyundan düşüyor, hatta son maçlarda gördük ki önde olsa bile ikinci yarı mutlaka oyundan düşüyo. Takımı daha tasarruflu kullanması ve performansları 90 dakikaya yayması gerekiyor. Farkındaysanız Fatih Terim'in oyun anlayışına benzer bir anlayışla oynuyor hatta neredeyse aynı diyebiliriz. Ama aradaki fark Fatih Terim zamanındaki oyuncular yok. Elmander 90 dakika hücum presle oynuyordu, maç devam etse bir 90 dakika daha oynayabilecek öyle bir oyuncuydu. Malesef artık o yok, Umut'ta bir Elmander değil. Sonra Melo şuan takımda olsa da sakatlığı sebebiyle sahada değil ve malesef Melo'da eski Melo değil. Defansta bir Ujfalusi yok. Zaten ne olduysa Ujfalusi'nin sakatlanmasından sonra oldu, takım defansı bir daha eskisi gibi olmadı. Belki şuan kimsenin adını anmak istemediği ama bence Fatih Terim dönemindeki Galatasaray'ın en önemli oyuncularından Engin Baytar. Sürekli koşan, mücadele eden ve rakip eksiltebilen bir oyuncuydu. Şuan Bruma'nın yerinde Engin Baytar olsa emin olun Galatasaray şuan bambaşka bir pozisyonda olurdu. Ama malesef sinilerine hakim olamayan ve disiplinsiz bir oyuncuydu. Bence yöneticilerde de suç var bu konuda. Her ne kadar Çakır'a yaptığı hareket doğru olmasa da cezasını çektikten sonra takıma tekrar kazandırılmalıydı. Hiç tolerans gösterilmedi. Melo neler yaptı ama sürekli affedildi, biz kendi ülke futbolcumuza bir şans daha vermedik. Ki bu yüzden geçen sene çok büyük sıkıntı çektik birde kanatlarda yabancı sıkıntısından. Türkiye'nin Bayern Münih'i olma yolunda ilerlerken (bunu ben demiyorum, 2. şampiyonluktan sonra spor gazeteleri böyle bir benzetme yaptı) bir başkanın egosu ve profesyonellik(!) sevdası yüzünden ne hallere geldik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.