Şimdi Ara

Erken yaşta saç beyazlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun başlıktır gibi. 20 yaşındayım kafamın tepe kısmında 20 30 civarı beyaz var sarışın olduğum için çok belli olmuyor. Bu durumu yaşayan arkadaşlar sebepleri ve çözümü ile ilgili bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saç spreyi filan kulllanıyor musun? Saç Spreyi vb gibi içinde alkol olan saç ürünleri beyazlama yapıyormuş,berber arkadaşım öle dedi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    Saçıma jole dahil hiçbir şey sürmüyorum veya sıkmıyorum. Sadece çok nadiren vax kullanırım.

• Irsi de olabilir. Saçıma 4 sene boyunca haftada 5 gün sprey kullandım, 6 senedir de wax/jöle ve sprey kullanıyorum. Yaş 25, saçımda en fazla 10 tane beyaz vardır.

• Yaş 19 , en az 400 tel vardır :D Irsi biraz da böyle şeyler , çok gergin dönemler de yaşadım ama babamın dedelerimin ve amcalarımın da çok erken beyazlamış
  • Erken yaşta beyazlatma genetik olabilir.

Psikolojik olan vakalar da nadir de olsa var.

• Akrabalarında durum ne? Benim baba tarafının(babaannem 70 yaşlarında saçında tek tük beyaz saç var) saçları geç beyazlıyor. Fakat anne tarafım tam tersi çok erken beyazlıyor. Kuzenlerimin neredeyse hepsi, teyzelerim, dayılarımın saçları hep erken beyazlamaya başlamış. Aynı şey bende de geçerli. Şahsen ben takmıyorum saçımın beyazlamasını aksine daha çabuk beyazlamasını istiyorum. Yani ilk bakılması gereken sebep genetik faktör. İkincisi strese bağlı olarak. Üçüncüsü ise kullanılan şampuan, şekillendirici vb. ürünlerden kaynaklı olabilir. Çözüm olarak genetik ise yapabileceğin bir şey yok. Diğer iki sebep için ise cildiyeye gidip gösterebilirsin. Bu arada dipnot düşeyim. Cildiyeye gideceğim sabah saçımı yıkamıştım ve cildiyeci bir daha ki gidişimde saçımı yıkamamı söyledi özellikle. Sen de yıkamadan git. Saç köklerine test vb. yaptığında daha doğru sonuç alırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun Saç ve Dökülme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UGzeg U kullanıcısına yanıt
    akrabalarımda bu durum yok. ama son 2 senedir psikolojim çok bozuktu, son 6 aydır biraz iyiyim. bu bahsettiğim 2 seneden önce bu durum var mıydı bilmiyorum son birkaç aydır farkındayız bu durumun, dediğim gibi sarı olduğu için anlaşılmıyor pek. son 1 senedir kullandığım şampuanlar clear, head and shoulders gibi markaların saç dökülmesine karşı şampuanları. dediğin gibi cildiyeye bir gidip görünsem iyi olacak sanırım
  • Spreyle vs alakası yok. Saç kökündeki renk maddesi yani pigment bittiği zaman saç artık beyaz çıkar.
    Benim saç yarı yarıya beyazladı boyuyorum. Dökülmesin de beyazlasın bişey olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    yaşım 30 35 olsa anlarımda 20 yaşında bu durum normal mi sizce?
  • 24 yasindayim benimde 5-6 telim var.. Bu yasta ne bu ya ? Engellemenin caresi yokmudur acaba

• yukarı
  • bayram sabahları tv'de heidi olurdu hep eskiden. çayırlarda zıplamasını hatırlıyorum bir ara bir tavernaya giriyordu yatıyordu sonra bunun arkadaşı geliyordu. ama bu yürüyen şato da olabilir karıştı biraz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn It To The Ground

bayram sabahları tv'de heidi olurdu hep eskiden. çayırlarda zıplamasını hatırlıyorum bir ara bir tavernaya giriyordu yatıyordu sonra bunun arkadaşı geliyordu. ama bu yürüyen şato da olabilir karıştı biraz :D

yürüyen şatoda öyle bir sahne hatırlamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.