Şimdi Ara

Erken iptal bedeli ve ceza ne kadar gelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Turkcell ile 1 yıllık taahhüt imzalamıştım (500 + 2 GB internet paketi).

Taahhütüm 15 Nisan 2015'te bitiyor. Fatura kesim tarihi ise 9 Nisan.

Ya hattı iptal ettireceğim ya da hat taşıma ile başka operatöre geçeceğim. Bunu yeni fatura çıkmasın diye 15 Nisan'dan önce yaparsam ne kadar erken iptal bedeli veya ceza gelir?

Müşteri hizmetlerini aradım ve şöyle dediler: erken iptal bedeli gözükmüyor, yansımaz ancak son faturanız (birkaç gün sonra kesilecek olan) tam tarife yani 65 TL üzerinden gelir, artı 9 X 1,5 TL devlet vergisi ödersiniz?

Şimdi müşteri hizmetlerine güvenemiyorum, özellike buradan deneyimi olanlara sormak istedim. Durum nedir? Ne yapılmalıdır?

• Web sitesinden form doldurarak mail gönder ve yazılı cevap iste. Telsiz vergisi denen bir zımbırtı var. Aralık ayına kadar olan toplam vergiyi bir seferde ödersin. Numara taşıdığında yeni operatörde aylık olarak tekrar alınmaz vergi.

Numara taşıma 3 günde de olabilir, daha uzun da sürebilir. Hatta talep sisteme geç girilirse süre daha da uzayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara müşteri hizmetlerini faturan kesilince faturasıza gecmek istiyirum diye sonra rahat rahat taşı bide fatura kesimde biter taahhüt öyle sacmalikmi olurmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cambalkoncu -- 1 Nisan 2015; 19:02:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cambalkoncu

Ara müşteri hizmetlerini faturan kesilince faturasıza gecmek istiyirum diye sonra rahat rahat taşı bide fatura kesimde biter taahhüt öyle sacmalikmi olurmuş

Mantıksız.

Neden mi?

Faturasıza geçtiğınde 3-4 gün diğer operatöre geçmek için bekleyecek. O süre zarfında internete girmeyecek, konuşma yapmayacak o zaman. Ya da paket almak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: efsane heathrow

quote:

Ara müşteri hizmetlerini faturan kesilince faturasıza gecmek istiyirum diye sonra rahat rahat taşı bide fatura kesimde biter taahhüt öyle sacmalikmi olurmuş

Mantıksız.

Neden mi?

Faturasıza geçtiğınde 3-4 gün diğer operatöre geçmek için bekleyecek. O süre zarfında internete girmeyecek, konuşma yapmayacak o zaman. Ya da paket almak zorunda.

Niye mantiksiz turkcell musteri hizmetleri arar arkadas faturasiza geçeceği kesin tarihi öğrenir sonra taşıyacağı hatta gider kac günde tasiyorsa ona gore başvurur 4 gunde tasiyorsa garanti olsun diye 3 gün kala digerine basvurur bir gün kullanmaz internet ha fazladan 65 tl ödemek isterse kendi bilir

• quote:

İyi de fatura kesim tarihi 9 Nisan, taahhüdün bitiş tarihi 15 Nisan. Şimdi 9 Nisan'da faturasıza geçersem gene cayma ya da erken iptal olmuyor mu taahhüt bitmediği için?
  • Hocam o 9 son ödeme tarihiniz olmasın taahhütler 30 günde bir yenilenir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam o 9 son ödeme tarihiniz olmasın taahhütler 30 günde bir yenilenir

Yok hocam şimdi baktım faturalarım 10'undan 10'una kesiliyor, son ödeme tarihi de genelde 24'ü oluyor.
  • Taahhüt bitiş tarihi ile fatura hesap kesim tarihi farklı olabilir.

Taahhütün son ayında numara taşırsanız cayma bedeli ödemezsiniz diye biliyorum.

Bence şimdi numara taşımaya başvurun.

09 Mart - 09 Nisan arası tam faturayı ödersiniz.

• Turkcell timlerle bir görüşün yada fatura5 gunlukmu kesiliyormus bir sorun

• quote:

Taahhüt bitiş tarihi ile fatura hesap kesim tarihi farklı olabilir.

Evet müşteri hizmetleri de bunu söyledi. Yani 09 Mart - 09 Nisan faturası 50 TL değil de 65 TL gelir, bir de üzerine yılın geri kalan ayları için telsiz bilmem ne vergisini de ödersiniz dedi her ay 1.5 TL. Başka operatöre geçince bu vergiyi tekrar ödemezsiniz dedi.

Bu şekilde daha hesaplı geldi çünkü eğer beklersem 50 + tekrar 65 TL ödemem gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kangaxx

quote:

Taahhüt bitiş tarihi ile fatura hesap kesim tarihi farklı olabilir.

Evet müşteri hizmetleri de bunu söyledi. Yani 09 Mart - 09 Nisan faturası 50 TL değil de 65 TL gelir, bir de üzerine yılın geri kalan ayları için telsiz bilmem ne vergisini de ödersiniz dedi her ay 1.5 TL. Başka operatöre geçince bu vergiyi tekrar ödemezsiniz dedi.

Bu şekilde daha hesaplı geldi çünkü eğer beklersem 50 + tekrar 65 TL ödemem gerekecek.

Hangi operatör/tarife düşünüyorsunuz?

Faturalı ya da faturasız?

• efsane heathrow kullanıcısına yanıt
    Faturasız Vodafone tarifesi var 18 TL'ye 500 dk + 1000 sms + 1 GB internet bunu düşünüyorum
  • Kangaxx kullanıcısına yanıt
    Vodafone

Şarj açısından sıkıntılı olduğu söyleniyor.

Sıkıntı 3G ile bağlanınca ortaya çıkıyormuş.

Bulunduğunuz bölgede Avea çekiyorsa, esnaf tarifelerini öneririm. Her yöne 1000 dk ve cepten 1 GB internet 19 TL. Ya da 2000 dk ve 2 GB internet 29 TL. Ek 100 SMS 5 TL. Bireysel aboneler de alabiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.