Şimdi Ara

Erkekte uzun saçı toplum niye kabullenemiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
4
Favori
12.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski toprak insanlar bişey demiyor çünkü onların zamanında bilgili insanlar uzun saçlıdı

Barış Manco örnek aldığım insandır annem babam hep kızar uzun saclılara da onlara bu örneği gösteriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crabeinmorn

uzun saç kadınsal birşeydir ve bunun dar/geniş düşünmeyle alakası yok.

• Belki çokkk eski topraklar birşey demiyordur! Ama uzun saçlıya "homo" ve " komonist" denildiği günler çokta uzak geçmişte değiller!
  • Bazılarıda bir saç bırakıyor uzaktan tam kız gibi duruyor bu kadar uzatmakta saçma bence bir sınırı olmalı. Erkek ile kadının bir farkı olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Bazılarıda bir saç bırakıyor uzaktan tam kız gibi duruyor bu kadar uzatmakta saçma bence bir sınırı olmalı. Erkek ile kadının bir farkı olmalı.

eğer fark sadece şaçlara bakılarak olucaksa boşversene sen
  • Erkek adam kısa saçlı olur düşüncesi hakim. Bu bir gelenek haline gelmiş. Şahsen bunu, yıllarını askerliğe veren bir halkın, erkeklikle askerliği özdeşleştirmiş olmasına bağlıyorum. Sadece görünüm değil birçok gelenek askerlikle sıkı sıkıya ilişkili aslında.

Ama gelenekler değişiyor tabi. Bundan yıllar önce, kardeşimle birlikte Anadolu'daki bir kente gittiğimizde insanlar tüm işlerini güçlerini bırakıp kardeşimin uzun saçlarına gözlerini dikerlerdi. Şimdilerde ise bırakın kente dışarıdan gelen uzun saçlıları kesmeyi, kentte yaşayanlar arasında bile saçlarını uzatanları görmek mümkün.

Bu arada bazıları kendilerine yakıştırsa da uzun saç herkese yakışmıyor bence. Rahmetli Kazım Koyuncu veya Volkan Konak gibi sakalın eşlik ettiği bakımlı uzun saçlar kimilerinde oldukça karizmatik duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

quote:

kıvanç mı dünyanın en yakışıklı adamıymış , nasıl saçma bi cümledir öyle ya. kime göre , neye göre ?

ne saçmalığı adamın yarışmada kazandığı bir ünvan,
    bibliyografisine bak
    "2002 yılında Best Model of Turkey ve Best Model Of The World (Dünya'nın en iyi mankeni) yarışmalarını kazandı"

seçiciliği olmayan dandirik bir organizasyonda best model olmakla dünyanın en yakışıklı adamı olmayı bir tutabiliyosan devreler yanmış demektir.
  • quote:

Bazılarıda bir saç bırakıyor uzaktan tam kız gibi duruyor bu kadar uzatmakta saçma bence bir sınırı olmalı. Erkek ile kadının bir farkı olmalı.

Erkek ile kadının farkı sadece saçsa daha işiniz var.
  • Bir ara bende saçımı uzatmıştım ama fazla değil Şimdi işim gereği bunu yapamıyorum. Uzun saç top sakal en çok sevdiğim kombinasyon
    O yüzden hiç bir zaman saçını uzatanlara küpe takanlara karşı bir ön yargı olmadı bende. Ama halen saçla sakalla uğraşmak toplum olarak beni çok üzüyor Elin adamı uzaya çıkıyor bizde halen saç sakala bakıyorlar. Sanane kardeşim adamın saçından sakalından. Kendi saçı kendi sakalı istediği gibi uzatır istediği gibi keser.

Bu şekilde uzun saçlıya küpeliye laf atanlar halen Orta çağ zihniyetine sahip cahil insanlardır başka birşey demiyorum. İmkanım olsa şuan da uzatırım saçlarımı bakımı zor ama seviyorum.
  • Yakışan var yakışmayan var bence yakışan saç uzatmalı, yakışan küpe takmalı. Kimi erkekler var saçları kadınlarınki gibi onlar pek hoş karşılanmıyor.
  • valla umrumda değil isteyen uzatır kafaya takmaz. kim ne derse fifi kardeşim.
  • Erkeğin saç uzatması omuzu geçmeyecek şekilde normaldir bana göre...
  • bana göre bir erkek saçını fazla uzatmamalı, en fazla omuzuna kadar olabilir. bir araştırmada görmüştüm, kızların büyük çoğunluğu kısa saçlı erkekleri tercih ediyormuş. yani kısa saç bizi daha bir erkeksi gösteriyormuş .
  • Kendine ne yakışıyorsa kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız en doğrusudur.Benim için sorun yok
  • Benim saçlarım çok uzundu nerdeyse dirseklerime geliyordu ailem, eşim, akrabalarım sürekli kestir saçları diye laf ediyordu. Bu benim kendi seçimim kendime yakıştırıyorum siz niye sorun görüyorsunuz dediğimde aldığım cevaplar hep aynı "erkek adam saç uzatmaz" neden uzatmasın ben seviyorum dediğimde "serseri başıboş adamlar saç uzatır" en sonunda kestirdim şuan omuzlarımda. Vermiş oldukları cevaplar saçma geliyor bana.

Bence elalemcilik yatıyor bunun altında aman falanca oğlun saç uzatmış serserimi felancı şöyle felancı böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: southsayer

Benim saçlarım çok uzundu nerdeyse dirseklerime geliyordu ailem, eşim, akrabalarım sürekli kestir saçları diye laf ediyordu. Bu benim kendi seçimim kendime yakıştırıyorum siz niye sorun görüyorsunuz dediğimde aldığım cevaplar hep aynı "erkek adam saç uzatmaz" neden uzatmasın ben seviyorum dediğimde "serseri başıboş adamlar saç uzatır" en sonunda kestirdim şuan omuzlarımda. Vermiş oldukları cevaplar saçma geliyor bana.

Bence elalemcilik yatıyor bunun altında aman falanca oğlun saç uzatmış serserimi felancı şöyle felancı böyle.

olay burda zaten dar goruslu ınsanlar cok

• quote:

bi kere kızılayda bi abla,pardon abi görmüştüm.
    Adam az kalsın dövüyodu abla bi saniye dedim diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamburgerabi

uzun saça laf edenler önce hz. muhamede laf ederler çünkü hz muhammed,n saçları uzun beline kadardı ve sa.larını 3 lü ördürür veya örerdi, eger saçlarını uzatana nonoş diyenler varsa önce bunu düşünsünler.

beline kadar değil kulak memelerini kapatacak kadardı
  • değişik şeyler insanlara rahatsızlık veriyor sanırm, herkes aynı olsun istiyorlar
    bunun içinde değişik ve aykırı hareket edenleri toplum dışlıyor,her toplum böylemi bilemem ama bizim toplumumuz böyle işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: NemesisR3

değişik şeyler insanlara rahatsızlık veriyor sanırm, herkes aynı olsun istiyorlar
    bunun içinde değişik ve aykırı hareket edenleri toplum dışlıyor,her toplum böylemi bilemem ama bizim toplumumuz böyle işte

evet, farklı olana karşı duyulan hazımsızlık ve kin temel sebep. Yani yobazlık.

Benim de saçlarım uzun. Başıma şimdilik birşey gelmedi. Ama dikkatli olmak zorundayım. Varoş semtlerinden uzak durmak lazım mümkün mertebe. Elit semtlerde kimse sallamaz.

Çok klişe olacak ama "mahalle baskısı" terimi malesef bu konuyu da içeriyor.

Eğer saçıma sakalıma laf atan olursa allah yarattı demem benzetirim. Allaha şükür şimdilik öyle bişi olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.