Şimdi Ara

Erime noktasının düşmesi ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler buz üzerindeki basınç arttırılırsa erime noktasının düşeceği yazıyor.
    Buz üzerindeki basıncı arttırırsak daha kolay eriyeceğinden erime noktasının yükselmesi gerekmez mi ? Bu erime noktasının düşmesi ifadesi 0 a yaklaşmak olarak mı düşünülüyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• up up Aynı sorunu ben de yaşıyorum, mantıken sayı doğrusunda sola gitmek olması gerekir ama saçma sapan sordukları için ülkemizde böyle sorunlarla karşılaşıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHIA

Beyler buz üzerindeki basınç arttırılırsa erime noktasının düşeceği yazıyor.
    Buz üzerindeki basıncı arttırırsak daha kolay eriyeceğinden erime noktasının yükselmesi gerekmez mi ? Bu erime noktasının düşmesi ifadesi 0 a yaklaşmak olarak mı düşünülüyor ?

Erime noktasını düşmesini daha erken,daha kolay erimek olarak algılarsan daha kolay aklına yatar. Yani bir katı 25 derece de eriyorsa bunun erime noktasının düşmesi daha normalden daha düşük bir sıcaklıkta eriyeceği anlamına gelir örneğin 18 C. Bu olay 0 ve 0'ın altındaki sıcaklıklarda da aynıdır bir değişme yok bir yine bir katı -5 derecede eriyor ise bu katının erime noktası düşürüldüğünde -5 yerine -14 C de eriyecek.

SONUÇ OLARAK KENDİNİ SÜREKLİ KUTUPTAYMIŞSIN GİBİ DÜŞÜN SICAKLIОIDA -1000000 AL MESELA.Bir şeyin erime sıcaklığı ne kadar düşük olursa ortamı o kadar az ısıtman yeterlidir.Yan kutuptayken 100 C de eriyen bir şeyi eritmek için harcayacağın enerji, 50 derecede eriyenden daha fazla olur biraz uzattım ama umarım kavramışsındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

quote:

Orijinalden alıntı: DHIA

Beyler buz üzerindeki basınç arttırılırsa erime noktasının düşeceği yazıyor.

Erime noktasını düşmesini daha erken,daha kolay erimek olarak algılarsan daha kolay aklına yatar. Yani bir katı 25 derece de eriyorsa bunun erime noktasının düşmesi daha normalden daha düşük bir sıcaklıkta eriyeceği anlamına gelir örneğin 18 C. Bu olay 0 ve 0'ın altındaki sıcaklıklarda da aynıdır bir değişme yok bir yine bir katı -5 derecede eriyor ise bu katının erime noktası düşürüldüğünde -5 yerine -14 C de eriyecek.

SONUÇ OLARAK KENDİNİ SÜREKLİ KUTUPTAYMIŞSIN GİBİ DÜŞÜN SICAKLIОIDA -1000000 AL MESELA.Bir şeyin erime sıcaklığı ne kadar düşük olursa ortamı o kadar az ısıtman yeterlidir.Yan kutuptayken 100 C de eriyen bir şeyi eritmek için harcayacağın enerji, 50 derecede eriyenden daha fazla olur biraz uzattım ama umarım kavramışsındır.

Hocam çok iyi anladım. Çok teşekkür ederim sağolun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Önemli değil ne demek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu direncin değeri nedir ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.