Şimdi Ara

Erdoğan: Kişi başına milli gelir 11 bin dolara yükseldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ulan benim memur peder bunlar geldiğinde 2 alıyodu o zaman için 1.500 dolar ederdi aylık en az şimdi 3 alıyo 900 dolar bile etmiyo bu gelir nasıl artmış biri banada anlatsın hesap millet vekili gelirleri üstünden yapılmış heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanlışınız var bi sıfır atmanız lazımdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Yalana bak. Milli gelir 2008'den bile daha dusuk su anda. Yani neredeyse 10 yildir milli gelir 9000 dolar.

    Daha 3 ay önce hesaplama yöntemini değiştirip kişi başı milli geliri 1 gecede "kağıt üstünde" 9 bin dolardan 11 bin dolara çıkardılar. Ekonomistlerin hiçbiri de yeni hesaplama yöntemini anlayamadı (aslında dalavereyi anladılar ama televizyonda korktuklarından söyleyemediler).

    Son 5 senedeki büyüme oranlarımız nüfus artışını ancak karşılayabildi. Bunun yanında kur etkisi ile kişi başı milli gelir 9000 dolara kadar düştü.

    TÜİK denen kurumun artık hiçbir saygınlığı ve güvenilirliği kalmadı. Artık uluslararası saygın kuruluşların tahmini rakamlarına bakmaktan başka çaremiz yok.

    IMF 2016 Ekim ayı raporuna göre Türkiye 2016 tahmini GDP'si 9300 dolar. Tabi yılın son 3 ayındaki TL'deki değer kaybıyla 9000 doların bile altına inmiş olma ihtimali yüksek.

    Hesaplama yöntemini değiştirip 20 bin - 30 bin dolar bile yapabilirsin ancak daha gerçekçi görünsün diye 11 bin yapalım dediler.




  • Enflasyon değeri tadında inanların bol olduğu açıklama.
  • kim ölmüş yalandan bu dünya da hiç kimse bir normal vatandaşın yıllık geliri gerçekte 4540 $ yapmaktadır. geri kalanı da bu milli geliri söyleyip hesaplayan sıfatsız şahıslara gitmektedir. Yurt dışı ülkelerinde gerçek rakamlar üzerinden hesaplandığında 600 doların üstü görünmezken fark bizde % 60 üstü fark var kimsenin gelirinin arttığı falan yok tam tersine soyu sopu belirsiz kanı bozukların sayısı ve onlara yaranmaya çalışarak pay kapmaya çalışan yalakalar çoğaldı bizde. Haram zıkkım olsun ne bu dünyada ne de diğer tarafta gün yüzü görmek nasip olmasın .
  • İyi de halk bu seviyeyi pratikte hissetmiyorsa ne önemi var ki? Zenginler daha çok zengin olmuş ki demek ortalamayı yükseltiyorlar.
    Milyarder zenginler bir anda bakteri gibi çoğaldı, ortalamayı yükseltti diye sevinmelimiyim?
    Halk hep aynı, aksine paramızın düşen değeri sonucu doların yükselmesiyle ve ek vergiler/zamlarla alım gücü 6-7 sene önceye göre en az 2 kat düştü.
    Kişi başına milli gelir kadar, gelir dağılımındaki düzen de önemli. Sadece gelir dağılımı "daha adil" olan ülkelerde refah var.
    Tam adil dağılım zaten hiçbir yerde sağlanamaz malum, ama adil olmaya biraz daha yaklaşılabilir.
  • Ben de cuma günü açıklanacak Kabataş kasedini yayınladı sandım...
  • ortalamada 11 bin dolar olabilir ama zaten ortalamadaki maaşın fazlalaığını RTE ve millet vekilleri oluşturuyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.