Şimdi Ara

Erdoğan'ın en büyük korkusunu yazdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Can Ataklı yazdı: "Burada kendimi tutamadım 'Erdoğan için gerçekten korkunç bir şey bu' dedim.
    Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü köşesinde “AKP’nin tepe noktalarını çok iyi tanıyan” dediği bir “haber kaynağının” görüşlerine yer verdi Ataklı’nın aktardığına göre “Tayyip Bey’i şu anda 2019’da yapılacak seçimler çok endişelendiriyor.”
    Ataklı’nın yazısını ilgili bölümü şöyle:
    Referandum bitti ama hesabının kapanması çok zor. Gözler Yüksek Seçim Kurulu’nda. Onun gözü ise sarayda.
    Bu köşede dün sizlere referandumdan çıkan sonucun sarayda endişe ile izlendiğini ve Erdoğan’ın yakın çevresinin “bu durumda 2019’daki seçimleri kazanamayız ki” korkusuna kapıldıklarını AKP’nin tepe noktalarını çok iyi tanıyan bir haber kaynağımın ağzından anlatmıştım.
    Aynı kaynağım dünkü Halk Tv yayınımdan sonra tekrar aradı. “Yazın bugün en çok okunanlar listesinin başında” dedikten sonra “Asıl bomba başka” diye söze girdi.
    “Asıl bomba” dediğine göre önemli herhalde.
    Anlatmaya başladı, “Tayyip Bey’in morali çok bozuk. Kalabalıklar önünde yine esip gürlemesine haçlılardan falan bahsetmesine aldırma. Tayyip Bey’i şu anda 2019’da yapılacak seçimler çok endişelendiriyor. Hele önüne konan bir senaryo var ki, dehşet bir şey, çok korkunç.”
    Tabii dinliyorum ama merakla “nedir o senaryo?” diye araya girdim.
    “Bak” dedi “eğer bu referandumda yüzde 55 ve üstü evet çıkmış olsa Erdoğan çok rahatlayacaktı, oysa şimdi o seçimi kaybetme riski var. Asıl önemli olan ise kaybetmesi halinde ne olacağı” diye devam etti ve ardından da şunları söyledi;
    “Şimdi senaryoya bakalım. 2019’da AKP cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ı gösterecek. Diğer partiler de muhtemelen aday bulacaklardır, bu kez çatı aday falan gibi bir saçmalık olacağını sanmıyorum. Ancak her şey ikinci tura göre ayarlanacak. Muhalefet fazla aday gösterse bile asıl amaçları Erdoğan’ı ilk turda seçtirmemek olacak.”
    Araya girip sordum “Erdoğan ilk turda seçilemez mi?” Haber kaynağım “Bana göre çok zor, çünkü zaten şu andaki fark çok az, buna bir de iki yılın sıkıntılı dönemini eklersen, yüzde 1’lik bir azalma bile Erdoğan’ın ilk turu geçememesine yol açar” cevabını verdikten sonra şunları söyledi;
    “İlk turda Erdoğan seçilemeyebilir ama AKP Meclis’e birinci parti olarak girer, hatta salt çoğunluğu bile alabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimine ise Erdoğan’la birlikte ikinci aday girecek. İşte plan burada işleyecek. Erdoğan’ın ikinci turdaki rakibi diğer bütün muhalefetle oturup bir tür koalisyon pazarlığı yapacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar dışarıdan atanacağı için destek verecek her siyasi harekete, gücüne göre bakanlıklar dağıtılacak. Böylece Erdoğan’ın seçilmesi halinde hiçbir şekilde varlık gösteremeyecek olan muhalif siyasetler bu sistemle iktidara gelecekler.”
    Burada kendimi tutamadım “Erdoğan için gerçekten korkunç bir şey bu” dedim.
    Ankaralı haber kaynağım devam etti; “Dur asıl korkunç olana geliyorum. Şimdi duruma bak, muhalefetin adayı kazanıyor, AKP Meclis’te çoğunluk sağlamış ama yeni sistem gereği yürütmeye asla karışamıyor, denetleyemiyor, yargılanmasını sağlayamıyor. En önemlisi Erdoğan bir anda siyasetin dışında kalıyor. Dokunulmazlığı kalkıyor. Bu durumda yeni Cumhurbaşkanı yargıya tamamen hakim olacağı için hemen harekete geçiyor ve Erdoğan’ın yargılanmasını istiyor. Erdoğan bir anda kendini yargı önünde buluyor ve artık güneş yüzü göremeyeceği bir cezaya çarptırılıyor. Bunu önleyebilecek bir şey var mı. Yok. Böylelikle Erdoğan tek hakim olmak isterken kendi kazdığı
    kuyuya düşüyor. Bu senaryo Erdoğan’ı korkutmasın da kimi korkutsun?”
    Haber kaynağıma “bunlar spekülasyon mu yoksa sarayda ciddi ciddi konuşuluyor mu?” diye sordum. Çok bozuldu “ben sana ne zaman spekülasyon aktardım, bunlar aynen yaşanıyor sarayda şu anda” dedi
    https://www.gercekgundem.com/guncel/267040/erdoganin-en-buyuk-korkusunu-yazdi

• Yasayacagimiz ekonomik krizlerle birlikte 2019'da RTE'nin baskan secilmesi neredeyse imkansiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah yerli nostradamus'lar iş başında

• 2019 a bir umutla bakıyoruz...

• Tayyip gidicek başkası gelicek. Bu ülke hep bunu yaşadı.

• hayal dünyası sağlammış Haber kaynağım dediği hayal dünyasıymış meğer
  • Mantıklı ama muhalefetin çok fırsatı vardı bugüne kadar ne zaman değerlendirdi ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazının çoğu saçma ama şu gerçek

Reisin kesinlikle oy kaybının nedenlerini çok iyi analiz etmesi lazım

leş kargası parti adına açıklama yapan tetikçileri atması lazım. halbuki bunların resmi bir sıfatları yok. bunları susturacak yani

fetö olayları yüzünden mağdur olan herkesin mağduriyetini gidermesi lazım. en az 2m oy kaybetti buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 21 Nisan 2017; 11:17:21 >
  • 2 sene icinde ekonomi, issizlik gibi halki direkt etkileyecek seylerin duzelmesi icin henuz yapilan bir sey yok. Su saatten sonra bu durumlar daha kotuye gidecek. Henuz daha halka etkisi yeni yeni oldugu icin bu referandumu aceleye getirdi ama durum halki sandigindigin fazla etkiledi. Belli ki "burada 60 alirim, 2 sene de 10 kayip yasasam yeter" diyordu ama simdi durum kritik.

Denilen senaryo olup 49 ile secimi kaybettigi zaman siyaset kendi icin biter. Eski sistemde daha cblik yapip sonra basbakanlikla devam ettirebilirdi.
  • Ulan akplilerden biraz hayır veren çıktı diye hepsine bi umut geldi. Erdoğan daha yeni başlıyor siz durun hele. Reis'in 2019'da başka seçilmeme ihtimali 0.

Referanduma aylar aylar vardı ben hayır çıkma ihtimali 0 dedim. Yok görüşücez yok şu yok bilmem ne. Aldınız 48,6'yı oturdunuz. Bu bile çok

• Oy kaybı meselesini size de aşılamaları çok gülünç.

Sanki biz reisi oyladık. İnsanlar anayası oyladı ve akpliler ileride bir gün başkanlığa erdoğandan başkası gelir belki böyle iyi diye hayır verdiler.

Seçimde hepsi Erdoğan'a oy verecek yine siz müsterih olun.

• Ya secim oncesi memura iyi bir zam bazi seylere indirim sosyal yardimlar biraz artar gss vergi borcu olanlar sifirlanir yada hafifetilir Rakiplere fetocu vatan haini denir İstikrar sursun avruoa kiskaniyor denir Ama halk yer mi orasini Allah bilir

• Hocam sizin gibi düşünmüyorum.

Zaten ekonomik krizdeyiz dolar olmuş 3.69

Araba alırken yarsını devlete alıyoruz

Ama rte suçu kendinde bulmuyor.Suçu Agit'e avrupaya falan atarak işin içinden sıyrılıyor.2019'da aynısı yapacaktır.
  • Su dünya kanuniye kalmadı erdoğana mi kalacak krizde ilk önce reisciler satar adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: Heartstopperrr

Ulan akplilerden biraz hayır veren çıktı diye hepsine bi umut geldi. Erdoğan daha yeni başlıyor siz durun hele. Reis'in 2019'da başka seçilmeme ihtimali 0.

Referanduma aylar aylar vardı ben hayır çıkma ihtimali 0 dedim. Yok görüşücez yok şu yok bilmem ne. Aldınız 48,6'yı oturdunuz. Bu bile çok

Olm bu kafaya nasil ulasiyorsunuz ya Aldiniz 48i oturdunuz diyorsunuz sanki yuzde 20yle kaybetmisiz gibi.Halkin yarisi hayir dedi niye dedi acaba otur da bunu dusun.Burda atip tutuyordunuz yuzde 65 cikacak diye

• Hani Tayyip tek adam olmak istiyordu? Hani yargıdan kaçabilmek için rejim değiştiriyordu?
    Hayatınız yalan olmuş sizin İşte bu yüzden REİS REİS REİS diyoruz ısrarla.

En önemlisi Erdoğan bir anda siyasetin dışında kalıyor. Dokunulmazlığı kalkıyor. Bu durumda yeni Cumhurbaşkanı yargıya tamamen hakim olacağı için hemen harekete geçiyor ve Erdoğan’ın yargılanmasını istiyor. Erdoğan bir anda kendini yargı önünde buluyor ve artık güneş yüzü göremeyeceği bir cezaya çarptırılıyor. Bunu önleyebilecek bir şey var mı. Yok.
  • Referandumdaki usulsüzlükleri unutturmak, hayır oyu verenleri teskin etmek için yazılmış.

Fakat pek önemli şeyler değil bunlar. Seçmen kahraman arayacak artık. Belki bulur. En son seçenek neydi? Ekmeleddin. Bundan sonra gelsin Maduro, gitsin Morales. Bolivya'daki gibi üç seçenek çıkarırlar, biri dinci, diğeri sabıkalı, öbürü cahil, özgür irademizle seçeriz. Yaşasın demokrasi :) Maduro öyle diyor.
  • Muhalefet partilerinin ya da muhtemel başkan adaylarının aklında tayyipten intikam alma fikri varsa tarihten hiç ders alınmamış demektir. Ülkeyi 15 senede bölünmenin eşiğine getiren zaten kin ve nefret politikası idi.

Ülkemizin normalleşmesini, kalkınmasını, refah seviyenin yükselmesini istiyorsak eski defterleri kapatacağız başka çare yok. En azılı solcu kemalist bile başkan olsa tayyip ve şürekası ile uğraşmamalı. Çünkü bunlarla uğraşmak demek ülkenin en az %35'inin düşmanlığını kazanmak demek. Öyle ya da böyle milyonlarca kişinin gönlünü kaptırdığı birini istesen de hapse tıkamazsın zaten. Orayı yıkarlar, ordu gelse durduramaz, oluk oluk kan akar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

Orijinalden alıntı: Heartstopperrr

Ulan akplilerden biraz hayır veren çıktı diye hepsine bi umut geldi. Erdoğan daha yeni başlıyor siz durun hele. Reis'in 2019'da başka seçilmeme ihtimali 0.

Olm bu kafaya nasil ulasiyorsunuz ya Aldiniz 48i oturdunuz diyorsunuz sanki yuzde 20yle kaybetmisiz gibi.Halkin yarisi hayir dedi niye dedi acaba otur da bunu dusun.Burda atip tutuyordunuz yuzde 65 cikacak diye

Alakası yok. Hep 52 çıkacak dedim. Sözlüklerde forumlarda hep 52 dedim. 51,4 geldi. 0,6 yanılma payı da olur yani.

65 diyen kendini kandırıyordu zaten. Akp seçmeninden hayır diyecekleri hesaplamadılar. Ben beklediğim sonucu gördüm.

Ak Parti ise tartışıyor bunu zaten. Şimdiden 2019'un çalışmaları başladı. Yorgun ekonominin yeniden canlandırılması ve güçlendirilmesi gerek. Bizim dezavantajımız rekabet ettiğimiz paralar doğrudan rakiplerimizin para birimleri. Karşılarında güçlü konumda olmamız euro/dolar karşısında tl ye artış sağlar.
    Yıllık büyüme politik tartışmalar yüzünden %4lerden 2,5a düştü. Gelişen ülkeler arasındaki büyüme oranımız ortalamanın altında.
    Ak Parti vaat ettiği bazı şeyleri hızlıca yapmalı. Güven kaybetmemesi gerek. Gördük ki akp seçmeni herkesin dediği gibi değişmez kararlara sahip değil sıvarsa akp cezasını verir hemen. Milletle oyun olmaz. Buna karşı akpde hummalı bir çalışma var 2019da nitelikli çoğunluğu yakalaması lazım. Ne olacağını 2019 seçiminde göreceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartstopperrr -- 21 Nisan 2017; 13:54:33 >

• O zamana kadar bir suikast olacaktır. Sahte gerçek bilemem.

Yavv birde o kadar ekonomik sıkıntıya,işsizliğe,kötü çalışma şartlarına,pahalı yaşama, haksızlığa,ahlaksızlığa rağmen Akpnin oyu %50 üstüyse kapatın ülkeyi gidelim.

Rüya görüyorsunuz.

Milleti aç,işsiz bırakmanın adı "YORGUN EKONOMİ" olmuş. Ekonominin içine ettiler be. Erbakandan hiç ders almamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 21 Nisan 2017; 13:58:19 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.