Şimdi Ara

Erciyes Universitesinde Okuyanlar Yada Bilenler Yardimci Olun Lutfen :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Erciyes Universitesinde Okuyanlar Yada Bilenler Yardimci Olun Lutfen :)

(En Son Oy Tarihi: 22.7.2020)
Giriş
  • Merhaba arkadaslar lys de batirinci puanim baya dustu genede tercih yapmak istiyorum sizce bu bolumlerden hangisini secmeliyim meslek olarakda degerlendirebilirsiniz mesela endustriden mezun olunca is bulmakzordur heleki birde erciyes universitesi endustri muhendisligiyse hic bulamazsin nerdeyse dediler ankete oylarinizi kullaninlutfen nedeninide belirtirseniz sevinirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oy veren arkadaslar nedenlerinide aciklarsa sevinirim benimde aklimda mekatronik var ama is bulma korkusu :(

• Kardeşim erciyes inşaat mühendisliği okuyorum. Sadece kayseriyi düşündüğüne göre sanırım kayserilisin. Hangi mesleğe ilgin varsa ona git. Türkiyede İnşaat Mühendisliği son zamanlarda popülerleşti. Gerek hükümet politikaları olsun gerek iş sahasının fazla olması gerek yurtdışı imkanı olsun pek çok kişi inşaatı tercih etti. Listeye yazdığın mühendislik dalları her geçen yıl ivmeli bir şekilde puan kaybetti. İnşaat yerinde saydı gibi.

Eğer elektrik elektroniğe ilgin varsa imza yetkisi olmasından dolayı inşaata alternatif olarak yazabilirsin. Bu tercih olayında ilgi alaka çok önemlidir. Ancak pek çok kişi tercih yaparken bölümler hangi dersleri okutur nerelerde çalışır hangi şartlarda çalışılır bilmeden tercih yapıyor. Sana tavsiyem endüstri ve bilgisayar anadoluda bir üniversitede okunmaz kendini geliştiremezsin imza yetkisi de yok. Elinden geldiğince sahada çalışan mühendislerle konuşmaya çalış soruların olursa denk geldikçe cevaplarım.

• Tesekkurler demek istediginizi anladim yalovada yasiyorum aslen kayseriliyim akrabalar felanda orda oraya gitmeye dusundum o yuzden insaat icin es dost olmasi gerekir diyolar acaba rahat is bulabilirmiyim bird3e memnunmusunuz erciyes universitesinde yoksa bi sene daha kal baska bi yere yerlesmi dersiniz ?

• İnşaat mühendisi olup da şuanda işşiz kalman çok zor. Devlette atama puanları da birçok mühendisliğe oranla iyi. Yalnız bu dediklerimi şu şekilde algılama ilk işten 3000 tl alacaksın falan demiyorum. Aza tama ederek iş tecrübesi elde ettikten sonra maaşlar yıllar geçtikçe katlanacaktır. Çevre olması sadece inşaatta değil bütün bölümler için gereklidir. Türkiye'de dayın yoksa her zaman kendin tırnaklarınla kazıyarak biryere gelmelisin.

Erciyese gelince... Herkesin beklentileri farklı oluyor üniversite yerleştirmelerinde. Mesela sen akrabaları kendine kriter olarak belirlemişssin. Sınıfımdaki arkadaşlarımdan örnek vereyim sana. Yarısından çoğu memnun. Ben antalyadan gittiğim için ilk 2 sene baya zorluk yaşadım. İstanbul,ege bölgesi ve akdenizden gelenlere alışma evresinde sorun çıkarıyor. Zamanla her yere alışırsın. Seneye ilk 20 bin gibi birşeyler yapamayacağına inanmıyorsan boşver bence yaz gitsin. Son olarak lys de batırmışsın, lys çalışılarak halledilebilir ygs den iyi yapabiliyorsan 1 yıl daha bekleme opsiyonunu düşün. Ben ilk yılımda girdim. Girmeyen arkadaşların ortalama yaptıklarından daha iyilerini yaptılar. 80 olan 40, 60 olan 35 bin gibi dereceler yaptılar. Anadoluda mühendislik değil de istanbulda okuyorlar. Senin için bu önemliyse bekle.

• Senye kalmak istedigimi dusunmuyorum yapabilirim daha iyisini biliyorum ama ayni seyleri bi sene daha cekmek istemiyorum insaat yazicam buyuk ihtimalle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oy verip gecmeyelim yorumda yapalim lutfen

• Oy verenlere tesekkurler ancak yorumda yapsak iyi olur :)

• İnssat yaz is imkani acisindan akilli tercih programındaki adam yeni kanunla 6 milyon konut yikilip tekrar yapilacakmis dedi arastir bi bunu

• Tesekkurler galiba seneye kalcam ben daha iyi bi yeri tutturcagıma inanıyorum calıssaydım bu sene calışıp yapabilirim die düşünüyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.