Şimdi Ara

Erasmus yapmaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Ben bu sene erasmus sınavına girmiştim üniversitenin yapmış olduğu ve sınavı kazandım gideceğim yer olarak da Polonya Krakow'daki AGH UST Üniversitesini seçtim. Ama gidip gitmemekte çok kararsızım. Bölümüm Mak. Müh. ve şuan ikinci sınıfım seneye için seçilmiştim. Erasmus'un ileride bana bir faydası olur mu bunu merak ediyorum yoksa boş bir sene ve sadece eğlence dönemi mi olur? Yurtdışında çok fazla içki filan da tüketiliyormuş tabi ama ben içen birisi de değilim.
    Görüşleriniz çok önemli benim için.Lütfen yardımcı olacaksanız yazın. Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba dostum, öncelikle Erasmus için neredeyse her ihtiyacı bütçe dahilinde karşılayan bir ülkeye gitmeye hak kazanmışsın. Ben de 2. sınıf Bil. Müh. okuyorum Ege Üni'de. Bizim sonuçlar daha açıklanmadı; Almanya, Portekiz, İtalya ve Bulgaristandaki üniversiteleri seçebiliyorduk. Not ortalamam ve ingilizceme güvenmediğim için portekiz->italya>bulgaristan şeklinde bir tercih sıralaması yaptım. Yaptığım araştırmalarda gördüğüm o ki Erasmus insan için çok eğlenceli, geleceği için çok önemli deneyimler kazanabileceği bir yer olabildiği gibi bazı öğrenciler için de işkenceye dönüşebiliyor. Forumda birkaç tane Erasmus macerası konusunu okursan dediğimi sen de görebilirsin. Çoğu kişi Erasmus'u bir nimet olarak görüyor, ben de bu şekilde görenlerdenim. Ki gidebileceğin ülke Polonya, bence kesinlikle gitmelisin. Gözünü kapayıp orada neler yapabileceğine odaklanmanı öneririm. Önceden yoğun bir araştırma süreciyle senin için büyük bir kazanım olabilir.
    Benim istediğim Portekiz ya da İtalya'yı kazanamazsam Bulgaristan bile olsa gideceğim. Gitarı, amfiyi satıp Orada mümkün olan en düşük bütçe ile Avrupa turu yapmak istiyorum şahsen.
    Sana da biraz araştırma yapmanı ve bu fırsatı değerlendimeni öneriyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.