Şimdi Ara

Erasmus yapmaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben bu sene erasmus sınavına girmiştim üniversitenin yapmış olduğu ve sınavı kazandım gideceğim yer olarak da Polonya Krakow'daki AGH UST Üniversitesini seçtim. Ama gidip gitmemekte çok kararsızım. Bölümüm Mak. Müh. ve şuan ikinci sınıfım seneye için seçilmiştim. Erasmus'un ileride bana bir faydası olur mu bunu merak ediyorum yoksa boş bir sene ve sadece eğlence dönemi mi olur? Yurtdışında çok fazla içki filan da tüketiliyormuş tabi ama ben içen birisi de değilim.
    Görüşleriniz çok önemli benim için.Lütfen yardımcı olacaksanız yazın. Teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğlenirken eğitimini de bu ülke standartinin üstünde alabilirsin. Git bence biraz çöplükten uzaklasirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: aristolerans

Eğlenirken eğitimini de bu ülke standartinin üstünde alabilirsin. Git bence biraz çöplükten uzaklasirsin

Anlıyorum hocam, benim ortama girebilme konusunda kaygılarım var orası için. Çok sıkıntı olur mu sizce?

• vfdg kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk başlarda zorlanmaniz normal. Ancak çok basit bir konu ile sohbete görebilirsiniz. Mesela şu an gündemde ne var? 13 reasons why adlı dizi. Onun hakkında konuşabilirsiniz. Müzik grupları hakkında konuşabilirsiniz. Zaten gideceğiniz yerde müzik konuları epey yer alıyor. Belki bana öyle gelmiştir. Underrated gruplari çok savunurlar. Başka örnek gelmiyor şu an

• İleride kariyerine katkısı her türlü + olacaktır, üstüne üstlük biraz kafa da dinlemiş olursun, malum ülkemizin gündemi insanı çok yoruyor
  • İngilizcenizi nasıl geliştirdiniz acaba ? Ben de erasmus düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayagina gelen altin tavugu kovuyor gibi bisey
    kesinlikle git, yeni ve daha ustun bir kultur, egitiminede cok katkisi olacak , hele yurt disina hic cikmadiysan kesinlikle gitmelisin
  • Wung-Zhu kullanıcısına yanıt
    kendi kendime geliştirdim diyebilirim genel olarak.okulun pek katkısı olmadı diyemem ama iş sende bitiyor.gramer bilmiyorsan bir kitap alıp çalışabilirsin, inglizce yazılar kitaplar oku, videolar izle.önemli katkısı olacaktır.
  • hepinize çok teşekkür ederim. yorumlarınız benim için çok önemli.
  • Benim ev arkadaşım gitmişti kişisel gelişim için mükemmel ama okul genelde 1 sene uzuyor oradaki dersleri veremediğin için.

Onu göze alarak gitmeni tavsiye ederim.
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    Evet malesef böyle bir durumda var. Ama yaz okulu ile halledilebilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vfdg

Evet malesef böyle bir durumda var. Ama yaz okulu ile halledilebilir diye düşünüyorum.

Moralini bozmak gibi olmasın abi tavsiyesi olarak söylüyorum.

1- Atıyorum bir dönem gideceksin derslerin çok iyi olsa , ingilizcen çok iyi olsa bile o dönemde atıyorum 16 dersin varsa 13 ü banko kalacak.

2- Yaz okulunda o kadar ders alamazsın ( sizin okulun sistemi farklı değilse)

3- Hadi diyelim aldın yazın araya ramazan girecek o girecek bu girecek havalar olacak 30 derece o kadar dersi veremezsin.

Dediğim gibi amacım kötülemek , moral bozmak değil bunların farkında ol sonra ailenle aran açılmasın yada geleceğine yönelik planların bozulmasın.
  • Çevremde 2 arkadaş gitti, onları dinledim sosyal medyada takip ettim. Açıkçası hepsi çok memnundu. Keşke ortalamayı adam gibi tutsaydım.

Gitme boşver diyenlere bakma kik bilir ne dertleri vardı da dediler

• Kosarak git hemde bosver gitme diyenleri :D

• 3 gün önce Krakow'daydım böyle güzel böyle tatlı bir şehir yok. İnsanı o kadar arkadaşça davranıyor ki. Herkes İngilizce biliyor. Kesinlikle gitmeni öneririm. Hiçbir problem çekmezsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.