Şimdi Ara

Equalizer Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • equalizer ve equ uygulamaları dışında hangisini önerirsiniz arkadaşlar birde mesela equalizer ayarlı olsun ama normal müziklerden girincede equalizer ayarı geçerli olsun istiyorum

• normal müziklerden girince geçerli olmasını istiyorsan eq ayarını ayarlardan yapman lazım başka türlü olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

normal müziklerden girince geçerli olmasını istiyorsan eq ayarını ayarlardan yapman lazım başka türlü olmaz
    EQu'yu kullanıyorum ben. Aslında o iki program haricinde uygulama yok. Varsa da işe yarar değiller. Neden EQu'yu hariç tuttunuz? Fiyatı yüzünden mi?

İkinci konuda ise; jailbreak ile bile o dediğinizi yapamadım (bulamadım). Yani telefonun kendi ekolayzır ayarları sabit ve değiştirilemiyor ki başka herhangi bir programın ekolayzırı normal müziklerde işlesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stronger06

EQu'yu kullanıyorum ben. Aslında o iki program haricinde uygulama yok. Varsa da işe yarar değiller. Neden EQu'yu hariç tuttunuz? Fiyatı yüzünden mi?

İkinci konuda ise; jailbreak ile bile o dediğinizi yapamadım (bulamadım). Yani telefonun kendi ekolayzır ayarları sabit ve değiştirilemiyor ki başka herhangi bir programın ekolayzırı normal müziklerde işlesin...

telefonum jailbreakli equ'yu indirdim fakat müziklerimin hiçbirini görmedi onun için farklı arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkn216

quote:

telefonum jailbreakli equ'yu indirdim fakat müziklerimin hiçbirini görmedi onun için farklı arıyorum

İlginç. EQu'nun müziklerini görmesi için hiçbir şey yapman gerekmiyor. Hatta piyasadaki birçok müzik programında iPhone hafızasındaki mp3'leri tek tek tanıtman gerekirken, EQu'da müzik listen direk gelir... Kısaca ben parasını verip aldığım zaman hiç üzülmemiştim tabi sonra jailbreak çıktı...

Ücretsiz sürümlerinden farklı yüklemeyi deneyin bence, çünkü dönüp dolaşıp o iki programa döneceksiniz... Bu sırada en son sürümünü bulmanızı israrla öneririm. O sürüm ile artık iPod kontrollerinide EQu üzerinde kullanabiliyorsunuz. Kulaklık üzerindeki düğmeler ile müzik kontrolü gibi...

• quote:

quote:

quote:

İlginç. EQu'nun müziklerini görmesi için hiçbir şey yapman gerekmiyor. Hatta piyasadaki birçok müzik programında iPhone hafızasındaki mp3'leri tek tek tanıtman gerekirken, EQu'da müzik listen direk gelir... Kısaca ben parasını verip aldığım zaman hiç üzülmemiştim tabi sonra jailbreak çıktı...

Ücretsiz sürümlerinden farklı yüklemeyi deneyin bence, çünkü dönüp dolaşıp o iki programa döneceksiniz... Bu sırada en son sürümünü bulmanızı israrla öneririm. O sürüm ile artık iPod kontrollerinide EQu üzerinde kullanabiliyorsunuz. Kulaklık üzerindeki düğmeler ile müzik kontrolü gibi...

banada garip geldi zaten equalizer kullananların hepsi o iki programdan birini kullanıyor son sürümü yükledim zaten ama görmüyor müzikleri

• quote:

quote:

quote:

quote:

banada garip geldi zaten equalizer kullananların hepsi o iki programdan birini kullanıyor son sürümü yükledim zaten ama görmüyor müzikleri

Alıntıları Göster
    Bilmeyenler için; itunes'dan her şarkı için ayrı eko ayarları yapıp kaydebilirsiniz.Bu şekilde müzik türünüze göre farklı eko ayarları yapabilirsiniz.Bir kere ugraşmış olursunuz.
    Ancak iyi bir kulaklık kullanıyorsanız eko'ya gerek yok bence,sesi fazlaca yapaylaştırıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce radio programı
    10 yıl önce açıldı
    Realtek HD Equalizer Ayarı...
    13 yıl önce açıldı
    Karaoke programı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutech

Bilmeyenler için; itunes'dan her şarkı için ayrı eko ayarları yapıp kaydebilirsiniz.Bu şekilde müzik türünüze göre farklı eko ayarları yapabilirsiniz.Bir kere ugraşmış olursunuz.
    Ancak iyi bir kulaklık kullanıyorsanız eko'ya gerek yok bence,sesi fazlaca yapaylaştırıyor.

equalizer yazılımını kullandıktan sonra karar verin bence

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=53228417
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Sizin tavsiyenizle kullanmıştım zaten Ben pro kötüdür demiyorum yanlış anlamayın.

• quote:

quote:

quote:

Sizin tavsiyenizle kullanmıştım zaten Ben pro kötüdür demiyorum yanlış anlamayın.

kusura bakmayın tahmin edemedim,

ben fark hissediyorum hala ama yazılımsal sorunlarını giderirlerse daha iyi olacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben fark hissediyorum hala ama yazılımsal sorunlarını giderirlerse daha iyi olacak

Estağfurullah niye kusura bakayım.Benim demek istediğim iyi bir oynatıcı ve kulaklık varken eko'ya gerek yoktur.Eğer amaç kaliteli-doğal müzik dinlemek ise.Ancak bu birazda kişiden kişiye değişen bir durumdur.Bazıları daha sesin bass-tiz vb.ayarlarıyla oynayarak müzikten daha fazla keyif alabiliyorlar ki haklılar bence de daha keyifli oluyor

Ayrıca iphone4'de bende eko kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Estağfurullah niye kusura bakayım.Benim demek istediğim iyi bir oynatıcı ve kulaklık varken eko'ya gerek yoktur.Eğer amaç kaliteli-doğal müzik dinlemek ise.Ancak bu birazda kişiden kişiye değişen bir durumdur.Bazıları daha sesin bass-tiz vb.ayarlarıyla oynayarak müzikten daha fazla keyif alabiliyorlar ki haklılar bence de daha keyifli oluyor

İlk başta demişsiniz ya " itunes'dan her şarkı için ayrı eko ayarları yapıp kaydebilirsiniz". Bu zaten kayıtlı/hazır olan ekolayzır ayarlarını müziklere tanımlamaktan ibaret oluyor. Custom ya da manual ya da kişiselleştirilebilir ekolayzır itunes'dan tanımlanamıyor. Hatta iPod, iPhone... cihazlarda kişisel ekolayzır yok şaka gibi.. Sırf bu yüzden EQu'yu kullanıyorum.

Neden kullanıyorum? Çünkü müzik çalıcı ve kulaklık birbirlerine iyi uymazsa (örn: Fender gitar ile Fender amfi kullanımı bir klasiktir...) ekolayzır ile sorun çıkaran frekanslar törpülenebilir. Sırf basları tizleri diplemek için değil, aksine sesi daha flat/doğal alabilmek için kişiselleştirilmiş (manual) ekolayzıra ihtiyaç duyabiliyor insan. Misal Sennheiser CX 200 II kulaklıklar fazla bas frekans veren ama bu konuda bazen can sıkarken, tiz frekanslarında başarılı değillerdir. Bunun yanında CX 300 II'ler daha dengeli ses vermek için üretilmiştir. CX 300 II için doğrudur ekolayzıra gerek yoktur belki ama CX 200 II için kesinlikle ekolayzırsız müzik dinlemek işkence seviyelerine gidebilir (4 Khz frekansı delirtiyor...!!!). Bu yüzden gittim iPhone uyumlu diye Aiaiai Pipe aldım. O da 120 hz civarında abartmış, fazla fazla boğum boğum ses...

Kısaca her türlü kişiselleştirilebilir ekolayzır şarttır bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İlk başta demişsiniz ya " itunes'dan her şarkı için ayrı eko ayarları yapıp kaydebilirsiniz". Bu zaten kayıtlı/hazır olan ekolayzır ayarlarını müziklere tanımlamaktan ibaret oluyor. Custom ya da manual ya da kişiselleştirilebilir ekolayzır itunes'dan tanımlanamıyor. Hatta iPod, iPhone... cihazlarda kişisel ekolayzır yok şaka gibi.. Sırf bu yüzden EQu'yu kullanıyorum.

Neden kullanıyorum? Çünkü müzik çalıcı ve kulaklık birbirlerine iyi uymazsa (örn: Fender gitar ile Fender amfi kullanımı bir klasiktir...) ekolayzır ile sorun çıkaran frekanslar törpülenebilir. Sırf basları tizleri diplemek için değil, aksine sesi daha flat/doğal alabilmek için kişiselleştirilmiş (manual) ekolayzıra ihtiyaç duyabiliyor insan. Misal Sennheiser CX 200 II kulaklıklar fazla bas frekans veren ama bu konuda bazen can sıkarken, tiz frekanslarında başarılı değillerdir. Bunun yanında CX 300 II'ler daha dengeli ses vermek için üretilmiştir. CX 300 II için doğrudur ekolayzıra gerek yoktur belki ama CX 200 II için kesinlikle ekolayzırsız müzik dinlemek işkence seviyelerine gidebilir (4 Khz frekansı delirtiyor...!!!). Bu yüzden gittim iPhone uyumlu diye Aiaiai Pipe aldım. O da 120 hz civarında abartmış, fazla fazla boğum boğum ses...

Kısaca her türlü kişiselleştirilebilir ekolayzır şarttır bence.

Alıntıları Göster
    bende onu kullanmak istiyorum bi türlü görmedi müzikleri

• quote:

bende onu kullanmak istiyorum bi türlü görmedi müzikleri

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hallettim müziklerin hepsine sanatçı ismi ekledim o şekilde gördü teşekkür ederim yardımlarınız için

• @stronger06 ben iTunes'dan ayarlayın iyidir demedim hocam böyle bir özelliği var dedim.çok bir beklentisi olmayan ve değişik turlerde müzik dinleyen bir kişinin işini görür. Cx300 dengeli bir kulaklık değildir,bass ağırlıklı ve bence çok başarısız bir üründür.bütçeniz cx300 civarındaysa cks90'i denemenizi öneririm.

Edit:Aiaiai Pipe hakkında herhangi bir bilgim olmadıgı için birsey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 17 Şubat 2012; 23:42:03 >
  • quote:

@stronger06 ben iTunes'dan ayarlayın iyidir demedim hocam böyle bir özelliği var dedim.çok bir beklentisi olmayan ve değişik turlerde müzik dinleyen bir kişinin işini görür. Cx300 dengeli bir kulaklık değildir,bass ağırlıklı ve bence çok başarısız bir üründür.bütçeniz cx300 civarındaysa cks90'i denemenizi öneririm.

Edit:Aiaiai Pipe hakkında herhangi bir bilgim olmadıgı için birsey diyemem.

CX 300-II Precision kulaklığı için kalitesiz diyorsanız sizi bu piyasada 100 $ civarında hiç bir ürün tatmin etmez olsa gerek. Hem CX 300 için kalitesiz lafı bence fazlasıyla ağır kaçtı. Yeteri kalitede olmayabilir ancak hiçbir zaman yeterli olmaz. Cepte 1000 $ dolar varsa onada ürün bulunur. Ama iPhone içinde o kadar yukarılara çıkmaya gerek var mıdır?

Bence yoktur. Çünkü fiyat bir yere gelince artık kalite artmaz kulaklık referance kulaklık olur. Yani müzik imal eden, müzik üretenlerin stüdyo aşamasında kullandığı, sahnede monitör olarak kullanıma uygun (oldukça iyi izolasyon) kulaklıklar olur ki görüyorum çoğu insan bu kulaklıkları müzik dinlemek için alıyor, ilginç.

O yüzden Sennheiser gibi kulaklıkların doğal olarak ses yönelimi müzik dinleyenler için bas ağırlıklıdır. Yanlış görmediysem sizin önerdiğiniz kulaklık gibi "Solid Bass" gibi bunu reklam bile ederler. Tekrar ediyorum düşüncemi: CX 200 oldukça dengesiz kulaklıktır ve CX 300 daha dengeli ya da müzik kulaklıkları içerisinde dengeli sayılabilir bir kulaklıktır. Hele Aiaiai tam dengesizdir... Bas frekanslarından uğuldar beyniniz.

Garip bir şekilde CX 300'ü savundum:) Amacım bu değildi. Sanırım bir sene CX 200 kullandığım ve memnuniyetimin düşük kalması yüzünden olabilir.

• Siz bu işin uzmanısınız galiba ama ben yine de belirteyim cx300 alınacak kulaklık değildir daha ne diyeyim :) o paraya ondan daha kaliteli o kadar çok kulaklık var ki bir gün dinleme fırsatı bulursanız yazdıklarınızın hepsini silersiniz.
    Ancak siz cx300'den memnunsanız sizin için en iyi kulaklık o'dur. Ona birsey diyemem. Keşke bu forumda herkes uzman olmasaydı da birşeyler ögrenebilselerdi ama yapacak birşey yok galiba.
  • quote:

Siz bu işin uzmanısınız galiba ama ben yine de belirteyim cx300 alınacak kulaklık değildir daha ne diyeyim :) o paraya ondan daha kaliteli o kadar çok kulaklık var ki bir gün dinleme fırsatı bulursanız yazdıklarınızın hepsini silersiniz.
    Ancak siz cx300'den memnunsanız sizin için en iyi kulaklık o'dur. Ona birsey diyemem. Keşke bu forumda herkes uzman olmasaydı da birşeyler ögrenebilselerdi ama yapacak birşey yok galiba.
    cx300 konusunda umuteche katılmamak elde değil,

insan daha iyisini kullanana kadar en iyisi kendi kullandığı kulaklık sanıyor sevgili stronger06

cx500 kullanana kadar benim için en iyisi oydu,

şuan için ise tüm Sennheiser serisinin bass ı ön plana almış biraz şişme kulaklıklar olduğunu söylemem pek yalan olmaz

yani denge konusunda Sennheiser kesinlikle sınıfta kalır. mid ve tiz performansı iyi bir Sennheiser serisi ben dinlemedim henüz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 19 Şubat 2012; 3:38:52 >

• quote:

cx300 konusunda umuteche katılmamak elde değil,

insan daha iyisini kullanana kadar en iyisi kendi kullandığı kulaklık sanıyor sevgili stronger06

cx500 kullanana kadar benim için en iyisi oydu,

şuan için ise tüm Sennheiser serisinin bass ı ön plana almış biraz şişme kulaklıklar olduğunu söylemem pek yalan olmaz

yani denge konusunda Sennheiser kesinlikle sınıfta kalır. mid ve bass performansı iyi bir Sennheiser serisi ben dinlemedim henüz..

iphone için 125 e cx500 alacaktım çok takmıştım.sonra 135 e ibeats aldım orjinal.sizce iyi mi ettim kötü mü
     Equalizer Programı

• @HiPoKondRiyaK_07 hayirli olsun hocam almışsınız artık siz mutluysaniz sorun yoktur bence. Ancak 2 kulaklığı da o fiyata bulamazsınız normal şartlarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.