Epson stlyus sx435w yazıcımın ön yüzünde durabrite ultra mürekkep yazıyor buna göre hangi dolan kartuşu ve mürekkebi kullanmalıyım? yazılanlardan kafam karıştı bilhassa bu cihazı kullanan veya konu hakkında kesin bilgisi olan arkadaşların yazmasını rica ediyorum.
durabrite ultra mürekkep pigment bazlıdır ( yani sx425w yazıcınızın orjinal mürekkebi ) ağırlıklı olarak fotoğraf çıktısı alıyorsanız pigment bazlı mürekkeplerde, renkler dye yani su bazlı mürekkeplere oranla daha cansızdır.
kolay dolum kartuşu alacaksanız Epson T1291-T1294 Uyumlu kartuşlardan almanız gerekir, mürekkep kalitesine gelince bir sürü marka var, orası size kalmış.. ama pigment bazlı mürekkep almanızı tavsiye etmem kullandım ve renk tonları hiç hoşuma gitmedi, foto çıktısı orjinal kartuşun pigmet ile alakası yok.
quote:
Orijinalden alıntı: 865pe
durabrite ultra mürekkep pigment bazlıdır ( yani sx425w yazıcınızın orjinal mürekkebi ) ağırlıklı olarak fotoğraf çıktısı alıyorsanız pigment bazlı mürekkeplerde, renkler dye yani su bazlı mürekkeplere oranla daha cansızdır.
kolay dolum kartuşu alacaksanız Epson T1291-T1294 Uyumlu kartuşlardan almanız gerekir, mürekkep kalitesine gelince bir sürü marka var, orası size kalmış.. ama pigment bazlı mürekkep almanızı tavsiye etmem kullandım ve renk tonları hiç hoşuma gitmedi, foto çıktısı orjinal kartuşun pigmet ile alakası yok.
benim kartuşlar T1281-1284 olanlardan,t1291-1294 benim yazıcıya uyarmı?normalde metin çıktıları alırım,ara sırada belki foto alabilirim,kartuş ve mürekkep tavsiyeleriniz nelerdir,nereden en iyi ve hesaplı alabilirim..
quote:
Orijinalden alıntı: sensei111
Epson stlyus sx435w yazıcımın ön yüzünde durabrite ultra mürekkep yazıyor buna göre hangi dolan kartuşu ve mürekkebi kullanmalıyım? yazılanlardan kafam karıştı bilhassa bu cihazı kullanan veya konu hakkında kesin bilgisi olan arkadaşların yazmasını rica ediyorum.
Bu yazıcını ne amaçla kullanacağına bağlı. Eğer ağırlıklı olarak fotoğraf basacaksan durabrite(pigment) mürekkepten ziyade claria(dye) mürekkep kullanmalısın durabrite arkadaşında dediği gibi fotoğrafları mat basar ancak claria mürekkebe nazaran çok daha dayanıklı fotoğraflar elde edersin. Eğer fotoğraf basacaksan bence claria kullan ama kaliteli fotoğraf kağıdına basman gerekiyor yoksa fotoğrafların kısa sürede solar gider. Eğer sadece döküman basacaksan zaten ne alırsan al farketmez. Dolan kartuşlardan yana sıkıntın olmasın epsonlarda çok randımanlı çalışıyorlar gönül rahatlığıyla alabilirsin. Hakikaten acayip tasarruflu oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: sensei111
quote:
Orijinalden alıntı: 865pe
benim kartuşlar T1281-1284 olanlardan,t1291-1294 benim yazıcıya uyarmı?normalde metin çıktıları alırım,ara sırada belki foto alabilirim,kartuş ve mürekkep tavsiyeleriniz nelerdir,nereden en iyi ve hesaplı alabilirim..
senin makine 1291'de 1281'de kullanıyor her ikiside uyar yanlış bilmiyorsam fiyatlarıda aynıdır zaten. Bu dolan kartuşlar zaten yeterince hesaplı ürünler daha hesaplı olsun diye dandik mürekkep alma kafayı tıkarsın makinenden olursun cescesor, bursakartuş, goprint vs. bir kaç firma daha var bunlar iyi diye bilinen markalar ben cescesor kullanıyorum memnunum incele hepsini hangisi aklına yatarsa ondan al.