arkadaşlar epson px 660 bitmeyen kartuş sistemi hakkında önerisi olanlar bizimle paylaşırsa seviniriz...
yazıcının kartuşlarıyla aynı seviyedeyse başkada bir problem olmaz.ama bakın yazıcyla aynı seviyede demiyorum.kartuşlarla aynı seviyede olmalı.kapağı açın ve tankın altına bir kutu gibi birşey koyun kartuşlarla aynı seviyede olmalı.
aldığım yerde yazıcıyla aynı seviyede olmasını söylediler.. kartuşlar daha yüksekte kalıyor. şu anda hiç bir problem yaşamadım sadece kalın kağıt düzenini seçmediğim için a4 boyutunda fotoğraf basarken son bölümde hafif siyah mürekkep lekesi kalıyordu.. kalın kağıt seçeneğini seçtikten sonra o problem de halloldu...
daha yeni almışsını sorunlar ilerleyen zamanlarda ortaya cıkar.yinede siz bilirsiniz.nereden aldınız?
burada bi bilgisayar malzemesi satan yerden aldım daha önce alan biri hiç kullanmadan satmak için oraya bırakmıştı ben de görünce hoşuma gitti ve aldım şimdilik problem yok kartuş seviyesinde olunca fazla mürekkep püskürtmez mi kağıtta leke fln bırakır mı acaba
hayır kartuş seviyesinde olur ise kartuşun içindee mürekkep azaldkca kartuşa yollar.kartuş seviyesinden az ise mürekkep yollamaz .yukarıda olur ise çok mürekkep yollar çıktılar zarar görür.siz kartuşla aynı seviyeye koymaya calışın.
yanındaki aparatı kırılmış o yüzden kartuş seviyesinde monte edemiyorum olmazsa artık altına karton bırakayım...yalnız kalın kağıtta bayağı geç basıyo mürekkep lekesini önlemek için başka yol yok mu
yazıcı sıfır mı ikinci elmi ?
1 hafta kadar kullanılmış
quote:
Orijinalden alıntı: arif_23
1 hafta kadar kullanılmış
kullandığı sürenin önemi olmaz ki... adam belki günde bin tane cıktı alıyordu bilemezsiniz.sonuç olarak yazıcının kapagını açtığınızda alt kısımda sünger var.orayı bir mendille alta bastırarak içindeki mürekkepi mendile alın.ıslak mendil daha iyi ceker.
yada atık tankı dolmuş olabilir.bunu temizlemek riskli ve zordur.
haklısınız onu hiç düşünmemiştim...peki mendille basınca mürekkep çıkıyorsa çok mu kullanılmış demek oluyor...
ne kadar çok cıkarsa o kadar cok kullanılmış olur.ama bastırırsınız mürekkep gelri ama yogun değilse problem yokktur.
anladım..peki o kalın kağıt olayının bi çözümü var mı yoksa sürekli a 4 basarken kalın kağıdı mı seçmem gerekicek...10x15 lerde hiç bi problem yok çok da hızlı basıyo fakat a4 te kalın kağıdı seçince hızı bayağı yavaşlıyor
quote:
anladım..peki o kalın kağıt olayının bi çözümü var mı yoksa sürekli a 4 basarken kalın kağıdı mı seçmem gerekicek...10x15 lerde hiç bi problem yok çok da hızlı basıyo fakat a4 te kalın kağıdı seçince hızı bayağı yavaşlıyor
kalın kağıt derken fotoğraf kağıdından mı bahsediyrosunuz.........
zaten fotoğraf kağıdı kullanıyorum ama yazdırma tercihleri-bakım kısmında kalın kağıt ve zarf diye bi seçenek var o seçeneği aktif hale getirince lekelenme yapmıyor ve uzun sürede basıyor..ama o seçeneği aktif etmezsem a4 fotoğraf kağıdını da hızlı basıyo fakat resmin en sonunda hafif siyah mürekkep lekesi kalıyor
quote:
zaten fotoğraf kağıdı kullanıyorum ama yazdırma tercihleri-bakım kısmında kalın kağıt ve zarf diye bi seçenek var o seçeneği aktif hale getirince lekelenme yapmıyor ve uzun sürede basıyor..ama o seçeneği aktif etmezsem a4 fotoğraf kağıdını da hızlı basıyo fakat resmin en sonunda hafif siyah mürekkep lekesi kalıyor
yazıcı fotografı kaliteli bastığı için yavaştır.benim yazıcı 11 dakikada bir a4 yazıyor.ayrıca kağıt katlanıyordur.yazı yazarken kapağı açıp bakarsanız görürsünüz.kağıtlar dümdüz olmalıdır.kesin sorun bundandır.
SİZİN MODEL NE ACABA
epson sx425w bende kendim dolan kartuşlara tank taktım memnunum.yazıcının tek kusuru yavaş yazması .4 kartuşlu olduğu halde mükemmel kalitede cıktı alıyorum.ayrıca yazıcınızın birkaç fotosunun çekinde görelim.
ALDIĞIM RESİMLER;
SON HALİ;
benimki kalın kağıt seçmezsem a4 ü 2-3 dk civarında basıyor..kalın kağıt olunca 4-5 dk, en iyi fotoğrafı seçince de ort 7-8 dk da basıyor...en kısa zaman da çekip paylaşırım px 660 6 kartuşlu ve baskı kalitesi mükemmel diyebilirim
quote:
benimki kalın kağıt seçmezsem a4 ü 2-3 dk civarında basıyor..kalın kağıt olunca 4-5 dk, en iyi fotoğrafı seçince de ort 7-8 dk da basıyor...en kısa zaman da çekip paylaşırım px 660 6 kartuşlu ve baskı kalitesi mükemmel diyebilirim
bu sürülerle cıktı almanız imkansız.çokkkk geç yazıyor.benim bir tanıdığım var.1 dkda a4 alıyor.sizinkinde başka birşey vardır.bu şekilde cok yavaş cıktı alıyrosunuz.