Şimdi Ara

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye) (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.178
Cevap
74
Favori
285.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba; projeksiyonu uzun zaman önce almıştım (Epson 2150 Avrupa kodu tw5650) ev ve oda kısmı yeni netleşti ve bende perde olayına girmeye başladı; evin boyası da yapıldı duvar hafif grimsi bir yüzeye sahip filli boya kartelasından krom 101 beyaza yakın grimsi bir renk. Aslında duvarı denemeden perde işine girmesem mi diye düşünmüyor değilim diy fixed frame olayıda çok cezbedici geliyor kararsız kaldım.


    Sormak istediğim iki konu var hazır perde alırsam 200x200 gamma screen mat beyaz motorlu almayı düşünüyorum kullananlardan perde kalitesi hakkında yorum alabilir miyim ?
    - ikinci konu ise kendim sabit çerçeveli bi perde yapmaya karar verdiğimde perde kumaşı konusu önerebileceğiniz bir yer marka vs. var mıdır ? Boğaziçi perde genelde konularda geçiyor ama ürün kalitesi vs. hakkında bir yorum göremedim diye hatırlıyorum. Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • turgay26 kullanıcısına yanıt
    ben projecta marka kullanıyorum size tavsiyem 16:9 bir perde almanız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turgay26 kullanıcısına yanıt
    aynı cihazı kullanıyoruz, ben cihazı alırken hem mat beyaz hemde gri perde ile denemiştim, mat beyazda renkler daha canlı geldiği için mat beyaz tercih edip, gammascreen 200x200 motorlu perde aldım, halıhazırda onu kullanıyorum. evim 3+1 olduğu için ayrı bir sinema odam yok ve salonda sistemim kurulu, o sebeple tv de aynı yerde olduğu için mecbur perde işine girdim. anladığım sizin böyle bir sorununuz yok ve pj yi kurduğunuz odada duvara direk yansıtma şansınız var gibi. bence hiç masraf yapmayayım diyorsanız, güzel mat beyaz bir boya işinizi çözer. ayrıca duvar ne kadar büyükse o kadar büyükte görüntü izlersiniz. yada görüntü alacağınız alanın kenarlarını siyah bir bant çekipte kullanabilirsiniz. para harcarım sorun yok diyorsanız yine duvarda sabit kalacağını düşünürsek fixed frame sabit perde tavsiye ederim. yok o duvara tv falan asacaksanız bu sefer tabiiki hareketli perde şart, oda motorlu olmalı bence, elle indir kaldır uğraşılmaz. gammascreen perdeye gelince, izleme mesafem 320 cm, 200x200 perde yeterli ama bazen keşke 240 lık olsaydı diyorum, perde kalitesi idare eder, ama indir kaldır 10 aydır kullanıyorum 4. yada 5. ayda sargı izleri oluştu, bembeyaz bir ekran, yada gökyüzü gibi çok açık renklerin olduğu sahneler hariç fark edilmiyor. daha iyilerini de gördüm alırken boyut dijital den ama param buna yetti o zaman.
    özetle ben sizin durumunuzda olsam şu an, duvarı boyar geçerim karşıya.




  • turgay26 kullanıcısına yanıt
    youtube daki bu üç paylaşımım belki fikir verir.bu arada videodaki perdeyi 1 hafta sonra oluşan V izi şeklindeki dalgalanma sebebi ile boyut dijitalden yenisi ile değiştirdim.
    https://www.youtube.com/watch?v=ifuRfzE01LY&t
    https://www.youtube.com/watch?v=nLnKcwg5Ql8&t
    https://www.youtube.com/watch?v=lSFa1Rbx4EY&t




  • arkadaşlar 5650 nin filtre temizliği nasıl yapılır, yada temizlik yerine yeni filtremi alacağız?
  • Fiyat performans konusunda çok başarılı bir perdeyi inceledim, ayrıca indirim koduda aldık

    Gamma Perdeler için İndirim kodumuz: GaMMactc6A1





  • Zyvox kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu ama teşekkür ederim cevabınız için. Şimdilik duvarı denemeye karar verdim. Dediğim gibi boyam mat ve beyaza çok çok yakın bir gri rengi var. Önce duvarı deneyeceğim performansı hoşuma giderse dediğiniz gibi etrafına siyah bir çerçeve dönüp keyfini sürmeye başlayacağım. Evin hazırlıkları devam ettiği için rahat bir zamana bıraktım projeksiyon işini :) Rahat rahat tüm ayrıntıları ile uğraşmak istiyorum ki hazır olduğunda sadece keyfini sürmek kalsın :)
  • Slm...
    Xgimi'nin h2 ile epson tw5650 arasında kararsızım. İkisini de deneyen varmı? Varsa deneyimlerini paylaşabilirse sevinirim.
    Ayrıca led projectörü neden tavsiye etmiyorsunuz?
    İki çocuğum var evde televizyon yerine projeksiyon kullanmak istiyorum.
    Daha doğrusu TV almam lazım TV yerine projeksiyon alsam nasıl olur.
    Çocuklar sürekli televizyonun önüne geçip izliyorlar projeksiyon'da bu nasıl olur.
    Led projeksiyon izlerken sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaxxiinn A kullanıcısına yanıt
    tv niyetine kullanılacaksa led pj ,uzun lamba ömrü sebebi ile tercih edilebilir, fakat gündüzleri bir tv performansı beklemek hata olur.
  • epsoncular çok memnun,kimseler yok
  • Zyvox kullanıcısına yanıt
    Bura gene iyi abi. Panasonic başlığı hepten ölü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dugun salonu icin projeksiyon tavsiyesi lutfen en az 3500 ansilumen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar epson tw480 projeksiyonum var, ikinci el aldım ama fazla kullanmadım henüz perdem yok, aşağıda beyaz ekran açıp mat beyaz duvara yansıttığım fotoğraf var. Ekranın altında şerit halinde pembemsi koyu ve üstte de yine şerit halinde mavimsi renk bozukluğu, koyuluk var, sizce bunun nedeni nedir? Aldığım kişi lamba yeni demişti, ayarlardan da lamba ömrüne baktığımda az kullanılmış gözüküyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur426a -- 24 Nisan 2019; 10:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zyvox















    Merhaba; bu ayarları projeksiyonda menüden nasıl yapıyoruz? Ben dün akşam menüye girdiğimde buradaki ayarlar deaktif- değiştirilemiyor bende...




  • normalde açık olması lazım, akşam bakabilirim ancak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 4 Mayıs 2019; 12:25:20 >
  • tw 9000 kullanan arkadaşlara sorayım, cıhaz çalışmaya başladıktan yaklaşık birbucuk saat sonra 10 saniyelik ekran kararıp tekrar devam etme olayı ile karşılaşan var mı, yeni recever ile bu işlem 1 dakkika ara ile ikinci kez görüntü kesilip 10 saniye sonra geri geliyor,yani eskiden bir bucuk saat de bir kere yaparken şimdi 2 defa yapmaya başladı, bir ayar mı yapmak gerekiyor çözemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur426a

    Arkadaşlar epson tw480 projeksiyonum var, ikinci el aldım ama fazla kullanmadım henüz perdem yok, aşağıda beyaz ekran açıp mat beyaz duvara yansıttığım fotoğraf var. Ekranın altında şerit halinde pembemsi koyu ve üstte de yine şerit halinde mavimsi renk bozukluğu, koyuluk var, sizce bunun nedeni nedir? Aldığım kişi lamba yeni demişti, ayarlardan da lamba ömrüne baktığımda az kullanılmış gözüküyor.

    Arkadaşlar epson twh480 model projeksiyonumda önceki mesajımda görüldüğü gibi ekranın altında renk farklılaşması vardı, benzer sorun yaşayabilecekler için yazmak istedim. Yabancı forumlardan araştırdım ve cihazdaki merceklerin yerine oturmadığından kaynaklı olduğunu gördüm. Tüm mercekleri kontrol ettim hepsi sağlam ve yerine oturmuştu. Altta eklediğim fotoğrafta kırmızı dairenin içine aldığım yerdeki metal parçanın iki adet vidasını sökünce altında 3 tane daha mercek/cam olduğunu gördüm, ortadakinin üzerine bastırınca tık diye ses geldi ve yerine oturdu. ekranın altındaki renk değişikliği sorunu hallolmuş oldu, benzer sorun yaşayanlar olursa aynı şekilde kontrol edebilirler.

    Bir diğer husus da projeksiyonu açar açmaz "otomatik iris hatalı, cihazı kapatıp epson servisine başvurun" tarzı hata gelmesiydi, mavi daire içine aldığım küçük motoru önündeki plastik parça ile birlikte dikkatlice çıkarınca motora takılı plastik dişliler görünüyor, genelde bu hata bu dişlilerdeki pisliklerden kaynaklanıyormuş, bazen de kablo bağlantılarını kontrol etmek lazımmış hdmi vga vs. Bahsettiğim dişlilere baktığımda dişlinin arasına küçük bir kara sinek sıkıştığını gördüm. cesedi kaldırıp dişlilerdeki tozu temizledim ve yerine özenle taktım. hata kayboldu.

    bu iki hatayı alanlar varsa yardımcı olur umarım. iyi forumlar.





  • ugur426a U kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgiler, elinize sağlık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tw5650 için 16:9 perde önerebilir misiniz?
  • Reppu kullanıcısına yanıt
    Aktivizyon ile görüşürseniz yardımcı olurlar. İstanbuldaysanız gidip test de edebilirsiniz. Bütçenize göre tercih yapabilirsiniz.
    Hatta Forumdan olduğunuzu söylerseniz daha da yardımcı oluyorlardı eskiden şu anki piyasa koşullarında ne yapabilirler bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.