Şimdi Ara

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye) (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.228
Cevap
74
Favori
290.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    olmaz
  • eyvallah astramastra yardımlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Merhaba,

Geçen sene Haziran ayında Proav'den TW6000 almıştım. Bugüne kadar öyle ya da böyle kullandım. Genel olarak memnunum ama, ilk günlerden beri aklımı kurcalayan ve çok üzerine eğilmediğim iki konuyu artık netliğe kavuşturmak istiyorum.

1) Görüntünün her köşede aynı netlikte olmaması :
    Cihazı aldığım günden beri şöyle bir durum var : İstediğim kadar netlik ayarı yapayım, görüntünün 4 köşesi de aynı netlikte olmuyor. Net değil derken kasdettiğim, görüntünün arkasında yeşilimsi bir çizgi olması.

Sol üst köşeyi netleştirirsem, sağ alt köşe netliğini kaybediyor veya tam tersi. Netlik ayarını masaüstü görüntüye bakıp çok rahat yapıyorum ama alternatif olarak kumandadan "pattern" tuşuna basıp da yapıyorum, sonuç aynı. Hatta hiç tecrübeli izleyici olmayanlar bile, masaüstü görüntüyü gördükleri anda bir netlik sorunu olduğunu farkediyorlar. Tabi film izlerken bunu farketmek imkansıza yakın. Biraz da bu nedenle üzerine düşmedim.

Yabancı forumda (ya avforums ya avsforum) bu cihazın ana konusunda bundan bahsedilmişti ve bu durumun normal olduğu, cihazın lens kalitesiyle ilgili olduğu söylenmişti. Ancak ben yine de burada diğer kullanıcılardan görüş almak isterim. Eğer cihazında bu sorun olmadığını söyleyen tek kişi bile bulsam, benim cihazımda bir sorun olduğu anlamına gelir ve garantiye gönderirim.

Daha önce Panasonic Ax200 kullanıyordum ve aynı pc, aynı perde ile bu sorun kesinlikle yoktu. Zaten Pattern çizgilerinde aynı durumu görmem, bunun sinyal ile ilgili olmadığını ispatlıyor. Ayrıca projeksiyon tam düz durmuyor ama, netlik sorunu arkada yeşil gölge şeklinde ortaya çıktığı için bundan olduğunu hiç sanmıyorum.

2) 3D görüntülerde altyazılarda gölgelenme sorunu :
    3D izlemek için HTPC ve Egreat R6S media player kullanıyorum. 3D altyazılarda bazen aynı film içinde bile altyazılarda gölge sorunu bazen oluyor bazen olmuyor.

Daha MKV'lere 3D altyazı işini çözemedim, bu nedenle anlattığım durum 3D ISO'lar için geçerli. Hiç dokunulmamış orijinal bluray ISO'larda da bu durum var. Yani rip, remux vs. ile ilgili değil.

Benim aklıma gelenler ve vardığım sonuçlar :
    - Acaba sağ-sol görüntü üst üst yanlış mı geliyor diye düşünüyorum ama, tek gözümü kapattığım (yani sadece sağ veya sadece sol görüntüde) yine bu gölgelenmeyi görüyorum.
    - Bu durum tek bir filmde, belgeselde yok. Aynı filmde bir sahnede altyazı %100 net olup, bir sonraki sahnede gölge olduğu için acaba kaynağında sorun mu var diyeceğim ama o kadar filmde de bu kadar kötü bir hata olmaz herhalde.

Ayrıca genel olarak 3D görüntülerde DEPTH (derinlik) ayarının ideal olduğunu nasıl anlayabilirim bilmiyorum. Hem HTPC (PowerDVD) hem Egreat ile bu ayar yapılıyor ama ince ayarı yapmayı beceremiyorum.

Yukarıdaki iki konuda özellikle TW6000 ve TW9000 kullananlardan görüş rica ediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

bende abd den aldığım epson 5010 var burdakinin 9000 modeli gibi
    http://www.amazon.com/Epson-PowerLite-5010-Ready-Projector/dp/B006JGHF70/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1375264753&sr=8-1&keywords=epson+5010
    bu cihaz.3.20 Perdeden izliyorum.Her köşesi eşit netlkte ve son derece memnunum.Sanırm sizin cihazdan kaynaklanan bir hata var.3 d gölgelenme sorunu egreattan.
    Aynı cihaz bende vardı aynı sorun oluyordu.İso lar hariç Sbs lerde alt yazılarda gölgelenme oluyor.Şu an dune kullanıyorum.Böyle bir sorun yok.
    Saygılarımlai

• quote:

Orijinalden alıntı: ali beyendi
    http://www.amazon.com/Epson-PowerLite-5010-Ready-Projector/dp/B006JGHF70/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1375264753&sr=8-1&keywords=epson+5010
    bu cihaz.3.20 Perdeden izliyorum.Her köşesi eşit netlkte ve son derece memnunum.Sanırm sizin cihazdan kaynaklanan bir hata var.3 d gölgelenme sorunu egreattan.
    Aynı cihaz bende vardı aynı sorun oluyordu.İso lar hariç Sbs lerde alt yazılarda gölgelenme oluyor.Şu an dune kullanıyorum.Böyle bir sorun yok.
    Saygılarımlai

Cevabınız için teşekkürler.

Köşelerdeki net olmama durumunu fotoğraflı olarak paylaşacağım ve TW6000 kullanıcılarından görüş isteyeceğim. Bence de bendeki kadar netlik sorunu normal değil (doğru adı convergence; yani aynı noktada birleşmeme imiş)

3D altyazı konusuna gelince, belki ilk mesajımda gözden kaçtı ama ben hem ISO'lar ile gölge sorunu yaşıyorum hem de PC ile PowerDVD üzerinden ISO izlerken de aynı sorunu yaşıyorum. Özellikle altyazı sonradan eklenen SBS filmleri değil, orijinal ISO'ları söyledim. Ayrıca asıl sorun, sürekli tekrar etmemesi. Aynı filmin bir sahnesinde altyazı çok net iken, 2 sn. sonra gölge sorunu olursa, bunu cihaz veya ISO ile eşleştirmek gerçekten zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

Linkteki perde nasıl constant gray terimini anlamadım?

TIKLA

Bu perde yeni gelmiş galiba...ben bir kaç haftadır 120" perde arıyordum...Bu siteye de bakmıştım ama ya farketmedim ya da yeni bir ürün...

özelliklerini bilen diğer arkadaşlar tavsiye ederler mi ???

Yarın arayıp bilgi alayım...

Edit: Evet yeni gelmiş: Mağazaya Eklenme 26.07.2013

Perde ölçüsü hakkında aldığım bilgiler:

Görüntü alanı: 265 x 150 (aslında 265 x 149 olması gerekmez mi)

Sağ/Sol siyah çerçeve: 4 cm

Alt/Üst siyah çerçeve: 5 / 50 cm

Mekanizma (G, Y, D): 296 - 9 - 9 cm

Bu perdeden alan oldu mu?

Biraz araştırdım, "gri perdelerde contrast artarken parlaklık azalıyor" şeklinde özet bir bilgi edindim...

Epson TW5910 cihazım için bu boyutta bir perde arayışı içerisindeyim.

Elite Screen bütçemi aştığı için projeksiyonperdesi sitesinden özel yaptıracaktım...Ama sonra bu perdeyi gördüm...Fiyatı da bütçeme uygun (özel yapım da 550 TL idi, bu ise 800 TL)

Tavsiyeleriniz benim için önemli,..

Şimdiden teşekkürler...

• w olmayan 6000 gibi serilerde internet lan kablosu üzerinden görüntü alabiliyormuyuz? nasıl? ben 6000 ikinci el aldım cd falan çıkmadı bi kurulum cd si falan yokmu bu epsonda. teşekkürler.
  • quote:

quote:

Saygılarımlai

Cevabınız için teşekkürler.

Köşelerdeki net olmama durumunu fotoğraflı olarak paylaşacağım ve TW6000 kullanıcılarından görüş isteyeceğim. Bence de bendeki kadar netlik sorunu normal değil (doğru adı convergence; yani aynı noktada birleşmeme imiş)

3D altyazı konusuna gelince, belki ilk mesajımda gözden kaçtı ama ben hem ISO'lar ile gölge sorunu yaşıyorum hem de PC ile PowerDVD üzerinden ISO izlerken de aynı sorunu yaşıyorum. Özellikle altyazı sonradan eklenen SBS filmleri değil, orijinal ISO'ları söyledim. Ayrıca asıl sorun, sürekli tekrar etmemesi. Aynı filmin bir sahnesinde altyazı çok net iken, 2 sn. sonra gölge sorunu olursa, bunu cihaz veya ISO ile eşleştirmek gerçekten zor.

gölgelenme sorununun cihazdan olduğunu hala düşünüyorum aynı şeklde egreatta vardı bende de duneye geçince yok...

• quote:

gölgelenme sorununun cihazdan olduğunu hala düşünüyorum aynı şeklde egreatta vardı bende de duneye geçince yok...

Bende hem PC hem Egreat ile sonuç aynı olduğu için pek cihaza bağlamamıştım.

Peki siz Egreat ile sorun yaşarken, film boyunca aynı şekilde mi gölge görüyordunuz, yoksa bende olduğu gibi bir düzelip bir bozulduğu oluyor muydu ?
  • quote:

quote:

Bende hem PC hem Egreat ile sonuç aynı olduğu için pek cihaza bağlamamıştım.

Peki siz Egreat ile sorun yaşarken, film boyunca aynı şekilde mi gölge görüyordunuz, yoksa bende olduğu gibi bir düzelip bir bozulduğu oluyor muydu ?

düzelip bozuluyordu.Alt yazılarda gölgelenme oluyordu.aynı sorun bende projeksiyondan sanmıştm
  • Dostum benim de Elite screen bütçemi aşıyordu ama aldım.Bildiğin üzere ben de araştırma yapıyordum ve 2 saat önce 5910 ve elite perde siparişimi verdim PROAV'den;Tuncay beye de çok teşekkür ediyorum,sıkılmadan,üşenmeden sorularıma cevap verdiği için.Kendisinin bana söylediği -aynen olmasa bile- "İyi bir perde almayacaksanız,alacağınız perdenin bütçesini daha da düşürün".Ben de 800 TL'yi gözden çıkarmıştım ama 400 TL'den fazla vermenize gerek yok,gidin bir perdeciye istediğiniz ölçüde stor perde yaptırın kasmayın dedi.Çünkü arada dağlar kadar kalite farkı var.500 verip 1 sene sonra potlaşacağına 2000 verip ömür boyu kullanın bence (fiyatlar farazi).Hatta duvara yansıtın daha iyi gibi bir muhabbet geçti.@astramastra da böyle birşeyler söylüyordu,hani kıyın paraya diye.
    Yani dostum ya 400 ver ya da elite al.Almaya niyetlenirsen de Tuncay beyle mutlaka görüş.
    Ben 6100W ile 800 TL'lik bir perde alacaktım,sonra 5910 ve kaliteli bir perde aldım.
    @terazi7 sayesinde oldu biraz da;ona da buradan teşekkür edyim bu arada.

Beni de listeye ekleyebilirsiniz.

• Hayırlı olsun ürünler, artık gelince yorumlarınızı esirgemezsiniz umarım.

Perde konusunu merak ettim, yaptırıp alınan perde ile markalı perde arasında
    bu kadar çok fark mı varmış gerçekten
  • Hayırlı olsun @ordeniz, güle güle kullan...Kaç inç aldınız?

Sen nereye sormuştun perde yapım işini bilmiyorum ama benim sorduğum yer siyah çerçeve falan yapıyordu...

Bakalım 3 seçeneğim var 120" 16:9 perde için,

Yaptırmak

Fullscreen marka (aktivizyondaki) gri perde almak

Elite Screen almak ...
  • Orkun bey öncelikle hayırlı olsun ,listeye eklendiniz

Projeksiyon ve perde bir bütündür,bizler hep projeksiyon tarafına yatırım yapmada öncelik veriyoruz ama perde de görüntüyü etkileyen kötü ise bozan iyi ise başarımı artıran bir faktördür.
    Yurt dışında bu gözardı edilmiyor ama ülkemizde maalesef hep maliyet ve bütçe unsurlarına takıldığı için ilk gözden çıkarılan parça oluyor.

Elite Screen ler diğer bahsi geçen perdelere göre kaliteli ve buda maliyete ister istemez yansıyor,ben Lunette (curve) serisini bekliyorum değişim için,geleceği söylendi ama ne zaman gelir bilmiyorum
    eğer çok uzun sürecekse bende ezFrame e geçiş yapabilirim.

paylaşımlarınızı bekliyoruz,keyifli seyirler.

• Yahu bu elit screen perdeler çok pahalı değilmi? 9100 e falan almak tamamda 2400 tl olan 5910 a bir kadar fiyat verip perde almak mantıklı mı?

Ne biliyim o paraya 8100 + specta perde daha performanslı olmazmı?
  • forro F kullanıcısına yanıt
    Proav'den fiyat alın,2400 gördüğünüz fiyat,kampanya hem prj hem de perde de olabiliyor
  • UNDYING U kullanıcısına yanıt
    İşte 1. seçenek 2. seçeneğin yarı fiyatına yakınsa 2. seçeneği direk ele.Ya bir ya üç

Ya da bekle bu haftasonuna yetiştirebilirsem deneyip hafta başına yorum yazarım.
  • Arakdaslar Merhaba,
    Dun EH-TW6100 Epson Projektorumu alıp eve gelip kurdum. Playstation 3 ile izlediğim filmlerde ve oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum. Fakat Digiturkun yeni IQ PLUS kutusundan yayın alamıyorum ekrana görüntü 3sn geliyor 10 saniye siyah ekran... Baglantıyı HDMI kablo ile yapıyorum. Kabloyu PS3 e baglarsam sorun yok. (Kablo ve Projektor saglam). Ingilizce forumlarda okuduguma gore HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) DH yayınlarda koruma sifrelemesi varmış dıgıturk tede mevcutmuş. Fakat EPSON EH-TW6100 bunu desteklemiyor gibi bu yuzden digiturk kutusu yayını devamlı kesiyor???
    Konuyla ilgili yorumlarınızı varsa cozumlerinizi acıl bekliyorum.
    Simdiden cok teşekkurler
  • Hayırlı olsun.iyi günlerde kullan inş.
    5910 ilk etapta iyi bir cihaz fakat perde artık ömürlük oldu :) cihaz değişsede perde büyütmedikçe değişmez.
    iyi seyirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugnec

Arakdaslar Merhaba,
    Dun EH-TW6100 Epson Projektorumu alıp eve gelip kurdum. Playstation 3 ile izlediğim filmlerde ve oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum. Fakat Digiturkun yeni IQ PLUS kutusundan yayın alamıyorum ekrana görüntü 3sn geliyor 10 saniye siyah ekran... Baglantıyı HDMI kablo ile yapıyorum. Kabloyu PS3 e baglarsam sorun yok. (Kablo ve Projektor saglam). Ingilizce forumlarda okuduguma gore HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) DH yayınlarda koruma sifrelemesi varmış dıgıturk tede mevcutmuş. Fakat EPSON EH-TW6100 bunu desteklemiyor gibi bu yuzden digiturk kutusu yayını devamlı kesiyor???
    Konuyla ilgili yorumlarınızı varsa cozumlerinizi acıl bekliyorum.
    Simdiden cok teşekkurler

Bu cihaz hdcp protokolunu desteklemiyor olamaz. Sorun kesinlikle kablodandir.

Bende de ucuz bi s-link kablo vardi. Bdp'yi onunla avr'ye baglayinca HDCP Error diye hata veriyordu. İsin garibi yaklasik 2 ay boyunca bu kablo calisti. Sonra bir gun aniden bu uyariyi verdi. Ben de gidip belki 'in hdmi kablolarindan aldim. 6 aydir sorunsuz kullaniyorum.

Yani DT ve tw-6100'den ziyade kablonuzdadir problem cok buyuk ihtimalle. Yeni bir kablo ile denerseniz duzelecektir. Kablo asinmis olabilir.

Bende de sizinkinin tam tersi digiturk o kabloyla calisiyordu ama bdp calismiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz hangi model Elite Screen aldınız bu durumda ve kaç inch? ben ProAv sitesinde
    EliteScreens perdeleri göremedim de?
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.