Yaklaşık 3 yıl kullandıktan sonra L386 mürekkeplerim bitti. Photoink mürekket aldım ve ekledim. İki sayfa çıktı aldıktan sonra mürekkep pedi doldu hatası verdi. Pedleri çıkardım, temizledim . Fakat iki problem oldu.
Teşekkür ederim. |
EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (274. sayfa)

-
-
Modemde yazıcı paylaşım desteği olması gerekli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Aynen hocam. İlk kurulumda siyah mürekkep seviyesini resmen içti, yuttu :) Bunu 15-20 dakika boyunca yaptı mürekkep sembolü yanıp sönerken. Bu süre zarfında ne alaka ise birkaç kez kağıt aldı sonra mürekkep alma işlemini bir türlü bitiremediği için kağıdı geri besleme bölümüne doğru dışarı itti falan. Kurulum epey hengameli oldu :) Renkliler aynen duruyor. Renkliler için eksilme olmadı ilk kurulumda ama dışarıdan seviyeyi görmek çok zor buğulu bir plastik pencere kullandıkları için, netliği bozuyor. Ekranda da yazılımsal olarak seviye gösterimi yok, çipli okuma düzeneği/algılayıcısı olmadığı için sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: murat3807
İlk kurulumda kafaya mürekkep dolar o yüzden mürekkep seviyesi düşer. Ayrıca kafa temizleme, mürekkep temizleme gibi işlemlerde mürekkep harcanır ve atık kutusuna gider.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tam doluyken seviye belli olmuyor da biraz boşalsın, çok rahat anlaşılıyor seviyesiquote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Aynen hocam. İlk kurulumda siyah mürekkep seviyesini resmen içti, yuttu :) Bunu 15-20 dakika boyunca yaptı mürekkep sembolü yanıp sönerken. Bu süre zarfında ne alaka ise birkaç kez kağıt aldı sonra mürekkep alma işlemini bir türlü bitiremediği için kağıdı geri besleme bölümüne doğru dışarı itti falan. Kurulum epey hengameli oldu :) Renkliler aynen duruyor. Renkliler için eksilme olmadı ilk kurulumda ama dışarıdan seviyeyi görmek çok zor buğulu bir plastik pencere kullandıkları için, netliği bozuyor. Ekranda da yazılımsal olarak seviye gösterimi yok, çipli okuma düzeneği/algılayıcısı olmadığı için sanırım.
Alıntıları Göster
-
Hocam mürekkep tankı seviye penceresini aslında tamamen şeffaf/normal cam yapsalar renkler ve seviyeleri tertemiz algılanacak ama vardır bir bildikleri bunda da.quote:
Orijinalden alıntı: an agony
Tam doluyken seviye belli olmuyor da biraz boşalsın, çok rahat anlaşılıyor seviyesi
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
epson l4160 kod:000023 hatası alıyorum.
kağıdı alıp yazdırmaya çalışırken cızırt diye bir ses geliyor. Sonra kağıd sıkışıyor ve 000023 hatası diyip kapatılmasını istiyor.
yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
-
Selamlar. L3151 modelinde siyah veya renkli fotokopilerde density (yoğunluk/koyuluk) ayarı yapma şansımız var mı?
Bana varsayılan ayarı biraz soluk geldi evdeki diğer çift kartuşlu eski HP yazıcıya göre.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kardeş yakışıyor mu
Epson çok sayfa besleme hatası veriyordu kağıt patenini değiştirdim gene aynı hatayı veriyor hatta daha kötü oldu eskiden 3 5 sayfa da bir yapardı şimdi her sayfa da yapıyor nasıl çözerim ?hocam çözüm bulabildiniz mi? Bende de bu sorun baş göstermeye başladı. Çift yön yazdırırken her defasında mavi butona basmak zorunda kalıyorum.
-
iPrint uygulaması mı hocam o dediğiniz?quote:
Orijinalden alıntı: HDSDBDDD
Telefondaki uygulamada bu özellik var. Bilgisayarda var mı bilmiyorum.
Sizdeki yazıcı modeli neydi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2021; 18:32:56 >
Evet epson iprint uygulaması.
Benim yazıcının modeli de L3151 -
Maalesef çözüm bulamadım hocam şuan o şekilde kullanıyorum :/ -
Hangi model hocam sizin yazıcı -
Odanın ve kağıtların nemiyle de çok alakası var, muhtemelen kağıtlar nemleniyordur odada.quote:
Orijinalden alıntı: kardeş yakışıyor mu
Maalesef çözüm bulamadım hocam şuan o şekilde kullanıyorum :/ -
Hocam kağıt falan ayırt etmiyor yeni paket kağıt aldım aynı double a kağıt aldım değişen bir şey yok bulunduğum bölgede servisi de yok maalesef :/
-
quote:
Orijinalden alıntı: T34
Hangi model hocam sizin yazıcıepson l3060
-
Bununla ilgili kullanma kılavuzunda muhakkak detaylar vardır, orayı kontrol edin derim.
-
Hocam ben memnunum. Yaklaşık 3bin çıktı aldım. Bazen çizgi çizgi çıkarıyo ama temizleme yapınca düzeliyo
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağol hocam. L3151 aldık bizde. Çizgi çizgi çıkarma normalde olmaması lazım. Kafa temizliği ile yüzlerce sayfa bu sorunu yaşamamanız lazım uzun haftalar bekleyip kurumadıysa yazdırma kafası ve mürekkep sistemi.quote:
Orijinalden alıntı: Tamer HocaHocam ben memnunum. Yaklaşık 3bin çıktı aldım. Bazen çizgi çizgi çıkarıyo ama temizleme yapınca düzeliyo
Açıkçası kurulum ve yazılım desteği bana çok karışık geldi birçok farklı yazılım ve yapılandırma görmeme rağmen ama Epson hepsini dağıtık tutup, dökümante etmediği için böyle.
Normalde eskiden HP ve Canon Pixma kullanmış (ofis + ev) birisi olarak bu ilk Epson ürünümüz oldu. İnşallah sıkıntısını götürür. Selamlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X