Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.605
Cevap
190
Favori
500.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HP Inktank Wireless 415 Orjinal mürekkepli 599 TL.

Epsondaki muadili L3151 (Epsonda artı olarak Wi-Fi Direct var) 950TL arada 350TL fark var. Epson bu aradaki farka değer mi diye sorarsanız bence kesinlikle değer 1,5 katı fiyat farkına 4-5 katına yakın baskı ömürü sunuyor tartışılmaz bile ama tabiki bu miktarda kullanacaksanız. Daha önce hesabını yapmıştım yılda 2000 sayfanın altında çıktı alacaksanız gerçekten anlamı yok diğer markalarda iş görür.

Bunları neden yazıyorum abimin arkadaşının kapattığı ofisinden ve birde benim arkadaşımdan olmak üzere elime toplamda 4 adet kafası tamamen veya nispeten kurumuş yazıcı geçti. Hepsini detaylıda yazarım isterseniz ama bu yazıcıların en yenisi 3 en eskisi 5 yaşında olup çıktı sayıları 190 (evet yanlış değil 190 sayfa) ila en fazla olanı 2700 çıktı arasında idi. Bırakın diğer markaları nerdeyse kartuşlu yazıcı alsalarmış daha ekonomik olacakmış. Artık kendi hesabınızı siz yapın.

• murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Aslında çıktıdalarda belli olmuyor kesikler. Kafa temizliği yapıp aldığı çıktıda siyah sorunsuz renklide ise bir renkte kesik var. Dediğiniz gibi bir gün bekleyip akşam tekrar deneyeceğim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, yaklaşık 3 yıldır fotoğraf baskısı yaptığım Epson L805 model yazıcımın son çıktılarında renk bozulması yaşamaya başladım, resimlerde özellikle saç diplerinde sisli bir çıktı alıyorum, mürekkep temizliği ve ped değişimi yapıldı fakat sorun geçmedi , örnek problemli çıktıları paylaşıyorum ve yardımınızı bekliyorum.

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.pinterest.com/pin/565905509425632521/

Bu resimlerden birini standart baskı ile basın. Bi bakın bakalım. Parlak en az 260gr fotograf kagidina basin. Ya da size kargoyla kendi orijinal mürekkepli yeni cihazımın püskürtme denetimini göndereyim karşılaştırın. Tam koyu olması gerekiyor grimsi olmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: d_ragon

Merhaba, yaklaşık 3 yıldır fotoğraf baskısı yaptığım Epson L805 model yazıcımın son çıktılarında renk bozulması yaşamaya başladım, resimlerde özellikle saç diplerinde sisli bir çıktı alıyorum, mürekkep temizliği ve ped değişimi yapıldı fakat sorun geçmedi , örnek problemli çıktıları paylaşıyorum ve yardımınızı bekliyorum.

Solüsyona yatırılması ve kafaların temizlenmesi gerekiyor. Ped değişimine boşuna para vermeyin, kapağı açıp boruyla atık mürekkebi dışarıya alın.

• rec25 kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıt Kodak ultra premium 260g, mürekkep orjinal epson t673. Baskılarda siyah renk yok gibi, siyah yeşilimsi bir renkte çıkıyor. Altta aynı resmin örnekleri var, sağdaki epson l805, soldaki termal yazıcıdan çıkan. Siyah saçlar kahve rengine dönmüş. Sorun kafaların temizlenmesi ile giderilebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lalo Salamanca

Şöyle aslında. Biz öğrenciyiz. Günde ortalama kişi başı alacağımız sayfa 30 40. Dakikada 10sayfa dediği için mantıklı geldi. Siz ne önerirsiniz? Fotokopicide 20kuruş sayfası. Makine almak mantıklı mı sizce ?
    Eğer tarayıcı ihtiyacınız yoksa L1110 sizin işinizi görür.
  • Arkadaşlar Epson yazıcı alacağım tanklı olacak. Arada kitap yazdiriyoruz hatta defter sayfası yazdırdığımız bile oluyor. Aylık ortalama 500-1000 sayfa renkli kitap v.s. Yazdiracağız.
    -Bı kere Canon mg yazıcı ile sabahtan akşama kadar yazdırmışlığımız(Foto kalitesinde) var. 2 hafta sonra baskı kafası (kartuş) tıkandı. Tıkanma sebebi böyle uzun bir süre ardı ardına yazdırmak mıdır acaba? 1 haftaya yaydirsak daha mı iyiydi?
    -İnternette şikayetlerde kesik yazdırma v.s. gibi baskı kafası tıkanma sorunları okudum. Bir kişinin kullanalı 10 gün olmadan tıkanmış baskı kafası. Aklıma şöyle bir senaryo geldi. Şimdi bu şikayeti yaşayanlar. Epson yazıcı aldıklarında photoink veya orijinal Epson mürekkep kullanmadıklarıdan mı Böyle sorun yaşıyorlar? İnternette biri epsona orijinal mürekkep kullanın demiş izmirtoner diye bı sitede. Aksi takdirde tıkanır demiş. Şimdi hal böyle olunca Epson yazıcılar da pahalı olunca ve yanına orijinal mürekkep koyan satıcı az olduğundan mı bu şikayetler biraz fazla acaba dedim kendi kendime. Epson alsak mürekkebi photoink alsak sorun olur mu? Orijinal mı alalım?
    Yukarıda okudum da bir de aylık ortalama bizim kullanım durumuza en uygun (Aylık 100-1000) yazıcı yine Epson mu olur yoksa başka öneriniz var mı?

Tamamdır teşekkürler

• Yeni aldığım Epson L1110 model yazıcımda siyahlarda test sayfasında 1 tane kayık 2 tane eksik var , ne önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: esmuco26

Arkadaşlar Epson yazıcı alacağım tanklı olacak. Arada kitap yazdiriyoruz hatta defter sayfası yazdırdığımız bile oluyor. Aylık ortalama 500-1000 sayfa renkli kitap v.s. Yazdiracağız.
    -Bı kere Canon mg yazıcı ile sabahtan akşama kadar yazdırmışlığımız(Foto kalitesinde) var. 2 hafta sonra baskı kafası (kartuş) tıkandı. Tıkanma sebebi böyle uzun bir süre ardı ardına yazdırmak mıdır acaba? 1 haftaya yaydirsak daha mı iyiydi?
    -İnternette şikayetlerde kesik yazdırma v.s. gibi baskı kafası tıkanma sorunları okudum. Bir kişinin kullanalı 10 gün olmadan tıkanmış baskı kafası. Aklıma şöyle bir senaryo geldi. Şimdi bu şikayeti yaşayanlar. Epson yazıcı aldıklarında photoink veya orijinal Epson mürekkep kullanmadıklarıdan mı Böyle sorun yaşıyorlar? İnternette biri epsona orijinal mürekkep kullanın demiş izmirtoner diye bı sitede. Aksi takdirde tıkanır demiş. Şimdi hal böyle olunca Epson yazıcılar da pahalı olunca ve yanına orijinal mürekkep koyan satıcı az olduğundan mı bu şikayetler biraz fazla acaba dedim kendi kendime. Epson alsak mürekkebi photoink alsak sorun olur mu? Orijinal mı alalım?
    Yukarıda okudum da bir de aylık ortalama bizim kullanım durumuza en uygun (Aylık 100-1000) yazıcı yine Epson mu olur yoksa başka öneriniz var mı?
    Bu konunun ilk sayfasında Epson yazıcılardan aldığım çıktı sayılarını gösteren ekran görüntüleri var. 4 farklı Epson yazıcımda ayrı ayrı 100000 çıktıyı geçmiş durumdayım. Yazıcıdan çıkan mürekkepleri saymazsak Photoink mürekkeple toplamda 500000 çıktıya yaklaştım. Bu zamana kadar yazıcı kafasıyla ilgili bir sorunum da olmadı. Şimdi bunları yazınca Epson yazıcı ve Photoink mürekkep reklamı yapar gibi oldum ama gerçekten de yazdıklarım doğru.

Sizin bahsettiğiniz aylık 500-1000 renkli çıktı alma işini ben bazen bir günde yapıyorum. Hatta M serisi yazıcılarımla günde birkaç bin siyah beyaz çıktı aldığımda oluyor. Lazer gibi fuser ünitesi falan yok, istediğin kadar çalıştır ısınmıyor yazıcı. Birkaç dakikalık araları saymazsak yazıcıyı 16 saat çalıştırmışlığım bile var. Yoğun çıktı alınca arada bir kafa temizleme yapmak gerekir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 25 Eylül 2019; 20:44:5 >

Anladım, teşekkürler hocam. Oldukça yardımcı oldu yazdıklarınız.

• drerdogan kullanıcısına yanıt
    L6160'ta wifi üzerinden tarama yapabildim sonunda. Yazıcıyı yüklerken EPSON39CDC4B adında bir cihaz daha görüyor, bu cihazı seçtiğinizde tarama yapabiliyorsunuz ama sadece Windows'un tarama uygulaması görebiliyor, Epson Scan 2 programı sadece kablo ile bağlandığında görüyor yazıcıyı. Windows'un tarama programında da ayrıntılı ayar yapılamadığı için sonuçlar tatmin edici olmuyor. Kısacası Wifi ile tarama yapılabiliyor ama Epson Scan 2 ile yapılamadığından çok kaliteli olmuyor.

Bu arada renkli, grafikli ve resimli test ve konu anlatımları basarak 1000 sayfayı geçtim ve sadece 1 çizgi eksildi. Dolayısıyla bir setle 4000'den fazla baskı alacağım muhtemelen.

Ayrıca Epson'un sitesinde kağıt çıkış tepsisinin kapasitesi 30 olarak görünüyor ama ben 90 tane kağıda kadar sıkıntı yaşamadım, 90 kağıttan sonra çıkanlar yere düşmeye başladı.
  • quote:

Hocam kağıt Kodak ultra premium 260g, mürekkep orjinal epson t673. Baskılarda siyah renk yok gibi, siyah yeşilimsi bir renkte çıkıyor. Altta aynı resmin örnekleri var, sağdaki epson l805, soldaki termal yazıcıdan çıkan. Siyah saçlar kahve rengine dönmüş. Sorun kafaların temizlenmesi ile giderilebilir mi?

Aha aynı durumdayız. Ben de kodak 260 ultra premium kullanıyorum. Yeşilimsi basıyor diye konuda ve forumda onlarca mesajım var. Kafa değişmesi lazım yoksa çözümü yok..... kafadaki bazı noktalar ölmüş. Ben degistirdim öyle kurtuldum... 800e mal oldu

• quote:

https://forum.donanimhaber.com
    /mesaj/yonlen/
    136791868

Burda mesajlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rec25 -- 25 Eylül 2019; 23:11:44 >

• 1.000 TL bütçeli, aylık ortalama 750 sayfa baskı alacağım bir yazıcı arıyorum.
    Ne önerirsiniz?

iyi günler
  • rec25 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140068664

Yukarıdaki konudan dolayı (siyahlar biraz grimsi mi acaba diye sormuştum) diye bende denemek istedim aynı fotoğrafı. Kıyaslama için birde L386 ile bastım. Çokça soru geliyor L3XX L3XXX L1XXX ile fotoğraflar baskısı nasıl diye onalara cevaben örnekte olmuş olur hepsi baskı kafası ve teknolojileri aynı olduğu için gördüğünüz L386'ya çok yakın olacaktır.

EDIT: Fotoğrafların taranmış hallerini ekledim daha iyi bir kıyaslama olsun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 26 Eylül 2019; 12:4:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Yeni aldığım Epson L1110 model yazıcımda siyahlarda test sayfasında 1 tane kayık 2 tane eksik var , ne önerirsiniz ?
    Yazdır>özellikler>bakım sekmesinden kafa temizleme işlemi yaptırınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themontana

1.000 TL bütçeli, aylık ortalama 750 sayfa baskı alacağım bir yazıcı arıyorum.
    Ne önerirsiniz?

iyi günler
    L3111 (USB bağlantılı) veya L3151 (wi-fi bağlantılı) modellerini önerebilirim.
  • Kafa temizleme işleminin makineye bir zararı var mıdır? Mesela ben nozzle check yaptırdığımda siyahta sadece bir milimlik boşluk çıkıyor. Eğer baskı beni rahatsız etmiyorsa ve kafa temizleme yapmazsam o kısım kalıcı bir tıkanıklığa dönüşebilir mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.