Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Seyrek de olsa yazıcı hava yapmış olabiliyor, sizinki de öyle bir şeydir. 2-3 hafta kadar ara verdiğim zamanlar da oldu, yazıcı düzgün yazdırdı ama yine de belirtmek lazım, verilen ara uzadıkça sorun yaşama ihtimaliniz artar.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    benim evde ki canavar 4-5 kere acip kapadi yaziciyi.bu hava yapmasina sebep mi sizce ?
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Mürekkep kafaya basınç farkından yararlanarak çekiliyor, emin olmamakla birlikte sistem tam olarak aktif hale gelemeden bir kaç kez açıp kapamak buna sebep olabilir diye tahmin ediyorum. Ayrıca klavuzda yazıcıyı kapatmadan elektriği kesmenin de kafa temizleme gerektirebileceği yazıyor.
  • Arkadaşlar merhaba,

    5 ay önce Canon mg3550 bitmeyen kartuş aldım. Renkli çıktıları ekonomik bir şekilde çıkarabilmek için. 5 ay boyunca kaç kere tamire götürdüm, kaç kere havasını aldım bilmiyorum. Hava dolar bazı renkleri vermez çoğunlukla, bazen de farklı sorunlarla uğraştım.Her ne kadar bu sürede birçok çıktı alıp renkli çıktıları ucuza mal etmiş olsam da her an bir sıkıntı çıkacakmış durumu ve yazıcıyla uğraşırken kaybettiğim zaman artık çok canımı sıkmaya başladı. uğraşırken sağın solun mürekkep olması da cabası.

    Bana sorun çıkarmayacak renkli bir yazıcı arayışına girdim tabi sorunsuz olarak ilk renkli lazer yazıcıları araştırdım. Paraya kıyıp alayım diye düşünürken epson'ın orijinal tanklı yazıcıylarıyla karşılaştım. İlk alırken biraz fazla para vermen gerekiyordu fakat sonrası çıktılar daha ekonomik olacaktı. Haftada ortalama 50 sayfa arkalı önlü renkli çıktı alıyorum. Epson marka yazıcı kullanan arkadaşlar benim yukarıda bahsettiğim sorunları yaşıyor musunuz? Yaşıyorsanız ne sıklıkla? Bir de öğretmen olduğum için yazın 1 ay hiç çıktı alamayabılırım evde olmadığım için. Bu 1 ayın sonunda kartusları mi değiştirmem gerekir kuruduğu için? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Almak istediğim ürün şu:
    https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-its-l6160-yazici-tarayici-fotokopi-p-HBV00000B0KVW?magaza=Efe%20Elektronik&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CjwKCAjwvbLkBRBbEiwAChbckYD12qsWwEauCoACQ6pKEkmxil_zeFIQlTf345Yu3CUi0bgw1lDxVRoCJHEQAvD_BwE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenisey06 -- 17 Mart 2019; 11:46:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yenisey06 Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilmelisiniz ki tanklı da olsa tüm mürekkepli yazıcılar düzenli kullanım ister, o yüzden 1 ay riskli bir süre. Epson yazıcılar orijinal tanklı olduğu için sonradan tank takılan yazıcılara göre çok daha stabil çalışırlar. Hiç sorun yaşamazsınız diyemem ama düzenli kullanımda kolay kolay sorun yaşamazsınız. Ben 4 farklı Epson yazıcımda 450000 civarında çıktı almış durumdayım.
    Nadiren hava yapma sorunu olur, yoğun kullanımda arada bir yazılımla kafa temizleme işlemi olur, ortalama 20000 çıktıda bir ped reset gerekir. Ped reset işlemi yazılımla kolayca yapılıyor ama bahsettiğiniz yazıcıda ped ünitesinde çip var onu nasıl sıfırlıyorlar bilemiyorum. Yoksa L6160 yazıcının hızı ve yazdırma kalitesi çok iyidir.
  • Öncelikle teşekkür ederim peki 1 ay boş kalan cihazın bana tamir masrafı nedir acaba nasıl bir işlem gerektirir. Ped de çip var demek orijinaliyle değiştirmek zorunda kalıyoruz demek herhalde değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazıcıda da bakım (atık) kutusu var. Şu an kullandığım Wf5620'de de benzeri var. Aşağı yukarı 20000 baskıdan sonra atık kutusu doluyor ama resetlemeyle uğraşmadan 60-70 liraya muadil kutu alıp takabiliyorsunuz.

    Ben de öğretmenim, tatilde mürekkep kuruma ihtimaline karşı okula götürüp müdür veya müdür yardımcısından haftada bir çıktı almalarını rica ediyorum.

    Bu arada L6160'ı ben de takip ediyorum. Şu an Amazon'da 1764 tl. Biraz daha düşmesini bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NS_85

    Bu yazıcıda da bakım (atık) kutusu var. Şu an kullandığım Wf5620'de de benzeri var. Aşağı yukarı 20000 baskıdan sonra atık kutusu doluyor ama resetlemeyle uğraşmadan 60-70 liraya muadil kutu alıp takabiliyorsunuz.

    Ben de öğretmenim, tatilde mürekkep kuruma ihtimaline karşı okula götürüp müdür veya müdür yardımcısından haftada bir çıktı almalarını rica ediyorum.

    Bu arada L6160'ı ben de takip ediyorum. Şu an Amazon'da 1764 tl. Biraz daha düşmesini bekliyorum.
    L6160 yakın bir zamanda indirimdeydi. Doğru, şu an en ucuz Amazon'da.

    Yazıcı uzun süre çalışmazsa kafada tıkanma olur, 1 ay ara ile ciddi bir tıkanma olacağını sanmam ama bu riske girmeyi göze alamam çünkü bu yazıcıların en önemli ve pahalı parçası yazıcı kafasıdır. Değişmesi durumunda maliyeti yüksek olur. Servis, Epson Micro Piezo™ baskı kafası için 70 Euro demişti, L6160 da PrecisionCore™ Baskı Kafası var ki o daha pahalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 17 Mart 2019; 20:43:12 >




  • epson L311 nasıldır? siyah beyaz için fazla pahalı olmayan tanklı yazıcı arıyorum.
    fazlabir şey istemiyorum, siyah beyaz çıktıda iyi olsun - tarayıcı ve fotokopide olsun yeter.
    renkli çıktı- wifi falan filan gerek yok. 1000 tl'ye bu modeli buldum.
    çarşambaya kadar başka yorum gelmezse bu modeli alıcam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: golkipir

    Arkadaşlar epson l3111 yazıcım var. Dünden beri en az 300-400 sayfa çıktı aldım. Şuanda alırken mavi ve siyah renkte çizgi çıkartmaya başladı. Dünden beri kullanıyorum bu nasıl bir kurumadır?
    bende bu yazıcıdan almayı düşünüyorum, herhangi bir sorun devam etti mi? çizgi yoksa düzeldi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Yoğun çıktı alındığında kafadaki mürekkep fazlalığı nedeniyle bu çizgiler oluşabilir. Yazıcı yazılımı ile kafa temizleme yaptırınca geçer. Aylarca ara verirseniz o zaman kafada ciddi tıkanmalar yaşanabilir. Hangi marka ve model olursa olsun tüm mürekkepli yazıcılar düzenli kullanım ister, uzun aralara gelmez.

    Bahsettiğiniz L3111 renkli modeldir. Hiç renkli düşünmeyenler siyah beyaz modellere baksınlar derim. Hem daha hızlı hem de renkliye göre daha az sorunlu olurlar. Mesela renkli modellerde pedler ortalama 20000 çıktıda dolarken, siyah beyaz yazıcılarımda 100000 de bile dolmadı.

    Renkli çıktı da çok güzel görünüyor, hatta fotoğraflar bile hiç fena değil, çoğu kişiyi tatmin eder.

    Siyah beyaz olarak şu an M105 ve M200 modelleri satışta. M200' de ADF var ama fotokopi ağırlıklı kullanacaklara tavsiye etmem, ADF yavaş kalıyor.


    Yeni modeller çıkacak ama zamanını bilmiyorum, acelesi olmayanlar bekleyebilirler. Ben M3140, M3170 ve M3180'den birini almayı düşünüyorum.
    https://www.epson.com.tr/products/printers/inkjet-printers




  • Yeni Renkli Model L5190

    L6190 modelinden en önemli farkı Epson Micro Piezo™ baskı kafası kullanması. Bu da L6190' a göre daha yavaş olması anlamına geliyor. Mürekkep, ekran ve tuş takımı da göze çarpan diğer farklılıkları. Hız sorunu olmayan ve dye mürekkeple yetinenler için L6190'a göre daha ekonomik bir seçenek olabilir.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Hocam çizgiler için kafa temizleme yaptırdım mavide sıkıntı kalmıştı, ertesi günü bekledim kendi kendine düzeldi. Başka sorun yaşamadım.
    Ben vatandan %5 indirimle 760 tlye almıştım.
  • L3050 almayı düşünüyorum bütçe önemli değil başka model ve marka tavsiyeleri de verirseniz sevinirim.
    Sorum: 15 gün yazmadık mürekkep kurudu: çözümü ne toner temizlewmekle halloluyor mu? yani kendimiz yapabiliyormuyuz: yazatatillerinde sömestrde kullanılmayacak yazıcı
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcılar düzenli kullanım ister, 15 gün arada kafa temizleme ile sorun çözülür ama yaz tatili gibi uzun bir arada ciddi sorun yaşayabilirsiniz.
    L3050 yerine, daha yeni bir model olan L3151 tavsiyemdir.
  • Merhaba 7 aydır epson L6190 kullanıyorum 8bin civarında bir baskı almışım ancak yaklaşık olarak son 3 top kağıttır çok ciddi bir kağıt çekmeme sorunu yaşıyorum. 3-5 kağıt düzgün hemen ardından tekrar kağıt çekmiyor kağıt tepsisinde kağıt yok uyarısı geliyor. Bunun çözümü için ne yapabilirim. Hiç bir şekilde kağıt sıkışması veya başka bir sorun yaşamadım. Yazıcı düzenli kullanılıyor çıktı alınmayan gün nadir.
  • L4160,L6160’a eş değer mi? Fatura basıp arada foto basacağım. Mürekkep masrafı çok olmasın Canon gibi içten kağıt tepsili olsun yeter. 1.300-1400 civarında yazıcı istiyorum.

    CANON PIXMA G4411 önerir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 21 Mart 2019; 21:19:58 >
  • Arkadaşlar. Epson l3111 yazıcı için daha önceki konularda fotoğraf kağıdı almıyor demiştim. Hp 240 gram parlak kağıtta sorun yaşadım. 280 gram cescesordan ravi kağıt aldım sorun yok. Sormak istediğim epson easy photo print uygulamasında 13x18 kağıt ebatı yok. Windowsun kendi uygulamasından çıkaetıyorum. Sizde de böyle mi yoksa extra bir şey yapmam lazım mı ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayfresh B kullanıcısına yanıt
    Seceneklerde 13x18 var bende ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler. Yazıcı alacağım. Epson L3151 ve epson l3060 modelleri arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz ya da tavsiye edebileceğiniz başka bir marka model var mı?
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.