Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.777
Cevap
200
Favori
533.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Astroosman

Dostlar , Ben ev kullanicisiyim arada resim basmak ara sıra çıktı almak fotokopi işleri felan. İki ürün arasında kararsız kaldim. Hangisi daha iyi resim ve fotokopi, çıktı konusunda L3060 mı yoksa hp415 mi kaliteli ?
    Yazıcı ömrü bakımından Epson almanızı tavsiye ederim. Model olarak da L3060 ile aynı özelliklere sahip daha yeni model olan L3151 alabilirsiniz. Fakat bahsettiğiniz HP yazıcının çıktı kalitesi hakkında bir bilgim yok.

Uzun süre kenarda duran orijinal mürekkepli Epson L850 deneyimimi sizlerle paylaşayım. Toplam 5 çıktı alınıp daha sonra kullanılmayan 1.5 pl damlacık boyutu olan yazıcı ile ilk çıktı beklenildiği gibi hüsran oldu. Daha sonra 5 kafa temizleme neticesinde sarı hariç tüm renklerden desen aldım. Sarı desen için öneri üzerine mürekkep tankı açık biçimde 10-15 kafa temizleme ve desen yazdırdım ama sonuç alamadım. En son Bitmeyenkartuş'dan Nozzle Man solusyon ile nozül açma işlemi uyguladım ve cihazın içindeki sarı kartuştan şırınga ile sarı mürekkebi boşaltıp tanka doldurdum. Devamında yaptığım 4-5 kafa temizleme işlemi ile tüm kafalardan düzgün desen alabildim.
    https://www.youtube.com/watch?v=woJI295xink
    Hocam merhaba, ben de bozulan dolan kartuşlu Canon MG4250 yazıcımın yerine geçecek bir cihaz arıyorum. Konuda tavsiye edilen Epson L3060 ve yeni model olan L3151 arasında kaldım. Fiyatları çok yakın ama eski model olan L3060 da fazladan 1 siyah mürekkep daha çıkıyor kutudan. Yenisini tercih etmek için fazladan çıkan mürekkepten vazgeçmeye değer mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Canlı çıktı nedir hocam biraz açar mısınız?

• murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolasın sayende Epson m105 i 460 TL ye alıp kurdum
    Dediğin gibi müşteri hizmetlerini arayıp kurulumu sağladım
    Sinifimda cayır cayır çıktı alıyorum
    Ama şuan kafama takılan bir soru var
    Acaba karne den sonra tatile cikacaz ta eylüle kadar kullanamiyacam
    Büyük bir ihtimal tikanacak nasıl actirabilirim

Bir arkadaş tatile giderken yazıcıyı vakumlu poşete koymuş, geldiğinde sorun yaşamamıştı, bu konuda paylaştı. Eğer tıkanma olursa kafa açıcı sıvı ile açmayı deneyebilirsiniz. Yazıcıyı sökmeden bunu yapabilmek için kafayı sağdaki alanda sabitlemek gerekiyor. You tube da videolar var.

Elimde M105 ve M200 var. Çıktı sayıları yaklaşık olarak 101000 ve 118500. İkisinde de bugüne kadar hiç mi hiç sorun çıkmadı. Üstelik muadil mürekkep kullanıyorum. Litrelik alınca orijinal mürekkebin 15'te birine kadar düşebiliyor mürekkep mmaliyeti.
    Hızına ve sessizliğine çok şaşırdım
    El ile arka yüzüne çevirip yazdirmakta sandigimdan çok kolay oldu .
    İns baskı kafasını sabitleyip posetlemeye çalışacam o güne çıkarsam
    Cevaplarıniz için tşkler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tosunpasa- T kullanıcısına yanıt
    Skaty. isimli arkadaş şu şekilde vakumlamış ve 80 gün sonunda sorunsuz kullanmış.
    (Kafayı sabitlemeyi kafa açma işlemi için söylemiştim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 4 Mart 2019; 21:53:39 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fendeniz -- 6 Mart 2019; 0:15:5 >

İşin içinden çıkamadığım bir sorunum var.

8-9 bin baskıda olan L220 yazıcı var. Garantisi bitti. Önceleri güzeldi fakat yaklaşık 2 yıllıkken sorunlar başladı.

Yazıcının siyah baskısı sürekli sorunlu. Diğer 3 ana rengi basarken güzelce basıyor (fakat farklı tonlarda kırmızı, sarı..vs basarken siyah sorunu nedeni ile tonlamayı yapamıyor doğal olarak).

Defalarca Kafa temizleme, 2 kere mürekkep temizleme, 2-3 kere solisyonla temizleme denendi. Bir kerede ped uyarısı verdi, pedleri de temizleyip, resetledim.

Bu işlemlerin her birinde belli bir sayıda (yaklaşık 10-40 sayfa) baskıdan sonra tekrar siyah sorunu oluyor. Sanırım içinden çıkan hariç, 2 kere siyah 1 kerede renkli mürekkep aldım. (Orjinal yazan mürekkepleri almaya çalıştım)

Aklıma 2 seçenek geliyor.

1-) son aldığım siyah mürekkep sorunluysa, siyah tankın içindeki tüm mürekkebi çekip, photoink siyah mürekkep koymayı düşünüyorum

2-) riskli olarak, tankın içinde 5-6 damla solisyon katmak.

Nasıl bir yol izlemem gerek?

• Merhaba
    Epson l6160 model yazıcımız var, okulda kullanıyoruz, mürekkep orjinal (t101 bk model) mi kullanılmalı yoksa muadil mürekkep önerisi olan var mıdır?
  • Merhaba hocalarım. Ben de EPSON L3151 alarak bu gruba katıldım. Sormak istediğim bir husus var. Rovi premium glossy kağıt ile aldığım ilk çıktılar sanki ekranda göründüğünden biraz daha koyu geldi. Bu normal bir durum mu? ekran görüntüsüne daha yaklaştırmanın bir yolu var mı? Kağıt Rovi marka olmasına rağmen seçeneklerden Epson premimum glossy seçtim.
    Güzel canlı fotoğraflar basmak için tavsiye edebileceğiniz yazılımlar var mı?

Test sayfası da bastım, görüldüğü gibi altta beyazdan siyaha giden gri tonlarında son 4 ton siyaha yakınsamış. Farklı gri tonları görünmesi gerekiyor burada.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven -- 7 Mart 2019; 8:33:22 >

• Arkadaşlar epson l3111 yazıcım var. Dünden beri en az 300-400 sayfa çıktı aldım. Şuanda alırken mavi ve siyah renkte çizgi çıkartmaya başladı. Dünden beri kullanıyorum bu nasıl bir kurumadır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 7 Mart 2019; 15:17:1 >
    Yoğun çıktı aldığınızda bu durum normal ve kuruma değil. Yazıcı çok çalıştığından kafada mürekkep miktarı fazlalığı buna neden oluyor. Yazdır>yazıcı özellikleri>bakım>kafa temizleme işlemi yapınca düzelir.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.