Şimdi Ara

EPOX-9NPA+Ultra da ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba bu anakarttı yeni aldım herşey gayet güzel yanlız benim anakart üzerindeki fan sesinden baya bi şikayetim var kasa fanlarının sesi yetmiyormuş gibi bide bunun sesi beni delirticek kasa fanlarını 20db lik sessiz fanlarla işi çözücem ama anakart üzerindeki fana nasıl bi çare bulucam bilemedim yardımlarınıza ihtiyacım var beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...

• ?????
  • pasif bi soğutucuyla işi çözebilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: .: mds :.

pasif bi soğutucuyla işi çözebilirsin...

bu anakartlarda pasif soğutucunun bi zararı yok dimi ve nasıl bişi almalıyım bana bi yol gösterirmisiniz??
  • ???????????
  • arkadaşlar var mı pasif soğutuCU KULLANAN
  • zalmanın pasif soğutucusu işini görür. chipsete fazla voltaj vermediğin sürece sorun çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hehe voltaj vermiyceksen veya anakarta yuklenmicekse neden 9npa + ultra alsın oda ayrı
  • Son 1 haftadır amma cok epox board sorunu yazıldı çizildi.Epox epox sen neymişsin pe..
  • 1.5 v için pasif soğutucu iş görür mü lütfen beyler kullanan birileri yazsın çizsin
    işte ben bunu taktım sıcaklık şu oldu, oc imkanı bu oldu diye ...
  • Ben de aynı bordu kullanıyorum. Üstelik A Open kasanın gövdesinde kocaman bir fan var. CPU'nun fanı va. İşlemci ve ekran kartı fanı var. Hepsi de çalışıyor. Normal düzeyde bir ses dışında öyle dikkati çekecek bir durum yok.
    Ses en çok kasa ve CPU fanından gelir? Anakartın 3 cm.lik fanı nasıl çok ses yapıyor garip valla.
  • valla tüm fanları kapattım öle test ettim cpu dan gelen ses onun çıkardığından daha az valla ufacıcık fanın sesi beni gıcık etti pasif soğutucu kullanan yokmu bu anakartta hiç yaa
    ve birde kasa fanı olarak cooler master SAF-S84-E1 13db bi modelini buldum nasıl tavsiye edermisiniz???
  • chipset e çok fazla voltaj vermeye gerek yok ki. çarpanını ayarla olsun bitsin. ht çarpanını düşürmek performansı çok da fazla etkilemiyor.
  • bu arada benim de işlemcim senin frekansta çalışıyor ama üstüne çıkamadım
    333 fsb leri görmek için ht çarpanı 3 yapıyom, fsb 333, ram 133 mhz diyorm bu ayarları uygulamıyo boardum
    sence ne yapmam gerek ekstradan ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenk_fb

??
  • abi pasif soğutucu kullanan yokmu bu anakartta bi öneri bekliyorum ne yapmalıyım??
  • quote:

Orjinalden alıntı: NITRO

Aynı sorunu ben de yaşıyorum, chipset üzerinde adi bir fan kullanılmış ve bu fan yaklaşık bir aylık kullanımdan sonra ses yapmaya başlıyor.Pasif soğutucu ile değiştirmeyi düşünüyorum ancak epoxun fan ile beraber kullandığı soğutucu zaten bir hayli büyük, fansız kullanım için bu soğutucuyu daha da büyütmek gerekecek ve piyasada o denli büyük chipset soğutucusu fazla yok.O yüzden fansız kullanım riskli olabilir.

evt pasif soğutucu kullanan var ise ondan bilgi alsak baya iyi olacak
  • Aynı ses sorunu bendede var maalesef bu chipsetin üzerine pasif soğutucu kullanılamaz çünki yük akltında değilken 32C olan ısı tam yükte bende 38-39C ye kadar çıkabiliyor ki pasif soğutucuyla neler olabileceğini düşünün.Geçici çözüm olarak şu anda fan cozurdamaya başladığı anda fanı söküp philipsin yağlayıcı spreyinden sıkıyorum ve ses sorunu düzeliyor tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnCoDeR

Aynı ses sorunu bendede var maalesef bu chipsetin üzerine pasif soğutucu kullanılamaz çünki yük akltında değilken 32C olan ısı tam yükte bende 38-39C ye kadar çıkabiliyor ki pasif soğutucuyla neler olabileceğini düşünün.Geçici çözüm olarak şu anda fan cozurdamaya başladığı anda fanı söküp philipsin yağlayıcı spreyinden sıkıyorum ve ses sorunu düzeliyor tavsiye ederim.

ben daha anakarttı yeni aldım şimdiden bu kadar ses yapıyorsa ileridde kirlendiğinde basıl ses yapar.fanı sökmek için anakartın arkasından bacaklarından çıkartıyormusun yoksa üstteki vidalardan çıkıyor mu ??yada daha sessiz bi fan bulsak süper olaacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.