Şimdi Ara

Epiphone Les Paul Standard Sapı Ve Gövdesi Hakkında Bir Soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 Eylül'den beri klasik gitar çalıyorum ve bu yaz (Haziran'da) Allah izin verirse elektro alacağım. Les Paul kasalar çok ilgimi çekiyor. Epiphone Les Paul Standard baktığım model de.

Şimdi internette araştırma yapıyorum, geçen yıl Temmuz'dan beri. Ve Les Paullar'ın klavyelerinin kalın olduğu söyleniyor. Belki saçma olacak ama sorum şu; Les Paul'un klavyesi klasik gitar kadar rahatsız mıdır? Yani eğer öyleyse ince saplı Ibanez falan bakmayı düşünüyorum. Klasiğin klavyesinde 6-7 aydır çalmama rağmen hala barelerde sıkıntım var. Les Paul da öyle ise ona göre kararımı gözden geçireceğim.

İkinci sorum ise alacağım gitar şu:Epiphone Les Paul Standard [TIKLA] Peki bunun gövdesi Gibson Les Paullar gibi bombeli mi? Bu Ebony olarak geçiyor. Plain - Top var o zaten adı gibi düz. Plus - Top bombeli. (İkisine de bütçem yetmiyor. Ve Dore'den alacağım Epiphone alırsam.) Çoğu gördüğüm videoda ışığın yansıma şekline bakılırsa bombeli gibi ama şirketlerin yayınladığı PS ile hazırlana resimlerde dümdüz görünüyorlar. Yardım ederseniz sevinirim.

Teşekkürler...

Not: Dinlediğim müzik tarzı olarak en sert Metallica diyebilirim. Line 6 15W ile Standard düşünüyorum. Line 6'daki modellemelerin Metallica tonuna yaklaşabileceğini tahmin ediyorum. Zaten olmazsa bu Ağustosda bir Boss MD-2 falan eklerim.

EDIT: 2. Soru eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 22 Mart 2013; 21:24:48 >

• Dinlediğin en sert tür Metallica ise aldığın gitarla kolaylıkla o tonu elde edersin, hatta daha sertlerini elde edersin. Gitarı önceden denemiştim ama inan hatırlamıyorum gövde bombeli miydi yoksa düz mü. İnternetten sipariş vermeyeceksen git bir dükkana dene bak. Klavye konusuna gelirsek Les Paul gövdeli gitarların klavyeleri mesela bir Stratocaster gitara göre kalındır ama klasik kadar zorlamaz seni. Güzel bir ikili oluşturmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: To Live is To Die

Dinlediğin en sert tür Metallica ise aldığın gitarla kolaylıkla o tonu elde edersin, hatta daha sertlerini elde edersin. Gitarı önceden denemiştim ama inan hatırlamıyorum gövde bombeli miydi yoksa düz mü. İnternetten sipariş vermeyeceksen git bir dükkana dene bak. Klavye konusuna gelirsek Les Paul gövdeli gitarların klavyeleri mesela bir Stratocaster gitara göre kalındır ama klasik kadar zorlamaz seni. Güzel bir ikili oluşturmuşsun

Teşekkür ederim hocam hızlı ve ayıntılı cevap için.

İnternetten sipariş veremeyeceğim büyük ihtimal. Evdekiler izin vermiyorlar da. Belki şöyle olabilir; gitarı denerim, o günün akşamı da sipariş ederim.

Klasik kadar rahatsız değilse klavyesi sıkıntı yok. Hocam bu gitar sitelerinde klavye ile ilgili mesela "25.5" Scale" yazıyor. Bu mudur klavye kalınlığının ölçüsü? Farklı bir ölçüsü varsa ve biliyorsanız söyleyebilir misiniz?

EDIT: Hocam bir kaç video daha izledim adam çalarken olduğu yerde adım atınca böyle ışık yansıyınca gövdeye bombeli görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 22 Mart 2013; 22:17:03 >

• AzRocK gitarı denersen bütün soru işaretlerin kaybolur. İbanez sap ve klavyesi daha rahattır ama les paul kasa seviyorsan alışırsın.

Bu arada link verdiğin sitede 499 euroya Epiphone Les Paul Custom Pro Alpine White Elektro Gitar satıyorlar?? Hem de 12 taksitle.

Bu nasıl olabiliyor, çok şaşırdım bilenler açıklayabilir mi?

http://www.do-re.com.tr/urun-6470/epiphone-les-paul-custom-pro-alpine-white-elektro-gitar.html

Burada 810 euro:http://www.gitarmerkezi.com.tr/epiphone-les-paul-custom-alpine-white-p-145.html

• quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

AzRocK gitarı denersen bütün soru işaretlerin kaybolur. İbanez sap ve klavyesi daha rahattır ama les paul kasa seviyorsan alışırsın.

Bu arada link verdiğin sitede 499 euroya Epiphone Les Paul Custom Pro Alpine White Elektro Gitar satıyorlar?? Hem de 12 taksitle.

Bu nasıl olabiliyor, çok şaşırdım bilenler açıklayabilir mi?

http://www.do-re.com.tr/urun-6470/epiphone-les-paul-custom-pro-alpine-white-elektro-gitar.html

Burada 810 euro:http://www.gitarmerkezi.com.tr/epiphone-les-paul-custom-alpine-white-p-145.html

Haklısınız hocam deneyebilsem her şey kafamda kaybolacak da...

Hocam, bir açıp sormak lazım. Fiyat işlerinden anlamıyorum.

• yukarı
  • Gitarın gövdesi bombeli. Plain Top ve Plus Top olayı gitarda kullanılan tahtanın desenli olup olmamasıyla alakalı bildiğim kadarıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen o sitede niye ucuz öyle herşey ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.