Şimdi Ara

Enteresan Wireless Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başında enteresan bir problem var. Evimde uydunetin verdiği kablosuz modemi kullanıyorum, modem evin bir odasında duruyor. Exper marka bir netbook'um var. İnternete salondan bağlanmaya çalıştığımda, bağlanama, ya da internet erişimi yok gibi hatalar alıyorum. Fakat kendi odama geçtiğimde herhangi bir bağlantı problemi olmuyor. Tek fark odamın modeme daha yakın olması, yani sinyal seviyesi daha yüksek. Hatta odada internete bağlanıp, salona geçtiğimde bile internet erişimi gidiyor. Atheros AR9285 kablosuz ağ bağdaştırıcı var bilgisayarımda ve işletim sistemim win7 starter. Acaba problem ne olabilir?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: #CannibaL#

    Arkadaşlar başında enteresan bir problem var. Evimde uydunetin verdiği kablosuz modemi kullanıyorum, modem evin bir odasında duruyor. Exper marka bir netbook'um var. İnternete salondan bağlanmaya çalıştığımda, bağlanama, ya da internet erişimi yok gibi hatalar alıyorum. Fakat kendi odama geçtiğimde herhangi bir bağlantı problemi olmuyor. Tek fark odamın modeme daha yakın olması, yani sinyal seviyesi daha yüksek. Hatta odada internete bağlanıp, salona geçtiğimde bile internet erişimi gidiyor. Atheros AR9285 kablosuz ağ bağdaştırıcı var bilgisayarımda ve işletim sistemim win7 starter. Acaba problem ne olabilir?

    Cevabı kendin vermişin. Salon uzak kalıyor. Modemin anteni sökülüyorsa daha güçlüsü ile değiştir genelde modemlerin üzerinde 2-3dbi anten oluyor. 10-15TL'ye 8dbi antenler var.




  • salon uzak dediğim de sinyal alamayacak kadar değil ki arkadaşım cep telefonuyla bile bağlanabiliyor sinyalde internete çıkılmayacak kadar bir zayıflık yok.
  • Aynı sorun oto yıkama yapan arkadışımda vardı yolun karşından alıyor neti 5mt gibi. Dükkan önünde sorun yok, içeri girince kesiliyordu. Duvar falan da değil Cam vardı sadece arada. Anteni değiştirdik düzeldi.
  • driver'larını güncelle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.