Şimdi Ara

Entegre GPS - Assisted GPS farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Entegre GPS ile Asisted GPS arasındaki fark nedir acaba???

Bazı cep telefonlarında Entegre GPS bazılarında Asisted GPS var bazılarında her ikiside var...

• Assisted olanlar entegre olanları kapsar, tek farkı GPS sinyali olmadığında telefon hattı tedarikcisinden de destek alması (yani ücrete tabii ek uygulamalarda ekleniyor)
  • A-GSP GPRS kullanarak mı bağlanıyor??? GPRS kullanım ücretimi ödeniyor Operatöre??? Yoksa Garmin Mobil XT gibi uygulamaları yükleyip GPS'i uygulama ücreti dışında operatöre ücret ödemeden kullanabilirmiyiz???
  • Bildiğim kadarı ile, yukarıdada demiştim, aGPS entegre GPS li tel cihazlarına destek amaçlı bir sistem yani ful Telefon Network sağlayıcısından işlem yapmıyor, içerisindeki GPS alıcısına destek oluyor GPS uydularının çekmediği zayıf kaldığı alanlarda. Muhtemelen 3G sistemi / GPRS sistemini kullanıyorlardır. Telefonnunuzda bunu deaktive etme özelliğide vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Assisted olanlar entegre olanları kapsar, tek farkı GPS sinyali olmadığında telefon hattı tedarikcisinden de destek alması (yani ücrete tabii ek uygulamalarda ekleniyor)

Yanlış bir açıklama, evet destek alması doğru ancak GPS olmadığında bu sistem zaten işe yaramaz.Eğer yeterli inglizceniz varsa buradanhttp://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS net olarak alabilirsiniz bilgiyi.Kısacası 2-3dk GPS bağlanmasını beklemek yerine A-GPS olan sistemde bizim ephemeris dediğimiz bazı cihazlarda görülebilen gpspara1..... vs. veya bunun gibi isimlerle cihazın oluşturduğu bilgileri o anki gsm şebekesinden yerini sorgulayarak ister ve bu datayı çeker cihaza koyar,cihazda bu sayede gps'e daha hızlı bağlanır.Bu bazı cihazlarda direk GPS uydularından yapılır.Bakınız Next 708,828,4624,5720'de olan SirfInstantFixII veya 525 ve 545'te olan AlwaysFix gibi,bunu cep telefonları yapamıyor çünki bunun için SiRF chip kullanmaları gerekiyor.O nedenlede bunu A-GPS ile yapıyorlar

• Malesef yeterli seviyede ingilizcem yok , ama sizin anlatımınızdan anlamaya çalıştım Entegre GPS alıcısı olmayan sadece A-GPS olan cihazlar var mı?
  • Var,bazı cep telefonlarını zaten gps var diye böyle satıyorlar marka-model veremem zaten fazla var.Büyük şehirlerde işe yarar,neredeyse 10mt hata payı ile gösterirler.Ama şebeke antenleri azaldıkça sıkıntı yaratırlar.Amerika'da mesela bu tip cihaz çoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia Lumia'da Dahili GPS Varmı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirme için teşekkürler, hazine değerinde bilgiler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Var,bazı cep telefonlarını zaten gps var diye böyle satıyorlar marka-model veremem zaten fazla var.Büyük şehirlerde işe yarar,neredeyse 10mt hata payı ile gösterirler.Ama şebeke antenleri azaldıkça sıkıntı yaratırlar.Amerika'da mesela bu tip cihaz çoktur.

iphone'larda a-gps varmış, acaba bu gps doğrudan gprs ile mi çalışıyor? yoksa telefonun içerisinde entegre gps'de var mı? Bu konuda bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: andariel54

quote:

Var,bazı cep telefonlarını zaten gps var diye böyle satıyorlar marka-model veremem zaten fazla var.Büyük şehirlerde işe yarar,neredeyse 10mt hata payı ile gösterirler.Ama şebeke antenleri azaldıkça sıkıntı yaratırlar.Amerika'da mesela bu tip cihaz çoktur.

iphone'larda a-gps varmış, acaba bu gps doğrudan gprs ile mi çalışıyor? yoksa telefonun içerisinde entegre gps'de var mı? Bu konuda bilginiz var mı?

iPhone'lar GPS alıcısına sahipler ayrıca A-GPS ide kullanırlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: andariel54

quote:

iPhone'lar GPS alıcısına sahipler ayrıca A-GPS ide kullanırlar.

Bilgilendirme için çok teşekkürler...
    iphone'da GPRS ücreti ödemeden GPS kullanabilmesine çok sevindim...

• ipad 2 de bir ay once simkartsiz gps kullaniyordum. igo harita yandex falan. ama uzun bir sure isim olmadi. gecen gun tekrar gpsli appleri kurcalamaya basladim ama hic bir program gps verisi alamiyor. ipad 2 3g aldim alali hic kart takmadim. biraz once sansimi deneyeyim dedim simkartimi taktim. gps geldi ama karti cikarinca gitmekte. (hata payi yok denecek kadar)

simdi anlamadigim sorun su hic kart takmadigim cihazda onceleri sorunsuz gps kullanirken simdi neden kullanamiyorum? hicbir surum guncellemesi yapmadim. 2 ay once ne yukluyse simdide o yuklu. 4.3.3 jb yapilmisti alir almaz.

teekkur ed3rim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.