Şimdi Ara

Ensar’ın faturası cebimizi yakacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devletin “sosyal sorumluluk projeleri” adı altında elektrik faturalarına yansıtacağı masraflar tartışma konusu oldu.

Devletin “sosyal sorumluluk projeleri” adı altında elektrik faturalarına yansıtacağı masraflar tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, elektrik dağıtım şirketlerine, “ağırlama, sosyal sorumluluk, konferans ve mahkeme masrafları” gibi giderlerin de elektrik faturalarına yansıtmasının yolunun açıldığına dikkat çekti. Budak, yurtlarında yaşanan tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ve Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e yapılacak yardımların da faturalara yansıtılıp yansıtılmayacağını sordu.
    Budak, Bakan Albayrak’a şu soruları yönetti: “Dağıtım şirketlerine, yargı kararı doğrultusunda geri iade ettikleri kayıp kaçak bedelleri ile mahkeme masraflarını, yurttaşlardan yeniden tahsil etme olanağı tanınmasının gerekçesi nedir? Bu durumda üretici, sanayici, esnaf mahkemede kazandıklarını, fazlasıyla ödemek zorunda bırakılmış olmayacak mıdır? Dağıtım şirketlerinin vatandaşın sırtına yükleyebilecekleri sosyal sorumluluk giderleri nasıl belirlenecektir? TÜRGEV gibi vakıflara yapılacak bağışlar, elektrik faturalarına yansıtılabilecek midir?”

CEZA ALAN DAĞITIM ŞİRKETİ
    Dağıtım şirketleriyle ilgili şikayetler ve uygulanan yaptırımları da gündeme taşıyan Budak, “Elektrik dağıtım şirketleri ile ilgili Bakanlık ve EPDK’ya yıllar itibariyle kaç şikayet gelmiştir? Şikayetlerin dağıtım şirketlerine göre dağılımı nedir? EPDK bu dönemde hangi dağıtım şirketleri hakkında hangi ihlaller nedeniyle soruşturma açmıştır? Başlatılan soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır? Bugüne kadar hangi dağıtım şirketine hangi yaptırımlar uygulanmıştır?” sorularına da yanıt istedi.

K:http://www.aydinlikgazete.com/turkiye/ensarin-faturasi-cebimizi-yakacak-h86063.html

• 300-400 lira veririm elektriği kaçak yaptırırım. Bu işi yapanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

300-400 lira veririm elektriği kaçak yaptırırım. Bu işi yapanlar var.

Bunu tasvip etmiyorum ama nasıl yapılıyor merak ettim yani elektrik idaresi tarafından anlaşılmıyor mu.

Kimi de kısmen kaçak yapıyor diye duydum 150 yerine 70 geliyor fatura

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

quote:

Bunu tasvip etmiyorum ama nasıl yapılıyor merak ettim yani elektrik idaresi tarafından anlaşılmıyor mu.

Yalan yok 10 sene kullandık. 90'larda akrabamız yaptırmıştı. Elektrik saatleri değişince sistem bozuldu. Şimdi normal fatura ödüyoruz acayip para. Emlak vergisi, gelir vergisi, faturalar derken cepte para kalmıyor.
    Ha dersen ki bu iş kanun dışı bende sana derim ki burası türkiye burada gemisini yürüten kaptandır. Böyle ülkeye böyle vatandaş.

• Devlete vergi değil hükümete haraç veriyoruz . İnternet , benzin , alkol , araba , ev herşey değerinin çok çok çok üzerinde .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

quote:

Yalan yok 10 sene kullandık. 90'larda akrabamız yaptırmıştı. Elektrik saatleri değişince sistem bozuldu. Şimdi normal fatura ödüyoruz acayip para. Emlak vergisi, gelir vergisi, faturalar derken cepte para kalmıyor.
    Ha dersen ki bu iş kanun dışı bende sana derim ki burası türkiye burada gemisini yürüten kaptandır. Böyle ülkeye böyle vatandaş.

Hocam sizi eleştirmek mümkün değil

Adam metresine aldığı donu bile elektrik faturasına koyuyor

Birileri elektrik şirketlerinin önüne yatıyor

Sırtımızdan 7 sülalece ihya oluyorlar

• Aynı zamanda kaçakçılığın da önünü açar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Mümkün değil yapamazsın.Doğu'da kontrol edemiyorlar veya daha doğrusu her kontrolde köylüler vs olay çıkardığı için kaçak kullanımı var.Batı da yakalanırsın ve hapis cezasına kadar yolu var.
  • quote:

Hocam Ankara da ne zaman adliyeye gitsem kacak elektrik davalariyla karsilasiyorum cok sayida. O is Hakkaride olur ama batida hapis cezasini dayiyorlar

• Bu zihniyet ne kadar ahlaksızlık yaparsa yapsın ben ahlak gereği kaçak elektriğe karşıyım zira haram, onlar haram yiyor diye ben niye yiyeyim, baska ülkeye taşınacak imkan yaratmaya bakın bence en sağlıklısı o

• En güzeli free enerji. allah nasip ederse elime nakit geçsin , yaslayacam güneş panelini, rüzgar gülünü , jel aküleri, şebekeyle yüksek güçler dışında işim olmaz. zaten öyle saçma bir ülkede yaşıyoruz ki devleti diken yaranır halde. kaçak kullanım bedelini kaçak kullanmayan vatandaştan almak neyin kafasıdır. bu soru defalarca soruldu ama karşında muhatap alacağın biri olmadığı için her halikülarda dürüst vatandaş bunu da ödüyor. işin daha da ilginci kendini muhafazakar sayan hükumet himayesinde oluyor tüm bu adaletsizlikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

En güzeli free enerji. allah nasip ederse elime nakit geçsin , yaslayacam güneş panelini, rüzgar gülünü , jel aküleri, şebekeyle yüksek güçler dışında işim olmaz. zaten öyle saçma bir ülkede yaşıyoruz ki devleti diken yaranır halde. kaçak kullanım bedelini kaçak kullanmayan vatandaştan almak neyin kafasıdır. bu soru defalarca soruldu ama karşında muhatap alacağın biri olmadığı için her halikülarda dürüst vatandaş bunu da ödüyor. işin daha da ilginci kendini muhafazakar sayan hükumet himayesinde oluyor tüm bu adaletsizlikler.

Free enerji bulursan haber et Elektrik mühendisi olarak pazarlamasını ben yapayım

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Rüzgar ve güneşten ala free enerji ne var. bütün mesele elde etmek için yaptığın maliyetin sana ne vadede fayda sağlayacağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

Rüzgar ve güneşten ala free enerji ne var. bütün mesele elde etmek için yaptığın maliyetin sana ne vadede fayda sağlayacağı.

İşte kişisel olarak onların maaliyet hesabını yaptığında Türkiye şartların da hiç free olmuyor.Yoksa Güneş,Rüzgar hatta deniz kıyısında eviniz varsa dalga enerji sistemleri çok iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.