Şimdi Ara

Enpara kartımdan habersiz olarak yapılan alışveriş hk yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , 1 yıldır enpara müşterisiyim. İnternet bankacılığına çok yabancı biri değilim ancak ilk kez başıma böyle bir talihsizlik geldiğinden , tecrübeli arkadaşlardan yardım almak amacıyla böyle bir başlık açtım.

Bugün, encardımdan haberim dışında '' Türkcell-Webpos uzantılı 3D Data yükleme'' şeklinde 30 ve 25 TL olmak üzere 2 adet alışveriş yapıldığını gördüm. Bilgisayarım son derece güvenli , belli siteler dışında da ( kitapyurdu , en son kampanya dolayısıyla d&r) dışında alışveriş yapan biri değilim. Her alışverişimde zaten bankanın da zorunlu kıldığı 3D Secure sistemini kullanıyorum. Yani telefonuma gelen onay kodunu ekrana girmeden kartımdan alışveriş yapılamıyor. Bunun dışında kartım BKM Express sitesinde de kayıtlı. Tüm bunlara rağmen kart bilgilerim nasıl birisinin eline geçebiliyor ve bana 3D secure şifresi gelmeden alışveriş yapılabiliyor ? Merak ettiğim nokta gerçekten bu..

Az önce yaptığım araştırma sonucunda benzer sorun yaşayan bir sürü kişi olduğunu gördüm :

www.sikayetvar.com
    Turkcell Fatura Kart Kredi Mesaj Üye Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/iletisim/gsm-operatorleri/turkcell/habersiz-islemler/kredi+kart

Enparayla iletişime geçtiğimde harcama itirazı aldılar ve kartımı iptal ettiler. Ardından türkcelli aramam gerektiğini söylediler. Türkcelli aradığımda tamamen oyaladılar ve dekontların v.s mailini istediler , dediklerini yaptım ve bekleyişe geçtim. . Şuanda enparadan ve türkcellden geri dönüş bekliyorum. Bu süreçte kart bilgilerimle işlem yapılması nereye bağlı olabilir arkadaşlar , ve iademi sorunsuz bir şekilde alabilir miyim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewAqePrince -- 7 Nisan 2016; 4:52:29 >

• Galiba karistirdin kartlari. enpara karti kredi karti degil ki. Banka karti. Eger kopyalandiysa istenilen yerden alis veris yapilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Galiba karistirdin kartlari. enpara karti kredi karti degil ki. Banka karti. Eger kopyalandiysa istenilen yerden alis veris yapilir.

Banka kartı ancak alışverişlerde 3D secure sistemi geçerli ve her defasında sms girerek alışveriş yapıyorum . Şuan şikayet var sitesinde yaptığım tarama sonucu benzer sorunla karşılaşan bir sürü kişi olduğunu gördüm ve şikayetler gittikçe artıyor :

www.sikayetvar.com
    Turkcell Fatura Kart Kredi Mesaj Üye Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/iletisim/gsm-operatorleri/turkcell/habersiz-islemler/kredi+kart

Gerçekten şuan şoke olmuş durumdayım böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor. Çekilen miktarlar da herkeste aynı... Misal hesapta 100 tl var ancak 30+25 tl çekmişler herkeste... Bankada bir keleklik var diyeceğim lakin şikayetlere baktım , tüm bankalarda aynı sorun olmuş. Hadi kart bilgilerim birisinin eline geçti diyeceğim , hesapta daha fazla para varken sadece standart olarak 30+25 tl çekilmiş. Sanırım bu bilgi sızdırmaları dolayısıyla bankaların veya turkcellin sisteminde bir açık oluştu.. Yakı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewAqePrince -- 7 Nisan 2016; 4:46:08 >

• enpara da başıma benzer olay geldi ama turkcelle ilgisi yok. Sokakta bir atmden para çekmiştim. ORda kartım kopyalanmış. 400 lira gibi bir para vardı. Geri kalan para birikimdeydi. 400ü çekmişler birikimdekini çekememişler. Direk itiraz formu doldurdum kartı kapattım. Enpara bir hafta gibi bir sürede parayı bana iade etti. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Büyük meblağlarda dava sürecinin sonuçlanması bekleniyormuş para iadesi için ancak küçük paralarda müşteri memnuniyeti adına hemen iade ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vivelamour

enpara da başıma benzer olay geldi ama turkcelle ilgisi yok. Sokakta bir atmden para çekmiştim. ORda kartım kopyalanmış. 400 lira gibi bir para vardı. Geri kalan para birikimdeydi. 400ü çekmişler birikimdekini çekememişler. Direk itiraz formu doldurdum kartı kapattım. Enpara bir hafta gibi bir sürede parayı bana iade etti. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Büyük meblağlarda dava sürecinin sonuçlanması bekleniyormuş para iadesi için ancak küçük paralarda müşteri memnuniyeti adına hemen iade ediyorlar.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 7 yıldır internetten v.s alışveriş yapıyorum ilk kez başıma böyle bir durum geldi. İşin ilginç tarafı aynı hafta içinde binlerce kişinin bu soyguna uğraması. Büyük ihtimalle bankada bir açık olmalı... Hesabımda çekilen miktardan daha fazla para vardı ancak standart 30+25 tl çekmişler.. Umarım dediğiniz gibi kısa sürede sorun hallolur..

• Dikkat çekmemek için ufak miktarlarda birden çok kişiden bu miktarlarda para çekmişler. Bankanın yada bazı servislerin açığı var. Yoksa bu dolandırıcılar bu kadar çok kişinin bilgilerini ele geçiremezlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Dikkat çekmemek için ufak miktarlarda birden çok kişiden bu miktarlarda para çekmişler. Bankanın yada bazı servislerin açığı var. Yoksa bu dolandırıcılar bu kadar çok kişinin bilgilerini ele geçiremezlerdi.

Dediğim gibi 7 yıldır internet bankacılığı v.s kullanıyorum ve neredeyse tüm bankalardan işlem yaptım , hayatımda ilk kez başıma böyle bir durum geldi. Hadi benden kaynaklanan bir hatadan dolayı böyle bir hata oluştu diyeceğim ama aynı saldırıya uğrayan binlerce kişi var. Yaklaşık 1 haftalık zaman aralığında 5000 civarı kişi aynı sorunu yaşamış ve sitelere şikayet olarak yazmış , çekilen miktarlar da hep aynı. Şikayet var sitesinde her geçen gün bu konudaki şikayetler artıyor. İşin ilginç tarafı sadece enpara değil , garanti bankası , ing bank , iş bankası gibi diğer önde gelen bankalarda da aynı durum oluşmuş, bütün işlemlerde de miktar ve açıklama aynı. Dediğiniz gibi banka veya başka bir yerde açık olması lazım şayet enpara bu ücreti tarafıma iade etmezse işi BDDK'ya kadar götüreceğim. Umarım iş bu raddeye gelmez çünkü ailecek enparayı kullanıyoruz ve tavsiye yoluyla 6-7 kişiyi de bizzat ben üye yaptım , başıma geleni duyan arkadaşlarım paralarını direk bankadan çekmeye başladı. Burada mesele 55 liranın gasp edilmesinden çok güvenle alakalı , ya bu açıktan dolayı hesabımdaki tüm para gitseydi ne olacaktı diye düşünmeden edemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte bu yüzden internet alışverişlerinde sanal kart kullanıyorum ve ayarlardan işim bitince normal kartında dahil olmak üzere internet ve cep alışverişini kapatıyorum işim olunca açıyorum, en parada bu mevzu varmı bilmem.
  • NewAqePrince N kullanıcısına yanıt
    Bir gelişme var mı?

Enparayı telefonla ve maille darla ara ara :)
  • quote:

Bir gelişme var mı?

Enparayı telefonla ve maille darla ara ara :)

Hocam bugün aradılar , harcama itirazlarında 45 güne kadar varan bir inceleme süreci olabiliyormuş.. Bu süre içinde harcamayı inceleyip duruma göre '' haklıysam'' iade yapacaklarmış. Aynı durumu yaşayan kişilerle şikayetvar.com üzerinden iletişime geçtim . Mesela garanti bankası 2-3 gün içinde sorunu halletmiş ve ücreti iade etmiş. Bu bakımdan enpara ilk kez beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Şahsen şu saatten sonra başka bir bankaya geçmeyi düşünüyorum. 7 yıldır internet bankacılığı kullanan biriyim ve ilk kez başıma böyle bir durum geldi. Allahtan paramın büyük kısmı günlük hesaptaydı diyorum yoksa mazallah daha büyük bir kayıp yaşayabilirdim. Bakalım 1-2 hafta daha geçsin de ne olacak..

• Bana da 45 gün demişlerdi ama hemen hallettiler açıkçası. Yapı kredi kredi kartında benzeri başıma geldi. itiraz ettim ödemeyi ekstreden bile silmişlerdi. Hiç ödemedim onu. Birkaç güne seninki de hallolur bence.
  • Acaba hangi sistem benim kredi kartı bilgilerimi birilerinin kucağına itti diye düşünüyorum.

-Amazon
    -HepsiBurada
    -N11
    -Babil.com
    -İdo.com
    -Budo.com

haricinde yakın zamanda WebdenAl dan alışverişim oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetddr

Acaba hangi sistem benim kredi kartı bilgilerimi birilerinin kucağına itti diye düşünüyorum.

-Amazon
    -HepsiBurada
    -N11
    -Babil.com
    -İdo.com
    -Budo.com

haricinde yakın zamanda WebdenAl dan alışverişim oldu.

Sizin de mi kartınızdan çekim yapıldı ? Ben kartımı şimdiye kadar sadece internetten kitap almak için kullandım . Kitap aldığım siteler kitapyurdu , d&r ve kitapişler , , bunun dışında hiçbir alışverişte kullanmadım kartı.. Hadi kopyaladılar falan diyeceğim de fiziksel olarak da kartla bir kere bile alışveriş yapmadım , genelde mağazalarda iade v.s durumu olduğunda prosedürler daha rahat işlediği için nakit ödeme yapan biriyim..

Hadi bilgisayarıma trojan girdi veya birisi sızdı diyeceğim , aynı bilgisayardan pederin iş bankası kartını da kullanıyorum. Fatura ödeme v.s diğer birçok alışverişi o karttan yapıyoruz ve limiti daha fazla olmasına rağmen o karttan hiçbir çekim yapılmadı. O kartı da aynı sitelerde alışveriş için kullanmışlığım var . Gerçekten bu durum nasıl oldu hala anlayamıyorum. 7 yıldır internet bankacılığı kullanan insanım ilk kez başıma böyle bir durum geldi. Şayet araştırma sonunda birisinin kart bilgilerime çöktüğü öğrenilirse işin peşini bırakmam

• quote:

Bana da 45 gün demişlerdi ama hemen hallettiler açıkçası. Yapı kredi kredi kartında benzeri başıma geldi. itiraz ettim ödemeyi ekstreden bile silmişlerdi. Hiç ödemedim onu. Birkaç güne seninki de hallolur bence.

İnşallah hallolur hocam , 45 gün söylemini duyunca bende az buçuk umut kesilmişti.. Zaten bundan sonra , mesele hallolsa da uzun bir süre netten alışveriş yapacağımı sanmıyorum. Ya da üstte arkadaşın belirttiği gibi alışverişten sonra internet alışverişini hemen kapatırım . Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor malum :)
  • NewAqePrince N kullanıcısına yanıt
    pazar günü 2 * 30 TL aynı işlemle çekim yapmışlar...

Birilerinin kart bilgilerimize çöktüğü aşikar..

Kısa vadede çözüm, kartı iptal etmek.. Bu konuda kullanıcı olarak bizlerin yapabileceğimiz pek fazla birşey yok. yine internetten mecbur alışverişler yapacağız.
    Kesin çözüm, kart merkezinin ve operatörlerin bu tarz çekimleri önleyebilecek önlemler geliştirmesi. izin vermemesi ..
  • Arkadaşlar , şikayetimin üzerinden 22 gün geçtikten sonra, enpara bugün iademi gerçekleştirdi. Enpara'da sanal kart olmadığı için , bundan sonraki işlemlerimde alışveriş yaptıktan hemen sonra kartımı internet alışverişine kapatacağım. Bunun dışında enpara kullananlar varsa , paralarını günlük birikim hesabında tutmalarını tavsiye ediyorum , oradan direk işlem yapamıyorlar. Direk kartınıza bağlı olan vadesiz hesabınızda para tutmayın , zaten günlük hesabınızdan para çekebiliyorsunuz.

Neredeyse bütün bankalarda aynı işlemin yaşanması, sunucularda veya sitelerde bir açık olduğunu gösteriyor. Bu süreçte netten alışveriş yaparken çok daha dikkatli olun...
    Umarım mağdur olan herkes bir an önce iadesini geri alır.
  • Az önce başıma geldi, birisi kartımdan 102 TL ttnet ödemesi yaptı, hemen arayıp itiraz ettim ve kartı kapattılar bakalım ne olacak.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    bnmde aynı olay bugün başıma geldi tam 102.32 tl çekildi diye.sizin baya olmuş hangi banka hocam ve sonuç aldınız mı bankadan ?
  • Kartı alışverişe kapatıp açma muhabbeti kolay yoldan nasıl oluyor? Aplikasyonla yapabiliyor muyuz telefondan?
  • Konu hakkında sonuçlar ne arkadaşlar iade yapıldı mı size ? Bugün benim hesabımdan da parça parça 900 TL lik bir harcama var yurtdışı sitelere bankayı aradım 45 gün süreç var ama sonucu bilemiyoruz dediler resmen şaka gibi. Sizde ki sonuçlar nelerdir ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.