Şimdi Ara

Engin Baytar Meselesi ! Gelin Hele !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lugano Emre Aşık'ın omur ilik soğanına kafa attığında nerdeydiniz ey namus bekçileri ? Lugano yerde yatan adamın bileğine zıplayıp bastığında cesur yürek oluyordu ?

Not: Omur ilik soğanına verilen bir darbe insanı felç bile edebilir. Adam kafa attı. Bunu hesap edemiyor bazıları. Cana kasıt vardı resmen.

Emre B. hakemin eline vururken , O.. Çocuğu ! diye bağırarak üstüne koşarken neredeydiniz ?

Fazla laf salatası yapmayın Engin'i kimseye yedirmeyiz. Biz onun arkasındayız.

• Yanlışı yanlışla kapatmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luganoda emrede enginde aynı .ok laciverti hepsi aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

luganoda emrede enginde aynı .ok laciverti hepsi aynı

Engin geçen seneki şu kafa toslama olayından sonra hiç bir şey yapmadı. Ama sakin sakin 7-8 futbolcu hakeme itiraz ederken gitti Engin'e kırmızı çıkardı sonra Engin çıldırdı. Cüneyt çakır torpilli eyyamcı.
  • Umarım stadda vs.de Engin'in üstüne giderler oynarlarsa hırslı bir oyuncu daha da hırslandırırlarsa yapamayacağı şey yok.
  • Kimse k.bakmasın ama ben bu tarz bi oyuncunun arkasında durmam şahsen. Süper kupadasın finaldesin maç kritik, sen gidip takımını hiç olmayacak bi hareketle 10 kişi bırakıyosun. Profosyenel olan bi futbolcuya kesinlikle yakışmaz. Lugano yaptığında da zamanında söylüyorduk böyle adamlar futbolu çirkinleştiren adamlar diye. Şimdi Engin de aynı şekilde futbolu çirkinleştiren kategorisine girdi. He sürekli yaptığı bişey değil tabi ki ama hırsını bu şekilde de kullanamaz sen Galatasaray'ın futbolcususun oynadığın maç finalde FB maçı. Sen orda o hareketi yapıyosan yarın öbürgün şampiyonlar liginde yine takımını yalnız bırakırsın. Engini geçen seneden beri bende çok severim desteklerim ama bu hareketleri hem kendisine hem kulübe ciddi zararlar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Something

Yanlışı yanlışla kapatmayın.

Şike yaptınız denildiğinde bütün takımlar geçmişte yapmıştır diyen siz değil miydiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pelin Batu neden bu kadar ateşli?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikos Kazancakis

quote:

Orijinalden alıntı: potur

luganoda emrede enginde aynı .ok laciverti hepsi aynı

Engin geçen seneki şu kafa toslama olayından sonra hiç bir şey yapmadı. Ama sakin sakin 7-8 futbolcu hakeme itiraz ederken gitti Engin'e kırmızı çıkardı sonra Engin çıldırdı. Cüneyt çakır torpilli eyyamcı.

maç başından beri her pozisyonda hakeme gidip bıdı bıdı konuştu bişeler hakem düdüğü çalıyosa ne gidip başında her pozisyonda konuşuyosun git işini yap sen böle adamlardan nefret ediyorum maç içinde bir iki pozisyon olur eyvallah ama 90 dk boyunca her düdükte hakeme gidip konuşursan iyi oldu derim

• bu herifi savunmak Galatasaraya ihanettir
  • quote:

Lugano Emre Aşık'ın omur ilik soğanına kafa attığında nerdeydiniz ey namus bekçileri ? Lugano yerde yatan adamın bileğine zıplayıp bastığında cesur yürek oluyordu ?

Not: Omur ilik soğanına verilen bir darbe insanı felç bile edebilir. Adam kafa attı. Bunu hesap edemiyor bazıları. Cana kasıt vardı resmen.

Emre B. hakemin eline vururken , O.. Çocuğu ! diye bağırarak üstüne koşarken neredeydiniz ?

İyi de o zaman Fenerlilere o kadar laf söyledin ve ya söyledik şu an senin ne farkın kalıyor onlardan?

Bakın adamı tek kalemde silin atın demiyorum ama cezası neyse çekecek! Başkaları çekmedi diye bizimkisi de çekmesin. İyi o zaman bundan sonrakilerde çekmesin cezaların tamamını kaldıralım. Ne diye koymuşlar ki.

Engin o kırmızı kartı görmeden önce defalarca atılacaktı hakem atmadı. Ben hakemi aldatan sağa sola saldıran bir futbolcuyu takımımda görmek istemiyorum arkadaş. Nerede kaldı o zaman doğruluğa inandığımız Galatasaraylılık duruşu? Yanlışın cezası neyse vereceksin. Yarın bir gün başka bir futbolcu da çıkacak Engin ceza görmedi bende yaparım derse ne olacak?

Tüm bunları geçtim. Maçı 3-2 kazanmak yerine 3-2 kaybetseydik gelip burada Enginin o hareketini savunabilecek bir baba yiğit var mıydı? Gelmiş iyi gün taraftarlığı yapıyorsunuz. Engin sinirlerine hakim olmayı öğrensin gelsin adam gibi futbolunu oynasın zaten onu kimse yiyemez.

• Bu ülkede ırkçılığa bile tam anlamıyla ceza verilmezken Engin'e ceza verilmesini isteyenler Galatasaraylı değildir açık ve net ki geçen konumda Emre Belözoğlu'nun yediği naneleri koymuştum ve kaç maç ceza aldığı ortadaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock_inn_88

quote:

Lugano Emre Aşık'ın omur ilik soğanına kafa attığında nerdeydiniz ey namus bekçileri ? Lugano yerde yatan adamın bileğine zıplayıp bastığında cesur yürek oluyordu ?

İyi de o zaman Fenerlilere o kadar laf söyledin ve ya söyledik şu an senin ne farkın kalıyor onlardan?

Bakın adamı tek kalemde silin atın demiyorum ama cezası neyse çekecek! Başkaları çekmedi diye bizimkisi de çekmesin. İyi o zaman bundan sonrakilerde çekmesin cezaların tamamını kaldıralım. Ne diye koymuşlar ki.

Engin o kırmızı kartı görmeden önce defalarca atılacaktı hakem atmadı. Ben hakemi aldatan sağa sola saldıran bir futbolcuyu takımımda görmek istemiyorum arkadaş. Nerede kaldı o zaman doğruluğa inandığımız Galatasaraylılık duruşu? Yanlışın cezası neyse vereceksin. Yarın bir gün başka bir futbolcu da çıkacak Engin ceza görmedi bende yaparım derse ne olacak?

Tüm bunları geçtim. Maçı 3-2 kazanmak yerine 3-2 kaybetseydik gelip burada Enginin o hareketini savunabilecek bir baba yiğit var mıydı? Gelmiş iyi gün taraftarlığı yapıyorsunuz. Engin sinirlerine hakim olmayı öğrensin gelsin adam gibi futbolunu oynasın zaten onu kimse yiyemez.

Bu maç umrumda bile olmadı. Resmen gazoz kupası. Bu ülkede işler böyle yürüyor malesef. Arda'nın Semih'e , Keita'nın Carlos'a attığı yumruk kadar sevindim. İçimin yağları eridi.

• Engin çirkeflik yapmadı, saman altından su yürütmedi direk hakeme içinde ne varsa gösterdi

Cezasını çeksin sonra yine oynasın futbolunu ben Engin'in arkasındayım.
  • Cüneyt Çakır'ın hakemliğini de gördük. İçerde başka dışarda başka öttürüyor. Dünya kupası finali yönetse umrumda olmaz bundan sonra. Adamlar o kadar uğraşsın oynasın zor bela bir gol atsın. Ondan sonra fener 1 kere gelip elle kolla gol atacak. Biz bile tv başında emek vermediğimiz halde sinirleniyoruz , orada emek veren futbolcuları siz düşünün artık.
  • @_Corvette_ İyi o zaman madem onlar ceza almadı kimse almasın.

Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi? onlar almadı bize de verilmesin. kusura bakma da o zaman gidip bir fenerliye laf söylemeye hakkınız yok. Biz şöyle iyiyiz biz böyle iyiyiz kusura bakmayın ama .... iyiyiz. Ne farkımız olacak açıklayabilir misin? Adamlar Emrenin Luganonun arkasında durdu diye laf söyleyen biz değil miyiz? Şimdi gelmiş ee onlar yaptı bizde yapalım. Bunu savunan birinin benim Galatasaraylılığımı sorgulamaya hakkı YOKTUR!

@Nikos Kazancakis şimdi kupa gazoz kupası mı oldu? o zaman Fenerde gazozdan bir ekip. hatta niye oynuyoruz ki gazoz kupasını. Verelim gitsin. Hatta lig de de oynamaya gerek yok. nasılsa gazoz ekibi. A2 takımıyla çıksakta olurdu.

"Bu ülkede işler böyle yürüyormuş." Zaten senin bu düşüncene sahip kişiler yüzünden ülke bir adım ilerlemek yerine olduğu yerde hatta geriye doğru sarıyor. Ortadaki yanlışı düzeltmeye adım atacak kadar cesaretli davranamıyorsan, durumu kabullenip ona göre hareket etmeyi istiyorsan zaten yapacak birşey yok demektir.

• Ne alaka şimdi? Lugano'nun çirkef olması Engin Baytar'ın kişiliksizliğini görmezden gelmemize sebep değil.
  • bir gs lı olarak lugano da emre de melo da engin de batuhan da çirkeftir diyorum.pisliğiyle futbol oynayanlara arka çıkmasın kimse hangi takım oyuncusu olursa olsun
  • Süper Kupa maçında yaşanan olaylar malumunuz.. Karşılaşmanın 66.dakikasında Engin Baytar gördüğü kırmızı kart doğrultusunda maçın hakemi Cüneyt Çakır'a fiziksel bir müdahalede bulunmuş ve sonrasında bir takım sözler sarfederek (hem dördüncü hakeme, hem rakip takım taraftarlarına) sahayı yardımcı antrenörümüz Hasan Şaş'la birlikte terketmişti. Öncelikle şurada anlaşalım, yaşanan olaylar kesinlikle yakışıksız ve Galatasaray forması giyen bir oyuncuya yakışmamakta. Engin yaptığı hareketin yanlış olduğunun farkına varacaktır mutlaka, yaptıkları sonuna kadar yanlış. Herşeyden önce bunu dile getirelim, sonra saçma sapan ithamlara maruz kalmayalım. Ama konu birileri tarafından farklı yerlere çekiliyor, orada "DUR!" demek gerekiyor.

Geçen sezon başında transfer edilirken bir çok eleştiriye maruz kalmıştı Engin. Saha içerisinde ve dışında disiplinsiz davranışlarının yanı sıra yaşantısının ve oyun içerisinde çok çabuk sinirlerinin kurbanı olan bir görüntüsü vardı, Galatasaray'a gelmeden. Trabzon'dan gönderilirken neredeyse arkasına teneke bağlanacaktı, o derece bir durum vardı ortada. Geçen sene sarı-kırmızılı forma altında oldukça başarılı bir görüntü çizen Engin zaman zaman sinirlerine hakim olamıyor ve ağır tepkiler gösterebiliyor, hem arkadaşlarını hem kendisini zor duruma düşürebiliyordu. Ama hepsinden daha değerlisi, sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda olduğunda bile Fatih Terim'den özür diliyor, sahaya çıktığında elinden geleni ardına koymuyor, şampiyonluk kutlamasında heyecandan ne yapacağını şaşırıyor ve Kadıköy'de maçın bitimiyle birlikte Melo'yla birbirine sarılıp hüngür hüngür ağlıyordu. Tıpkı dün maçtan sonra canlı yayın röportajında İmparator'un da belirttiği gibi sevapları daha fazlaydı günahlarından.

Dün yaptıkları kabul edilemez bir durum, bu değiştirilemez bir gerçek. Süper Kupa finalinde, karşılaşma 2-2 olmuşken ve maçın bitimine yarım saatten az bir zaman dilimi kalmışken karşılaşmanın hakemine sözleri doğrultusunda doğrudan kırmızı kart gören (ki itiraz olsa ikinci sarı kart olurdu, hakaret veya küfür olmalı) sonrasında hakeme fiziksel müdahalede bulunan Engin ciddi anlamda bir ceza alacaktır. Doğrudan kırmızı kart gördüğü için en az iki, fiziksel müdahalede bulunduğu için en az beş maç ceza alması gerekiyor. Talimatlar bunu söylüyor, toplamda en az alacağı ceza yaklaşık yedi maç olarak görünüyor. Bu elbette doğru olan cezadır, talimatlar gereğince ne ceza verilmesi gerekirse o ceza verilmelidir. Burada hepimiz hem fikiriz, sonuç veya oyuncunun üzerindeki forma ne olursa olsun böyle bir hareketin cezası neyse standart ceza olmalıdır. Ayrıca bu konu hakkında kendisine teknik heyetin raporu doğrultusunda yönetimden de ceza verilecektir, bunu da eklemek gerekiyor. Fatih Terim'in olduğu yerde böyle bir olay olmaz, gereken neyse yapılır. Ama burada herşeyden önemlisi niyet.. Oyuncuyu kaybetmek, silmek mi istiyoruz yoksa kendisinin akıllanmasını sağlamak mı? Eğer amacımız oyuncuya zarar vermekse, kendisini silmek çok kolay fakat bu doğru değil. Önemli olan bu tür oyuncuları eğitmektir ki bu takımın başında Fatih Terim gibi bir öğretmen olduğunu söylemeye gerek var mı, bilmiyorum.

Engin için bazıları uçuyor, gerekirse sözleşmesi feshedilsin, lisansı yırtılsın, 20 maç ceza alsın deniliyor. Belli bir kesim tarafından yürütülen bu linç kampanyasına da bir çok Galatasaraylı maalesef çanak tutuyor, ortalığı velveleye veriyor. Bunlar tamamen ütopya, fazla uçmamak gerekiyor. Ayaklar önce bir yere bassın, bir dinlenin, kendinize gelin. Yedek kulübesinden rakip oyuncuya kafa kesme hareketi yapanlar saha dışında "melek" gibi oldukları için ceza almazken, sahada rakibine sırf ten rengi nedeniyle ırkçı söylemlerde bulunurken "iyilik emsali" olarak gösterilip en hafif cezayı alırken, milletimizin alışageldiği sünnet törenlerini ilgili birimlerde değil saha ortasında yapmaya çalışıp intikam almaya çalışanlar kırmzı kart bile görmezken Engin'e bu hareketinden dolayı 20 maç ceza vermeye kalkmak yada bunu istemek bile en hafif tabirle terbiyesizliktir. Engin'in yaptığı doğru değil, üstte de söylediğimiz gibi standartları neyse aynı ceza verilsin. Ama tüm dünyanın karşı olduğu konuların altında imzası bulunan şahsiyeti "saha dışında iyi birisi" diye lanse ederek cezaların minimuma indirgenmesini sağlayanların, buna çanak tutanların bugün ortaya çıkıp "Futbolu kirletiyorlar!" diye vaaz vermeleri de apayrı bir ironi, ki ortada hala devam eden bir şike soruşturması varken. Futbolu kimin kirlettiği belli iken, Engin'in yaptığı hatayı kullanarak ört-pas etmek ve utanmadan "Adaletten, hak ve hukuktan" bahsetmek için nasıl bir mide ve yüze sahip olmak gerekiyor, yorumunu sizlere bırakıyoruz.

Konu çok dağıldı, toparlamak lazım. Özetle söylemek gerekirse, en ufak birşeyde Galatasaray'a saldırmak için hazır kıta bekleyenlere karşı dik durmak ve birlik olmak gerekir. Biz zaten gerekli cezayı oyuncumuza veririz, standartlar dahilinde de kendisine federasyon kapsamında ceza verilmesini isteriz. Ama ne eksik, ne fazla.. Bazı akbabaların gazına gelerek Engin'i yemeye kalkmayın, boğulursunuz. Tamam yaptığı doğru birşey değil ama birilerine yem etmenin lüzmü yok, Engin bizim oyuncumuzdur, Galatasaray'ın sahadaki asi ruhudur.
    FCN Blog tarafından 13:00 'de gönderildi

Adamlar olayı çok güzel özetlemiş dağılabilirsiniz.. İrlandalı ve rakip takım taraftarları..

• Engin Baytar keşke şike yapsaydın, ırkçılık söylemde bulunup birilerini evden aldırsaydın, boğaz kesme işareti yapsaydın..
  • Sanırsın ki şuraya yazanların hepsi mükemmel insanlar hiç hata yapmıyorlar ve tekrarlamıyorlar.
    Başkalarının gazına gelip adam harcayacak en son kişi fatih terim'dir o nedenle avucunuzu yalarsınız diyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.