Şimdi Ara

Engelli raporu alırsam malulen emekli ederler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler. Tahmini değil de kesin bi cevap verirseniz sevinirim. Çünkü çok önemli bir konu tahminle hareket edemem. Kayınbabam Belediye de park bahçelerde bekçilik yapıyor kadrolu tabi. Kulübede oturuyor ama. Kendisi on yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi görüyor şu anda karaciğeri bitmiş durumda nakil olması gerekiyor ama halen çalışmaya devam ediyor. Malulen emekli olmak istese olabilir. Lakin maaşı düşeceği için emekli olmuyor. Büyük ihtimal yüzde 90 engelli raporu alır heyete girse. Kendisi gezip dolaşabiliyor, birazda unutkanlığı var. Benim sorum şu heyete girse rapor alsa (ben De raporla araç alacam tabi) bunu belediyeden rapordan dolayı malulen emekli ederler mi? Etmezler mi? Kesin bilgi lütfen. Tşkler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomobil Genel

• 2013 yılında yürğrlüğe giren yeni SGK yasasından malulen emekli olmak için BİMER' e başvuru yaptım.
    Kısa süre sonra SGK' dan posta aldım. Bana çalıştığım kutum merkezine tam teşekküllü hastaneye sevk edilip resimli raporumun aldırılması için bildirimde bulundukları yazının bir örneğini göndermişlerdi.

Ancak sonradan engelli raporumun ileride olumsuz etkileyeceği gibi maaşın da %50 azaldığını öğrenince takip etmedim.

Çalıştığım kurum da beni hastaneye sevk etmedi.

• koyun can derdinde, kasap et derdinde

• Kardeşim benim durumum farklı ben emekli olmak istemiyorum. Sadece engelli raporu alırsam beni zoraki belediye yada devlet malulen emekli yapar mı? Eğer emekli yapmayacaksa Araç alabilmek için engel raporu alacam. Yok rapor aldım diye malulen emekli edilirsem rapora başvurmayacam

• Emeklilik şartlarından birisi de müracaat etmektir. Yani siz emekli olmak için müracaat etmediğiniz sürece zorla emekli edilmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğu23

Kardeşim benim durumum farklı ben emekli olmak istemiyorum. Sadece engelli raporu alırsam beni zoraki belediye yada devlet malulen emekli yapar mı? Eğer emekli yapmayacaksa Araç alabilmek için engel raporu alacam. Yok rapor aldım diye malulen emekli edilirsem rapora başvurmayacam

Malulen emekli olursan calismaya devam edemezsin.

Zaten seni calismaya musait olmadigin icin emekli ediyorlar malullukte.Yas emekliligi gibi degil yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kardeşim benim durumum farklı ben emekli olmak istemiyorum. Sadece engelli raporu alırsam beni zoraki belediye yada devlet malulen emekli yapar mı? Eğer emekli yapmayacaksa Araç alabilmek için engel raporu alacam. Yok rapor aldım diye malulen emekli edilirsem rapora başvurmayacam

Bak kardeşim:
    **Engelli olarak emekli olmak demek %40 ve üzeri %60 (veya 66) kadar işgöremez raporun varsa özür oraranına göre 15-19 sene sonra istersen engelli olarak emekli olabilirsin. Emekli maaşın normal emekli kadar hatta biraz daha fazla olabilir. İndirimli araba maraba alamazsın, engellilere tanınan haklardan, indirimlerden vs. vs faydalanırsın. Emekli olduktan somra istediğin bir işi yapar veya bir iş yerinde maaşlı eleman olarak çalışabilirsin.
    **Malülen emekli demek yaşa bakmaksızın %60(veya 66) oranında işgücü kaybı raporun varsa mallülen emekli olursun, devletin sana takdir ettiği maaşı alarak evinde oturur ölümü beklersin. Para kazanacak hiç bir faaliyette bulunamazsın, evinin önünde su bile satamazsın eğer bunu tespit ederlerse verdikler parayı faiziyle birlikte çatır çatır alırlar. %90 rapor alırsan vergi indirimi ile 1600cc'ye kadar araba alabilirsin bundaki fiyat avantajın yaklaşık %30 civarında olur ve prosedürleri vardır ben bilmiyorum.
    **Bana sorarsan kayınbabayın üzerinden kendine araba ALMA. hiç ummadığın yerden ummadığın sorunlar çıkar başın ağrır hatta ailevi durumuna bile ciddi derecede zarar verebilir.

• Peki kardeş yüzde 90 rapor aldık diyelim ama emekli olmak için bi müracaatım talebim olmadı. Emekli olmaya niyetim de yok çalışıyorum. Sırf bu raporu aldığım için belediye beni senin yüzde 90 engelin var istesen de istemesende emeklisin sen artık der mi?

• quote:

Peki kardeş yüzde 90 rapor aldık diyelim ama emekli olmak için bi müracaatım talebim olmadı. Emekli olmaya niyetim de yok çalışıyorum. Sırf bu raporu aldığım için belediye beni senin yüzde 90 engelin var istesen de istemesende emeklisin sen artık der mi?

%90 rapor ne demek biliyormusun veya düşünebiliyormusun hatta idrak edebiliyormusun..............................
    Sen istersen çalışmaya devam et, seni emekli etmek isteyen olrsa yanıma gönder gerekli açıklamayı ben yaparım kardeş.....
  • Hocam malulen emklilik konusunda şu yazı benim baya işime yaradı birde siz bakınhttps://www.engelolma.net/emeklilik/malulen-emeklilik-sartlari-h20.html
  • Merhaba. Babam malulen emekli olacak. Malulen emeklilik şartları tablosunda sigortalılık süresi şartı var. Malulen emeklilik şartları tam olarak nasıl? Bu sigortalılık süresi nasıl hesaplanıyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.