Şimdi Ara

Engelli kardeşlerimiz için bir ricam var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, aranızda hiç umursamadan es geçecek, hatta belki dalga geçmeye çalışanlar da olacaktır. Lütfen ciddiye alın.
    Her gün karşılaştığınız bir şeyi hatırlatmak istiyorum: kaldırımlardaki tekelekli sandalye rampalarına araba bırakanlar, engelliler için hazırlanan kabartma zeminleri işgal edenler, asansörlerde engellilere yer vermeyenler, koltuk değenekleriyle karşıya geçmeye çalışanların koluna bile girmeye tenezzül etmeyenler, ve daha niceleri..
    Engelli kardeşlerimiz, abilerimiz, ablalarımız, yaşılılarımız için daha duyarlı olalım lütfen. Onlar, hiçbir zaman kendilerine acınmasını, kendilerine bakılmasını istemiyorlar. Sadece toplumun bir bireyi olduklarını, onların da en az bizler kadar bu toplumda yer edinmelerinin gerekliliğini vurguluyorlar. Yapabilecekleri, çalışabilecekleri bir iş istiyorlar.
    Karşılayamadıkları bir ihtiyaçları varsa bunu Ahmet'ten Mehmet'ten değil, devletten istiyorlar.
    Seslerini duyurmak için canla, başla uğraşıyorlar..
    Size Hatice hanımı tanıtmak istiyorum:
    Kendisi 33 yaşında ve 10 aylık bir bebek sma hastalığına yakalanarak kaslarındaki gücü kaybetmiş ablamız. Doktorlar en fazla 2 yıl yaşar deyip sırt çevirdi. Sadece konuşabiliyor ve bir ayağının baş parmağını kullanabiliyor. Eğitimini bile yaşıtlarıyla göremedi. Ama o azmederek bugüne kadar tam 3 üniversite kazandı!
    Hatice ablamız, engellilerin sesi olmak için dişini tırnağına taktı. Bazı gazetelerde köşe yazarlığı yapıyor. Bir yazıyı yazması ortalama 48 saatini alıyor.
    Buraya yazdıklarımdan kendisinin en ufak bir bilgisi ya da haberi yoktur. Tamamen kendi öz irademle sizden yardım istiyorum.
    Lütfen Hatice ablamızı twitterdan takip edelim. Yalnız olmadığını, arkasında insanlar olduğunu, girdiği bunca zahmetin boşuna olmadığını hissettirelim ona.
    Unutmayın lütfen, bugün sağlam da olsanız, yarın için bir engelli adayısınız!

Hatice ablamızı takip etmek ve destek olmak isteyenler için:https://twitter.com/HaticeeZkan
    @HaticeeZkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 17 Ekim 2014; 3:23:34 >

• VAY BE CİDDEN SAĞLIK EN ÖNEMLİSİ ARKADAŞLAR YAŞAMAKTAN VAZGAÇMEMEK AZMETK HELAL OLSUN O KADINA TEK KELİME OLARAK HELAL OLSUN TWİTTER KULLANMUYORUM EĞER FACEBOOK SAYFASI VARSA PAYLAŞIRIM BEĞENİRİM ADMİNLERDEN RİCAM BU KONU HAKKINDA TROLLÜK YAPANLARI BANLAMALARIDIR. ALLAH YARDIMCILARI OLSUN 1 SENE HASTANEDE YATTIM CİDDEN ZOR!
  • Allah şifa versin. Şükür, bize verilen kolun bacağı diyetini, engelli kardeşlerimize yardım ederek ödeyebiliriz. Maalesef yollarda, avmlerde engelliler için yapılan çalışmalar yetersiz ve özensiz. Bu konuya dikkat çekilmeli ve engelli dostlarımız için hazineden artık nereden ayrılıyorsa pay ayrılmalı. Ciddi şekilde ilgilenilmeli. Kesinlikle engelliler hor görülmez, bizden eksikleri yoktur. Aslında engelsiz insanlardan daha cana yakın ve dürüst oluyorlar. Allah kolaylık versin bu mesajları okuyan kardeşlerimize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu sabitlesinler yardımcı olmaya calıssın herkez
  • Up, faydamız dokunsun.

• Helal olsun hocam valla ne diyeyim.. Ama ulkemizde ne yazik ki bu tur insanlari kucuk dusurucu hareketler yapan haysiyetsizler cok fazla. Linç etmek lazim boylelerini..

• Desteklerinizi rica ediyoruz arkadaşlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim bu kadar duyarsız olduğunuz için.
  • Hakkı verilmesi gerekilen şeyler böyle ilgisiz kalıyor, ne yazık. Konu okunmalı.

• benzer hikayeye yakından şahidim
    komşumuz var karı koca görme engelliler fakat teyzeciğim bu sene aöf den mezun oldu amcacığım ise liseden mezun oldu
    ikisi de çalışıyor telefonlara bakıyorlar bir nevi sekreterlik gibi
    ben onları engelli görmüyorum çünkü işe giderken bile baston kullanmıyorlar
    onlara acıyarak bakmayın nolursunuz
  • Gerçekten hayvan gibi bakanlar var ne var allah onları da öyle yaratmış hatta bir kaç kere insanların özürlü ya da kör gibi kelimeler kullandıklarına şahit oldum onlar utanmadan bunu söylerken ben utandım. Adamlar o rampaların ne için yapıldığını bilmiyor ki önünü kapatmayalım diye düşünsünler.

• güncel konu okunmalı
  • Bu yazıyı yazalı 5 gün oldu, ve takipçi sayısı sadece 3 kişi arttı. onların da buradan gelip gelmediği belirsiz. Teşekkürler arkadaşlar.
  • Aynen öyle konu güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.