Şimdi Ara

Engelli asansörü yapımında teknik yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilmediğimden dolayı buraya yazdım.Yönetici arkadaşlar uygun bölüme taşırlarsa sevinirim. y.açılmışsa kusura bakmayın.
    Durum şudur arkadaşlar, ben kas hastasıyım ve 10 yıldır sürekli birilerinin yardımıyla 2.kattan (3 metrelik bir yükseklik) birileri taşıyarak indiriyorlar aşağıya. Büyük şehir, belediyenin çeşitli mercilerine gitmeme rağmen kayda değer bir şey elde edemedim. maddi durumumuzda iyi olmadığı için profesyonel bir asansör yaptıramıyoruz. profesyonel asansörleri piyasada araştırdım 10 bin tl den başlıyor.Bende artık çözümü bulmak için mecburen amatör asansör yapmayı düşünmekten başka çözüm bulamıyorum.Bütçemiz toplam 3 bin tl ye kadar yeter.
    İstediğim şey bu konuda fikir verebilecek arkadaşlar forumda mevcut mu? yapmak istediğim yük asansörü benzeri bir şey, kumandayla çalışan elektrikli vinçler oluyor bunlarla bir amatör asansör yapmam mümkün mü? bazılarınız tehlikeli falan dediğini duyar gibiyim ama bende buna mecburum...Evde kalmaktan ziyade biraz tehlikeyi göze alıyorum.Forumda tornacı ve makine mühendisleri büyük ihtimalle vardır. Ve sizce nasıl başlamalıyız malzemeler neler gereklidir? Bizim yapmamız mümkün mü? yakın arkadaşım yapım konusunda destek olacağını belirtti. az cok oda elektronikten motordan anlıyor fakat zamanı yok gidip araştırıp soruştursun. Bende internet üzerinden mümkün olduğu kadar bilgi almak istiyorum. İStanbulda oturuyorum malzemeleri nerden uyguna bulabilirim.Yada mecburen hidrolik sistem mi gerekli asansör için? Bu konuda 0 bilgiye sahibim lütfen eleştirmeyin:))))
    Şu linke bakabilirseniz tam olarak aradığım şey buna benzer...
    http://www.youtube.com/watch?v=v-A9q4vFGtc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51FB677BB -- 25 Ağustos 2013; 22:59:08 >

• Bimsan firmasını arayıp sordun mu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimden Up'lamak gelir Yukarı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyanikguven

Konuyu nereye açacağımı bilmediğimden dolayı buraya yazdım.Yönetici arkadaşlar uygun bölüme taşırlarsa sevinirim. y.açılmışsa kusura bakmayın.
    Durum şudur arkadaşlar, ben kas hastasıyım ve 10 yıldır sürekli birilerinin yardımıyla 2.kattan (3 metrelik bir yükseklik) birileri taşıyarak indiriyorlar aşağıya. Büyük şehir, belediyenin çeşitli mercilerine gitmeme rağmen kayda değer bir şey elde edemedim. maddi durumumuzda iyi olmadığı için profesyonel bir asansör yaptıramıyoruz. profesyonel asansörleri piyasada araştırdım 10 bin tl den başlıyor.Bende artık çözümü bulmak için mecburen amatör asansör yapmayı düşünmekten başka çözüm bulamıyorum.Bütçemiz toplam 3 bin tl ye kadar yeter.
    İstediğim şey bu konuda fikir verebilecek arkadaşlar forumda mevcut mu? yapmak istediğim yük asansörü benzeri bir şey, kumandayla çalışan elektrikli vinçler oluyor bunlarla bir amatör asansör yapmam mümkün mü? bazılarınız tehlikeli falan dediğini duyar gibiyim ama bende buna mecburum...Evde kalmaktan ziyade biraz tehlikeyi göze alıyorum.Forumda tornacı ve makine mühendisleri büyük ihtimalle vardır. Ve sizce nasıl başlamalıyız malzemeler neler gereklidir? Bizim yapmamız mümkün mü? yakın arkadaşım yapım konusunda destek olacağını belirtti. az cok oda elektronikten motordan anlıyor fakat zamanı yok gidip araştırıp soruştursun. Bende internet üzerinden mümkün olduğu kadar bilgi almak istiyorum. İStanbulda oturuyorum malzemeleri nerden uyguna bulabilirim.Yada mecburen hidrolik sistem mi gerekli asansör için? Bu konuda 0 bilgiye sahibim lütfen eleştirmeyin:))))
    Şu linke bakabilirseniz tam olarak aradığım şey buna benzer...
    http://www.youtube.com/watch?v=v-A9q4vFGtc

http://www.bimsanlift.com/index.php/engelli-liftleri.html

Burada canlı destek aktif olduğunda (09:00-17:00 arası) sorun hocam.

• Yok hayır aramadım. :( benzer bir cok firmayı aradım fiyatlar aldım ama en düşükleri 10bin tldi. youtube de yük asansörleri aratırken buldum.Buna benzer bir şey istediğimi göstermek amacıyla yoksa bu videoyu görmemiştim daha önce.Ama yarın ilk işim burayı da aramak olur.
  • Şuanda bi asansör firmasında çalışıyorum çalıştığım firmanın o fiyata bi asansör yapıcağını sanmıyorum ama dışarıda şahıs firmaları veya taşeron firmalar o fiyata yaparmı yarın bi öğrenirim bilgi alıp buradan veya özel mesaj ile sizi bilgilendiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParadoxL

Elimden Up'lamak gelir Yukarı!

bazen buda yeterlidir inanın "iyimserlik"...:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev sigorta hakkında yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

Şuanda bi asansör firmasında çalışıyorum çalıştığım firmanın o fiyata bi asansör yapıcağını sanmıyorum ama dışarıda şahıs firmaları veya taşeron firmalar o fiyata yaparmı yarın bi öğrenirim bilgi alıp buradan veya özel mesaj ile sizi bilgilendiririm.

Biliyorum o fiyata kimse uğraşmaz o yüzden bizde kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz.
    bilgi alır beni bilgilendirirseniz cok sevirim...
  • Bende yeniyim pek fazla bilgim yok ama eğerki binada uygun bi kuyu var ise bi kaç parça ray, uygun güçte bi motor ve ufak kabin tarzı bişey yaptırılıp 3-5bin tlye amatör bi işçilik çıkarılabilir diye düşünüyorum. Ama ben yinede yarın daha ayrıntılı bilgi alıp size aktarıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Aradığı şey şöyle galiba :
    http://forum.donanimhaber.com/m_64571005/f_//tm.htm#64571005

Wallah aynen benzer yapacağım şey:)) ama bunun yüksekliği daha düşük benim daha yüksek olacak. Bunuda göz önünde bulundururum...Cok iyi konu... teşekkürler.

@PsychoticInfIuence Sorun değil, kardeşim sen alabildiğin kadar bilgi alman yeterli bana..Zaten aradığım şey bilgi sadece...Yarın bilgi beklerim senden...
  • Konuyu zaten ben açtırmıştım zamanında.Konunun yorumlarında okumuştum 3.katta kadar yapmış birileri bile var.Konuyu oku kafana başka takılan birşeyler varsa sorabilirsin.
  • harika yapmışsınız gerçekten .Aklımda takılan sorulardan bir tanesi de, elektrik kesilirse kendi yerinde duruyor öyle değil mi? ve halatları kopma filan gerçekleşiyor diye bir söylenti mevcut böle bir şey olması olur mu? Bende şmdiden böle bir şey yapmaya aklıma koydum..Arkadaşıma da gösteririm bunu...
  • Öncelikle geçmiş olsun, Allah (c.c.) acil şifalar versin.

Aynı şehirde olsaydık seve seve hiçbir işçilik ücreti almadan yardımcı olurdum. Fakat Istanbul için elimden birşey gelmez maalesef.

İhtiyacınız için basit bir düzenek kurmak mümkün. Piyasada satılan standart tavan vinçleri ile kolaylıkla yapılabilir. 3 metre yükseklik için uygun sac kalınlığından büktürülecek U profiller ile 4 kenar içine alınacak basit platform çalıştırılabilir. U profiller içinde yürüyecek platform rulman ile ekseninden sapmadan çalıştırılabilir. Fakat bu yapı için binanınızın uygun olması gerekir. Destek alınacak ve yük taşıyacak kolonlarınız yoksa, U profilleri monte etmek ve ana yükü taşımak için bir taşıyıcı kafes yapmak gerekir.

Teknik olarak kolay olmasına rağmen, dikkat edilmesi gereken en önemli konu güvenlik. Olası bir arıza, halat sıkışma, halat kopma durumunda sizi güvende tutacak bir emniyet sistemi eklemek gerekir ki asıl maliyet burada artar. Basit tedbir olarak, ana taşıyıcı halat sayısı yedek eklenerek arttırılabilir ve/veya ana taşıyıcı halata ek olarak, boyu daha kısa bir emniyet halatı takılabilir. Kısa emniyet halatı daha az maliyetli olur ancak olası bir kopma durumunda sizi sarsacağı için çok önerilmez.

Her ne kadar basit gibi görünse de, EMNİYET hususunda profesyonel bir çözüm olmadığı sürece kesinlikle uzak durun.

Ayrıca, teşkil edeceğiniz bir asansör/lift sistemi için binanızda yüksek maliyetli değişiklikler ve güvenlik tedbirleri de almanız gerekir. Bazı konularda neticeyi bütçe belirler, sizin durumunuzda da mutlaka profesyonel bir yardım alın. Tecrübe ile sabittir, bugün ucuza mal ettiğiniz tedbirsiz düzenek, yarın size çok ağır faturalar çıkarır.

• sevgili @adanaliyik Binamız uygunluk olarak cok iyi, sorun yok o konuda kolun vs var. Söylediklerinizi de sonuna kadar haklısınız, ama ben 10 yıldır zaten bu düşünme aşamasını geçtim...Tehlike hayatımızın her alanında var.önemli olan tehlikeler eşliğinde hayat standartlamızı el verdiğince iyileştirmeye çalışmak. Bende bunu yapma çalışıyorum. Keşke imkan olsa da profesyonel bir asansör yaptırsak ama bu mümkün değil, bende böyle bir şey yapmaktan zevk almıyorum.ama gün boyu da bu pc başında kalıp, birilerine sürekli söyleyip indirmesi zoruma gidiyor. 10 yıl sabrettim artık durmak yol yola devam:P
    tek sıkıntı bizimkileri tatmin edecek halat kopmasına alternatif çözüm...Ekstra bir halat bağlamam nasıl yapabilirim.elektrik kesildiğinde veya motorda arıza vermesi sonucu o asansör aşağıya doğru hızla inmez mi? ama her halükarta yedek bir halat ip bir şey yaparız da sistemli bir şey yapmaya çalışıyorum.

• Belediye ye toplasip dilekce yazabiliriz dh olarak.

(Bir nevi up mesaji oldu.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet belediyeye mesaj atabiliriz elimizden geleni yaparız
  • Arkadaşlar düşünceleriniz cok iyi ama inanın mesajla dilekçeyle ilgilenmiyor kimse! ben kaç dilekçe ile gittim. belediye başkanına tv önünde çıkıp söyledim yaparız dedi ama yapmadılar...yani bazı şeyleri yaşamadan bilmek imkansız...yapacağım en iyi şey böle kendi imkanımla bişeyler yapmak...
  • Arkadaşlar arkadaşın yaptıkları şekilde yapmayı düşünüyorum.Tek sorun şuan halatın kopması durumunda bir alternatif türetmek..Halat kopması sonucu kabin aynı yerde durması için ne yapabilirim? Başka bir forumda birisinin fikri, bu araçlarda kullanılan emniyet kemerleri görevini gören kemerler olabilir diye söyledi, ani hızlarda kemerin devreye girdiğini söylüyor...Bunun üzerinde araştırma yapıyorum sizlerde yaparsanız cok sevinirim.
  • aradim firmayı 7,5 bin diyorlar. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.