Şimdi Ara

Engelli arac hakkinda bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anneannemin %50 ile 70 arasinda bir degerde ortopedik engelli raporu var kendisi hicbir sekilde arac kullanacak durumda degil ve H sinifi ehliyeti felanda yok.

sag ve sol ayaklari tutmuyor gibi birsey yardimci arac gereclerle yuruyor

simdi biz anneannemi hastaneye getir gotur icin bir araba alacagiz otv indiriminden yararlanmak istiyoruz.

ama benim bildigim %90 olmadigi taktirde kendisi harici kimse kullanimiyor ozel tertibat gerekiyor.

ama rapor %70 ve h sinifi ehliyeti felan yok ve kendi araba kullanamaz.

simdi bu arabayi normal sekilde alip oglu torunu vs kullanamaz mi ?

simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef kullanamaz. Raporun %90 ve uzeri olmadi lazim ki diger sahislar kullanabilsin.

• red007 R kullanıcısına yanıt
    anladim hocam tesekkurler

• Ne yazık ki mevcut sistem çok saçma. Benim babamda %83 engelli, adamın yürüme dengesi yok ve desteksiz ayakta duramıyor ancak araç alabilmesi veya engelli park alanını kullanabilmesi için bi %7 daha engelli olman lazım diyorlar. Yani bir elinde fonksiyon kaybı olsa veya şeker hastası olsa mucizevi bir şekilde devletimiz kendisini tam engelli olarak kabul edecek.
  • n_mert N kullanıcısına yanıt
    benim anneannemde seker hastaligi hat safhada.

%90 alabilir mi ?

sag sol ayak sakat seker hastaligi + tansiyonu var. kollari tutmuyor fizik tedavi goruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Arkadaslar iyi gunler.

Anneannemin %50 ile 70 arasinda bir degerde ortopedik engelli raporu var kendisi hicbir sekilde arac kullanacak durumda degil ve H sinifi ehliyeti felanda yok.

sag ve sol ayaklari tutmuyor gibi birsey yardimci arac gereclerle yuruyor

simdi biz anneannemi hastaneye getir gotur icin bir araba alacagiz otv indiriminden yararlanmak istiyoruz.

ama benim bildigim %90 olmadigi taktirde kendisi harici kimse kullanimiyor ozel tertibat gerekiyor.

ama rapor %70 ve h sinifi ehliyeti felan yok ve kendi araba kullanamaz.

simdi bu arabayi normal sekilde alip oglu torunu vs kullanamaz mi ?

simdiden tesekkurler.

Anneannenin mevcut %50 - %70 raporunun tarihinin üzerinden 6 ay geçmiş ise tekrar en yakın engelli raporu vermeye yetkili bir tam taşekküllü hastaneye tekrar müracaat ederek tekrar rapor tanzim ettirebilirsin. Rapora müracaat ederken de durumu anlatır ve ÖTV indiriminden faydalanmak için rapor istiyoruz dersen yardımcı olurlar.

• Tertibat olunca başkasının kullanamaması olayı kadar saçma bir kanun olamaz.Yasağın hiçbir gerekçesi ve elle tutulur bir yanı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    15 yıl önce açıldı
    Ehliyet yeni aldim araç yok
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hocam çok geçmiş olsun anneanneler baş tacıdır,büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

benim anneannemde seker hastaligi hat safhada.

%90 alabilir mi ?

sag sol ayak sakat seker hastaligi + tansiyonu var. kollari tutmuyor fizik tedavi goruyor.

Açıkçası tam olarak hesaplama nasıl yapılıyor bilmiyorum. Balthazar formülü diye bir şey ile %'yi buluyorlar ancak daha önce rapor almadıysanız şansınızı deneyin. Araç alamasanız bile diğer haklardan yararlanma şansınız olabilir.
  • Mrb simdi engelli arac alacamda rapor%90cikis tarihi 2010 raporu sureklidir diye ibare var. Araba alacagimda raporu yenilememe gerek varmi bide arac alirken sulh hukuktan arac alma icin dilekce vermemiz gerek dilekce ne yazmamiz gerek. Yardimci olabilcek kimse varmi yani dilekcenin icinde ne yzilmasi gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: ramo48

Mrb simdi engelli arac alacamda rapor%90cikis tarihi 2010 raporu sureklidir diye ibare var. Araba alacagimda raporu yenilememe gerek varmi bide arac alirken sulh
    hukuktan arac alma icin dilekce vermemiz gerek dilekce ne yazmamiz gerek. Yardimci olabilcek kimse varmi yani dilekcenin icinde ne yzilmasi gerek

iyi akşamlar bildiğim kadar cevaplayayım rapor tarihi eski olsada süreklidir diye ibare bulunduğundan dolayı raporu yenilemenize gerek yok.
    Ayrıca Sulh Hukuktan illaki yazı alınacak diye bir şey de yok, bu mahkeme işlemi vasi atanması gereken durumlar ( akıl hastalığı, demans vb) olduğunda gerekli oluyor.
    Öncelikle raporunuz ile birlikte bulunduğunuz yerdeki Trafik Tescil bürolarına sormanız halinde net bilgi alabilirsiniz. Satış danışmanları her ne kadar bu işleri sürekli yapsalarda
    yanlış bilgi ve yönlendirme yapabiliyorlar. Bir ay önce bi arkadaş bu şekilde araba alacakken bir bayi mahkemeden vasi atanması gerek ondan sonra işlemlere başlarız
    demişken farklı bir bayi vasi atanmasına gerek yok dedi ve elde olan raporla araç alındı.

• Eyvallah saol kardesim ama kardesim zihinsel bozuklugu var yani yasina gore akli ileriye tasimamis kucukken havele gecirince oyle oldu allah peterinden saklasin ama galerici araba almamiz icin sulh mahkemesinde arac alabilme yazisi istiyorlar

• ramo48 R kullanıcısına yanıt
    Bak birde tam emin olmamakla birlikte şunu söyliyeyim,raporda süreklidir yazıyor ama o raporu ne için kullanıcağına dair çıkarman gerekiyor.Bunu neden söyledim benimde %90 raporum var ama özürlülük durumumu belirten raporu kabul etmediler sonra devlet hastahanesinden araç alacağım ötv'den muaf olmak istiyorum diye bir %90 özürlü rapor çıkardım onunla gidip aracımı aldım. Belki buna gerek yoktur ancak yinede sor öğren derim.
  • Hocam pim atimda bakabilirmisiniz

• Trafik tescile sordunuzmu acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.