Şimdi Ara

Endüstri Ürünleri Tasarımı [ODTÜ vs İTÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
9.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Gelen puana göre bu bölüme gidicekmişim gibi geliyor.Fakat tercih etmeden önce okuyan , mezun birileriyle görüşsem benim açımdan çok faydalı olucaktır.Varsa aramızda araştırmış olan veya bu bölümde okuyan birkaç sorum olucak.

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı vs İTÜ Endüstriyel Tasarım

Giriş

Endüstri Ürünleri Tasarımı, kullanıcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayan ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretilmesine odaklanan çok yönlü bir disiplindir. Türkiye'de bu alanda eğitim veren iki prestijli üniversite ODTÜ ve İTÜ'dür.

ODTÜ Endüstriyel Tasarım Programı

ODTÜ Endüstriyel Tasarım Programı, 1965 yılında kurulmuştur ve Türkiye'deki en eski ve köklü programlardan biridir. Program, teorik bilgi ve pratik deneyimi dengeli bir şekilde birleştirerek öğrencilere sektörde başarılı olmaları için gereken becerileri kazandırır. Öğrenciler, malzeme bilimi, üretim teknikleri ve insan faktörleri ergonomi gibi konularda sağlam bir temel alırlar.

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı, 1979 yılında kurulmuştur ve ülkenin önde gelen tasarım okullarından biri olarak kabul edilir. Program, kullanıcı odaklı tasarım yaklaşımına vurgu yaparak öğrencileri yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler tasarlamaya hazırlar. Öğrenciler, tasarım süreci, malzeme seçimi ve prototipleme gibi konularda kapsamlı bir eğitim alırlar.

Programların Karşılaştırılması

Hem ODTÜ hem de İTÜ'nün Endüstri Ürünleri Tasarımı programları, saygın öğretim üyeleri, ileri düzey tesisler ve güçlü endüstri bağlantıları sunmaktadır. Ancak, bazı temel farklılıkları vardır:

• Odak Alanları: ODTÜ programı, endüstriyel ürünler ve sistemlerin tasarımına daha fazla odaklanırken, İTÜ programı, kullanıcı deneyimi ve sürdürülebilirlik konularına daha fazla önem verir.
    • Öğretim Yaklaşımı: ODTÜ programı, proje tabanlı öğrenmeye ve çok disiplinli çalışmalara vurgu yaparken, İTÜ programı, eleştirel düşünme ve tasarım araştırmasına daha fazla ağırlık verir.
    • Kariyer Fırsatları: Her iki programın mezunları da çeşitli sektörlerde tasarımcı, araştırmacı ve yönetici pozisyonlarında çalışabilirler. Bununla birlikte, ODTÜ mezunları genellikle otomotiv ve havacılık gibi ağır endüstrilerde daha fazla fırsat bulabilirken, İTÜ mezunları tüketici ürünleri ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda daha fazla talep görmektedir.

Sonuç

ODTÜ ve İTÜ'nün Endüstri Ürünleri Tasarımı programları, bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için mükemmel seçenekler sunmaktadır. Senin için en iyi program, özel ilgi alanlarına, kariyer hedeflerine ve öğrenme tarzına bağlı olacaktır. Her iki programı da dikkatlice araştırman ve hangisinin senin ihtiyaçlarına en uygun olduğuna karar vermen önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben bir ara baya takmıştım bu bölüme ama araştırınca vazgeçtim bu ülkeye göre bir meslek değil
  • bende bu bölümü yazmayı düşünüyorum.bilgi verebilecek yok mu şöyle detaylı detaylı?
  • adı üstünde tasarım yapıyorsunuz. a'dan z'ye herşeyin tasarımını yapabilir bu kişi, tabi yoğunlaştığı alanda. ama çok riskli bir meslek, bu ülkede çalışma olanaklarıda kısıtlı. hiç bulaşmayın derim.
  • itü elektrik müh. akar o zaman.
  • Merak ettiklerinizi sorun,yanitlamaya calisirim
  • Çıkınca iş olanakları nasıldır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu riskli bi meslek bende istiyodum zaten puanım tutmuyo ama araştırdıgım kadarıyla yaratıcılıgının körelmemesi lazım ki bu sektörde genelde 40 -45 yaşlarında olan insanlarda yaratıcılık diye bişey kalmıyor ve türk insanı yapısal olarak o yaşa kadar çalıştıktan sonra lan birazda beleş para gelsin niyetiyle oturup kalıyo (ne yalan söliyim ben olsam bende aynı şekilde düşünürüm)içinde hep bi heves aşk olması lazım yenilik için ama ne biliyim türklere göre bi meslek degil bence ismide fazla bilinmiyo bu suan için sorun olmayabilir senin acından ama okuyan arkadaslarım cok sinir oluyolar o kadar derece yaptık eller kadir kıymet bilmiyor annee diye :D :D illa yazıcam diyosan odtüyü yazmanı tavsiye ederim ingilizce egitimi daha iyi oldugu icin ve yurtdısı imkanı daha fazla oldugu icin kariyer imkanın daha fazla olur ayrıca bu sene odtü times qs ta (bence en dogru sıralamaları veren kurum) ilk 100 üniversiteye girmiş
    top universities

• quote:

Orijinalden alıntı: m_c_g

Çıkınca iş olanakları nasıldır?

Is olanaklari icin birsuru etken var fakat adam akilli egitimini alip,gerekli bilgisayar programlari,teknikleri vs. bilirsen kolay kolay ac kalinmayacak bir bolum.Buyuk sirketler,kobiler tasarimcinin gerekliligini yeni yeni anlamaya basladilar ve tasarimcinin artisi gorduklerinde artik kacinilmaz eleman olmaya basladilar.Calisma alani cok genis,okulda aldigin egitim,isteklerin,zevklerine gore yon belirleyebilirsin kendine.

Yaraticilik bitme olayida bence tam tersine,eger tasarimci hergun kendine arti birseyler ekliyorsa yaraticiligi bitmez,aksine genisler.25 yasindaki tasarimcinin tecrubesi,bilgisi kisacasi beyni ne kadar dolu 40 yasindaki adamin ne kadar dolu.Kendini gelistirmeyip bir yere kapak atip 20 sene sadece buzdolabi cizen tasarimcilarda var orasi ayri.

Tasarimci sadece urunun dis hatlarini belirlemez.Bak ben bunu yaptim,surayi soyle salladim burayi boyle yaptim diyen birini goremezsiniz.Her urun belli bir problemi cozmeyi,var olandan daha iyi olmayi bunun yani sira malzeme,uretim,maliyet,kullanici kitlesi gibi degisik etmenleride goz onune alir.Sadece sekilden ibaret degil yani

Tasarimci herseyi planladi ile is bitmiyor maalesef,ornegin siz bir sise tasarladiniz tamam hersey istenilen gibi ama uretilmeden once pazar arastirmasi yapilir satacak mi,kullanici kullanacak mi vs.(isletmeciler,pazarlamacilar,istatikciler)bunlari gecerse kalip maaliyetleri,uretilecek yerin siseyi uretip uretemeyecegi,malzeme dayanimi,omru,cevreciligi,depolanmasi,tasinmasi (muhendislik) gibi sorunlarla da diger mesleklerle calisiyosunuz.

• HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    2 yıl olmuş.mezun oldun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuarto

2 yıl olmuş.mezun oldun mu?

Son siniftayim,az kaldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir bölüm peki?
    Biraz bilgi verir misin

• Bende araştırmıştım biraz ama pek üstelemedim. Odtüde okunsa aç kalınmaz zaten. Örneğin Gazi'de okunsa iş imkanları nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilmem06 -- 22 Aralık 2014; 0:03:55 >
  • Bildirim gelince hatırladım, vay bee. Şimdi İTÜ Kimya Mühendisliği öğrencisiyim zaman nasıl geçiyor.
  • Tasarımla ilgili oldukça faydalı bir site incelemenizi tavsiye ederim. Tasarım veya bölüm konusunda kafanıza takılanları çekinmeden sorabilirsiniz
    Ders notları bulabilir, bulamadığınızı isteyebilir, fikirlerinizi önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

http://tasarimokulu.org/index.php
    5 yıl olmuş hocam ne var ne yok? Hangi entas mezunu oldun odtü mi itü mü

• quote:

itü elektrik müh. akar o zaman.

Hocam bu sene bitirmis olmalisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ByCrusader9

quote:

itü elektrik müh. akar o zaman.

Hocam bu sene bitirmis olmalisiniz

yok uzattık 1 yıl kadar
    hocam bölümü bitirdinizmi şu an çalışıyormusunuz şartlarınız vb naSıl biraz bahsedermisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimaradayıxxx

hocam bölümü bitirdinizmi şu an çalışıyormusunuz şartlarınız vb naSıl biraz bahsedermisiniz

Okul biteli oldu bayağı,şuan savunma sanayi sektöründe endüstriyel tasarımcı olarak çalışıyorum.Şartlari fena değil,tabiki daha iyi olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.