Şimdi Ara

Endüstri Müh. okuyorum, AÖF işime yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen sene Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Müh. bölümünü kazandım, bu sene de öylesine ygs'ye girdim puanım gayet iyi açıköğretim için. Bölümüme yakın olduğu için açıktan işletme okumalı mıyım?

Veya herhangi bir bölüm okusam ne işime yarar/gereksiz uğraş ve masraf mı olur? Yorumlarınıza açığım.

• Hangi bölümü ilginiz var ise o bölümü okumanız daha iyi olur, mühendis birisinin sözel ağırlıklı bölüm yazıp okuması ve akabinde mezun olması zor olur diye düşünüyorum zira, mühendisler genelde sayısal derslere daha da ağırlıklı oluyorlar.
  • Boşuna okuma. Yönetici olmak istiyorsan okulun bitince mba yüksek lisans yap, eğer endüstri ile doğrudan ilgili bir işse endüstri yükseği yap. AÖF'nin yıldız endüstri yanında pek anlam ifade edeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcan83

Boşuna okuma. Yönetici olmak istiyorsan okulun bitince mba yüksek lisans yap, eğer endüstri ile doğrudan ilgili bir işse endüstri yükseği yap. AÖF'nin yıldız endüstri yanında pek anlam ifade edeceğini düşünmüyorum.

İşletme bir bakıma endüstri mühendisliğine benzediği için işime yarar diye düşündüm. Bankacılık ve sigortacılık, iksisat vb. işe yaramaz diyorsunuz yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aof ıcın harcayacagın zamanı ve tabı kı maddıyatı daha yararlı ıslerde kullanabılırsın.Kendını gelıstırmek ıcın vakıt harcarsan daha yararına olur.Bolume hakım olmadıgım ıcın ancak bu kadar onerı verebılırım, en ıyısını yıne de sen bılırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Aof ıcın harcayacagın zamanı ve tabı kı maddıyatı daha yararlı ıslerde kullanabılırsın.Kendını gelıstırmek ıcın vakıt harcarsan daha yararına olur.Bolume hakım olmadıgım ıcın ancak bu kadar onerı verebılırım, en ıyısını yıne de sen bılırsın.

Teşekkürler. Zaten boş zamanlarımda ya o zamanı çarçur ederim ya da işe girerim. Zaten aöf sınavlarına da gecesinden gecesine çalışarak yapılır diye "tahmin ediyordum"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstri için mühendisliğin işletme bölümü filan diyorlar Ben olsam işletme de okurdum fakat dersleri geçmesi son gece çalışılarak geçilecek bir bölüm değil. Fakat kesinlikle yüksek lisans yapmayı da ihmal etme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DP.LOVE

Endüstri için mühendisliğin işletme bölümü filan diyorlar Ben olsam işletme de okurdum fakat dersleri geçmesi son gece çalışılarak geçilecek bir bölüm değil. Fakat kesinlikle yüksek lisans yapmayı da ihmal etme.

İşletme master'ını önerdi bir lise hocam MBA diye adlandırılıyormuş. Sonradan da aldığım yorumlara göre AÖF'ün çok da düşündüğüm gibi bişey olmadığını fark ettim yani vazgeçtim. Onun yerine uzaktan eğitimle başka bir şey yapılabilir diye fikir edindim şimdilik.

• AOF için YGS den aldığın puanın bir önemi yok. Kayıt döneminde öğrenci belgeni alır gidersin Aöf burosuna istedigin 2 yıllık veya 4 yıllık bölümü ikinci üniversite kapsamında okursun. Tavsiyem iki yıllık bölüm okuman olur öncelikle.
    Endustri mühendisliğini sozel bir formasyon olarak goruyorsan
    İnsan kaynakları yönetimi, işletme gibi bolumleri okumani daha sonra 4 yillik okumani tavsiye ederim.
    Eger uretim uzerine calismayi planliyorsan Endustri bittikden sonra Enerji iletim dagitim tavsiye ederim.
    ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/Programlar.html link de bulunan bolumleri inceleyebilirsin. Meslegine , yonelmek istedigin alana veya hobine gore bir bolum secebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.