Şimdi Ara

Endoskopi Korkusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Salı günü endoskopi olacağım bazı kişiler zor olduğunu söylüyor çok fazla acı veriyormuş korkmaya başladım daha önceden endoskopi olan var mı varsa bu işlem acı veriyor mu

• Acısı yok ama çıkınca kafa gidik oluyor genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windmark

Acısı yok ama çıkınca kafa gidik oluyor genelde

Anestezi yaparsa iyi olur uyumadan ağrı oluyormuş
  • millet kılınç yutuyor
  • Bende kolonoskopi olcam bana dotten gircekler sana agizdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozuyuk32

Salı günü endoskopi olacağım bazı kişiler zor olduğunu söylüyor çok fazla acı veriyormuş korkmaya başladım daha önceden endoskopi olan var mı varsa bu işlem acı veriyor mu

ben olmadım acı konusunda bilgim yok ama.. bunu yapmanız gerekiyo sonuçta sürekli onu düşünürseniz acıyacak mı bir şey olacak mı diye daha zor durumda kalırsınız. bundan önce çekindiğiniz korktuğunuz bir şeyden 1-2 dk sonraki rahatlamanızı düşünün. rahat olun bence. birisi çıkıp çok acıyo derse mesela yaptırmayacak mısınız? lütfen yanlış anlamayın belki biraz daha rahat olursunuz diye yazdım.
    şimdiden geçmiş olsun

• quote:

Salı günü endoskopi olacağım bazı kişiler zor olduğunu söylüyor çok fazla acı veriyormuş korkmaya başladım daha önceden endoskopi olan var mı varsa bu işlem acı veriyor mu

defalarca kes endoskopi oldum askerken adamlar her gün yemin ederim her gün endeskopi yaparlardı boğazımda yara olmuştu konuşamadım öle bıraktılar yapmamaya eminim benden tecrübelisi yoktur bu konuda

üstüne yeşil bişey giydiriyorlar böle bi sedye var ama yatak değil sedye var oraya yatıyorsun yanlamasına yatıyorsun ama sol tarafının üstüne yatıyorsun ve bundan evel sölemeyi unuttum dişçiler diş çekmeden evel bi sprey sıkar ağzına uyuşması için ve onu yut derler dişçi tükür der bunlar yut diyor yutarsan ki bence yut bişey hissetmezsin taki bunu yapanlar yutmama ihtimalini düşünüyor önlemini alıyor

bu işlemden sonra sol yanına yatıyorsun bacaklarını karnına çekiyorsun ve ağzına bi yuvarlak boru koyuyorlar ısır bunu diyorlar ısırıyorsun ama yutman vs imkansız korkma ve burnundan nefes al ver diyorlar veya ağzından sen ağzından al ben defalarca kes denedim ağızdan alınırsa çok iyi oluyor garanti veriyorum sonra adam siyah üstünde cm ler mm ler yazan hortumu o ağzındaki borudan içeri sokuyorlar ve ittiriyor tabi o siyah hortum çok ince ve uyuşturma malzemesine batırılmış o yüzden her yerin uyuşuyor ve karnına giriyorlar karnına girince taş çatlasa ben hep dk tuttum 4 dk kalıyorlar ve asla acı vs hissetmiyorsun sadece gehiriyorsun oda ayıp değil zaten sen sadece gehir kusmuyorsun bile sonra hortumu çekiyorlar ağzından olay bitiyor toplam30 dk sürüyor ama hortum ağzında taş çatlasa 5 dk sürüyor yani diceklerim bunlar

acı asla çekmiyorsun tek sevmediğim o sprey varya o işte o spreysiz girdiğimde daha rahattı teklif et kabul ederse sprey sıktırma ağzına veya sıktır ama çok değişik tadı var

ben ilk girdiğimde sandalyede çıktım 2. girdiğimde sandelyede 3. sünde kendin git dediler tutunarak gittim 90 gün boyunca her gün ama her gün endoskopi aradada bronkoskopi oldum en son konuşamamaya başladım yazarak anlaşıyordum yazık dediler komutanlar bıraktılar yoksa ölürdüm ama seninkiler doktor komutan değil o yüzden çok iyi eğer inanmadıysan alendarr diğer kullanıcı adım gata diye arat forumda çıkar isyan etmiştim geçen yıl bu zamanlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UYUYAMAMA KORKUSU
    4 yıl önce açıldı
    sinüzit hastalıgının tedavisi
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acisi falan yok. agzina yutkunmaman icin sprey skyrlar. sonra damardan veriyorlar ilaci hatirlamiyorsun bile ne oldugunu. bilincin gidiyor ama aradaki bi zamani hatirliyorsun. bana damardan ilac verdikten sonraki kismi hatirlamiyorum sadece hortumu cikarirken o arayi hatirliyorum :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: melankolin

quote:

defalarca kes endoskopi oldum askerken adamlar her gün yemin ederim her gün endeskopi yaparlardı boğazımda yara olmuştu konuşamadım öle bıraktılar yapmamaya eminim benden tecrübelisi yoktur bu konuda

üstüne yeşil bişey giydiriyorlar böle bi sedye var ama yatak değil sedye var oraya yatıyorsun yanlamasına yatıyorsun ama sol tarafının üstüne yatıyorsun ve bundan evel sölemeyi unuttum dişçiler diş çekmeden evel bi sprey sıkar ağzına uyuşması için ve onu yut derler dişçi tükür der bunlar yut diyor yutarsan ki bence yut bişey hissetmezsin taki bunu yapanlar yutmama ihtimalini düşünüyor önlemini alıyor

bu işlemden sonra sol yanına yatıyorsun bacaklarını karnına çekiyorsun ve ağzına bi yuvarlak boru koyuyorlar ısır bunu diyorlar ısırıyorsun ama yutman vs imkansız korkma ve burnundan nefes al ver diyorlar veya ağzından sen ağzından al ben defalarca kes denedim ağızdan alınırsa çok iyi oluyor garanti veriyorum sonra adam siyah üstünde cm ler mm ler yazan hortumu o ağzındaki borudan içeri sokuyorlar ve ittiriyor tabi o siyah hortum çok ince ve uyuşturma malzemesine batırılmış o yüzden her yerin uyuşuyor ve karnına giriyorlar karnına girince taş çatlasa ben hep dk tuttum 4 dk kalıyorlar ve asla acı vs hissetmiyorsun sadece gehiriyorsun oda ayıp değil zaten sen sadece gehir kusmuyorsun bile sonra hortumu çekiyorlar ağzından olay bitiyor toplam30 dk sürüyor ama hortum ağzında taş çatlasa 5 dk sürüyor yani diceklerim bunlar

acı asla çekmiyorsun tek sevmediğim o sprey varya o işte o spreysiz girdiğimde daha rahattı teklif et kabul ederse sprey sıktırma ağzına veya sıktır ama çok değişik tadı var

ben ilk girdiğimde sandalyede çıktım 2. girdiğimde sandelyede 3. sünde kendin git dediler tutunarak gittim 90 gün boyunca her gün ama her gün endoskopi aradada bronkoskopi oldum en son konuşamamaya başladım yazarak anlaşıyordum yazık dediler komutanlar bıraktılar yoksa ölürdüm ama seninkiler doktor komutan değil o yüzden çok iyi eğer inanmadıysan alendarr diğer kullanıcı adım gata diye arat forumda çıkar isyan etmiştim geçen yıl bu zamanlar

Oyle anlatmisinki endoskopi yaptirasim geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ELITE

quote:

Orijinalden alıntı: melankolin

quote:

Oyle anlatmisinki endoskopi yaptirasim geldi.

çünkü öle acı duyduğun bişey değil he tabi insanı sersem yapıyor endoskopiden sonra ateşin çıkıyor ben 90 gün boyunca her gün ateş düşürücü alıyordum kızın ortasında üstüm açık yatıyordum hesap et buz gibi banyoda duş alıyordum Allah kimseyi askeriyeye düşürmesin

• Bugün 17,00'Da endoskopi olacağım çıktıktan sonra nasıl hissettiğimi yazarım
  • quote:

Bugün 17,00'Da endoskopi olacağım çıktıktan sonra nasıl hissettiğimi yazarım

kardesim hayırdır hastalık ney bende de reflu var ama kontrole gitmedim 1 hap ile 5gun idare ediyorum

• quote:

Ben geçen hafta oldum.narkozsuz oldu sadece bogazimi uyusturdular.sonra boruyu yutuyorsun o sıra panikten nefes alamiyorsun bi yandanda gaz çıkıyor. Kusuyormuşsun gibi sonra boru mideye inince panigimide yendim ve agzimdan nefes almaya başladım. Derin derin seyrek nefes almaya bak.panik yapma çok zor değil sadece korkutucu geliyor.en güzel kısmı boruyu xekerken oluyor. Doktora dedim bukadar mi kolaymiş ya.dedim

• quote:

2 kez endoskopi 1 kezde rektoskopi oldum . anestezi iste yoksa çok zor olur . ben hepsini anestezi ile oldum hiç bişey hissetmedim çokta kolaydı
  • Anestezi olmadan oldum biraz ağrı oldu ancak 2 dakika sürdü bir daha girmek yaptırmak istiyorum güzel bir şey bu arada hastalığım reflüymüş gavıscon ve pulset ilaçlarını yazdı
  • İlaçları devamlı olarak kullanıyorum diyette yapıyorum ancak öğlen okul arasında yemekhanede yemek yemem biraz kötü oluyor ağrılarım azaldı ancak şişkinliğim bir türlü geçmiyor zayıfım ancak göbeğim çıkıyor ameliyat olsam devlet hastanesinde yaparlar mı
  • Ben de yarın sabah 9 da endoskopi olacağım
    Verilen randevu kağıdında akşam 20:00 den itibaren hiçbirşey yeme içme diyor.
    Endoskopi yaptıran bir arkadaş "O kadar abartmaya gerek yok. Akşam geç saatte yeme. Şu içmende sakınca yok." dedi.
    Şimdi yemek yasak ama içmek serbest mi??
  • birşey olmaz korkma böyle sokarken bir garip olacak için sonra yutkun diyecek o sırada biraz öğüme olabilir sonra tak gidecek ama yanlış yere giderse ve kusarsan ölürsün haberin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben de yarın sabah 9 da endoskopi olacağım
    Verilen randevu kağıdında akşam 20:00 den itibaren hiçbirşey yeme içme diyor.
    Endoskopi yaptıran bir arkadaş "O kadar abartmaya gerek yok. Akşam geç saatte yeme. Şu içmende sakınca yok." dedi.
    Şimdi yemek yasak ama içmek serbest mi??

Sen riske girme 20.00 den sonra bir şey içme endoskopi basit bir işlem korkuyordum ancak hastalık için gerekli ilaçları kullanıyorum yanma azaldı ancak şişkinlik var eskiden karın kasım vardı şimdi göbek oldu
  • Operasyon öncesi her iki yanağın iç tarafına dişlerin dış yüzeyine doğru anestezik ve tadı berbat olan sprey sıktılar.
    Yüzükoyun yatırıyorlar. Sanki zorno filmlerindeki fantezi sahneleri gibi sağ bacağı dizden hafif karna doğru çekik pozisyonda, sağ kol arkada bel çukurunda, kafa sağa bakar pozisyonda ağzıma ortasında delip olan fantezi topundan taktılar.
    Forumdaşımın tavsiyesi ile ağzımda derin nefesler alırken doktor seri bir şekilde 1,5 metrelik siyah ve üzerinde cetvel gibi çizgileri olan hortumu gırtlağımdan aşağıya sokuverdi. İlerledikçe benim gözümden yaşlar gelerek öğürdüm. Aslında kusma refleksi ama mide bomboş olduğu için sadece gaz çıkışı oluyor. 3 defa böyle öğürdükten sonra doktor hortumu midenin içinde bekletti. Biyopsi örneği aldı ve hiçbirşey hissetmedim. Hortumu geri çıkarınca bir şey hissetmedim. Kalktıktan sonra sedyede biraz dinlenmemi söyledi görevli. Dinlenme esnasında boğazımdan mideme kadar hortumu sanki içimde hissediyordum. Bu his yaklaşık 5sn. sürdü. Ağzım uyuşuk olduğu için konuşmada zorluk çektim. Bu uyuşma da 10 dakika sonra tamamen geçti. Yarım saat sonra yiyip içebileceğimi söylediler.

Bu da ön rapor:

Endoskopi Korkusu

Asıl sonuçları 10 gün sonra patolojiden alacakmışım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.