Şimdi Ara

ENDOPLAZMİKRETİKULÜM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi Endoplazmik Retikulum ile ortaklık yapacaksın?Ortaklık yapacağın Endoplazmik Retikulum granüllü mü granülsüz mü?Granüllü ise ortak ol derim granülsüz ise oradan uzaklaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiniMan

quote:

Orjinalden alıntı: SmokyPistol

kendisi Kanalcıklar (sisternalar) ve borucuklar çekirdek zarının hücre zarına kadar çeşitli şekillerde uzamasıyla meydana gelmiştir. Bu ince borucukların çeperi 5-6 nm. kalınlığındaki zar biriminden yapılmıştır; lümenlerinin çapı en azından 50 nm.'dir. Kanallar (sisternalar) hücre içi madde dağıtımını ve taşınımını, hücrede asidik ve bazik tepkimelerin birbirini etkilemeden bir çeşit odacıklar içinde oluşmasını ve hücrenin mekanik etkilere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Dolayısıyla borucukların lümeni, çekirdek porlarına doğrudan açılır. Bununla beraber ER'un iç ve dış zarı, çekirdeğin iç ve dış zarına bağlanmış, dolayısıyla ER ve çekirdek zar arası boşlukları ağızlaşmıştır. Bu nedenle çekirdekle yakından ilişkisi vardır. Her hücrenin endoplazmik retikuler sistemi kendine özgüdür. Kanalcıklar sistemi sabit değildir, gelişim ve işlev durumuna göre yapışı hızla değişebilir. Hücre bulunurken kaybolur, daha sonra yeniden oluşur. Hücre yaşlandıkça ER'un işlevleri ve kanalcıkların birbiriyle ilişkisi azalır, iki tip endoplazmik retikulum ayırt edilir.

sandalye ıslandı mauhahahahha geberme emi

EndoplazmikRetikulum sen ne önemli biriymişşsin böyle

• iyi biliriduk hocam gerçekten iyi birisiri bi yanlışına rastlamadımda duymadımda
  • quote:

Orjinalden alıntı: __XXX_CEZA_XXX__

quote:

Orjinalden alıntı: CamBridge

bu bir adammı yoksa dalgasınamı yazıyorsunuz yaff

endoplazmikretikulüm beramusta oynayan human olan bir ardream charıdır
    kendisini pek tanımam ama forumdaki arkadaşlardan belli herkes iyi birisi diyorsa öledir eminim
    bu arada imzan çok güzelmiş
    @smokypistol
    yazdığın mesaja çok güldüm
    nerden buldun yafs

NOT:ßu arada endoplazmikretikulum ben de ardreamdayım karus c0mM4nD0

Oha ya Endoplazmikretikulum benim bildiğim se sizin bahsettiğiniz DİES de75+ bi char çok da eski bi char yani beramus felan nerden çıkarıyonuz böle şeyleri

• quote:

Orjinalden alıntı: R4R

Hangi Endoplazmik Retikulum ile ortaklık yapacaksın?Ortaklık yapacağın Endoplazmik Retikulum granüllü mü granülsüz mü?Granüllü ise ortak ol derim granülsüz ise oradan uzaklaş.

süper
  • endoplazmikretuküm dininde imanına sagıp 5 vakit namazi kacırmayan bir müslüman kardesimizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: R4R

Hangi Endoplazmik Retikulum ile ortaklık yapacaksın?Ortaklık yapacağın Endoplazmik Retikulum granüllü mü granülsüz mü?Granüllü ise ortak ol derim granülsüz ise oradan uzaklaş.

Süper
  • endoplazmikretikulum sen smnyolunda değilmiydin:)
  • diesde biraz önce kestiğimiz endoplazmik mi yoksa baska server mı
  • dh dh olali böyle binbaşı görmedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Endoplazmik Retikulum

Helal Bana

Yeter çık insanların hücrelerinden.İnsanlık doğduğundan beri bizimlesin ben Endoplazmik Retikulumlarımı bağışlayıp hücrelerime kablo döşeyeceğim.
  • İyi bilirdik Ruhuna Elfatiha

Ya birileri bana pm atsın 56 lwl maneste char vericem hadi yaa pm atan yok pff
    Gizli sorusunuda verecem yahu hade
  • endoplazmikretikulum çok gıcık biridir.
    manisaya gelip zaten onu kendi memleketinde gömecem.
    özür dilerim berker keşke senin charını canberk e göstermeseydim senin charınada atlamış :S
    affet beni
    canberk insan bi teşekkür eder charı ben gösterdim sana
    edit:berker diğer gün bak np 2 katına fırlamıştır.
    hiç ex kasmaz hep cz de dir
    ama şaka maka iyi biridir bide fear dan mali desteği kesmezse çok süper olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 26 Nisan 2007; 21:05:18 >
  • eyvallah canberk kardeşime sonsuz teşekkürler char bi de %95 olmasaydı ama nese kasıom
  • quote:

Orjinalden alıntı: SmokyPistol

kendisi Kanalcıklar (sisternalar) ve borucuklar çekirdek zarının hücre zarına kadar çeşitli şekillerde uzamasıyla meydana gelmiştir. Bu ince borucukların çeperi 5-6 nm. kalınlığındaki zar biriminden yapılmıştır; lümenlerinin çapı en azından 50 nm.'dir. Kanallar (sisternalar) hücre içi madde dağıtımını ve taşınımını, hücrede asidik ve bazik tepkimelerin birbirini etkilemeden bir çeşit odacıklar içinde oluşmasını ve hücrenin mekanik etkilere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Dolayısıyla borucukların lümeni, çekirdek porlarına doğrudan açılır. Bununla beraber ER'un iç ve dış zarı, çekirdeğin iç ve dış zarına bağlanmış, dolayısıyla ER ve çekirdek zar arası boşlukları ağızlaşmıştır. Bu nedenle çekirdekle yakından ilişkisi vardır. Her hücrenin endoplazmik retikuler sistemi kendine özgüdür. Kanalcıklar sistemi sabit değildir, gelişim ve işlev durumuna göre yapışı hızla değişebilir. Hücre bulunurken kaybolur, daha sonra yeniden oluşur. Hücre yaşlandıkça ER'un işlevleri ve kanalcıkların birbiriyle ilişkisi azalır, iki tip endoplazmik retikulum ayırt edilir.

superr

• parasi varsa ortak ol yoksa kefil ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarknesS__

eyvallah canberk kardeşime sonsuz teşekkürler char bi de %95 olmasaydı ama nese kasıom

sen kasmazsan yüzdede değişiklik olmaz.
    ama np yi hergün karşılaştır
    bide bana demez mi enes hergün sen cz ye gidiyorsun die?zzzz
    daha kızmadan gerçeği söyleyim hem cz hem ex kasar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 26 Nisan 2007; 21:14:03 >
  • Enes Aklımdasın ;) Bu Aralar Görünmücem Ortalıkta Ama Warrioru Bi 100k Yaparum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.