Bilimadamları, Endonezya’daki bir ormanda, daha önce bilinmeyen onlarca kuş, kelebek, kurbağa ve bitki türüne evsahipliği yapan bir “Kayıp Dünya” buldular.
CAKARTA - Endonezyalı, Amerikalı ve Avustralyalıların oluşturduğu ekibin Foja dağlarındaki ormanda buldukları arasında, kuş türlerinin yanı sıra 20’den fazla yeni kurbağa türü, 4 kelebek türü ve şimdiye kadar görülmemiş palmiyelerin de yer aldığı yeni bitki türleri bulunuyor.
Ekibin bulduğu kuşlardan birini, 19. yüzyılda Yeni Gine’deki avcıların tasvir ettiği ancak şimdiye kadar nerede yaşadığı keşfedilemeyen “Berlepsch’in 6 Telli Cennet Kuşu” oluşturuyor. Erkeğinin kafasında her biri 10 santim uzunluğunda 6 güzel tüy bulunduğu için kuşa bu adın verildiği belirtildi.
Sadece yerli halkın bildiği, yüzünde parlak turuncu bir yama bulunan, bal yiyen yeni bir kuş türü de keşfedilenler arasında. Araştırma ekibi, daha önce Endonezya’da hiç görülmemiş bir Ağaç Kangurusu da buldu. Uzmanlar, yüksek irtifalarda başka yeni kanguru türlerinin de yaşadığını tahmin ediyorlar.
ORMANDA YENİ BİRÇOK TÜR DAHA BULUNABİLİR Washington’daki Uluslararası Koruma adlı kuruluşun başkan yardımcısı Bruce Beehler, bunun muhtemelen Asya’daki bozulmamış durumdaki en büyük tropikal orman olduğunu söyledi.
Beehler, ormanı sadece yüzeysel olarak araştırdıklarını, bu yıl içinde başka uzmanlarla tekrar bu ormana döneceklerini söyledi. Beehler, “Biz sadece yüzeyi araştırdık. İçerilere girecek biri burada bir muammayla karşılaşacak” dedi. Beehler, ekibin uçan böcek türlerinin sınırlı olduğu yağışlı mevsimde bölgeye gittiğini, kuru sezonda yapılacak bir araştırmada muhtemelen başka yeni kelebek türlerinin bulunacağını söyledi.
Foja dağ silsilesi civarında yaşayan yerli insanların, Lüksemburg büyüklüğündeki bu el değmemiş bölgeye girmeye cüret edemediklerini söyledikleri bildirildi.
Kaynak ntvmsnbc
Keşfedemediğimiz o kadar çok şey var ki.....
Bilinmeyen o kadar çok şey var ki. Nice kayıp dünyalar vardır ne sürprizlere gebe olan. Türlere türler eklendikçe bilim dünyası bilgi dağarcığını genişletiyor.
Allah razı olsun. inkişaf-i tefekkür içun şükran.
Teşekkürler
insan da var mıymış acep? robinson cruse hesabı...
insan da var mıymış acep? robinson cruse hesabı...
daha önce bilinmeyen diyor
bilim teknik dergisi aldığım zamnalrda bende denizlerin insanoğlu için uzay kadar bilinmez olduğunu ve okyanusların deerin bölgelerine inilemediğini ve oradaki hayatın bilimediğini okumuştum demekki karada bile varmış
gerçi bizim inancımıza göre ye'cüc me'cüc de şu anda yeryüzünde kapalı mekandalar tabbi ama...
nasıl olur da yağmur ormanlarını kesip bitiren insanlardan, kutupları bile kirletenlerden geriye böyle el değmemiş ayak basılmamış bir yer kalır?
pardon bu da sondur herhalde artık kalmamıştır kalsa da onu da bulur yok ederler zaten
iyi artık bunlarında neslini tüketirler
Bal yiyen yeni kuş ne ilginç. Teşekkürler @seyyah_seyyare.
garip ya,,yani bana pek olası gelmiyor..kaynak ntvmsnbc olmasa inanmazdım..nasıl olur da karada el degmemis ve bilinmeyen bir yer kalır ve bu yer kendine has ozellikler gosteriir..konu icin tesekkurler paylasım guzelll
quote:
Orjinalden alıntı: kerelektronik
garip ya,,yani bana pek olası gelmiyor..kaynak ntvmsnbc olmasa inanmazdım..nasıl olur da karada el degmemis ve bilinmeyen bir yer kalır ve bu yer kendine has ozellikler gosteriir..konu icin tesekkurler paylasım guzelll
işte bu habere inanmami saglayan cümle
Foja dağ silsilesi civarında yaşayan yerli insanların, Lüksemburg büyüklüğündeki bu el değmemiş bölgeye girmeye cüret edemediklerini söyledikleri bildirildi.
insallah boyle el degmemis bir yeri daha kirletmezler. haber icin sagol
Bir de buradaki hayvan türlerinin insan ile ilk kez karşılaşıyor oldukları düşünülürse insanlardan korkup kaçmayacaklarını düşünüyorum. Nitekim bilim adamının elindeki kuş bunun bir işareti olmalı.
quote:
Orjinalden alıntı: trackfind500
Bir de buradaki hayvan türlerinin insan ile ilk kez karşılaşıyor oldukları düşünülürse insanlardan korkup kaçmayacaklarını düşünüyorum. Nitekim bilim adamının elindeki kuş bunun bir işareti olmalı.
hayvanların insanlardan korkmayı dneme yanılma yoluyla öğrendiklerini mi düşünüyorsun yani
quote:
Orjinalden alıntı: 555_53_78
quote:
Orjinalden alıntı: trackfind500
hayvanların insanlardan korkmayı dneme yanılma yoluyla öğrendiklerini mi düşünüyorsun yani
Aslında beni böyle düşünmeye iten izlediğim bir belgeseldir. Bu belgeselde okyanusların derinlerinde gezinen bilim adamlarının rastladığı ilginç veriler var. Örneğin pek çok balık türü balık adamları gördüklerinde tepki vermiyor ve kaçışmıyorlardı. Bilim adamı bunun sebebinin insan türünü daha önce görmemiş olan balıkların bir tür tanıma sürecine bağlamıştı. Eğer bu balıklara zarar verme girişimi olursa bunu öğrenip sonrasında tepki verebiliyorlar. Ne kadar doğrudur, bilimsel anlamda ne kadar kesinlik içeren bir bilgidir bilemem ancak bana da makul gelen bu yönde bir düşünce.
bence butun mesele suda ki hayatın farklı oluşu bazen bir ceylan aslandan kaçmaz aslanda saldırmaz ama bu ikisini dost yapmaz bunu da ikiside bilir
Teşşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme