Şimdi Ara

Ender Linux Eleman Arıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben truva linux geliştiricisi Burak Ender.Truva Linux yardımları ve kendi çabalarımla bir işletim sistemi geliştiriyoruz.Slacware tabanlı bir sistem olucak.çok kolay ve kullanışlı bir sistem olucak.boyutu düşük ve sistem gereksinimleri çok uygun olucak.Şu anda beta tamamlandı.

Eleman Arıyoruz

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim.Ben 16 yaşındayım.İstediğiniz kadar linux bilgisine sayip olun isterseniz hiç olmayın herkeze kapımız açık ama hiç bir zaman kendinizi büyük görmeyin.Ve diğer Geliştiricileri aşalamayın.Bunu yaparsanız çalışamayız.Bu işi gönüllü olarak yaptığımızı hatırlatmak istiyoruz.

Ekib şu anda 3 kişi birde truva Linux'dan 2 yönetici var

Destek Olun

Aşağıdaki bölümlerde bize destek olabilirsiniz.

- Paket geliştirmek

.tgz paketleri oluşturma,denetleme,geliştirme ve test etme

- Programlama

Sistem uygulamaları geliştirmek

- Grafik tasarım

Duvar kağıdı, tema,uygulama programlarında kullanılan resimleri hazırlamak

- Sürüm kontrolü

Hazırlanan deneme sürümlerini test ederek hataları/eksikleri ilgili bölüme bildirmek.

- Web tasarım

Portal ve Forum tasarım ve yönetimi tercih PHP,Perl

Başvuru için burakender@mynet.com adresi ile msn den canlı olarak görüşebilirsiniz.
    18 saat online

özgürlük için

Beta Masaüstü

Ender Linux Eleman Arıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allen-iverson -- 15 Haziran 2007; 21:59:47 >

• Merak ediyorum, bu dağıtımı hazırlama amacınız nedir?
    Var olan bir dağıtımı desteklemek ve zamanınızı hali hazırda var olan bir dağıtımı daha da iyi bir hale getirmek için harcamak yerine neden yeni bir dağıtım geliştiriyorsunuz?

Geliştirme nedeniniz eğer yeniliklerse, bunlar nelerdir?
    Bu dağıtımın bir yol haritası var mı?
  • bak kardeşim ben 16 yaşındayım ve kenidimi geliştirmek için uğraşıyorum.ve kendimi geliştirmek için bunu seçtim.ayrıca kurulumu çok fazlada kolaylaştırmak amacımız.cadega emulatörü hazır halde içinde bulunmaktadır ve oyunların %85 i rahatlıkla çalışır

sistem gereksinimleri çok düşüktür bu nedenle linux kullanmaktan korkan insanları linux a hazırlamak ve alıştırmaktır.ayrıca çok fazla paket ile desteklenmektedir.aradığınız herşeyi bulabilirsiniz.

quote:

Var olan bir dağıtımı desteklemek ve zamanınızı hali hazırda var olan bir dağıtımı daha da iyi bir hale getirmek için harcamak yerine neden yeni bir dağıtım geliştiriyorsunuz?

ben zaten Truva Linux geliştiricisiyim.Bunu belirtmiştim.bunu da zaten truva linux yardımları ve benim çabalarım ile geliştiriyorum
  • grafiklerle ilgili büyük probleminiz var gibi gözüküyor :D yardımcı olabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: allen-iverson
    bak kardeşim ben 16 yaşındayım ve kenidimi geliştirmek için uğraşıyorum.ve kendimi geliştirmek için bunu seçtim.ayrıca kurulumu çok fazlada kolaylaştırmak amacımız.cadega emulatörü hazır halde içinde bulunmaktadır ve oyunların %85 i rahatlıkla çalışır

sistem gereksinimleri çok düşüktür bu nedenle linux kullanmaktan korkan insanları linux a hazırlamak ve alıştırmaktır.ayrıca çok fazla paket ile desteklenmektedir.aradığınız herşeyi bulabilirsiniz.

Hemen savunma moduna geçmişsiniz. Özgür Yazılım geliştirmede altın kural, eleştiri ve soruları saldırı olarak algılamadan cevap vermektir. 16 yaşında olmanız bir şeyin değiştirmez. Mozilla projesini başlatan da 17 yaşındaydı.

Ben diyorum ki, bu dağıtımın bir vizyonu var mı? Ama anladığım kadarıyla kendini geliştirmek amacıyla başlatılmış bireysel bir proje. O halde amaç sadece kendinizi geliştirmekse, neden eleman arıyorsunuz? Projeyi ortaya çıkarıp daha sonra destek beklemek daha mantıklı olmaz mı?

quote:

ben zaten Truva Linux geliştiricisiyim.Bunu belirtmiştim.bunu da zaten truva linux yardımları ve benim çabalarım ile geliştiriyorum

Peki o halde neden Truva Linux'u daha iyiye taşımak yerine zamanınız yeni bir dağıtımla harcıyorsunuz? Bu biraz enerji ve zaman israfı gibi görünüyor bana. Bildiğim kadarıyla Truva Linux da belli bir yeterliğe henüz ulaşmamış bir dağıtım. Truva Linux'un sorunlarının üzerine eğilmeniz daha iyi olmaz mı?

• ben linux geliştiricilerini anlamıyorum.Her yer dağıtım dolu.ne olurdu daha az dağıtım olsa.Dev bir program deposuna sahip microsoftla kapışacak son kullanıcıya yönelik ideal bir dağıtım için kollarını sıvasalar ne olurdu yani.tabi hala bu geliştiriciler içerisinde grafik ekranı reddedip konsoldan iş halletmeyi çok büyük meziyet olarak sunan insanlar varken bu iş biraz zor
  • zaten şu anda sistem oluşmuş durumda.ben bunu savunma olarak yazmadım sadece içimden öyle yazmak geldi.sistemi yeni kullanıcıya hitaben geliştiriyoruz.vizyon demişsiniz onuda şöyle açıklayım.

Ender linux'da amacımız yeni başlayan kullanıcılara Komut sistemini kullanmadan linux a ısındırabilmek.Hedeflarimize hızlı bir şekilde ilerliyoruz.Zaten bu projede Truva Linux'un geliştiricileride bana yardım ediyor.Bu sistem Truva Linux dahada basitleştirilmiş hali gibi.Bu sistemi boş zamanlarımda geliştiriyordum.şimdi ortaya somut birşeyler çıkmaya başladığı için yardımcılar arıyorum.

Lütfen bunu saldırı savunma gibi anlamayın ben sadece yorumlarınıza cevap vermeye çalışıyorum ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman Ubuntu yada Pardus kullanmanızı tavsiye ederim. Dell bile artık Windows yerine Ubuntu kurulu makinalar satmaya başladı . Ender Linux projesi ise bana da biraz zaman kaybı gibi duruyor yani neden Truva devam etmiyor yada halihazirda olan diger dagitimlara destek verilmiyor. Bunun üzerine yoğunlaşsak daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • benim de dikkatimi çeken bir nokta var bu "kendimi geliştirme" bağlamında.arkadaşların da dediği gibi ucu boşta olabilecek bir proje gibi dururken, madem maksat kendinizi geliştirmek; niçin pardus ekibi ile bağlantıya geçmediniz de sıfırdan birşeyler yapmaya karar verdiniz.yani demek istediğim ülkemizde ciddi bir pardus çalışması varken sizce, size katılacak ekiple beraber bu çalışma kadar kendinizi duyurabilecek misiniz.

istekleriniz arasında şu an için yok yok.programcı paket geliştirici web portalının hazırlanması için web programlamacı.
    ekip içinde çok çeşitli elemanlar olacak ve insanların sırf birileri kendilerini geliştirsin diye ucu havada bir proje ile ilgileneceklerini, çaba ve vakit harcayacaklarını sanmıyorum.

bir de aklıma takılan madem truva bu işe ciddi bakıyor ya da bakacak, tüm bu elemanları neden onlar aramıyorlar da(yani profesyonel ortamlar) siz forum gibi bir yerde arıyorsunuz bu ekibi.sonuçta profesyonel ve ciddi bir çalışma olacaksa çalışmakta olduğunuz şirketin bu ekibi temin etmesi gerekir, forumlarda eleman aramak son çare olmalı.

ümit kırıcı konuşmak istemiyorum ama ben kendimce gerçekleri yazdım.çalışmalarınıza saygı duyuyorum.

kolay gelsin.saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterWindu -- 25 Haziran 2007; 12:36:38 >

• Helal olsun ama 16 yaşındaki arkadaşıma. Ben 30 yaşındayım linuxla daha yeni tanıştım, yıllardır bu sektörde olmama rağmen zorlanıyorum yaşım gereği galiba. Umarım pes etmem. :) Bu arada bana FreeBSD ve GENTOO kaynakları lazım arkadaşlar. Enderunix dışında ve Gentoo-tr.com ve Gentoo.org dışında. teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ambulansdasda

Helal olsun ama 16 yaşındaki arkadaşıma. Ben 30 yaşındayım linuxla daha yeni tanıştım, yıllardır bu sektörde olmama rağmen zorlanıyorum yaşım gereği galiba. Umarım pes etmem. :) Bu arada bana FreeBSD ve GENTOO kaynakları lazım arkadaşlar. Enderunix dışında ve Gentoo-tr.com ve Gentoo.org dışında. teşekkür ederim

Gentoo ile ilgili ne tur kaynaklar ariyordunuz acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetserif

quote:

Helal olsun ama 16 yaşındaki arkadaşıma. Ben 30 yaşındayım linuxla daha yeni tanıştım, yıllardır bu sektörde olmama rağmen zorlanıyorum yaşım gereği galiba. Umarım pes etmem. :) Bu arada bana FreeBSD ve GENTOO kaynakları lazım arkadaşlar. Enderunix dışında ve Gentoo-tr.com ve Gentoo.org dışında. teşekkür ederim

İlgin için teşekkür ederim. Gentoo ile ne internette ne de kitap olarak bir kaynak var. Gentoo.org sitesinde kurulum falan güzel anlatılmış. Ancak Gentoo üzerinde servisleri çalıştırmakla ilgili bir döküman yok. Örneğin mail sunucuları (Postfix-qmail), DNS sunucuları (BIND), Web server (Tabiki apache) vs. kurulum ve konfigüresyon dosyalarını ayrıntılı anlatan kaynaktan sözediyorum. Bahsettiğim şeylerle ilgili tek başlarına ayrı ayrı kaynak olmasına rağmen linux dağıtımına göre konfig dosyaları çok değişebiliyor. Biliyorsunuz Gentoo başlı başına devasa bir İşletim sistemi. Kurulumu zor olduğundan tercih edilmiyor sanırım. Oyüzden kaynakta yok. Bildiklerimzi birbirimizle paylaşırsak sevinirim. Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetserif

quote:

İlgin için teşekkür ederim. Gentoo ile ne internette ne de kitap olarak bir kaynak var. Gentoo.org sitesinde kurulum falan güzel anlatılmış. Ancak Gentoo üzerinde servisleri çalıştırmakla ilgili bir döküman yok. Örneğin mail sunucuları (Postfix-qmail), DNS sunucuları (BIND), Web server (Tabiki apache) vs. kurulum ve konfigüresyon dosyalarını ayrıntılı anlatan kaynaktan sözediyorum. Bahsettiğim şeylerle ilgili tek başlarına ayrı ayrı kaynak olmasına rağmen linux dağıtımına göre konfig dosyaları çok değişebiliyor. Biliyorsunuz Gentoo başlı başına devasa bir İşletim sistemi. Kurulumu zor olduğundan tercih edilmiyor sanırım. Oyüzden kaynakta yok. Bildiklerimzi birbirimizle paylaşırsak sevinirim. Teşekkür ederim.

Merhaba, evet cok fazla kaynak yok o konular ile ilgili, ancakhttp://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Gentoo_ipucu_ve_nas%C4%B1l_dosyalar%C4%B1/belgeleri
    adresinde bazı man sayfaları ve kaynaklar mevcut bunun disinda gentoo-wiki.com adresinde bazı bilgiler mevcut fakat ingilizce bunların disinda forums.gentoo.org adresinde de gayet basarili dokumanlar bulabilirsiniz. Gentoo toplulugu ozellikle forum ve irc adresindeki insanlar yardım konusunda baya bir basarililar.

• quote:

cadega emulatörü hazır halde içinde bulunmaktadır ve oyunların %85 i rahatlıkla çalışır

Cedega ücretli bir program ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: imparatore
    Cedega ücretli bir program ?

Evet, ama 15$ gibi cüzi bir fiyatı var.
  • Pardus Ekibi Eleman Arıyor...

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde çalışarak ulusal işletim sistemi Pardus'un geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunacak yeni ekip arkadaşları arıyoruz:

Geliştiriciler: "Pardus teknolojileri" olarak adlandırdığımız ve Pardus'u diğer Linux dağıtımlarından ve işletim sistemlerinden ayıran yenilikçi uygulama yazılımlarının geliştirilmesinde görev alacak, tercihimiz Python olmak üzere, bir programlama dilinde bağımsız geliştirme yapacak derecede bilgi ve deneyim sahibi...

Yaygınlaştırıcılar: İç ve dış projelerin planlama ve yürütme işlerinde görev alacak, ayrıca sunucu sürümü oluşturulması ve test süreçleri geliştirilmesi konularında katkı verecek, tercihen Linux sistem yöneticiliği konusunda bilgi ve deneyim sahibi...

İlgilenenlerin bilgi (at) pardus.org.tr adresine formal bir özgeçmiş göndermelerini, Geliştirici pozisyonuna başvuranların özellikle örnek kod parçalarını eklemelerini bekliyoruz. Haydi, özgürlük için...

alıntı:www.pardus.org.tr

• quote:

Orjinalden alıntı: oktaycem

Ben Pardus'un desteklenmesi ve geliştirilmesi taraftarıyım !
    Bence maceraya gerek yok, hevesli arkadaşlar varsa Pardus'a destek versin, yeteneğiniz varsa maceraya girmeyin !
    Pardus'a destek verin...

Hadi ya? Pardus' a destek vermek için bir mecburiyet mi var?

Maceraya ister girerim, ister girmem. Bundan kime ne? Asıl önemli olan bu maceraya girerken başkalarını da sokmaya değip değmeyeceği.
  • quote:

Challenger kardeş, Pardus bir tarafa senin bu artist tavrını hiç beğenmedim bilgin olsun.

Bilmiyorsan öğren, evet Pardus'a destek olmak gibi bir mecburiyet var ok?

Bu işin ciddiyetinde değilsen öğren birader.

Buna artistlik denmez. Buna tepki denir. Hiçkimsenin hiçbir şeye destek verme/olma mecburiyeti yoktur.

Ayrıca git Pardu'staki Kmail'i falan aç, çeviri yapanların listesinde adımı göreceksin.
  • quote:

Hadi yaaa 'lı konuşmaları ve argo lafları sevmiyorum,

Linux'u seviyorsan Pardus için birşey yaparsın ! Linux'ten anlıyorsan Hacker'lık çalışmalarını bir tarafa bırakırsın ve Pardus için , Ulusal dağıtım için birşeyler yaparsın.

Bu mükemmel sürümün daha mükemmel olması için elinden geleni yaparsın,

Ben Burakın cesaretini hayranlıkla karşılıyorum,ona lafım olamaz, destek olunur ancak bunlar bana göre şu an gereksiz çalışmalar.

Genç beyinlerinizi , heveslerinizi ve zekanızı Pardus'a harcayın ki ortaya Dünya çapında bir işletim sistemi çıksın...Gurur duyalım.

Bu şekilde cevap vererek , sataşarak bir yere varamazsın.Yaşın kaç bilmiyorum ama sanırım aramızda 10 yaş var ve benle muhatap olmanı istemiyorum...

Sen kiminle konuştuğunu dahi bilmiyorsun ki!

Pardus'a ister destek veririm ister vermem. Bu sadece beni ilgilendirir. Ayrıca "Vatan, Millet, Sakarya!" şeklindeki söylemlerle olmuyor bu işler. Eğer destek verilmesini istiyorsan sen niye yapmıyorsun? Oturduğun yerden konuşmak kolay. Kaç satır kod yazdın? Kaç satır yazı çevirdin? Kaç tane hata girdin var Pardus Uluzilla'da?

Öyle oturduğunuz yerden ona buna laf atarak bir yere varamazsınız. Destek verilsin diyorsanız önce kendiniz destek verin. Zaten bir şeyler yapmış veya yapmaya çalışan adamlara kim olduklarını dahi bilmeden sataşmayın.

Ayrıca 10 yaş lafını da aynen iade ediyorum.

• quote:

Bak canım ukalalık yapma ,gerçekten konuşma tarzını beğenmedim.

Ben de senin gelip "Pardus'a destek verin, vermiyorsanız da alın size BAN" demene kızdım. Ukalalık neye denir iyi düşün.

quote:

Sen faydalı çalışmalarına devam et. Mühendisim ben, boş işlerle uğraşmayı sevmiyorum.

Mühendis olman beni ilgilendirmiyor. Sen mühendissin de biz değil miyiz sanki?

quote:

2 senedir Pardus kullanıyorum, Pardus-Linux forumda da oldukça fazla katkımız oldu,

Olabilir. 7 senedir Linux kullanıyorum, Pardus'u daha adı duyurulmadan beri takip ediyorum, vs. vs. Benim sesim çıkıyor mu? Ona buna BAN işaretleri yapıyor muyum?

quote:

Pardusa destek veriyosan benim yazımdan neden rahatsız oldun, bunu anlamak zor ! Pek tutarlı bir davranış

değil...

Rahatsız oldum, çünkü sen fikrine uymayan herkese "BAN" işaretleri atıyorsun. Bu özgür yazılımla, özgür düşünceyle çok mu tutarlı bir davranış?

Benim tepkim herkes Pardus'a destek vermek zorundaymış gibi davranmanıza, kalkıp buralarda ona buna BAN yazmanıza. Burası özgür bir ülke. İnsanların özgür iradeleri var. İsteyen istediğine destek olur ya da olmaz. Buna kimse karışamaz. Benim tepkim bunaydı.

quote:

Sataşacak birilerini arıyosan bunun yeri burası değil, ve yanlış birini seçtin haberin olsun !

Sataşacak birisini arayan sensin ki geldin hiç ortada yokken ona buna "BAN" işaretleri attın. Burası forum, öyle ona buna "BAN" işareti atman için bir yer değil.

Hiçkimse Pardus'a destek olmak zorunda değil. Bu aynı, herhangi bir futbol takımı yabancı bir takım ile oynarken Türk takımını tutmak zorunda olmamak ya da futbolu sevmek zorunda olmamak gibi bir şey.

Dileyen destek verir, dileyen destek vermez. Bu hiçkimseyi ilgilendirmez. Eğer ilgilendirir diyorsan, o zaman "Özgür Yazılım" kavramını anlamamışsın demektir.

Kişiler özgür olmalı. İstiyorsa destek vermeli, istemiyorsa vermek zorunda olmamalı. Özgür yazılım gönüllülük işidir. Birisi gönüllü değilse, "nasıl destek vermezsin, al sana BAN, al sana bomba" denemez. Bu tamamiyle özgür yazılım felsefesine aykırıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 2 Temmuz 2007; 16:32:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.