|
HARDDİSK VE DİĞER BİLEŞENLERİN ISILARI ![]() 80 GB HARDDİSK EVEREST ULTİMATE ÖZELLİKLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 80 GB HARDDİSK HDTUNE ÖZELLİKLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() 500 GB HARDDİSK EVEREST ULTİMATE ÖZELLİKLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 500 GB HARDDİSK HDTUNE ÖZELLİKLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar merhabalar öncelikli olarak herkese kolay gelsin. Bilgisayarıma takılı 2 adet 3.5 inch sata harddisk var. Biri 80 gb diğeri ise 500 gb. Harddisklerimin ikisi de oldukça eski. İkisine de ne kadar güvenebileceğim konusunda şüphe içerisinde olduğum için glip buraya bi danışayım dedim. 80 gb yıllar önce ikinci el olarak almıştım. Herehalde 6-7 yıl oldu ama 500 gb ı aldığımdan beri kullanmıyordum Son 1-2 haftadır ikinci harddisk olarak kasaya taktım. İkinci el aldığımda ise bana çok az kullanıldı dendi. Ürünün garantisini kontrol ettim. Garantisi 29 TEMMUZ 2013 de bitmiş. Harddiski ne zaman aldığımı net olarak söyleyemem ama ürünün garantisi bitmeden elimde olduğunu söyleyebilirim. Harddisk de everest ultimate ve hdtunee de soruun yok gözüküyor ama bilgisayarı açmak için güç düğğmesine bastığımda bu harddiskten tik diye ses geliyor. Bir kere geliyor am ben bu sesi KAFA VURMA SESİNE benzettim. Önceden tek başına çalıştırırken bu ses yoktu. Bu harddiski tek başına çalıştırmayı denedim ama yine aynı ses geldi. Haa birde bilgisayarda harddisk zorlandığında veya pdf açarken yine tik diye ses geliyor bir defalığına mahsus. Ve de 80 gb lık harddiskin en son resminde hdtune den EXTRA SCAN yaptığımda içinden baya cızırtılar geldi. Diğer 500 gb lıktan hiç ses gelmemişti oysa ki. Harddiskin içine gelecek olursak zaten biçimlendirmiştim. Sadece 47 tane mp4 uzantılı filmler var. Ama harddisk tıka basa dolu. Sadece 391 mb boş yer var. Ama içinde çok fazla dosya yok. Bence harddiskin zorlanması için ortada bir neden yok. Gelelim 500 gb lık harddiske. Bunun da garantisini kontrol ettim 23 EKİM 2015 de bitmiş. Bu da vakti zamanında aldığım ikinci el harddiski smart hatası veriyor diye garantiye göndermemle beraber segatenin bana sıfır harddisk göndermesiyle elime geçti. Herhalde segate bana sıfır harddisk gönderince garantisi de sıfırdan başlamıştır. Neyse bu harddiski yıllardır kesintisiz olarak kullanıyorum. Pek çok kez format attım. Oyun ve program yükledim falan. Şimdi bu harddiskte de şöyle değişik durumlar var. Kulağımı harddiske dayayınca içinden küçük cızırtı sesleri geliyor. Şimdi diyecksiniz ki harddiskler işlem yaparken böyle sesler gelir ama diğer 80 gb lıktan böyle sesler gelmiyor. Ve bu sesler her zaman geliyor. Hiç kesilmiyorlar. Sonra bilgisayar çalışırken eğer kasayı aşırı fazla sallarsam harddiskten vuu diye gürültü sanki fan çalışıyormuş gibi ses geliyor. Ama bu ikinci harddiski ekledikten sonra oldu. Tekrar kasayı hareket ettirince gürültü kesiliyor ama en ufak sarsıntı da yine başluyor. Tabi bu kasayı aşırı sallayınca oluyor ve normalde kasayı sallayınca veya hareket ettirince böyle birşey olmuyor ve de tekrar diyorum ikinci harddiski eklediktn sonra karşılaştığım bir durum oldu. Diğer 80 gb lık ta hiç böyle birşey olmuyor. Şimdi gelelim soruma arkadaşlar sizce harddisklerim de sorun var mı? Hdtune de bozuk sektör gözükmedi diye bi sorayım dedim. Harddisklerim de acil veri yedekleme yapmamı gereektiren bi durum var mı sizce? HAA birde iki harddiskte de hdtune de benchmark menüsünde write yazma testi yapamadım. Program hata verdi. Haa bu arada şunu da diyim HDTUNE EROR SCAN yani ba sector taramasını her iki harddiskte de yavaş modda yaptım. Zaten resimlerden de belli oluyordur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 13 Aralık 2021; 0:28:18 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt