Ana kart Intel D845GEBV2 şu an 478 pin Celeron 1700 işlemci kullanıyorum. İkinci el (sıfırı üretilmediği için :( ) başka bir cpu almayı düşünüyorum ama en yüksek alabileceğim işlemciyi nasıl öğrenebilirim ??
Aslında şu an makina işimi görüyor ama cpu'yu biraz güçlendirirsem daha rahat çalışabilirim diye düşündüm... Sanırım en yüksek Celeron 2600 var kullanabileceğim ama emin olamıyorum.. Nelere dikkat etmem gerekiyor ??? CELERON D serisini kullanamıyorum sanırım !!!
Valla bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşekkürler..
Bu arada listeden anladığım kadarı ile olabilecek en düşük işlemciyi kullanıyormuşum :) ...
e
quote:
Orjinalden alıntı: ahirzora
Valla bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşekkürler..
Bu arada listeden anladığım kadarı ile olabilecek en düşük işlemciyi kullanıyormuşum :) ...
hehehe evet öle yaıomusun
Şİmdi sorun nerden bulucam bu işlemciyi :) Başka bir yerde daha sormuştum bu soruyu , Celeron 2.8 ile değiştireceğimi söyledim ama bir arkadaş onun yerine P4 northwood 2.4 almamın daha faydalı olacağını söyledi ama ben yinede fiyat konusundan dolayı celerona meyilliyim...
Performans olarak hangisi daha verimli olur acep ?? Kullandığım programları sorarsanız bazen evden işe bağlanıp erp kullanıyorum, sql, çok fazla yüklü ve bazen macro kullandığım excel dosyaları ve tabiki emule :) ve divx seyrederken dvd yazma gibi işlemler yapıyorum ve açıkçası çok çok fazla zorlanmıyorum ama biraz hızlandırmak fena olmaz diye düşündüm ...
p4 ve celeron kullanmış biri olarak kesinlikle p4 derim. Gerçi ben oyun meraklısıyımda ama senin işlerinde de p4 ün hızını göreceksin. Bence P4...