Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (865. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: techturch , techturch Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.306
Cevap
907
Favori
3.048.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 863864865866867
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cono01 kullanıcısına yanıt
    Yüreğine sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    sen hayal dünyasında yaşıyosun

    yüzde 50 fiyat düşüşü olmayacak götünden uydurup uydurup yazmışsın insanları yanıltma

    en fazla düşüş 250 000 tl olan ev 200 000tl ye iner maksimum oda iflas edecek firma yapar

    her firmanın krediyle inşaat yaptığını nereden çıkardın var ama çok az sayısı onlar zaten iflas edecek

    kendi ana sermayesiyle inşaat yapan firmalar asla iflas etmez en fazla kardan zarar diy yüzde 20 indirim yapar
    Az üfür birader adanada 270 lik evi 200 e sattılar göbekleri çatladı ..Bu daha iyi günleri kriz yaza doğru görürsün..Çokbilmiş bilmiş konuşma Allah akıl vermiş kriz derinleştikçe 2.500000 konut fazlasını nerelerine monte edecekler ..

    Bu ülkede 150-180 bin bandında ne evler satılacak sende göreceksin 1 sene sonra..




  • BURKİNYO B kullanıcısına yanıt
    rahatsız tarzan konut piyasasında adana ne ki ist.ten neyse odur piyasa daha onu anlamamışsın

    konut fazlası olduğu doğru 5 yılda erir sonra gene fiyatlar yükselecek, herşeyin fiyatı artarken konutun aynı kalmasına inanmak ahmaklıktır

    yüzde 20 olur en fazla indirim önümüzdeki 1 yıl içinde yani kimse sana 250 lik evi 120 ye vermez yarı fiyatına 210 mak. simum
  • 0 evler yarıya düşmez belki ama ikinci el oda çok eski değil 2-3 senelik evlerde dahil düşüğe satınca kimse 0 ev almaz mütahitler turşusunu kurup bekler.

    Arabada erken oldu ötv indirimine rağmen 0 araç satışı yok ikinci elde yokta neyse sizin ekonominizi bilemem ama şu an kimse ev alıpta ölü yatırım yapmaz evlerin çoğunu zengin insanlar yatırımlık alıyo gariban kiraya veriyodu şimdi kirada düştü evde değer kazanmıcak baktı onlarda satmak istiyo şu an ikinci elde bile arz fazla talep yok yani ondan ikinci el 0 farkı açılacak mütahitler getirdi bu hale eskiden zorla kirada ev bulurken şimdi ev sahibi kiracı bile bulamıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cono01 kullanıcısına yanıt
    nightsniffer kullanıcısına yanıt
    kimse zararına iş yapmaz dairenin maliyeti + arsa payı 200 000tl ise örnek 230 000tl satar
    ortalama 300 000 tl istediği yerden


    anlamadığınız konu şu ah vah piyasa patladı maliyetinin altına veriyim demez yani

    siz inşaat yapmayı kolay zannediyosunuz riski var sermayesi var sıradan insanların
    yapamayacağı şey

    dediğim şekilde en fazla indirim yüzde 20 olur 400 000tl ise 320 000tl ye iner en fazla

    gerisini siz hesap edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 22 Ocak 2019; 16:5:37 >
  • İnşaat yapmak sıradan insanların işi değil dedin güldüm serkan. Memlekette okuma yazma bilmeyen "bu işte çoh para var yavv" diye girip milyoner olan onlarca inşaatçı var Allah aşkına deme şu lafı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyeti dediniz gibi olsun insanlarda eve o kadar verecek para var mı? 5 sene elinde kalacak o zaman aynı semtte 5 senelik ev 130 bin tl satılıyor 200bine verse bile insanlar aradaki farka değmez diyecek ikinci eller satılcak.

    İnşaat sektörünün çoğu borçta zaten ekonomi düzgünken bile icra ev ihalelerine katıldım kimsenin umrunda değil senin evin banka batık krediyi azaltmak için kendi girip alıyo aldığı fiyata yakın satıyor kriz çıkarsa her konutu alıp satıp zararı ve sektörü ayakta tutabilecek mi?

    7 sene önce 2+1 80m² 0 evi uyguna topraktan inşaat halindeyken taksitli yapan mütahit 9bin peşin 3bin*10taksitli ev sattını gördüm 8 dairenin 3 ünü toprak sahibine verdi üstelik.

    Zamanında şişirdiler fiyatları iyi para kazandılar şu an maliyetler arttı fiyatlar zaten fazlaydı arttıramadılar kazancı şu an yok ondan çoğu iş yapmıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cono01 kullanıcısına yanıt
    tamam fazla konut stoku vat ist. için söylüyorum peki ne olacak artık 20 yıl hiç inşaat yapılmayacak mı

    şuan tüm inşaatlar dursa stoklar 5 yılda erir ya sonra ne olacak söyle hadi
  • Bildiğim kadarıyla mevduat bankalarında en uygun konut kredisi şuan 1.99 İng, ICBC, ve Teb'de bu oranları yakalamak mümkün.

    Katılım bankalarının sağladığı finansmanlar her zaman uygun olmakla birlikte Kuveyt Türk'ün oranı şuan 1.89'dur. Eğer kredi almak istiyorsanız katılım bankalarına göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
  • cono01 kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar. Arkadaşım bende müteahhitim. Aynı zamanda gayrimenkul değerleme uzmanı-inşaat mühendisiyim. Yaptığın analizler çok basit ve yanlış. 8 sene önce 100 bin olan ev şimdi 200 e bile alamıyorsun. 8 yıl önce 80 bine verdiğim eve 300 bin TL istiyor sattığım kişi şuanda. Ha o bahsi geçen, az değer kazanan daire ancak bodrum katta falandır. İst - Ankara - İzmir bu işin kalbinin attığı yerdir. Adana-Mersin-Antepte 2019 yılında 500 bin TL ye aldığın evi İzmirde 1 milyona zor alırsın. İstte zaten fiyat iyice gider.
    Başka bir arkadaşın belirttiği üzere; kaba tabirle dairenin değeri, arsa payı değeri + yapım maliyeti + müteahhit karından oluşur. Bu unsurlardan sadece müteahhit karı kısılabilir. Kaldıki bu iş yıllara sari bir iştir. Yatırılan paranında faizi vardır. Çok berbat yandım allah diyen müteahhit, birazda salaksa gidip %50 altına daire verir oda, 1 tane daire satıp işini gördükten sonra diğer daireler yine güncel fiyattan satar.
    Haklı olduğun nokta, piyasada gevrekçiden, kuaförden müteahhitler dolu var. Ama bu kriz düzgün müteahhitler için birazda fırsat çoğusu eleniyor.

    Gelelim, dairelerin yarı fiyatına verilme olayına, ben şahsen nakit çalışan biriyim. Ancak, dediğin tarzda fırsatçı müşteriler daima piyasada vardır. %50 altına vereceğim kadar daireyi, kredi kullanabilirim şu anda 1.54 faiz oranı ile kobi değer kredisi dağıtıyorlar cayır cayır. Bunuda geçtim kendi malımı icradan sattırırım yinede 250 lik evi min 180-190 a veririm. Dediğin kadar basit değildir o işler hep lafta.

    Hakkını vererek inşaat yapan müteahhitlerin, aldığı sorumlulukları görseniz durup şapka çıkarırsınız.




  • Konutsuz kalcaz

    Eldekini koruyacak herkez yapacak bişey yok kendi eski evi misal 300bin edecek 0 ev 700-800 bin aradaki farkı verecek ekonomik güç olmayacak bundan 70-80 sene önce kaç tane inşaat firması vardı? Herkez 1 ev yapıp sülalecek yaşıyodu sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delvirina kullanıcısına yanıt
    Haklısınız benim anlatmak istediğim

    yeni İkinci el ev 350 iken sıfır 400 diyelim

    0 fiyatlar 400binden 500 çıkacak ama ikinci el 10-20 bin artacağından aradaki fark açılacağından ikinci el daha canlı olacak demek iatediğim.

    Şu an araba piyasası ikinci ele geçti bile eskiden 0 aldın arabayı 1000 kmde 3-5 milyar altına satardın şimdi %20 ye yakın direk kaybediyor sıfırlar 80 iken 5 yaşında ikinci eli 50 olan araba sıfırlar 160 oldu aynı araba 5 yaşında araba taş çatlasın 70 oldu.aradaki farka kimse değmicenden almıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 sene önce 20 milyondu türkiye nüfusu şimdi 80milyon + 5 milyon suriyeli... Konu bu değil, faizler 2001 krizindede çok yükselmişti. 2002 de düzelince konut fiyatları tekrar patlama yaptı. burada faiz ile daire değeri arasında çok sıkı bağ var. Faizleri 1.10-1.20 yapılsa daireler %25-30 fiyatlanır. Zaten müteahhitler yaklaşık 1 yıldır zam yapamıyor. Haziran 2018 den beri oluşan piyasa dalgalanmalarından.
  • cono01 kullanıcısına yanıt
    İkinci eldede piyasa müşterisinin derdi şu, acaba dairede kaçak alan varmı? asansör varmı? acaba kentsel dönüşüme giripte benim bir hak kaybım olacakmı? Kredi çıkacakmı? yeni olsun temiz olsun diyen kitle yoğunlukta. Eski mimarların yaptığı projeler günümüze cevap veremiyor artık. Kocaman antre holler kocaman salonlar daracık odaları olan binalar dolu İzmirde mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgardaaa

    Bildiğim kadarıyla mevduat bankalarında en uygun konut kredisi şuan 1.99 İng, ICBC, ve Teb'de bu oranları yakalamak mümkün.

    Katılım bankalarının sağladığı finansmanlar her zaman uygun olmakla birlikte Kuveyt Türk'ün oranı şuan 1.89'dur. Eğer kredi almak istiyorsanız katılım bankalarına göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
    Şuan en uygun ICBC bank 1,84 120 ay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev almayın eşinize dostunuza da bu faiz oranlarıyla kredi kullandırtmayın. bakmayın müteahhitlerin dediklerine hepsi acaip darda ama yine de kuyruğu dik tutma derdindeler. inanmazsanız açın okuyun emlak sayfalarını hala ev almak için fırsat diyenler var. malum sitede favorilere eklediğim tüm ev ilanları her gün kademeli olarak düşüyor. ev alan yok. tapularda sinek avlıyor memurlar. nakit varsa tutun dolarda vadelide 1-2 yıl içinde çok daha rahat ev alabilirsiniz. bu söylediklerim oturumluk ev almayı düşünenler için. yatırım için ev alma olayı 2018 yılı itibariyle bitti arkadaşlar.
  • Güncel.... ING 1,84 120 Ay, Kuveyt 60 Ay 1.84, Ziraat 120 ay 1,88


  • 23.01.2019 saat 11.30 suları.. Bir işlem için gitmiştim konak tapuya. 1 saat 15 dk bekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delvirina -- 24 Ocak 2019; 14:29:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    rahatsız tarzan konut piyasasında adana ne ki ist.ten neyse odur piyasa daha onu anlamamışsın

    konut fazlası olduğu doğru 5 yılda erir sonra gene fiyatlar yükselecek, herşeyin fiyatı artarken konutun aynı kalmasına inanmak ahmaklıktır

    yüzde 20 olur en fazla indirim önümüzdeki 1 yıl içinde yani kimse sana 250 lik evi 120 ye vermez yarı fiyatına 210 mak. simum
    Bırak boş yapma birader öyle bir ekonomik kriz geliyorki sen avut kendini sende göreceksin milletin kaça ev sattığını he a kardeş sensin sen çok biliyosun ayıpsın....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delvirina

    Güncel.... ING 1,84 120 Ay, Kuveyt 60 Ay 1.84, Ziraat 120 ay 1,88
    Allah yardımcın olsun birader Adanadaki mütahitler bir bir kafaya sıkıyo umarım iyi gider işlerin ama inşaat ciddi ciddi bitti..
  • 
Sayfa: önceki 863864865866867
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.