Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.281
Cevap
907
Favori
3.046.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler maşallah konu hepinizi sarmalamış:) geçenlerde ben de başka bir sebeple halkbankası ümraniye şubesindeydim. orada bir yetkili şunu paylaştı: kredisini ödeyemeyipte evine el konulan bir sürü kişi var ve bu evleri banka el koyduktan sonra satıyor. normalde bunları internete vermeleri gerekirmiş ama birkaçtane göstermelik yayınlıyorlarmış. genelde el altından çok uygun fiyata evleri satıyorlarmış. yani bunlardan da nemalanan insanlar var. gerçi gayri resmi olan birşey yok. alan razı satan razı. nasip önemli ama teknik takipte önemli:)
  • Ulan amma ınsafsız bu bankalarda 80bın tl ye 40bın faızmı olur yawff..yokmu sole 10bın pesın ew benım gıbı bısıler.ewın ıcıne gırıpte kıra oder gıbı ew sahıbı olsak:)
  • ev sahibi olalım artık yeter :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurgazi

    beyler maşallah konu hepinizi sarmalamış:) geçenlerde ben de başka bir sebeple halkbankası ümraniye şubesindeydim. orada bir yetkili şunu paylaştı: kredisini ödeyemeyipte evine el konulan bir sürü kişi var ve bu evleri banka el koyduktan sonra satıyor. normalde bunları internete vermeleri gerekirmiş ama birkaçtane göstermelik yayınlıyorlarmış. genelde el altından çok uygun fiyata evleri satıyorlarmış. yani bunlardan da nemalanan insanlar var. gerçi gayri resmi olan birşey yok. alan razı satan razı. nasip önemli ama teknik takipte önemli:)



    O işler o kadar kolay değil. Öncelike banka eve el koydup satıldıgı zaman % 40 nı borctan dusuyor % 60 borcu öde diyor. Sonra evin satısına gelince cogu zaman ev ekspertiz bedelinin % 75-85 inden satılmaya baslanır ve ihale ile satılır. o İhalelere fesat karıstırmak ve yayınlamadan satmak imkansızdır.
    Bu Bankalar D. K. onların tepesine bi biner bidaha da inmez söyle o bilgiyi kimden aldıysan hariçten gazel okumasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcanboztepe

    Ulan amma ınsafsız bu bankalarda 80bın tl ye 40bın faızmı olur yawff..yokmu sole 10bın pesın ew benım gıbı bısıler.ewın ıcıne gırıpte kıra oder gıbı ew sahıbı olsak:)


    toki yapıyor genelde ama oda dağ basında otoban kıyılarında
  • Vakıfbanka uğramadan son kararınızı vermeyin derim.

    Ayrıca hesap işletim ücreti vb. kesintiler benim için hem maddi hem de psikolojik açıdan oldukça önemli. kimi bankalar 2 otomatik ödeme talimatı verenden hesap işletim ücreti almıyorlar, kimi bankalar da (örneğin ziraat) kredi müşterilerinden almıyor.

    Konut kredisinde benim düşüncem şu: diyelim kiranız aylık 1000 TL, 10 yılda 120.000 TL, yıllık artışlarla muhtemelen en az 140.00 TL ödeyeceksiniz. evin değeri de 150.000 TL ise, 150.000 TL'lik krediye 290.000 TL'den az toplam ödeme yapacaksanız kardasınız.

    Bir de özellikle İstanbul'da oluyor bu (bizim forumdan çıkmaz ama), sana kredi çıkarttırırım diyen komisyonculara prim vermeyiniz.. o kadar çok insan var ki haybeye para kaptıran..
  • İcra ihalelerinde satılan gayrimenkulleri takip eden simyarlar mevcut.Her şeyin mafyası olduğu gibi icralarında oluyor maalesef.Araç ihalelerinde hem İstanbulda hemde Ankara da bir çok ihaleci, ihaleye fesat karıştırmaktan şuan içerdeler.Ama değişen bir şey yok, biri gidiyor diğeri geliyor.
    Daire alacaklara icra ihalelerini takip edebilirler.Daha ekonomik oluyor...
  • İş bankasından yakın zamanda refinansman yapanlar veya yapacak olanlar var mı?Rakamlar nedir?
  • dün işbankası 0.72 dedi bana
  • Geçen hafta net üzerinden araştırmıştım. En uygun vakıfbankın oranı idi 0.74 tabi masrafları gidip görüşmek lazım. Bu oranda görüşünce düşecektir eminim.

    Bende önümüzdeki 30 ayda kesinlikle ev alacağım şu an birikmlere devam etmekteyim. Evim Ankarada 2 muhitten birisinde olacak , burası net olmadığı için ileriyide net göremiyorum. Netleşmede muhtemelern 2013 ün başı olacak. 80-110 civarı bir ev olacak.

    Oyak üyesi olan arkadaşlar olabilir. Oran oyak kaynaklı konut kredisinde şu an 0.69, masraflarda çok uygun. Bazı kalemler alınmıyor.Mesela hayat sigortası yapılmıyor.


    İlk olarak faizin alınmasını biliyordukta, bu oranın bankadan bankaya değişmesi çok ilginç öğrendiğimiz iyi oldu.

    Ev herzaman içine oturacaksan alınmalı.Kiracıdan gelecek paraya bel bağlayarak ev alanların bir çoğu şu an zor durumdalar.

    Kiracı olmak zor iş.


    Topik ve konu çok güzel.
    Paylaşıma devam edilirse bende takipcisiyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -K@-

    dün işbankası 0.72 dedi bana


    dosya masraflarını sordunuzmu hangi işbabnkası birde alacagınız tutar vadeyıde yazarsınız daha ıyı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uk.bjk
    İş bankasından yakın zamanda refinansman yapanlar veya yapacak olanlar var mı?Rakamlar nedir?


    Geçen hafta İş bankasında 0.79'dan yeniden yapılandırma yapacaktım son anda vazgeçtim ben de.

    Tüm evrak hazır, bir tek imza kalmıştı. Erken ödeme cezası için son kozumu oynadım, madem bu cezayı ödüyorum, beni burada tutan ne diye sordum. Ya almayın, ya kırışalım dedim. Olmadı, bunu illa alıyoruz dedi. Başka bankalar daha iyi teklifler veriyor ben gideceğim dedim, aldığınız en iyi teklifi getirin çalışalım, en iyisi biz değilsek gidin dedi. Umarım yeni yılda faizler sapıtmaz da finansbank veya vakıfbank'dan iyi bir teklif alıp gideceğim. Bakalım ne yapacaklar.

    Arkadaşın aldığı 0.72'nin yeni müşteriye olması ihtimali yüksek. Yeniden yapılandırmaya aynı oranı vermiyorlar. 0.72 teklif alan arkadaş biraz detay verirse çok yararlı olur herkese: Hangi şube, hangi tutara, kaç ay için, masraflar ne gibi.

    Bu hafta birkaç banka gezip teklif alacağım, lütfen aldığımız iyi teklifleri paylaşalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronikyorgun


    quote:

    Orijinalden alıntı: -K@-

    dün işbankası 0.72 dedi bana


    dosya masraflarını sordunuzmu hangi işbabnkası birde alacagınız tutar vadeyıde yazarsınız daha ıyı olur

    60 ay 70000tl 1500 msrf
  • Hocam pek anlamıyorum bu işten daha 1 senedir ev almayı planlıyorum dün kredi kartımı almaya gittiğimde dedim böyle böyle bana 072 dedi peki masraf dedim expert sigorta vs dedi max 1500 tl dedi ve ekledi bu oranlar haftalık değişir haberiniz olsun dedi bende ok dedim çıktım yanlız biraz fazla ilgilendi biraz zorlasak masraf düşer gibi geldi bana
  • Teşekkürler arkadaşım. Yeni müşteri ve 60 ay için verilmiş demek o oran. İş bankası için 0.72 çok iyi çünkü.
  • finansbankın kredi kartımın iptali için tutumu, beni çıldırtmıştı.aylarca kartımı iptal ettiremedim üstelik kart sigorta parası ödedim.bankadaki personel doğru dürüst ilgilenmedi bile.
    size bir kardeş,abi nasihatı.hayat sigortasını es geçmeyin.Allah korusun ama ölümlü dünyada yaşıyoruz ve acıda olsa ölüm bir gerçek.eşimizi-çocuklarımızı yük altına sokmak baya risk.ben ve bir yakınım kefil olarak birine kredi çekmiştik.adam hem battı hem rahmetli oldu.hayat sigortası yapılmamış,bizimde aklımıza bile gelmemişti.aylarca icralarla uğraştık .sonunda yakınım araba vs. satıp üstüne kredi çekerek temizledi.kendi kiracı ,ev alacaktı ama alamadı. bir kefillik ,bir imza 50 000 tl ye mal oldu.ayrıca hayat sigortasını bazı bankalar her yıl yeniliyor,bazıları tüm kredi için alıyor.aradada epey fark oluyor.hesaplarda bunuda sormalısınız.
  • Bizde yakın zamanda Allah nasip ederse bir ev almayı düşünüyoruz, çekmeyi düşündüğümüz kredi 100-120bin tl arasında olacak gibi(beğendiğimiz evi almaya karar verirsek 120 şart olacak gibi zaten) daha bankaları dolaşmadım açıkçası işimden dolayı hafta içi çıkıp banka banka gezmemde çok zor o bakımdan bu konu gerçekten çok ama çok faydalı kredi çeken alan çekmeye hazırlanan bankaları dolaşan teklif alan arkadaşlar sırasıyla hangi il hangi banka şubesi ile görüştüler, ne kadar kredi çekecekler ve kaç ayda geri ödeyeceklerine göre uygulanan faiz oranı ve yapılan masraflar ne kadar bu bilgileri paylaşırlarsa bizlerede yol göstermiş olurlar bankalarla pazarlığa oturduğumuzda falanca şubeniz şu kişiye şu oranda kredi vermiş diyip pazarlık kozumuzu güçlendirmiş oluruz, Allah en kısa zamanda hepimize kendi evlerimizi almayı ve ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah




  • Evi almaya karar verdik arkadaşlar şimdi iş banka kredisi olayına geldi gerçi evi emlakçıdan alıyoruz onlar bizler yardımcı oluruz dediler ama ne derece güvenilir olur bilmiyorum, alacağımız kredi sanırım 120 ay vadeli 110bin TL olacak bu meblaya yakın bu vadede sizce ortalama bankadan koparabileceğimiz faiz oranı ne olur(tabi masrafıyla beraber)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaYa

    Evi almaya karar verdik arkadaşlar şimdi iş banka kredisi olayına geldi gerçi evi emlakçıdan alıyoruz onlar bizler yardımcı oluruz dediler ama ne derece güvenilir olur bilmiyorum, alacağımız kredi sanırım 120 ay vadeli 110bin TL olacak bu meblaya yakın bu vadede sizce ortalama bankadan koparabileceğimiz faiz oranı ne olur(tabi masrafıyla beraber)


    0,75 e koparırsın butun bankaları gez....
  • Bu hafta bir bankadan teklif alan oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.