Bu ne kardeşim yok yapılandırma, yok vob yok bes?Topik dönüp dolaşıp farklı mecralara kayıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: hknbhdr
Bu ne kardeşim yok yapılandırma, yok vob yok bes?Topik dönüp dolaşıp farklı mecralara kayıyor...
Her şeyin birbiri ile etkileşimi olduğu için böyle oluyor sanırım :) Topik Başlığı = En Uygun Konut Kredisi -- Hatırlatalım istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: TursuBidonu
quote:
Her şeyin birbiri ile etkileşimi olduğu için böyle oluyor sanırım :) Topik Başlığı = En Uygun Konut Kredisi -- Hatırlatalım istedim.
En uygun konut kredisi=== En uygun yapılandırma
**Diğer konularda haklısınız ama.
SON ORANLAR NEY ARKADAŞLAR
YAPILANDIRMA ORANLARI VB.....
quote:
Orijinalden alıntı: camokan
quote:
Orijinalden alıntı: elcas
quote:
Orijinalden alıntı: espanyol55
Beyler merhaba. Temmuzda halkbanktan 100000 TL 108 ay aylık taksit 1504 tl kredi çekmiştim 0.98 den. Bugun halkbank genel merkeze sorup 0.83 oranla yapılandırma teklif etti. Yapılandırma ücreti olarak 485 TL istediler, % 2 yerine 0.5 istediklerini söylediler. Ben o ücreti almaya hakkınız yok dedim, mecburuz dediler, ve kağıt imzalatcakmisiniz dediğimde evet dedler. Geri kalan 101 taksitimi 1504 yerine 1410 lira ödeyecem. Aynı taksitle devam etsem dedim, 1510 lira 91 aya düşürebileceklerini söylediler. 200 lira ekstradan vade kısaltma ücreti aldılar. Bankacıya 101 ay ay devam etsem, aradaki 95 lira aylık karımı BES e yatirsam, %25 devlet desteği de var, daha mi karlı olurum, yoksa 10 ay vadeyi kısaltmak mı dedim, BESi önerdi. Bu konuda yardımci olabilecek varmi acaba?Yani ben bu 1500 küsuru odeyecem hertürlü. 1504 olan aylık taksitimi sabit tutup 101 ay yerine 91 ay ödemek mi yoksa 1410 TLyi 101 ay ödeyip geri kalan 100 TLyi de 10 sene boyunca BES e yatırmakmi?
bes 40 yaşından sonra asıl avantajı gösteren bir sistem. sizin hemen etkisini göreceğiniz uygulama vadeyi kısatmaktır. hatta ilk aldığınız duruma göre gelirinizin biraz arttığını göz önüne alarak. mevcut ödeme rakamınızı 200 tl arttırarak yani yapılandırmaya göre 301 tl fazla ödeyerek vadenizi 80 küsürlü bir aya indirmeniz durumunda çok fazla kar yaparsınız.
bes ne kadar devlet katkısı olsa da 5. yılına kadar kar bırakmaz.
bes ile normal birikimli hayat sigortasını karıştırmayın bes sistemine giren kişinin yatırdığı her kuruş para direkt olarak kesintisiz birikmeye başlar püf noktası erken çıkmayacaksınız. 10 yıl para yatırın bir 10 yıl da dokunmayın mesela.
hocam karıştırmıyorum. bütün hesaplamaları iyi biliyorum. tek emin olmadığım 56 yaşından sonraki emeklilikte ömür boyu mu yoksa para bitene kadar mı? orasını bilmiyorum.
ancak 10 yıl sonra çıkılacak olsa bile alınacak devlet katkısı kesileceği için yüksek oranlı ve üstüne vade kısaltarak yapılandırma yapılan krediden daha karlı olacağını düşünmüyorum. (10. yıl 56 yaşı ise karlıdır)
ancak peşin hükümlü olmamak adına ikisini de hesaplatarak görmek lazım.
ben 40 yaşından sonra bese gireceğim. yani 10 yıl sonra. hem benim ev kredim bitmiş olur.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
9 sene icin 108 ay 0.81 faiz ile halkbanktan kredi kullandim
38 ay odedim 70 ay borcum var
Ayda 1525 tl oduyorum bundan daha asagi cekme sansim varmi ?
cihan hocam. sizin ciddi bir vade kısaltması yapmazsanız avantajınız olmaz. yapacağınız şey: halkbankasından teklif almak sonra dahttp://www.kredisayar.com/ bu linkten hesaplama yapmaktır.
halkbank yapılandırmada zaten 80 in altına inmiyor. sizin 81 oranın avantajlı olması için 70 in altına inmesi lazım. başka bankalar bile 70 in altına inmez. yapacağınız ödeme ve yeni taksit sayısını yazarsanız hesaplama yapabilirim.
kolay gelsin.
60 ay için oranlar nelerdir arkadaşlar bu aralar 60ay kullanan oldumu fiyatlar ne durum da
quote:
Orijinalden alıntı: yazaksami
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa göven
arkadaşlar ben de konut kredimi yeniden yapılandırmak için uğraşıyorum. forumda verilen bilgilerden çok faydalandım. biraz da benim faydam olmalı diye düşündüm. benim konut kredim halkbankta. 95000 0,99 dan 84 ay vadeyle 8 ay önce aldım. halkbank öne 0,87 ve %1 ceza teklif etti, diğer bankalardan oran aldıkça, sonra 0.85 0.83 0.82ye düştü. en son 0,80 e düştü ama beni 1 ay uğraştırdılar, en başta verebileceği oranı vermek için. en son rest çektim; ya bana 0.79 u verin ya da kapama yazımı verin dedim, blöf yaptığımı düşünerek yazıyı verdiler. şu anda ykb den 0,73 ve oldukça düşürülmüş masrafla teklif aldım, oranın 1-2 puan daha düşmesi için bekliyorum.
çoğu bankaların sinirime dokunan tavrı limiti mesela 0.72 iken 0,85 den başlayıp ne koparırsam kardır diye düşünmesi. ykb de hoşuma giden genel müdürlüğe soralım falan demeden sistemde hazır olan limitine yakın bir oranı anında söyleyebilmesi.(en azından bende böyle oldu). bir de konut kredisi .com.tr gibi siteler üzerinden başvurunun çok yararı oluyor. sizi yönlendirdikleri banka verebileceği en uygun orana yakın teklif vermeye çalışıyor.
sizlere son bir tavsiyem de sabit taksitli ödeme planı yerine artan ödemeli plan isteyin. mesela yıllık yüzde 6-7 gibi artan taksitler.(maaş artışınıza veya enflasyona paralel artışlar) bu şekilde hem daha kısa vadede borcunuzu bitirebiliyorsunuz, daha az faiz ödemiş oluyorsunuz. örnek 1.yıl 1700 2.yıl 1700 3.yıl 1700 4.yıl 1700 5.yıl 1700
şeklinde ödüyorsunuz. vade aynı olduğu için aynı oranı veriyorlar. böylece ilk yıllar zorlanıp sonra ödeyebileceğinizden daha düşük taksit ödemekten kurtuluyorsunuz. 120 ay gibi uzun vadelerde daha da karlı oluyorsunuz.
bu artan ödemeli seçeneği aslında bankaların hemen hepsinde var. (internet sayfalarında görebilirsiniz) ancak banka görevlileri (belki hesaplamasıyla uğraşmamak için yada bu konuda pek tecrübeleri olmadığı için) size bunu hemen sunmak istemezler, biraz ısrar etmeniz gerek. ykb de bunu kolaylıkla hesaplayabiliyorlar. bir de kendi bankanızla diğer bankanın teklifini karşılaştırıkenwww.kredisayar.com gibi sitelerin hesaplamalarını kullanmanızı tavsiye ederim. şimdilik bu kadar, kolay gelsin..
cok teşekkürler çok faydalı oldu verdiğin bilgiler. ben şimdi faize bulaşmamak için bank aysa veya türkiye finanstan senin verdiğin önerilerle ev almayı düşünüyorum
110000 bin nakitim var
alacağım ev 215000
120 ay bank asya 0,78 veriyor. 1900 masrafla.
konutkredisi.com.tr den başvurdum. (çok faydalı tavsiye ederim normalde bank asya 0,82 veriyordu)
bakalım birde senin dediğin gibi artan taksit diyince oran kaça düşecek.
üstad 1900 masraf çok değil mi?
sigortalar dahilse iyi. dosya masrafı+ekpertiz+ipotek masrafları 500-600 e kadar çekedebiliyorlar, 2000 üzeri de isteyebiliyorlar. genelde oran ve masraf ters orantılı oluyor, aynı hesaba geliyor. bastırırsanız dosya ve eksperden biraz düşebilir, şansınızı deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Konutkredisi.com.tr
quote:
çoğu bankaların sinirime dokunan tavrı limiti mesela 0.72 iken 0,85 den başlayıp ne koparırsam kardır diye düşünmesi. ykb de hoşuma giden genel müdürlüğe soralım falan demeden sistemde hazır olan limitine yakın bir oranı anında söyleyebilmesi.(en azından bende böyle oldu). bir de konutkredisi.com.tr gibi siteler üzerinden başvurunun çok yararı oluyor. sizi yönlendirdikleri banka verebileceği en uygun orana yakın teklif vermeye çalışıyor.
sizlere son bir tavsiyem de sabit taksitli ödeme planı yerine artan ödemeli plan isteyin. mesela yıllık yüzde 6-7 gibi artan taksitler.(maaş artışınıza veya enflasyona paralel artışlar) bu şekilde hem daha kısa vadede borcunuzu bitirebiliyorsunuz, daha az faiz ödemiş oluyorsunuz. örnek 1.yıl 1700 2.yıl 1700 3.yıl 1700 4.yıl 1700 5.yıl 1700
şeklinde ödüyorsunuz. vade aynı olduğu için aynı oranı veriyorlar. böylece ilk yıllar zorlanıp sonra ödeyebileceğinizden daha düşük taksit ödemekten kurtuluyorsunuz. 120 ay gibi uzun vadelerde daha da karlı oluyorsunuz.
Öncelikle bizi tavsiye ettiğiniz için çok teşekkürler . Bu faydalı bilgilere ek olarak 1-2 şey söyleyeceğim. Artan ödemeli ve azalan ödemeli kredilerin mantığının daha iyi kavranması açısından yararlı olacağını umuyorum.
Diyelim 100.000 TL ve %1 faizle kredi aldığınızda bunun her ay 1500 TL ödemesi varsa bunun bir kısmı anaparayı kapatır, bir kısmı ise faiz öder.
Sabit ödemeli klasik planda:
Örneğin ilk ay 100.000 TL'nin %1'i, yani 1000 TL faiz ödemeniz gerekir. 500 TL ise anapara kapatırsınız. İkinci ay 99.500 TL'nin %1i, yani 995 TL faiz ödersiniz. 515 TL ise anapara kapatırsınız. Böylece gitgide daha düşük faiz ve daha yüksek anapara kapatırsınız. Taksitin anapara/faiz dağılımı aylara göre şöyle bir görüntü oluşturur:
1. Ay - Kalan Anapara: 100000 TL Faiz Ödemesi: 1000 TL Anapara Ödemesi: 500 TL Toplam Taksit: 1500 TL 2. Ay - Kalan Anapara: 99500 TL Faiz Ödemesi: 995 TL Anapara Ödemesi: 505 TL Toplam Taksit: 1500 TL 3. Ay - Kalan Anapara: 98995 TL Faiz Ödemesi: 989.95 TL Anapara ödemesi: 510,05 TL Toplam Taksit 1500 TL
Böylece gitgide artan bir hızla anapara kapanır, ödenen faiz daha da düşer ve son ay şöyle bir görüntü oluşur:
Son Ay - Kalan Anapara: 1485 TL Faiz ödemesi: 14,85 TL Anapara Ödemesi: 1485 TL Toplam Taksit: 1500 TL
Bu yöntemin avantajı kişinin her ay ne kadar ödeyeceğini bilmesidir.
1. Ay - Kalan Anapara: 100000 TL Faiz Ödemesi: 1000 TL Anapara Ödemesi: 200 TL Toplam Taksit: 1200 TL 2. Ay - Kalan Anapara: 99800 TL Faiz Ödemesi: 998 TL Anapara Ödemesi: 202 TL Toplam Taksit: 1200 TL 3. Ay - Kalan Anapara: 99608 TL Faiz Ödemesi: 996 TL Anapara Ödemesi: 204 TL Toplam Taksit: 1200 TL . . Son Ay- Kalan Anapara: 1782 TL Faiz Ödemesi: 18 TL Anapara ödemesi: 1782 TL Toplam Taksit: 1800 TL
Görüldüğü gibi, bu planda anapara daha yavaş bir hızda kapanır, buna bağlı olarak kalan anapara üzerinden ödenen aylık faiz daha fazla oluşur.
Artan ödemeli planın avantajı; düşük taksitle başlayıp enflasyon veya maaş artışları gibi durumlardan faydalanmak, ödeme gücünüzü artırmaktır. Artan ödemeli planın dezavantajı: Aynı vadede daha fazla faiz ödersiniz, krediniz daha maliyetli olur. Örneğin 10 yıl vadede sabit taksitli kredide 100.000 TL kredi için geri ödemeniz 180.000 TL olacaksa, artan taksitli kredide 220.000 TL olabilir. (Rakamlar örnektir bir hesaplama yapmadım, gerçek faiz ve vadelerde maliyet yükü hesaplanabilir-karşılaştırılabilir)
Bir de azalan ödemeli plan vardır.
Bu tip plandaki tablo ise üstteki tablonun tersine işler, anaparayı daha hızlı kapatır, toplam faiz yükü azalır. Azalan ödemeli plan genelde örneğin çocukları büyüyen, masrafları artacak veya ileride emekli olacak aileler tarafından kullanılır.
Azalan ödemeli planın avantajı; toplam maliyeti daha az olacaktır. Örneğin sabit ödemeli kredide 100.000 TL'yi 10 yılda 180.000 TL olarak ödüyorsanız azalan planda 150.000 TL'ye düşebilir. Azalan ödemeli planın dezavantajı ; Elbette ödeme gücüdür. Aynı vadede ve miktarda örneğin 1500 TL yerine 2000 TL'lik ödemelerle başlarsınız.
örneği şu şekilde değiştirirsek sanırım artan ödemeli planın avantajı daha iyi anlaşılacaktır.
diyelim ki 97000 tl kredi alıyorsunuz, 0,71 oranıyla ve şu anda ödeme gücünüz ayda 1500;
72 ayda borcunuz bitiyor ve toplam 126000 tl ödemiş oluyorsunuz. (bu plan taksitlerde yıllık %6-7 gibi bir artışa tekabül ediyor.) 7300 tl daha az faiz ödüyorsunuz.
hele ki daha uzun vadeli bir kredi alacaksanız (mesela 10 yıl) bugünki 1000 tl lik taksit 5 yıldan sonra size hafif gelmeye başlayacaktır. (bugünkü 1000 tl -%5~7 enflasyona göre- 5 yıl sonra size 700-800 tl gibi gelecek, 10 yıl sonra 500-600 tl gibi gelecek. faiz oranı 0,71 den fazlaysa fazladan ödediğiniz faiz de daha fazla olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: ozkan1979
60 ay için oranlar nelerdir arkadaşlar bu aralar 60ay kullanan oldumu fiyatlar ne durum da
Ben başvurdum.
60 ay için.
esnek ödeme ilk yıl 1250 kalan 43 ay 2096 tl 55ayda tamamlanacak
oran 0,73.
850 dosya, 500 expertiz, 200 ipotek, dask aşağı yukarı 200 galiba
bana geçen hafta yapı kredi 60 aya 0,72 oaran verdi
vakıfbank 0,74 verdi
niye böyle ödeme şeklini seçiyorsun avantajı nedir
sadece hayat sigorsasımı avantajı
quote:
Orijinalden alıntı: celenlee
quote:
quote:
Arkadaş... Ben bu topiğe girdiğimde "Falanca bankadan şu oranı aldım.Toplam masraf da şu olur dediler" gibi ifadeler görmek istiyorum.Bu topikte yapılandırma, vob, bes gibi konulardan bahsedip duran insanları kınıyor; hatta küfür ediyorum.Bilgi kirliliğinden başka bir halt değil bu yaptıkları.İstediğim bilgilere ulaşabilmek için yazılanları ayıklamaktan sıkıldım 3 aydır.Defalarca uyarılmalarına rağmen aynı davranışı sergilemekten utanmıyorlar.Yapılandırma ile ilgili açılmış hususi topik olmasa "her neyse" diycem ama bunlar inadına yapıyor arkadaş...
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar ben de konut kredimi yeniden yapılandırmak için uğraşıyorum. forumda verilen bilgilerden çok faydalandım. biraz da benim faydam olmalı diye düşündüm. benim konut kredim halkbankta. 95000 0,99 dan 84 ay vadeyle 8 ay önce aldım. halkbank öne 0,87 ve %1 ceza teklif etti, diğer bankalardan oran aldıkça, sonra 0.85 0.83 0.82ye düştü. en son 0,80 e düştü ama beni 1 ay uğraştırdılar, en başta verebileceği oranı vermek için. en son rest çektim; ya bana 0.79 u verin ya da kapama yazımı verin dedim, blöf yaptığımı düşünerek yazıyı verdiler. şu anda ykb den 0,73 ve oldukça düşürülmüş masrafla teklif aldım, oranın 1-2 puan daha düşmesi için bekliyorum.
çoğu bankaların sinirime dokunan tavrı limiti mesela 0.72 iken 0,85 den başlayıp ne koparırsam kardır diye düşünmesi. ykb de hoşuma giden genel müdürlüğe soralım falan demeden sistemde hazır olan limitine yakın bir oranı anında söyleyebilmesi.(en azından bende böyle oldu). bir de konut kredisi .com.tr gibi siteler üzerinden başvurunun çok yararı oluyor. sizi yönlendirdikleri banka verebileceği en uygun orana yakın teklif vermeye çalışıyor.
bu artan ödemeli seçeneği aslında bankaların hemen hepsinde var. (internet sayfalarında görebilirsiniz) ancak banka görevlileri (belki hesaplamasıyla uğraşmamak için yada bu konuda pek tecrübeleri olmadığı için) size bunu hemen sunmak istemezler, biraz ısrar etmeniz gerek. ykb de bunu kolaylıkla hesaplayabiliyorlar. bir de kendi bankanızla diğer bankanın teklifini karşılaştırıkenwww.kredisayar.com gibi sitelerin hesaplamalarını kullanmanızı tavsiye ederim. şimdilik bu kadar, kolay gelsin..
cok teşekkürler çok faydalı oldu verdiğin bilgiler. ben şimdi faize bulaşmamak için bank aysa veya türkiye finanstan senin verdiğin önerilerle ev almayı düşünüyorum
110000 bin nakitim var
alacağım ev 215000
konutkredisi.com.tr den başvurdum. (çok faydalı tavsiye ederim normalde bank asya 0,82 veriyordu)
sigortalar dahilse iyi. dosya masrafı+ekpertiz+ipotek masrafları 500-600 e kadar çekedebiliyorlar, 2000 üzeri de isteyebiliyorlar. genelde oran ve masraf ters orantılı oluyor, aynı hesaba geliyor. bastırırsanız dosya ve eksperden biraz düşebilir, şansınızı deneyin.
Mustafa hocam bastırdım 0,77 oran ve masraflarda %20 indirim verdiler, faize bulaşmadan nasipse evimi alabileceğim 110000bin 120 ay aylık 1407 tl .
Rabbim herkese gönlüne göre daire nasip eder inşallah.
quote:
quote:
quote:
quote:
110000 bin nakitim var
alacağım ev 215000
Mustafa hocam bastırdım 0,77 oran ve masraflarda %20 indirim verdiler, faize bulaşmadan nasipse evimi alabileceğim 110000bin 120 ay aylık 1407 tl .
Rabbim herkese gönlüne göre daire nasip eder inşallah.
hem 0.77 yazıyorsun hemde faize bulaşmadan diyorsun hocam nasıl oluyor o iş .
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: celenlee
quote:
quote:
Arkadaş... Ben bu topiğe girdiğimde "Falanca bankadan şu oranı aldım.Toplam masraf da şu olur dediler" gibi ifadeler görmek istiyorum.Bu topikte yapılandırma, vob, bes gibi konulardan bahsedip duran insanları kınıyor; hatta küfür ediyorum.Bilgi kirliliğinden başka bir halt değil bu yaptıkları.İstediğim bilgilere ulaşabilmek için yazılanları ayıklamaktan sıkıldım 3 aydır.Defalarca uyarılmalarına rağmen aynı davranışı sergilemekten utanmıyorlar.Yapılandırma ile ilgili açılmış hususi topik olmasa "her neyse" diycem ama bunlar inadına yapıyor arkadaş...
"Falanca bankadan şu oranı aldım.Toplam masraf da şu olur dediler" -- Buna göre mesaj yazacak var mı ?
evi(%80 bitmiş) alıp tapu işlemlerini hallettikten sonra belediyeye gidip herhangi bir işlem yaptırmamız gerekiyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: atakom52
evi(%80 bitmiş) alıp tapu işlemlerini hallettikten sonra belediyeye gidip herhangi bir işlem yaptırmamız gerekiyor mu?
Emlak vergisi için başvurmak gerekiyor diye biliyorum. Belediyeyi arayıp öğrenebilirsin.
Alacağımız evle ilgili sorunlar olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz. Tapu idaresi ve belediyelerden mi?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cakin
quote:
Ben başvurdum.
60 ay için.
esnek ödeme ilk yıl 1250 kalan 43 ay 2096 tl 55ayda tamamlanacak
oran 0,73.
850 dosya, 500 expertiz, 200 ipotek, dask aşağı yukarı 200 galiba
bana geçen hafta yapı kredi 60 aya 0,72 oaran verdi
vakıfbank 0,74 verdi
niye böyle ödeme şeklini seçiyorsun avantajı nedir
sadece hayat sigorsasımı avantajı
ilk yıl epey masrafım var.
yeni ev eşyası, taşınma giderleri. buyüzden ilk yıl ödemeyi geri çektim. ilk yıl az ödemek faizi arttırıyor ama diğer yılları arttırarak sabit ödemeliye toplam ödeme aynı tutara geldi.
Yapı kredi 0.73 vermişti. Sigorta yüksek çıkıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: atakom52