< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1816. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: etrenjit
kaçtan kaça düştü hocam oranlar?Websitelerinde yayinladilar, detaylarina bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Akbank, Garanti ve İş Bankası Oranları düşürmüş. Sizce ziraat bankası oranları düşürür mü tekrardan diğer bankalardan az oranla konut vermek için
Arkadaşlar merhaba ziraat bankasından kredi çektiiştim gçen sene bu sene dask yaptırmışlar ve konut sigortası da yaptırmışlar.Konut sigortası zorunlu mu acaba bilen bi arkadaşımız var mı?
_____________________________ -
Ben de aynı durumdayım poliçe yenilenmemesi için şube ile görüştüm kredi süresince konut sigortasının zorunlu olduğunu söylediler. Fakat banka haricinde farklı bir sigorta şirketinden konut sigortası yapıp bize gönderebilirsiniz diye belirttiler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yazılı talep edin, talebiniz de yazılı olarak cevap verilmesini isteyin. Hala yazılı olarak bunu yazıyorlarsa BDDK ya kayıt açın
Geçen hafta 2.79 dan Ziraat bankasından kullandığım konut kredisi için yapılandırma yaptım. Başvuru prosedürü vs bir işlem yok gidip krediyi kullandığınız şubedeki temsilci ile görüşüp anında yapılandırma yapabilirsiniz. Hesabınızda yapılandırma yapmak istediğiniz tutar olması yeterli. Ben 86 ay kalan vadeyi 55 aya düşürdüm. Yapılandırma için yatıracagınız tutarı o günkü ana para borcundan düşüp istediğiniz vadede tekrar ödeme planı oluşturuyorsunuz. 15 dakika bile sürmüyor.
Hocam hangi banka ve faizi ne
Merhaba. Hayırlı olsun. Masraflar ne kadar tuttu? Öncesi ve sonrası şeklinde bilgi paylaşabilir misiniz?
Sadece vadeyi mi düşürdünüz, faiz oranı da düştü mü?
Yapılandırma yapmak istediğiniz tutar hesabınızda olmalı derken hocam? Tam neler ne kadar para verdiniz tüm aşamaları yazabilir misiniz
Geçen yıl Ziraat Bankasından 1.750.000 TL %2,79 oran ve 96 ay vade ile krediyi kullandım. (Aylık 52.570 TL taksit)
Geçen hafta krediyi yapılandırdığımda 10 taksit ödenmiş durumdaydı. (Kredi ödeme vadesi her ayın 20.günü)
Yapılandırma mevcut kredi faizi üzerinden yapılıyor ve yapılandırdığınız dönemin faiz oranlarının bu işlemde bir önemi yok. (Ziraat Bankasında bu şekilde diğer bankaları bilmiyorum)
Yapılandırma tarihi itibariyle (12 Eylül) kalan ana para borç miktarı 1.707.480,35 TL 'ydi.
Yapılandırma tarihi itibariyle vadesi gelmeyen kredi taksitinin faiz tutarı tahsil edildi (36.523,00 TL)
Yapılandırma nedeniyle erken ödeme tazminatı olarak toplam 3.270 TL tahsil edildi. (yapılandırma nedeniyle ortaya çıkan ilave masraf)
Benim bütçem 200 bin TL 'ydi dolayısıyla ana para ödemesi vadesi henüz gelmeyen taksit de ödendiğinden 163.477 TL olarak yapıldı.
Yeni ödeme planı 55 Ay x 55238 TL (Kalan Ana para borcu 1.544.003 TL) olarak düzenlendi ve ödeme tarihi olarak bir sonraki ayın 12 'sinden itibaren ödemeleri devam edecek.
Bu yapılandırma sonucu yaklaşık olarak faiz 1.443.148 TL faiz yükü azalmış oldu.
Yaptığım tüm ödemeler ve detaylarını paylaştım. Umarım düşünen arkadaşlara faydası olur.
Gayet güzel duruyor. Hayırlı olsun.
Fakat neredeyse 4 taksit peşin ödenmiş. İleride iyi de olabilir kötü de.
Hocam merhaba, hatirliyor musunuz bilmiyorum fakat konut kredisi cekerken kredi haric geri kalan tutarin bankada kalmasini sart kostular mi size? Suan beni buna zorluyorlar da herkese yapiyorlar mi yoksa beni mi zorluyorlar bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Evet. Sıcak para her zaman değerlidir. Bu konuda ben de tam emin olamıyorum. Şu an total ödeme büyüklüğünde gözümüze çok büyük gelen ve avantajlı gibi gözüken azalış rakamları uzun vadede bugünkü kadar değerli ve avantajlı olmayabiliyor.
Merhaba
Krediyi çekerken kredi haricinde kalan tutarı hesapta görmek istemişlerdi. Diğer bankalarda olan hesap dökümlerimi göndermiştim (yatırım hesapları dahil altın hesabı vs)
Bana göre çok saçma bir şey fakat istiyorlar. Belki borç alacagız nasıl göstereyim diye söylemiştim hatta fakat merkezden görmek istiyorlar diye söylediler.
Teşekkürler bilgiler için, yeni ödeme planını 2.79 ile yapmışlar daha düşük faiz imkanı yok muydu şuan için pekte düşük değil zaten 2.79 seviyelerinde krediler zaten ama düşük sunsalarmış oradan da bi karınız olurmuş. Hayırlı olsun kazancınız
Ziraat bankası bu tarz işlemlerde faiz oranında değişiklik yapmıyor diye söyledi temsilci . Aslında yapılandırma ifadesi yerine ara ödeme dersek daha doğru olur. İleride faiz oranları önemli ölçüde düşerse farklı bankaya krediyi taşıyacağım.
Arkadas yapilandirma degil ara ödeme yapmiş arkadaslar ve ara odeme yaparkende ya vadeyi ya aylik tutari dusurebiliyosun. O yuzden faiz degismez. Kactan cektiysen o. Yapilandirma faizler dustugunde genel mudurluk şu faizden yapilandirabilirsiniz diye şubelere yazi yazar ve musteri bilgileride yer alir. Musteri temsilciniz sizi arar gider yapilandirma yaparsiin olay bu. Arkadas ara ödeme yapmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X