< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1432. sayfa)

-
-
1 milyon alti icin katilim bankalarına da sorabilirsiniz.
Akbank dan dusuk oranli olabilir, 1m ustunde oranlari 2 ve uzerine cikiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnternet sitelerinde 1,99 hocam ama şubeye gidip sorabilirim,teşekkür ederim
Krediye bssvururken kefil olarak eşimi gösterdim o şekilde sisteme girdiler. Tapu günü kefil de geliyor mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır gelmesine gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi haric kismi tapuda eft yapiliyor sanirim genelde.
Aklima da şu geliyor, imza oncesi eft yaptin adam imza atmadan kacti gitti mesela, bu ihtimal icin nasil onlem aliniyor.
Tapuda vergiden kaçtığınız veya kaçacağınız her durumda böyle bir risk var. Ben satış bedelinin tamamını gösterip vergisini ödeyeceğim derseniz eğer paranızı güven altına almanın çeşitli bankacılık uygulamaları var. (Blokeli çek, talimatlı eft gibi)
Hocam ev el degistireli kisa sure oldugu icin satici tamamini gostermek istemiyor, yoksa tapu masrafi haric vergi cikiyormus ona. Masrafin hepsini ben odeyebiliyorum ama ona cikacak vergi kismini ben odeyemem, ya bu sekilde kabul edecem ya da baska ev bakacam.
Kısa derken açalım hocam alındıktan sonra 5 yıl içince satılan evlere değer artış vergisi çıkar. Bazı değişkenlere bağlı olarak vergi daireleri alış ve satış tarihi arasındaki süreyi baz alarak bir rayiç belirler. Satış işlemi bu rayicin altında ise sıkıntı yok üstünde ise aradaki farkın vergisini ödüyor evin satan arkadaş.
Yani kredi limiti ile satılan evler yalnızca müteahitten değil sahibinden olan evler de var içlerinde. Demek istediğim de buydu zaten ya olanı gösterip tüm vergileri ödeyeceksiniz ya da el altından peşinat verip çekilen kredi tutarı kadar bildirimde bulunup vergiden kaçınacaksınız.
Bkz: “Vergiden kaçınmak.”
:)
ihtiyaç kredisini maksimum ne kadar çekebiliyoruz hangi banka veriyor bilginiz var mı ? Ben de 300.000 halk ve 400.000 ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum artık annem babam adına bile çekerim gerekirse.
Aynen hocam 5 yil icinde satilma durumu oldugundan satici su kadar gosterebilirsin dedi.
Vakifbank skylimit var ona basvurabilirsiniz mesela ek hesap limitiniz gelirinize gore 250k olabiliyor, 1.36 faiz orani var.
Halk ziraat oranlari nasil bilmiyorum, 1.36 ise ben de basvurmayi dusunurum.
Selamun aleyküm arkadaşlar ilk defa ev sahibi olacağım. Eşimin ve benim üzerime ev yok. 0.99 oran kullanabilir miyim 600.000₺ 10 yıl vadeli ben kamu işçisi olarak 2 aydır çalışıyorum borcum toplam 25.000₺ gelirim de ortalama 17.000₺ eşim sigortalı asgar ücretli kredi çıkar mı bana eşimi de kefil gösterebilirim.
Şu an ev alma süreci ile ilgili sizi bilgilendirmek için bende tecrübelerimi yazmak istedim.
3.7m bir ev için 2.5 M kredi çekmeye izin vermişti mütahit ev sıfır ev olduğu için yüzde 80 ne kadar çekilebiliyor 5m limitli evlerde.
Garanti bankasına gittiğim zaman sürece hakimlerdi ödeme gücüme göre kredi çıkıp çıkmadığını exper gitmeden önce öğrenmek istediğimi sordum. İlk başta araç kredi. Olduğu için 2M krediye izin verdiler tutar yetmediği için araç kredimi kapatıp 2.4M olarak tekrar başvuru yaptım şu an için onaylandı.
Dün 1.84 den faydalanmak için Akbank’a gittim orası için yeni gelir belgem de çıktığı için 2.5M başvuru yaptım. Orada oranla ilgili bir kesin olmamakla birlikte önce yüzde 60 verebiliriz dediler. Sıfır ev yönetmelik değişti dedim. Azıcık inatlaşma sonrası bdkk ya girip değiştiğini gördüler. 2.5 m için başvurumu gönderdiler. Oradan gelecek dönüşe göre göre 1.84 için konuşma yapacağız. Evin krediye hazır hale gelmesi bayram sonrasını bulacağı için kesin bir oran veremeyiz dediler. Şu an bekliyorum. Sıfır ev için yüzde 80 ne kadar 1.84 den kullanıp kullanılmadığıyla ilgili biligiyi de teyit etmiş olacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öyle bir ihtiyaç kredisi yok malesef, hangi kredi sitesi üzerinden faiz oranları ve vade seçenekleri ile alternatifleri değerlendirebilirsiniz.
1 yıldır kesintisiz çalışmıyorsanız (sgk dökümleri ile kanıtlanır nitelikte olması gerekiyor.) devlet bankalarından kredi zor. Özeller belki verebilir.
Ben kredi çekerken de kredi oran tablosu güncellenmişti ama onay merkezden geliyor. Tam olarak ekspertiz değerinin %60ı olacak şekilde onay geldi. Benim başvurum 20 bin daha üstüydü mesela düz olsun diye ama vermediler.
Yani şubeyle istediğiniz kadar inatlaşın, kavga edin derdinizi anlatmanız gereken onay mercilerine ulaşmıyor bu serzenişiniz.
%60 onaylayıp geçecekler şubedeki adamın yapacağı bir şey yok.
herkese iyi forumlar bir tane ev için 2022 haziranda sözleşme yapmıştım 1.050.000 TL ye ev şuanda hala yapım aşamasında müteahhit 0.69 için ziraat bankası ile anlaşmış gerekli olan tüm şartları sağlıyorum 0.69 dan kredi kullanacağım evin güncel bedeli 2.500.000 TL maksimum sözleşmede belirlediğimiz fiyattan kredi çekebileceğimi söyledi sözleşme bedelinin %90 nına kredi çıkıyor 945.000 kredi çekeceğim. Evin şuanda banyo fayansları koridor fayansları ters tavanları çelik kapısı doğalgaz tesisatı (petekler hariç) camları takıldı. Malum önümüz seçim seçim sonrasında ne olacağını bilmiyoruz bir an önce krediye başvrumam gerekiyor. En erken hangi aşamada krediye başvurmalıyım neler daha yapıldıktan sonra kredi çıkar ya da şuan başvursam istediğim tutarı alabilir miyim?
-
Maaş Bankası Halkbank o da mı vermez 🙂
Vermez hocam o da vermez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X